Şimdi Ara

CRUZE 2.0 DİZEL İLK 1000 KM KULLANIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
4.677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Chevrolet cruze 2.0 dizel AT alıyorum. İlk 1000 km nasıl kullanılır?
    Yüzek devir mi düşük devirmi?

Saygılar

• Bildigin gibi kullan rodaj yok demislerdi bana

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rodaj yok deniyor ama ben ilk 1000-1500km sakin kullanım, sonra bas gitsin. yaparım...

(araç 1.100km oldu hala bas gitsin yapamadık)
  • Bana da aracı alırken rodaj yok dendi ama genede ilk 1000 km sakin kullanmamın iyi olacağını tavsiye ettiler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: selim69

Arkadaşlar,
    Chevrolet cruze 2.0 dizel AT alıyorum. İlk 1000 km nasıl kullanılır?
    Yüzek devir mi düşük devirmi?

Saygılar

Bende geçen hafta aldım, normal kullanıyorum bazen biraz gazlıyorum, zaten biraz gaza basınca araba altınızdan kayıyor, fazla yüklenmenizede gerek kalmıyor.
  • vergi aşırı olmasa en ideal motor.
  • Dostum seneye bende 1.6 LT'mi satıp 1.4 T veya 2.0 Dizel alabilirim görüşlerini söylermisin ilk 1000 km de falan
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Daha 1.000 km ye ulaşamadım. 1000 km olunca yazacağım.
  • Aracım ile 1200 km yaptım. Şu an için tek olumsuz yanı süspansiyon ve koltukların eski aracıma göre daha sert olması ve ayrıca iç hacminin daha düşük olması. Bunun yanında + sı daha çok.

Yol tutuş, araç virajlarda tedirgin etmiyor, ayrıca gayet oturaklı geliyor bana.

performans gayet iyi, Az yüklenmede dahi akıp gidiyor, tam gazda mükemmel hale geliyor.

yalıtımda güzel, Sabah ilk çalıştırmada dizel gürültüsü geliyor fakat yola çıkınca kesiliyor. Benzinli araçtan geçiş yaptığım halde beni rahatsız etmiyor. Zaten rölantide çıkardığı ses 1.6 motorlara göre daha tok geldi bana. Silindir sayısını bilmesem 6 diyebilirim.

Yakıta gelecek olursak, Şimdiye kadar 2 depo aldım ikisinde de 9.4-9.5 lt yaktı. Ortalama hız 28 km. her gün 10 km gidiş 10 km dönüş yapıyorum. Güzergahım da 11 tane ışık var ve çoğuna yakalanıyorum. Sabah ve akşam saatlerinde yolcu servisleri ve kamyonlar olduğu için 1 defada da geçmek mümkün olmuyor. Bu değerler sürekli klima açık ve arada bir gaza yüklendiğim değerler. Bu güzergahta eski aracım lacetti otomatik 12 lt den aşağı yakmıyordu. Şirketteki fiorino ile yaptığım ölçümlerde de klima açık normal kullanımda 7 lt çıkmıştı. Aracı alırken şehir içi 10 lt yakması şeklinde beklentim vardı. Bu değerler benim beklentimi karşılamakta. Beklentisini karşılamayanlar içinde bu motor için değer diyorum.

Lastik tamir kiti koymuşlar yedek lastik yerine, keşke yedek lastik olsaydı. Bu arada aracın kitapçığına baktım ve bazı sarf malzemelerinin değişim zamanlarını aşağıda belirtiyorum.

Triger zinciri: 240.000 veya 10 yıl

Polen F.: 45.000 veya 2 yıl

Hava F.: 60.000 veya 4 yıl

Mazot F.: 60.000 veya 2 yıl

Eski aracımda zaman kayışı 4 yıl veya 60.000 km di, ayrıca filtreleride her bakımda değiştiriyordum.

• neden onay bekleniyor? çözemedim!
     CRUZE 2.0 DİZEL İLK 1000 KM KULLANIM
  • quote:

Orijinalden alıntı: trojana

Aracım ile 1200 km yaptım. Şu an için tek olumsuz yanı süspansiyon ve koltukların eski aracıma göre daha sert olması ve ayrıca iç hacminin daha düşük olması. Bunun yanında + sı daha çok.

Yol tutuş, araç virajlarda tedirgin etmiyor, ayrıca gayet oturaklı geliyor bana.

performans gayet iyi, Az yüklenmede dahi akıp gidiyor, tam gazda mükemmel hale geliyor.

yalıtımda güzel, Sabah ilk çalıştırmada dizel gürültüsü geliyor fakat yola çıkınca kesiliyor. Benzinli araçtan geçiş yaptığım halde beni rahatsız etmiyor. Zaten rölantide çıkardığı ses 1.6 motorlara göre daha tok geldi bana. Silindir sayısını bilmesem 6 diyebilirim.

Yakıta gelecek olursak, Şimdiye kadar 2 depo aldım ikisinde de 9.4-9.5 lt yaktı. Ortalama hız 28 km. her gün 10 km gidiş 10 km dönüş yapıyorum. Güzergahım da 11 tane ışık var ve çoğuna yakalanıyorum. Sabah ve akşam saatlerinde yolcu servisleri ve kamyonlar olduğu için 1 defada da geçmek mümkün olmuyor. Bu değerler sürekli klima açık ve arada bir gaza yüklendiğim değerler. Bu güzergahta eski aracım lacetti otomatik 12 lt den aşağı yakmıyordu. Şirketteki fiorino ile yaptığım ölçümlerde de klima açık normal kullanımda 7 lt çıkmıştı. Aracı alırken şehir içi 10 lt yakması şeklinde beklentim vardı. Bu değerler benim beklentimi karşılamakta. Beklentisini karşılamayanlar içinde bu motor için değer diyorum.

Lastik tamir kiti koymuşlar yedek lastik yerine, keşke yedek lastik olsaydı. Bu arada aracın kitapçığına baktım ve bazı sarf malzemelerinin değişim zamanlarını aşağıda belirtiyorum.

Triger zinciri: 240.000 veya 10 yıl

Polen F.: 45.000 veya 2 yıl

Hava F.: 60.000 veya 4 yıl

Mazot F.: 60.000 veya 2 yıl

Eski aracımda zaman kayışı 4 yıl veya 60.000 km di, ayrıca filtreleride her bakımda değiştiriyordum.

merhaba
    2.0 dizel fiyatları 49.000 yazıyor bu fiyata nasıl oluyor çok güzel fiyat siz kaça aldınız hangi donanımlar var

• 2.0 motor yakıtı nasıl?? benzinli fiorinomda 100 km de 9.0 lt gosterıyor..buaralar yeni araç arayışındayım da.. gerçi bütçemi biraz aşıyor bu araç ama olsun zorlayıp alabilirim belki....benzinli fiorinoyla kıyaslanırsa yakıt olarak cruze dizel nasıldır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: patron48

2.0 motor yakıtı nasıl?? benzinli fiorinomda 100 km de 9.0 lt gosterıyor..buaralar yeni araç arayışındayım da.. gerçi bütçemi biraz aşıyor bu araç ama olsun zorlayıp alabilirim belki....benzinli fiorinoyla kıyaslanırsa yakıt olarak cruze dizel nasıldır?

Yukarıda yazdığım gibi full klima açık 100% şehir içi en son 9.2 lt yaktı.
  • hmm anladım teşekkürler
  • Benim aracım otomatik, düz vites daha az yakar.
  • yedek lastik yerine lastik tamir kiti mi? ben teknisyen felan miyim nasil olacakmis o is yolda saga cekip haavayi sisirip patlak yeri bant gibi bir seyle mi yapistiracagiz. yil 12 olmus diyoruz ama yeni yeni icatlar cikiyor karsimiza.
  • quote:

Orijinalden alıntı: herr18

yedek lastik yerine lastik tamir kiti mi? ben teknisyen felan miyim nasil olacakmis o is yolda saga cekip haavayi sisirip patlak yeri bant gibi bir seyle mi yapistiracagiz. yil 12 olmus diyoruz ama yeni yeni icatlar cikiyor karsimiza.

Evet malesef yedek lastik yok, bende yadırgadım ama yapacak bir şey yok. Yedek lastik alınıp bagaja konulabilir ama ben tercih edtmiyorum.
  • Arkadaslar cruze sedan 2.0 lt. LTZ AT ... En son kaca aliriz...

• Kasım ayında baslayan kampanya fiyatlarıyla gayet 'ölücü' bir sekilde alınır. Paspas, karter falan filan da verirler. Zorlarsan 1000-1500 tl indirim de yaparlar güle güle binersiniz

• fikocan hocam sen de hb dizel vardi degil mi? nasil gidiyor bebek nazar degmesin diyelim hic sorun felan cikardi mi bugune kadar. yedek lastik sonradan alinabiliyor mu bu araca koyacak yer var mi?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.