Şimdi Ara

cruze sedan ve hb performans farkı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
808
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • iki arkadaşımın cruzeu var. biri sedan biri hb. harici olarak her şeyleri aynı. ikiside 1.6 124hp manuel. ikisindede lpg yok. ikiside wtcc edition plus. ikiside 2012 model. sedanın sürücüsü 80, hb olanın sürücüsü 75 kilo. iki araçta yüksüz iken. A-B B-A şeklinde sürücü de değişerek kapışıyorlar ama sedan olan bariz açıyor arayı her şart altında. Kilometreler ise sedanın 67bin hb olanın 54bin ve ikiside 17 jant. ikisi de araçların ilk sahibi ve stock araçlar en ufak eklenti yok. iki aracında motorunda en ufak açma kapama yok. neyse işte sonuç olarak içimize kurt düştü autodatadan baktık. sedan olanın 0/100ü 10.9 iken hb olanın 12.0. hb olan sadece 20kg ağır. bu uçurumun nedeni nedir? artan hızlarda daha çok açıyor arayı sedan.

• Takip

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sürtünme diyeceğim ama o kadar farkeder mi bilemem.
  • Takip merak ettim

• Şanzıman oranları aynı mı? Belki sedanın vitesleri daha kısadır.

• 15 kg az değil.

Ayrıca Sedanın sürtünme kat sayısı daha düşüktür bu da bir etken.
  • Lpg olunca araba ağır mı gidiyor merak ettimde?

Performans mı eksiliyor.

• Autodata nın teknik verisi yanlış. Her iki aracın hızlanma verisi hemen hemen aynı. Muhtemelen hatcback aracın baskı balatasında sorun var. Volan dahil bakılması lazım. Balata kaçırma yapıyor. Aracın yakıt tüketimi ile son hızı da ölçülerek kısmen bu konuda fikir sahibi olunabilir. Daha erken baskı balata ve volan sorunu kullanıcı yada fabrikasyon hata nedeni ile oluşabilir.

• Sedan ile hB arasında o kadar fark saçma veriler yanlış. Koydukları yağdan bile fark eder. Benim tahminip sübap yemiş olabilir

• Benzer bir gözlemim olmuştu benimde.Ben sıfır 2012 cruze hatchback otomatik almıştım 2013 martta.Almadan bir süre önce test sürüşü yapmıştım ama test aracı sedandı.
    ..Sonradan kendi aracımı alıp kullandım epey ama sanki test aracı olan sedan daha atak-performanslı gelmişti bana..belkide psikolojik yüzdeyüz öyle diyemeyeceğim ama bana öyle gelmiştir hep.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.