Şimdi Ara

CS Anlık durum (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
1
Favori
2.975
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Leopard76 kullanıcısına yanıt

sınava girmeden nasıl girem kanka, 22'de edebiyat çözmedim.

şaka bi yana cidden bu okuldan bıktım çok fazla ödev veriyorlar.

• Recursion diye bir şey yapmış zamanın coderları, ilk dönem Pythonda da kafa bırakmıyordu, ikinci dönem Javada da kafa bırakmadı, şu an C++'tayım yine kafa bırakmıyor 🤕

çıkmış sınavlara göz atmaya çalışıyorum bakalım ne olacak

Her haftaya dağıtmışlar sınavları, bir açıdan iyi ama ocağa kadar aynı tempoda gitmem gerekecek. Unity işini de ne yapacam bilmiyorum cidden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 29 Ekim 2024; 22:9:21 >
  • Bu sene sınava gireceksin yani?

kanka özellikle hazırlanmam. finallerden sonra edebiyat bakarım olursa olur. geçen sene olmadı (sabancı cs). yani aslında 1 haftam daha olsa kazanırdım da hiç çekecek halde değildim.

• Her zamanki gibi 45-75 gibi saçma bir aralık beklentisiyle çıktım sınavdan. :/

Öyle mülakat sorusu gibi aşırı zor soru yoktu ama çok partial puan kaybettim ve hocalar açıklamamı beğenmezse sorunun üstünü çizer korkusu da var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 30 Ekim 2024; 18:41:14 >
  • Daha ilk sınav Sınav geçti ama içimde inanılmaz fazla bir isteksizlik var, artık cidden bazı şeyler için gereksiz kaygılandığımı fark ediyorum, ben kendimi yeterli gördüğüm ana kadar çalıştıktan sonra ortalamayı falan dert etmemek lazım.

Onun dışında haftaya pazartesi discrete math için çalışmam lazım data stractures kadar yormayacağını düşünüyorum, kotlin öğrenmeye başladım bu 1 2 hafta içinde bir şey çıkarırsam çok çok iyi olur

Unity işi ise tam bir muamma, ilerledikçe oturur umarım

1 ay sonra staj başvuruları başlar şaka gibi sadece 1 ay kaldı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 31 Ekim 2024; 1:23:27 >
  • Daha öbürü biteli 1 hafta olmamışken pdfi bile upuzun bir assignment geldi bakalım nasıl olacak
  • Yarın discrete math var, tüm çıkmışları çözdüm genelde benzer çizgide gelmiş ama hiç emin olamıyorum, gerçi hangi sınavda emin oldum ki

Şu İngilizce ifadeleri mantığa dönüştürme biraz zorluyor gibi
  • Girip bir şeyler yaptık bir nebze rahatım sadece assignment aklımı karıştırıyor
  • CS Anlık durum

🥶🥶

• Assignmentta zar zor 50ye ulaştım muhtemelen daha fazla çıkamayacam, neden böyle oldu gerçekten bilmiyorum
    Pazartesi logic design var derslere katılmak iyi oldu bu 2 gün yetiştirirsem çok iyi olur çünkü ortalamayı yükseltecek derse de ihtiyacım var
    Bölüm dışı işlerde ben de bilmiyorum bakalım nasıl olacak umarım emekler boşa gitmez
  • Kısa ve net yazıyorum ne yapacağını şaşırmışsın sen hocam. Bölümün bir çoğu hangi alana yönelsem ne yapsam diye düşünür birşeye başlayamadan yılları geçirirdi.

Aklında bir proje yarat çok fanteziye kaçmadan (tek başıma gta yapacağım veya facebook kodlayacağım gibi) onun üstüne düş. Proje hangi alandaysa o alana dal ve projeyi tamamlamaya çalış. Sıkıldığın zaman bırakma veya aklina daha iyi bir fikir geldiğinde maymun iştahlı olursun hiç bir alanda kayda değer bir proje yapamazsın.

Tek tavsiyem bu kolay gelsin.
  • crux07 kullanıcısına yanıt

bende durum biraz tuhaf 3 senedir yarışma kulüp vs aracılığıyla bir şeylere katılıyorum ama hiçbiri aradığım şeyi vermiyor. Atıyorum geçen sene görüntü işlemeye ilgili bir şey vardı tek yaptığım şey hazır parametrelerle model eğitmekti vs. Bu sene de başka bir proje var ama bölümle ilgili olduğu için istesem de çıkamam bu saatten sonra :/

Aslında hiçbir şeye katılmayıp 3e kadar kendi kendime mobil Web falan geliştirseydim 3te de asıl alanı seçer derslerle yürütürdüm elimde 2 tane uzmanlaştığım şey olurdu, şimdi ise her şeyi az biliyorum ama hiçbir şeyi tam bilmiyorum. Kendimi nispeten yetkin saydıklarım da, tamamen kendi kendime baktıklarım. Belki hangi alanı seçmemem konusunda beni bilgi sahibi yapmıştır bu durum ama insanın şu zamana kadar bir uygulaması da olmaz mı ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 20 Kasım 2024; 7:41:1 >
  • @Leopard76 hocam yukarıda okudum nedir sorun 10 saat ders çalışılmaz,bir yerde hata var gibi

hoca 15 hafta derse giriyor 1.5 saatten ders anlatıyor kabaca koca dönem 20-25 saatlik egitim

sen 10+ saat ayırıyorsun, sorun var gibi. Yeniden keşfetmeye çalışıyor gibisin amerikayı

• I0SER_b0y kullanıcısına yanıt

Yok hocam ders çalışma olarak değil, sınavlara falan günde 2 3 saat düzenli bakıyorum da, bu verdikleri kodlama ödevleri 2 haftada totalde 25 saatimi falan alıyor anlamında demiştim

Bir de ben 2. Sınıf yoğunluğunu pas geçip üstüne proje vs vs katıldığım için yok toplantıydı bilmem neydi şunu öğren diye diye kafa kalmıyor

Yoksa sadece ders odaklı olsam sadece assignmentlar zorlar o da bizim bölümün içine işlemiş bir olay gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 20 Kasım 2024; 13:26:10 >

chat gpt ile problemi sub problemlere böl

gpt ile kendinden daha iyi programcıdan tavsiye alıyormuşsun gibi bir simülasyon yaratmanı tavsiye ederim

bu sayede hem hızlı hem de ilerlemeyi kaydetmen cok daha olası

bilmiyorum,ben de 2.sınıfken zor geliyordu geçen bi baktım 2 hafta ugraştıgım

ödevi sanırım 300-400 satırda 1-2 saate yapıyorum

biraz ögrenim bir süreçtir,ds aldık bitti degil de temelini attık ustalaşma 1-2 sene alıyor gibi düşünmek lazım

• I0SER_b0y kullanıcısına yanıt

Gayette normal, orta-zor arası bir programlama dersinin ödevleri 5 saat altına düşmemeli, öbür türlü ya ödev çok kolay ya da chatgpt kullanmışsındır

GPT'den şu aşamada uzak durmak lazım, mesele düşünüp kafa yormak, GPT işin kolayı soruyorum anında cevap veriyor, efektif bir öğrenme değil bu. Üzerine düşünüp tartışmak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Egon_Krenz -- 20 Kasım 2024; 14:4:3 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Egon_Krenz

Gayette normal, orta-zor arası bir programlama dersinin ödevleri 5 saat altına düşmemeli, öbür türlü ya ödev çok kolay ya da chatgpt kullanmışsındır

GPT'den şu aşamada uzak durmak lazım, mesele düşünüp kafa yormak, GPT işin kolayı soruyorum anında cevap veriyor, efektif bir öğrenme değil bu. Üzerine düşünüp tartışmak lazım.

bir de odevler bilmeyen insanlar için 5 saat falan alıyor yoksa biliyorsan maks 1-2 saat alır

ögrenme süresi oluyor o teorik dersin sindirilmesi için ödevler şart ama ödevler de bir o kadar orijinal ve

iyi tasarlanmış olmalı.

bence gpt nin iyi taraflarını almak lazım bir şeyi 3 saat saatte ögrenmek yerine 30 dakikada ögretiyor

zaten şuan gpt yi google yerine kullanmaktan bahsediyorum soru ver kodu yaz demek istemiyorum

iyi ödev zaten öyle çözülebilir olmamalı

örnegin 2023 ysk nin sayfasında verileri web scrapping ederek almak ödevimiz vardı

derse 0 girdim hiç bir şey bilmiyordum

algoritmasını oluşturdum

ne lazım ne yapmam lazım diye benzer kodları verdim

ondan sonra gerisi birlikte geliştirmeye girdi,yapılan basit ama anlamsız hatalar var onlar motivasyon düşürüyor

onları elemek için faydalı oluyor

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.