Gpt kullanmak yasak kopya olarak anlaşılıyor. o riske girmeye gerek yok, ama haklısınız ds gerçekten çeşitli problemler görmeyi gerektiriyor düşünce yapısını da geliştiriyor muhtemelen şu an zorlandığım şeyleri seneye rahat halledebilecem ama ilk başta zorluyor maalesef. Zamanında programlama ve algoritmada temeli sağlam olanlar kısa sürede halledebilirken benim daha uzun sürüyor. Bir de bizim ödevler cidden zor 1000 satırı geçtiği bile oluyor zaman zaman, dediğim gibi ödevin instruction pdfi bile 16 sayfa < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 20 Kasım 2024; 14:17:15 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
CS Anlık durum (6. sayfa)
-
-
aslında genelde söyle oluyor o ödevlerin hepsini ulaştıran bir kısa yol var sen de bilmeyince takla atmaya başlıyorsun söyle yapsam böyle yapsam gibi gibi
örnegin dogru yapıyı kurunca 1-2 saatte çözülüyor,bence önceligi soruyu dogru şekilde anlamaya ve design etmeye harcamanız olur kod yazmak en kolay ve en kısa kısım
düşünnmeden 100-200 yazmak önünü görmedigin yolda hız yapmak gibi oluyor, o yüzden kodun algoritmasını kurduktan sonra kodu yazmak kolay hatta algoritmasını ver gpt kodu yazsın o kadar
örnegin
işte graphlerda bir soru veriliyordu zamanında networkdaki en maks akışı sagla
bunu benim 0 dan düşünmem olay zaten. çünkü spesifik algoritması var eger ben dogru aramayı yapamazsam
ya algoritmayı 0 dan keşfetmem lazım ya da ödevi yapamamam lazım genelde algoritmayı keşfetme olasılıgı çok düşük
o zaman ben şunu demek zorundayım
problemim bu bunu çözmek için olası yöntemler nelerdir ?
var olan şeyi bulup kendime entegre edecegim insiyatif alarak
peki yaklaşımı seçtikten sonra bunu nasıl kendi problemime uygulayacagım
orda kendi problemime entegre ediyorum
ordan sonra bu entegrasyonu nasıl implemente edecegim
yani benim gördügüm şey böyle oluyor,genelde
genelde insanlar koda yükleniyor,kod yazmak
ip üstünde cambazlık yapmak gibi ya da sürekli antremanlı boksör olmak gibi 2 hafta bakma tekrardan form tutman lazım
çogu ögrenci aralıklı kod yazıyor, fark ettiysen programın amacı kod yazan insanlar degil sorunları bilgisayar temelli yaklaşımlar üretmek genellik algortmalar ve onların çalışıtıgı teknolojiler
velhasıl biraz bakış açısı önemli,neyi nerde nasıl bulup kendi sorunuma entegre etmeliyim
o soruların hepsi bir çözümün etrafında oluyor,o problemi çözüm yaklaşımını bulmak daha önemli gerçekli olmak gerekirse %99 dan fazla bir oranda çogu ögrenci bir algoritmayı kendi kendine keşfedemiyor
zaten sistem sana onları sen keşfedemeden al bu bu diye hazır veriyor,sen de onları ögrenirken genel bir mantık kazanıyorsun
benim fark ettigim nokta bu oldu uzun süre sonra, neyin nerden nasıl elde edilecegini ögrenmek daha önemli
malzemeleri ele aldıktan sonra yemegi yapmak daha kolay
malzemeler olmadan ocagı açık suyu kaynatmanın ya da ateşi bulmak çok da faydalı olmuyor
-
Çok açıklayıcı olmuş, teşekkür ederim
Geçen sene Dijkstraya benzer ödevimiz vardı bu sefer de stacklar hakkında olacak cidden bu tip algoritmik ödevlerde kodu yazarken düşünürüz demek yerine kağıt kalem alıp çizmek bir noktada faydalı oluyor gibi gördüm
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Assignment 3 de bitti, 2 vize var onlar sorun değil görece daha rahat 2 3 haftaya girdik, ama genel olarak aklım halen karışık halen stresli..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 28 Kasım 2024; 23:2:34 >
Şu ds assignmentları bitti de kurtulduk çok şükür, cidden ben böyle stresli bir ders görmedim, her ne kadar tecrübe konusunda katkı sağladıysa da bir noktadan sonra kasıntı seviyesine çıktığını düşünüyorum.
Onun dışında ocağın 2.haftası finaller var ve not olarak sınırdayım, önceki vizelerde o kadar çalıştığım halde ya bir yere fazla yoğunlaşamamaktan ya bir yere fazla yoğunlaşmaktan ya da dikkatsizlikten vs beklediğim notları alamadım. Ha ben bu sene bana anlatılmak istenenleri aldığımı ve bölüm derslerinden faydalandığımı düşünüyorum ama kağıt üstü notlandırmada bunu gösteremiyorum maalesef
Bu 3 haftalık süreçte hazır kodlama stresi bitmişken ve projeden ayrılmışken yavaştan başlamak lazım, finallerde bu sorunları yaşamadığım senaryoda ortalamayı koruyabiliyorum bakalım inşallah hallederiz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 17 Aralık 2024; 12:47:25 >
İki sakin konuşmaya gelmiyor yine başka bir assignmentta takılı kaldık
Normalde kendi konuma çok yazmayı düşünmüyordum ama yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik, akademik takvim bitti haftaya sınavlar var bu hafta 4 ana derse çalışıyorum, ama o kadar yoruldum ki bu dönem derse artık kendimi veremiyorum gibi bir şey, 2 saat kesintisiz çalıştığımı hatırlamıyorum. Konuları biliyorum ama öyle bir soru sorsalar öylece kalacam durumundayım ve pazartesiye kadar düzeltmem lazım
Logic Design: Konular tamam çıkmış kovalıyorum yine arada bilmediğim temel şeyler çıkması can sıkıcı ama halledecez inşallah. Onun dışında ders güzel, bilgisayar mimarisine giriş yapmayı dört gözle bekliyorum.
Discrete: O kadar çalışmama rağmen 2.sınavı çok kötü vurdu, yine çıkmış falan çözüyorum ama bir türlü çıkacak soruları tutturamıyorum, bu derse ait motivasyonum kalmadı zaten.
Data Stractures: Slaytları temizledim, zaten derin algoritma sormuyorlar ama işin sıkıntısı ortada düzgün ve zor çıkmış yok, İnternette de yok, bulan varsa atarsa çok büyük iyilik yapmış olur.
Olasılık: Konu anlatımları falan bol, genelde tipik benzer sorular oluyor ama çok formül var, soruları baştan temizlemek lazım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 31 Aralık 2024; 1:25:59 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
İnsanın hiç mi çalışası gelmez açıyorum boş boş bakıyorum kağıda tüm gün, zaten bilmem ne graph nın degreesinin sayısını ispatlamakla da zaman geçmiyor ki
Liberal biz ayni degiliz. Sen iyi not almak istiyorsun ben ise dicrete'den kalmamak ;)
Discrete 2. Vizeye de 1 hafta çalışıp iyi not alma amaçlı girip çıkınca kalmasak bari deyince derse verdiğim değer bir tık azaldı xd
Kafa basmıyor abi her soruya da, İnternette bazı graph theory ispatlarını okuyunca bile anlamıyorum kaldı ki sınavda yazayım :/
pazartesi final var inşallah birazdan başlayacağız çalışmaya
-
taklaya geldik usta
-
Data stractures mt2 açıklanmış sonuç tabi ki kötü 😞
6 Ana ders sınavı olduk İlki hariç tamamında sonuç ekranını açınca beklediğimin altında bir sonuçla karşılaşıyorum
O kadar da çalışıyorum yani neyi yanlış yapıyorum, slaytları mı tam okumuyorum dikkatsizlik mi oluyor anlamadım ki
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 3 Ocak 2025; 11:24:50 >
kanka niye bu kadar takıyorsun notları? phd hedefin falan da yok, önemli olan öğrenmen, kendini geliştirip tecrübe edinmen. sektörde senin not ortalamın gram önemi olmayacak.
-
Şöyle hem savunma sanayide hem de Ulusal staj gibi kağıt üstünde güçlü olmam gereken yerlerden kaybetmek istemiyorum, bir de akademi tarafını istemesem de odtü veya bilkentte yl yapıp bir yandan çalışma ihtimali de gözüme hoş geliyor, gerçi bunun için de 3.5 ortalamanın yeterli olacağını söylediler ama biraz da benim takıntım işte.
Bir de o kadar çalışıp garip garip yerlerden puan gidince o sıkıntı oluyor işte, bir soruda neredeyse her şeyi yazdım yarım puan bile alamamışım sonra baktım çoğu kişi bu durumdan muzdarip, ya da başka sınavda bu çıkmaz diye derste kendi kulağımla duyduğum şey ilk soru olarak karşıma çıkıyor vs.
Bu bölümü her ne kadar övsem de cidden sınav okuma anlamında hiç öğrenci dostu değil, özellikle bölüm dışı dersler + birkaç bölüm dersi insanı sağlam strese sokuyor
Allah'tan geçen sene sağlam kastık da şimdi oranın meyvesini yiyorum yoksa bu puanlarla işimiz iş
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 3 Ocak 2025; 14:5:25 >
-
Puanlar hocalarla çok alakalı bir durum. O yüzden; daha önce her sene öğrencilerin 4.0 yapabildiği okulları tercih etmek lazım bu amaçla okula başlandıysa. Mesela İTU önceden bu konuda çok kötüydü diye biliyorum, şimdi iyileşti diyorlar, çok iyi öğrenciler bile 3.3 civarı anca bitirmişler. Çan eğrisi varsa harf notunun dengelenmesi lazım yine de.
-
Gecenin bu saatinde neden hem mobil uygulama geliştirme hem de Verilog bakıyorum ki ben, neyse ki üstümde herhangi bir puan baskısı yok da kafama göre takılıyorum
Ama finaller uyku düzenimi azıcık bozmuş olabilir
Finalleriniz nasıl geçti hocam
-
Biri ne kadar puan vereceklerine bağlı biraz belirsiz, ama öbürleri iyi geçti çok şükür
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X