Şimdi Ara

CUB'dan 150 cc lik Commutere geçiyorum? Hangi markayı tavsiye edersiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
3.054
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese merhaba, Yeni üyeyim. 52 yaşında bir öğretim üyesiyim. Geçen yıl 2. el Mondial UKH 100 aldım ve 1,5 yıldır kullanıyorum. İki tekerli araç üzerinde biraz tecrübe kazandım. Şimdi debriyajlı 125 ya da 150 cc lik bir Commutere geçmek istiyorum? Görev yeri Kuzeydoğu Anadolu'da ufak bir il. Servis ve tamirci imkanı kısıtlı. Alacağım 125 ya da 150 cc lik motoru 1 yıl kadar kullanıp, ondan 200 ya da 250 cc lik bir motora geçeceğim. Bu yüzden 2. el satışı kolay bir motor olması tercihim. Hız meraklısı değilim. Hem yaşıma hem de öğretim üyesi mesleğime uygun olarak motosikleti beyefendice kullanmak istiyorum. 2. el almam. Hangi markayı tavsiye edersiniz? Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zileliorhan -- 29 Aralık 2014; 17:57:53 >

• illa 150cc ise cbf tabi ki. ikinci eli güçlü olması açısından. 125'de olur derseniz ybr de giriyor işin içine.
  • Bajaj Boxer,

en ucuzlarından, modifiyeye çok yatkın:

Biraz boyayla:

İstersen bajaj ve heronun diğer modellerine bakabilirsin. Bajaj discover çift bujili 4 valfli, Hero çift buji ve mikroişlemci ateşlemeli.

• kordinaryus ve arda, cevaplarınız için teşekkür ederim.
    kordinaryus, cbf 150 ve ybr 125 motorlarını internette biraz araştırdım. "cbf için yağ eksiltiyor" şeklinde yoğun şekilde yorum var. Ama ybr 125 bayağı aklıma yattı. Ne de olsa Japon.
    arda, Bajaj Boker motoru biraz internette araştırdım. Hint malı bu motor. Devir saatinin ve ön tekerlerde disk fren olmaması oldukça ilginç. Ancak fiyatı bayağı hesaplı motorun.
    Ybr 125 4.900 TL, Bajaj Boxer ise 2.700 TL. Kalite mi yoksa düşük fiyat mı, kararsız kaldım.
    Ben araziye çok çıkan bir hocayım. Gideceğim üniversitede Ardahan, Artvin, Kars gibi yöreleri ve çevresini hava ve yol durumu müsait oldukça hemen her hafta sonu gezeceğim. Bu nedenle bugün bir kaç kişi bana "Commutter alma, cross al. Cross motorda da Kuba Black Cat 150 ile başlayabilirsin" dediler.
    Kafam gittikçe karşıyor. Ne yapmamı önerirsiniz?

• Kuba Black Cat fiyatına göre oldukça performanslı ve kaliteli bir ürün. Yeni cross'a başlamak isteyen insanların 150 cc motosiklet yeterli gelir mi acaba yargısını kırıp oldukça tatmin eden bir ürün (sesi olsun performansı olsun).Fakat eğer hafta sonu çıkıp seyahat edeceğiniz yollar çok bozuk,engebeli,çamur toprak yollar değil ise ben YBR yönünde karar kılın derim. Eğer motosikleti ağırlı asfaltta kullanacaksanız enduro çok mantıklı bir seçim olmaz. Yamaha YBR 125 commuter grubundaki en kaliteli ve sorunsuz ürünlerden birisi. Eğer ben zaten sadece bir sene kullanacağım bu kadar para bağlamak istemiyorum yokmu daha ucuz ve sorunsuz bir ürün derseniz alternatifler önerebilirim hocam. ( Kendim motosiklet bayiliği yapıyorum aynı zamanda. )
  • Dacianization teşekkürler, dediğiniz gibi ağırlıklı olarak asfaltta kalacağım. Yamaha YBR 125 benim de kafama yatıyor ama, "sadece bir sene kullanacağım bu kadar para bağlamak istemiyorum, yok mu daha ucuz ve sorunsuz bir ürün" diyorum. 1 yıl 125 veya 150 cc debriyajlı bir motor kullanıp, gelecek sene 200 ya da 250 cc'ye geçmeyi düşünüyorum. Yani "Motosiklet kullanmaya yeni başlayanlar ufak cc den başlasın, alıştıkça cc'yi büyütsün" prensibine sadık kalacağım. Daha ucuz ve sorunsuz bir ürün önerir misiniz? Yardımcı olur musunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zileliorhan -- 29 Aralık 2014; 17:54:38 >
  • Valla hocam Bence Bajaj Boxer tam sizlik.Hindistan koşulları malum... Adamlar ona göre yapmışlar.

Muhtemelen hafif arazi ve bozuk yolda sıkıntı çıkarmayacaktır. Bajaj Vespa ve KTM marka avrupa motorları da üretiyor.

Bir de hangisini alırsanız alın satmak için almayın. Mümkün metebe son demlerine kadar motorunuzu kullanın. Zira akbabalar pusuya yatmış bekliyor:

Diğer alternatifleriniz ise şöyle:

Bajaj Boxer 150cc 12BG 2750TL

Honda CB125E Ace 125cc 8.72BG 3000-3500TL

Yamaha YBR125 balansörlü titreşimsiz 9.79BG 4900-5000TL,

Bajaj Discover 125cc çift bujili 4 valfli 13BG 4150TL,

Hero (Honda) Glamour 125 çift bujili mikroişlemcili ateşleme 9.1BG 3900-4000TL,

Hero (Honda) Pleasure 150cc 14.4BG 5250TL

TVS Apache 150cc 13.5BG 5000-5400TL

Haojue(Suzuki) DA135S 135cc çift balansörlü titreşimsiz 11.13BG 4000-4500TL

Haojue(Suzuki) HJ150 150cc 11.26BG titreşimsiz 4800-4900TL...

Hangisini tercih ederseniz edin satın almadan önce mümkün mertebe diğer alternatifleri de deneyin. Aklınızda soru işareti kalmasın

Son olarak hangi motoru alırsanız alın alır almaz mutlaka bir çift kaliteli markalı lastik taktırın. Fabrika çıkışı lastikler BERBAT!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda4 -- 29 Aralık 2014; 18:10:16 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arda, farklı modelleri verdiğiniz için teşekkür ederim. Ancak bu motor dünyasında yeni olduğum için bir şeyi anlamadım. Bajaj Boxer 150 cc 2.750 TL fakat Bajaj Discover 125 cc 4.150 TL. Aynı firmanın daha ufak hacimli motoru daha pahalı, niye? Çift buji ile 4 valf bu kadar fark eder mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zileliorhan -- 29 Aralık 2014; 18:17:02 >
  • Hocam alternatif olarak Kuba'nın Pars modelini önerebilirim size. Üzerinde birebir YBR motoru var, sesleri dahi aynı motorların. Oldukça üst kalite bir ürün, ve fiyatı da sadece 3.670 lira. Kuba'nın CR-1 modeli de oldukça iyi bir ürün fakat, size biraz spor veyahutta halk deyimi ile genç işi gelebileceğini düşünüyorum. Pars'ın aynı zamanda bagaj demiri de topcase (arka kutu) bağlamaya uygun olduğundan, spor kasasından dolayı bagaj demiri olmayan CR-1'e göre bir adım önde olur sizin için kanımca. RKS Titanic modelini önerebilirim, macaristan menşeli bir üründür, ama tekrardan sizin statünüze biraz daha touring tarzı yakışır düşüncesindeyim ben.

Başka bir alternatif olarak Salcano'nun Wolf modelini düşünebilirsiniz fiyatı 3.265.00 tl yine aynı şekilde bu ürün Yamaha YBR'nin üretildiği Jianshe fabrikasından çıkmaktadır. Yani üzerinde YBR motoru vardır. Wolf'ün parçalarını daha ucuz olduğu için YBR sahipleri yan sanayi olarak tercih edebiliyorlar.

Kuba'nın Strike 125 modelini şiddetle tavsiye ederim. Benim iki servis ustam da aynı motosikletin 150 cc modelini kullanıyorlar.Fiyatı için oldukça performanslı bir üründür. 3.250.00 tl fiyatı.

Gibi alternatifler söz konusu. Başlangıç veya orta seviyedeki motosiklet kullanıcıları için lastikler diğer arkadaşın bahsettiği kadar dramatik bir fark yaratmasa da kendisine katılıyorum. Bir çift Michelin veya benzeri kaliteli lastik almakta yarar var. Tabi gereksiz masraftan kaçınmak adına buna motosikleti bir süre kullandıktan sonra gerekli görürseniz karar vermenizi tavsiye ederim.

Bahsettiğim ürünlerin tamam ideal şekilde kullanılıp periyodik bakımları zamanında yapılırsa uzun yıllar kullanabileceğiniz ürünlerdir.Umarım yardımcı olabilmişimdir iyi akşamlar dilerim.

• Abi bütçe yüksek ise 125 grom tavsiye ederim eğer kısa boyluysan sonuçta bu motorda da cup motoru var ve son hızı 100-105 civarı yakıtı da ona oranlı ama orta veya uzun boyluysan ybr 125 sana çok iyi gider fiyat bakımından da üzmez. Fakat naked motor oluyor ve eğer hoşuna giderse duke 125 de bakabilirsin. Fakat naked ve yüksek bütçeniz yok ise ybr tam ideal sizin için, satmak istediğiniz zaman kolayca elinizden çıkarabilirsiniz..
  • 2.el temiz ybr alabilirsin satarkende sorun olmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konuda yeni olduğum için, her yeni bilgi beni daha fazla kararsızlığa itiyor. Ama bence YBR 125 birinci tercihim olacak. YBR olmazsa, RKS Titanik 150 ikinci tercihim olabilir.
    Esgun, bu arada boy 1.80 cm, kilo 85 kg.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zileliorhan -- 29 Aralık 2014; 23:04:59 >
  • life_is_good kullanıcısına yanıt
    Kardeş, 2. elden temizi de nasıl bulacağım? O problem. Ben insanlara fazla güvendiğim için çok kazıklanıyorum, ayrıca bu dünyada yeniyim motorun iyisini kötüsünü bilmiyorum. 2. elde % 99 aldatılırım. En iyisi sıfır almak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zileliorhan -- 29 Aralık 2014; 23:10:48 >
  • Hocam keşke sizin gibi motosiklet kullanan üniversite hocaları daha fazla olsa,benim hocalarım hala lise öğretmeni kafasında yaşıyorlar.
    Vitesli motor yorabilir,söylenmesi gereken çoğu şeyi arkadaşlar söylemişler zaten benim fikrimde hem sizi uğraştırmaz hemde servislerinin ilgisinden dolayı
    ybr tercih etmeniz.
    İkinci el motor işine gelince işe;2.el motor tamamen muammadır ne olduğunu bilmiyosunuz,adam bu motoru nasıl kullanmış bilmiyorsunuz.
    Tanıdığınız ve motoru nasıl kullandığını bilmediğiniz kişiden 2.el almayın.Keza ben yaz dönemimde tanık oldum,bir abim 2.el cbr600 aldı.Motor 1 ay sonra perte çıktı.
    Bu aletler ömür boyu kullanılmak için yapılmıyor.Ne kadar düzgün kullanılsa bile üretiminden dolayı belli bir km'den sonra motorlarda sorun yaşanıyor.
    Keza tasarımları bu yönde.Sorun çıkacak ki adamlar yeni model satabilsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zileliorhan
    Arda, farklı modelleri verdiğiniz için teşekkür ederim. Ancak bu motor dünyasında yeni olduğum için bir şeyi anlamadım. Bajaj Boxer 150 cc 2.750 TL fakat Bajaj Discover 125 cc 4.150 TL. Aynı firmanın daha ufak hacimli motoru daha pahalı, niye? Çift buji ile 4 valf bu kadar fark eder mi?

Hocam biri giriş modeli ötekisi orta veya orta üst seviye modeli. Fiyat farkı bundan dolayı. Elbette görünüm olarak ikisini yan yana koyarsanız fabrika çıkışı Discover gerçekten çok daha çekici bir görünümde.

Motor olarak soracak olursanız 4 valf ve çift buji haricinde (yani üst kapak) Boxer ile Discover'in motorları aynı.(Yurt dışında Discover'in 150cc'lik modeli de mevcut)

Aynı durum Hero'da da mevcut. Diğer markalarda da benzer durumları görebilirsiniz. (ör: Mondial Vulture-Mondial Sentör)

• quote:

Bu konuda yeni olduğum için, her yeni bilgi beni daha fazla kararsızlığa itiyor. Ama bence YBR 125 birinci tercihim olacak. YBR olmazsa, RKS Titanik 150 ikinci tercihim olabilir.
    Esgun, bu arada boy 1.80 cm, kilo 85 kg.

quote:

Kardeş, 2. elden temizi de nasıl bulacağım? O problem. Ben insanlara fazla güvendiğim için çok kazıklanıyorum, ayrıca bu dünyada yeniyim motorun iyisini kötüsünü bilmiyorum. 2. elde % 99 aldatılırım. En iyisi sıfır almak.

Hocam RKS ile YBR arasında kaldı iseniz YBR'yi seçin derim.

RKS 150 incelemesi şurada >http://forum.donanimhaber.com/m_99856734/tm.htm

2.el dediğiniz gibi şans meselesi ancak örneğin 1 yaşında düşük kilometreli bir motor da büyük ihtimalle sorun çıkarmayacaktır.

ör: YBR içinhttp://www.sahibinden.com/motosiklet-yamaha-ybr-125-esd?a269_max=2014&a272=39660&a268_max=9500&a268_min=0&a269_min=2014

Bir de Altın elbiseli adam'ın ikinci el rehberi var onu da mutaka izleyin (sıfır alacak olsanız bile)

www.youtube.com/watch?v=hBBDe40ZQnM

• Aydınlatıcı yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Ben herhalde bir sıfır YBR 125 alırım ve bir kaç sene binerim. 2. elde fiyatı da fazla düşmez diye düşünüyorum. İnternette YBR nin fiyatı 4.890 TL.
    Önemli bir konu da ekipmanlar. Elbise, kask, dizlik gibi malzemeleri almak için internet iyi bir seçenek gibi görünüyor. Ama internetten alınca da örneğin kask gibi malzemeleri deneme şansı olmuyor. Ankara veya İstanbul'da bu tip malzemeleri satan yerler nelerdir? Ayrıca elbise, kask, dizlik gibi malzemeler konusunda önerileriniz nelerdir? Biliyorum bu tip şeyleri belki de onlarca defa yazdınız ama sizin gibi tecrübeli kardeşlerimizin tavsiyeleri bizi iyi bir motorsikletçi yapacak. Biz de arkamızdan gelenlere yardım edeceğiz.
    Unutmayalım BİLGİ, PAYLAŞILDIKÇA ARTAN TEK ŞEYDİR.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zileliorhan -- 31 Aralık 2014; 11:19:41 >
  • Arda, altta sana ait mesajlara iki adet beğenilmeyen yorum görünüyor, benim tarafımdan. Ben onları yanlışlıkla yaptım. Sİtede yeni olduğum için. Fotoğraflara basarken oldu.
  • hocam siz ybr alın 2.el çinli ile uğraşmayındeğer kaybetmeden masraf yapmadan satarsınız
  • hocam bu arada motorsiklet.net sitesine üye olmanızı şidettle tavsiye ederim her ince detayı sorup cevabını alabilirsiniz
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.