15 yaşındayım, 55 kiloyum ve 169 boyundayım. Açıkçası çok zayıfım, kollarım falan çok ince. Bu yüzden bodybuilding'e başlamak istiyorum. Bu yaz evde şınav, mekik gibi hareketlerle idare ediyorum ama okul açıldığında Gym'e gideceğim. Bana genel olarak tavsiye verir misiniz? Kollarım omuzlarım iyice genişlesin kütle. Kazanayım istiyorum. Bir de beslenme konusunda küçük bir sorum var. Genel olarak "bu işe girilecekse abur cubur vesaire bırakılacak" tarzı söylemleri çok duyuyorum. Ancak ben şeker hastasıyım, yani şeker benim hayatımın bir parçası gibi bir şey. En basitinden kan şekerim her düştüğünde zaman kaybetmeden yüksek şeker içerikli bir şeyler tüketmem gerekiyor (küp şeker, meyve suyu en çok kullandıklarım.) Bu gelişimimi ne kadar etkiler? |
Çubuk adamlıktan kurtulmak
-
-
Salonda kimseyi dinleme, herkes her şeyi biliyor çünkü. imkanın varsa günde 5-6 öğün 4bin+ kalori almaya çalış. Saçma sapan şeylerden alma ama o kaloriyi. Şeker hastası derken çok mu seviyorsun yoksa hastalık mı? Eğer çok seviyorsan bir kere şeker bırakılacak, erkek adamın şekerle çikolatayla işi olmaz manita gibi... Hastaysan karbonhidratı çok tüketirsen yerine geçebilir. karbonhidrat da şekerdir biliyorsun. glikoz yani. Zaten şeker hastalığın varsa bu abur cubur yemen gerektiği anlamına gelmez, karbonhidratla da bu halledilir diye düşünüyorum sonuçta basit şeker almak yerine kompleks şeker almış olursun. doktorla konuşabilirsin daha iyi olur yanlış da yönlendirmiyim...
He abur cubur yemek de gelişimini etkilemez sadece gereksiz su tutup yağlanırsın, kas gelişimine olumsuz etkisi olmaz.
-
şeker hastasıyım diyabet yani abur cubur derken illa cips falan değil ama kan şekerini hizli yükseltmesi gereken şeylere ihtiyacım oluyor, meyve suyu, küp şeker, kola gibi.. mesela gym'deyken şekerim düşerse çantamdaki küçük meyve suları veya küp şekerlerini kullanmam gerekir. kardiyo yapmayi ihmal etmezsem çok yağlanmam herhalde.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
1.88 48kg olarak başlamıştım bende 16 yaşında şimdi 1.90 94kg olarak devam ediyorum. Temel hareketleri yapmaya çalış büyüyüp hacim alman için amerikayı yeniden keşfetmene gerek yok kablolar açılar vs çok önemli değil bana sorarsan ilk başta. Birleşik liftlere odaklanıp (bench press, squat, barbell row, deadlift, barbell curl, military press) karbonhidratı zengin bir sporcu diyeti uygulaman gerekiyor. Erken yatıp erken kalkmakta çok faydalı olur hem hormonel hemde büyüme açısından. Supplement vs olarak doktoruna danışıp hareket etmelisin rahatsızlığın dolayısıyla insanlar genelde Gainer tercih ediyorlar kilo almak için fakat şekerli de oluyor bilgin olsun.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Şeker yiyebilirsin hiçbir problem olmaz. Küp şeker, meyvesuyu falan hiçbir şeyi bozmaz. Arkadaşın dediği gibi 4k+ kalori de alma aşırı yağlanırsın gerek yok. Günlük 3k civarı kalori alsan haftada 1kg civarı alırsın o da sana yeter fazlası yağlandırır.
-
Diyabetsen bu işi doktor ve diyetisyen yönlendirmesiyle yapman lazım, sıradan bir antrenör senin metabolizmanı bilemez. Kilo almaktan ziyade sağlıklı olarak kilo almayı hedefle. Bununda başını programlı bir spor ve düzgün beslenme çekiyor.
-
şu şekil bir fikrim var, ben şuan gerçekten çok zayıfım, kollarım falan çok ince. ama göbeğimde falan az biraz yağlanma var, oturunca katlanıyor mesela. ben şimdilik neredeyse hiç kardiyo yapmadan sadece kas çalışayım, hem yağ oranım kalsın hem de kaslarım büyüsün o yağları sonra yakarım diyorum. şimdi haftada 5 gün falan kardiyo yaparsam iskeletten farkım kalmayacak.
-
şu sıralar günlük 1900 falan alıyorum, artırmak mı lazım?
-
48 kilodan 94 kilo muhteşem bir değişim olmuş ben de tam bunu yapmak istiyorum
-
sizin vucut tili skinnyfat. Buna yonelik calismaniz lazim. Ancak isi bozan diyabet. Kutle, hacim kazanmak icin epeyce karbonhidrat ve protein almaniz gerekecek. Ancak diyabet sizde bunlara erken bir sinir koyabilir. Bu konuda kafaniza gore hareket ederseniz kas yapayim derken goz cikarirsiniz. Vucudun disini yapayim derken icinin icine edersiniz. Diyetisyen veya doktor kontrolunde yapin.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
1900 le kilo alman mümkün değil tabi ki artırmak lazım.
EDİT: Diyabet olduğunu bilmiyordum bir uzmana danışmanız daha doğru olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beyacun Çekmezoğlu -- 3 Eylül 2024; 12:48:56 > -
diyabetin çok bir problem olacağını düşünmüyorum aslında. 2 yıldır her 6 ayda bir doktora gidiyorum ve diyetisyenim bana insülin/karbonhidrat oranımı verdi. ne kadar çok yesem de yiyeceğim şeylerin karbonhidrat miktarını biliyorsam sıkıntı olmuyor artık. ama konuşacağım bu konuyu doktorumla
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X