Şimdi Ara

çukurlar ve yamulan jantlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
5.873
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar dün kütahyadan yola çıktım afyonu geçtiğimde sis başladı. o kadar yoğun bir sis vardı ki üç beş metrenin ötesini göremiyorduk. buda yetmezmiş gibi heryer çukurlarına doluydu. kaç tane çukurdan kaçmaya çalıştım hatırlamıyorum ama sandıklı geçtikten sonra siz çok yoğunlaştı ve 70 santimden daha büyük bir çukurdan kaçamadım. arabanın sağ tarafı çukurun içine girdi ve çıktı hızımız çok yüksek degildi ama cant kapakları fırladı. direksyonda garipleşti yoğun sis olduğundan arkadaki araçlarda farkedemez diyerekten durmadım ve yoluma devam ettim dinarda bir oto lastik tamircisinde durdum iki jantta yamulmus eleman bir iki darbesiyle düzeltti. jantlar çelik olsaymış tekerler patlardi dedi eleman. oyle yola devam ettik. iki jant kapagi icin servisi aradim tanesine 75 lira dediler.

Bu cukurlari kime sikayet etmek lazim yavas olmamiza ragmen bunlar oldu ya daha hizli olsaydik ya tekerimiz patlasaydi ki yolsa sol on tekeri patlayan bir kamyon tarlaya girmisri bir baskasida sol on tekerini patlatmis degistiriyordu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceycey11 -- 25 Ocak 2012; 19:28:56 >

• TR de yaşadığınızı unuttunuz galiba
  • 75 santim çukur falan degil bildigimiz sondaj calismasi varmis
  • Geçmiş olsun, bir Türk vatandaşı çukurlara her zaman hazırlıklı olmalıdır. Çelik jant olsaydı lastik patlardı demişler de eğer jant kapağı takıyorsanız zaten jantınız çeliktir, kapak olmayanlar alüminyum alaşımlı.
  • Geçmiş olsun
  • Tesekkur ederim arkadaslar yollarin hali berbat uzun yola cikacaklar mutlaka dikkat etsinler cukurlara. bu aeada derinlik olarak degil genislik olarak 70cm kacmak neredeyse imkansiz

telefondan yazdigimdan imla hatalari olabilir kusuruma bakmayin lutfen
  • Pazartesi sabah Kütahyadan Denizliye gittim aynı yoldan. Herkes lastik patlatmış Afyona kadar. Gizli buzlanmada cabası. Akşam dönerken bizimde jant yamuldu, lastik balon yaptı yanaktan. Gece vakti o halde zar zor geldik. Sandıklı taraflarıda berbat. Yolculuk yapacaklar dikkatli olsunlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arabaya çelik jant alıcaktım sırf istanbuldaki çukurlar yüzünden vazgeçtim , bununla mı uğraşıcam yahu jant kapaklı kullanırım daha iyi
  • Alüminyum jant alırken daha havalı olsun diye büyük jant takıp lastikte yanak yüksekliğini 2 parmak eninde almayın. HAYATİ ÖNEMİ VAR..KİMSELER FARKINDA DEĞİLLER. Burası Türkiye..Böyle bir çukura düşünce jant lastiği kesip atıyor..Ne yol , ne direksiyon , nede yolda araba kalıyor...Hız varsa kurtulmak mucize oluyor...SÜKSE YAPACAĞIM DİYE NORMALDEN BÜYÜK JANT TAKMAYIN. .Kullandığınız .lastiğin yanak yüksekliği fabrikasyon ne kadarsa o kadar olsun. Jantların büyük olması hayatınızdan önemli değil....Ceycey geçmiş olsun..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 25 Ocak 2012; 0:56:56 >
  • Siz şükredin girdiğiniz çukurdan çıkabilmişsiniz. Hendekimsi bir çukura giripte aksı kırıp içinde kalanı gördüm...
  • jant kapaklarını alacaksın , kim yoldan sorumluysa götürücen hediye ediceksin (başka türlüde yapılabilir)
  • hepinize teşekkür edrim arkadaşlar bugün kütahyaya geri döndüm sandıklı- afyon ve afyon-kütahya arası resmen patetes tarlası yavaş gitsen hızlı arabaların fırlattığı asfalt tuz taş parçlarını yiyorsun kaportaya hızlı gitsen tehlikeye atıyorsun herkesi.

aman dikkatli olun arkadaşlar

@rewolwer_ bulsam sorumlusunu hediye yollayacağım ama kime kızacaksın sorumlusu kim ki
  • Büyük geçmiş olsun.

Ben de bir keresinde İstanbul-İstinye'de tam Devlet hastanesinin 100m ilersinde yeni yapılmış olan refüje kafadan girmiştim.

O refüjü oraya gündüz yapmışlar ve hiçbir uyarı levhası yoktu..

Aracım pert oldu, yan koltukta oturan arkadaşım ön camdan çıktı tekrar koltuğa geri düştü.. Allahtan hastane hemen yanımızdaydı ve arkadaşımın yüzüne dikiş atıldı..

Kıssadan hisse; olana, yapılana kızıyoruz, haklıyız da. Ama bu geçmişte başıma geleni yazma nedenim biraz da beterin beterini göstermek. Çok daha beterleri var gerçi.. Bizim verilmiş sadakamız vardı herhalde, ucuz kurtulduk çok şükür..
  • Ben olayın gerçekleştiği yolu anlayamadım.
    Sandıklı-Keçiborlu arasında yol gayet iyiydi çünkü,ama Kütahya-Afyon ve Afyon-Sandıklı arası patates tarlası gibi.O kısımlarda çukurlar oluşmuş olabilir.
    Sandıklı Keçiborlu arasındaki yol da mı bozuldu yoksa 1 yılda ?
  • sandıklıdan sonrası çok kötü değil ama sandıklı özdilek/afyon arası ve özdilek kütahya arası delik deşik deliklerde öyle yenilir yutulur cinsten değil
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.