Şimdi Ara

Çukurova Üniversitesi Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar LYS dönemi hatta seçim dönemiyle beraber üniversite tercih dönemi de yaklaşıyor. Kendim Çukurova Üniversite'sinde okuyorum daha başka arkadaşlar da vardı sanırım forumda. Üniversite,bölümler,şehir hakkında herhangi bir şey merak eden,bilgi almak isteyen arkadaşlar varsa yardımcı olalım bugün biz size yarın siz başkalarına. :)

• Üniversitede siyasi olaylar çok oluyor mu?Siyasetten nefret eden birisiyim de.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Royaall

Arkadaşlar LYS dönemi hatta seçim dönemiyle beraber üniversite tercih dönemi de yaklaşıyor. Kendim Çukurova Üniversite'sinde okuyorum daha başka arkadaşlar da vardı sanırım forumda. Üniversite,bölümler,şehir hakkında herhangi bir şey merak eden,bilgi almak isteyen arkadaşlar varsa yardımcı olalım bugün biz size yarın siz başkalarına. :)

1-bölüm?
    2-hocalar nasıl ?
    3-ortam nasıl?
    4-çü hukuk nasıl ?
    5-çü ilahiyat nasıl ?
    6- Mersin üni bana çok oktan geldi acaba çü de mü nin türevi mi ?
    7-istasyondan (tren Garı)okul kaç dk ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yusuff94 Y kullanıcısına yanıt
    Yaşadığın ülke itibariyle siyasetten uzak kalman gibi bir durum mümkün değil bir köşesinde illa bulaşacaksın çünkü siyasetin olmadığı hiçbir ortam yok. Üniversiteler de bunun en çok yaşandığı ortamlar. Hiçbir üniversite kendi kampüsünde siyasi olay olmadığını iddia edemez. Çukurova da onlardan bir tanesi kesinlikle. Belli başlı şeyler yaşanır, içinde bulunmazsan zarar görmezsin zaten.Kampüs içerisinde tomalar görebilirsin farklı grupların çatıştığını 400 kişilik grubun birbirine girdiği şeyler gayet olağan burada. Ancak dediğim gibi içlerine girip aralarına katılmazsan zarar görmezsin. :)
  • 1. Hukuk Fakültesinde okuyorum.
    2. Hocalar her bölümde farklıdır bilemem valla bu çok anlamsız bir soru olmuş. Kusura bakma yardımcı olamayacağım. :)
    3.Ortam şu şekilde, kampüs zaten Türkiye'nin en büyük kampüslerinden birisi. Balcalı ilçesinde yer alıyor. Seyhan Nehrini gören kısımları var kampüsün şahane manzarası havası var gerçekten bakarken huzur dolabilirsin :) Ancak bi kısım görüyor nehri kampüsün tamamı mükemmel dersem yanlış olur. Eğitim ve Araştırma hastanesi olduğu için kampüste üniversiteye gittiğin dolmuş veya otobüste her yaştan insan var.
    Sabah erken saatte okulda dersin varsa dolmuşları tam bir çile çünkü Adana büyükşehir statüsünde ve 60000 yakın öğrencisi var. Atarlı insanları tabiki çok var yani haberler tamamiyle gerçek. Fakat herşey sizde bitiyor içlerine göz göre girip sataşmadığınız sürece kimsenin kimseye zararı yok ben yaşamadım yani şimdiye kadar. Tavsiye eder misin diye sorarsan ederim. :)
    4.ÇÜ Hukuk Fakültesinin çok fazla öğrencisi yok yani 800 kişi falan toplamda. 2007'de açılmış ancak kendine ait binası henüz tamamlanmadığı için İletişim Fakültesi ile aynı binada ders görüyoruz. Hoca ve öğretim görevlisi sayımız fazla değil, öğrenci sayısı da çok olmadığı için sıkıntı olmuyor hatta hocalar öğrencilerin ismini öğrenip birebir diyalog kurabiliyor sıkıntınız olursa odasına çıkıp konuşabiliyoruz. Çoğu Hukuk Fakültesinde insanlar dekanını görmüyormuş bile anlatan arkadaşlarım var bizim dekanımız dünyanın en tatlı mükemmel dekanı. Dekan görünüşü var ama o kadar samimi ve sıcak bir insan ki. Fakülteye kayıt için geldiğimizde velilerle beraber bir amfiye aldı öğrencileri. Biraz konuştu ve şu şekilde bitirdi sözlerini : ' Veliler merak etmeyin öğrencileriniz bizlere emanet.Dört sene boyunca burada olacaklar ve en iyi arkadaşları bu saatten sonra ben olacağım.'' Ancak lise gibi bir ortam beklemeyin kesinlikle çünkü bu insanlar size hukukçu gözüyle bakıyor ve daha olgun olmanızı bekliyor onun için biraz daha dikkatli olmasınız. Kampüsün biraz dışında fakülte etrafında suya dair pek bir şey yok. Saat başı kampüs girişinden fakülte ve erken yurduna ring servisi ile ulaşım sağlanıyor yürümek isterseniz 15 dakika falan sürebilir. Pişman mıyım? KESİNLİKLE HAYIR.
    5. İlahiyat fakültesi bildiğim kadarıyla iyi. Uzun süre önce kurulduğu için sistemini oturtmuş bir fakülte. Oradan derslerimize gelen hocalar var dünya tatlısı insanlardı. Ancak fakülte öğrenci durumu nasıldır çok iyi bilemem. :)
    6. Mersin Üniversitesini görmedim ancak Çukurova güzel kesinlikle bunu söyleyebilirim.
    7. Trafik durumuna göre değişir ancak istasyondan 40 dakika falan sürer kampüs.

• quote:

Orijinalden alıntı: Royaall

1. Hukuk Fakültesinde okuyorum.
    2. Hocalar her bölümde farklıdır bilemem valla bu çok anlamsız bir soru olmuş. Kusura bakma yardımcı olamayacağım. :)
    3.Ortam şu şekilde, kampüs zaten Türkiye'nin en büyük kampüslerinden birisi. Balcalı ilçesinde yer alıyor. Seyhan Nehrini gören kısımları var kampüsün şahane manzarası havası var gerçekten bakarken huzur dolabilirsin :) Ancak bi kısım görüyor nehri kampüsün tamamı mükemmel dersem yanlış olur. Eğitim ve Araştırma hastanesi olduğu için kampüste üniversiteye gittiğin dolmuş veya otobüste her yaştan insan var.
    Sabah erken saatte okulda dersin varsa dolmuşları tam bir çile çünkü Adana büyükşehir statüsünde ve 60000 yakın öğrencisi var. Atarlı insanları tabiki çok var yani haberler tamamiyle gerçek. Fakat herşey sizde bitiyor içlerine göz göre girip sataşmadığınız sürece kimsenin kimseye zararı yok ben yaşamadım yani şimdiye kadar. Tavsiye eder misin diye sorarsan ederim. :)
    4.ÇÜ Hukuk Fakültesinin çok fazla öğrencisi yok yani 800 kişi falan toplamda. 2007'de açılmış ancak kendine ait binası henüz tamamlanmadığı için İletişim Fakültesi ile aynı binada ders görüyoruz. Hoca ve öğretim görevlisi sayımız fazla değil, öğrenci sayısı da çok olmadığı için sıkıntı olmuyor hatta hocalar öğrencilerin ismini öğrenip birebir diyalog kurabiliyor sıkıntınız olursa odasına çıkıp konuşabiliyoruz. Çoğu Hukuk Fakültesinde insanlar dekanını görmüyormuş bile anlatan arkadaşlarım var bizim dekanımız dünyanın en tatlı mükemmel dekanı. Dekan görünüşü var ama o kadar samimi ve sıcak bir insan ki. Fakülteye kayıt için geldiğimizde velilerle beraber bir amfiye aldı öğrencileri. Biraz konuştu ve şu şekilde bitirdi sözlerini : ' Veliler merak etmeyin öğrencileriniz bizlere emanet.Dört sene boyunca burada olacaklar ve en iyi arkadaşları bu saatten sonra ben olacağım.'' Ancak lise gibi bir ortam beklemeyin kesinlikle çünkü bu insanlar size hukukçu gözüyle bakıyor ve daha olgun olmanızı bekliyor onun için biraz daha dikkatli olmasınız. Kampüsün biraz dışında fakülte etrafında suya dair pek bir şey yok. Saat başı kampüs girişinden fakülte ve erken yurduna ring servisi ile ulaşım sağlanıyor yürümek isterseniz 15 dakika falan sürebilir. Pişman mıyım? KESİNLİKLE HAYIR.
    5. İlahiyat fakültesi bildiğim kadarıyla iyi. Uzun süre önce kurulduğu için sistemini oturtmuş bir fakülte. Oradan derslerimize gelen hocalar var dünya tatlısı insanlardı. Ancak fakülte öğrenci durumu nasıldır çok iyi bilemem. :)
    6. Mersin Üniversitesini görmedim ancak Çukurova güzel kesinlikle bunu söyleyebilirim.
    7. Trafik durumuna göre değişir ancak istasyondan 40 dakika falan sürer kampüs.

teşekkürler. peki hakimlik savcılık sınavında çukurova nın başarısı nedir bilgin var mı ? çoğu kişi hakimlik savcılık sınavında iltimas olduğunu söylüyor doğru mudur ? bence üniyle alakası yok onun kişinin kendinde bitiyor sence ?

• Valla onları düşünmek için çok erken henüz. Hergün yeni bişeyler değişiyor ülkede. Mesela Selçuk Üniversitesi Hakimlik-Savcılık sınavlarında çok başarılı, Çukurova bu kadar başarılı mı bilemem. Ama herşey sizde bitiyor. Nasıl ki düz liseden de fen lisesinden tıp kazanan arkadaş var ama fen lisesnin başarısı daha fazla üniversiteler de aynı şekilde diye düşünüyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.