< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Cumhurbaşkanlığı, Ayasofya'nın müze olarak kalmasını istemiş
-
-
1500 yıllık yapıyı ibadete açmak büyük hataydı. Sonunda kapı tokmağının kemirilmesine, duvarların tırmalanmasına neden oldu.İbadete açılmadan çok önce bile turist ziyaretlerini azaltılmasını ,insandan çıkan nemin bile artık duvarları aşındırmaya başlandığı yönünde çalışmalar vardı. Tuttuk birde ibadete açtık.
Hayır adını yine cami yap ama ibadete kapalı olsun .Gereksiz bir güç gösterisine dönüştürdüler , çok iyi hatırlıyorum forumda bile Allah Allah nidalarından geçilmiyordu.
Kaldı ki duvarlarında hristiyan mitolojisine ait binbir tasvir var,aslı klise .Namaz sırasında çarşafla kapatıyorlardı göye Allah görmeyecek tövbe tövbe. Namazı sakata düşürdüklerinin farkında değiller.
Mantıksız işler sürüsü, en son resterosyana almışlardı. Bırak ülkemizi, dünya tarihinin en önemli eserlerinden olan Ayasofya ayasofya olalı böyle zulm görmedi.
-
Siyasi rant malzemesi oldu dünyanın umurunda bile olmadı radikaller kendini tatmin etsin diye yapılmış bir çalışma. Son yıllarda kitleleri uyutulup kandırılmak için yapılmış olan değişik bir olay.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
adam açtı siz halen neyin sancısını çekiyorsunuz.
-
Bazı insanlar müzeye çevrilmiş eski cami (orijinali kilise) olan yapıları camiye çevirince bir zafer kazanmış gibi hissediyor, tatmin oluyorlar.
Trabzon'daki ayasofyayı görmüştüm. Küçücük bina, camiye çevrilmiş. Sanırsın ki millet öldü, kaldırımlarda çimlerde namaz kılıyordu camisizlikten.
öküz öldü, ortaklık bitti isimli açıklama!
Yapının durumunun kötü olduğu konuşuluyor o sebeple aklı selim galip gelmesi gerek.
Cami oldu iyi oldu.
-
Şuan yarı müze statüsünde bir yer...İbadete açılan tek yer alt katı..Üst kat ise 'müze' işlevini sürdürüyor.Üst kata çıkmak için ise yerli veya yabancı olsun farketmeksizin 25 Euro ödemek gerekiyor.Müze kart vs geçmiyor sanırım...
İlk başta üst katıda ibadete açmayı düşündüler ama neyseki bu sefer 'akıl' galip geldi.Ayasofya'yı bilenler bilir..Oldukça sorunlu bir mimari yapısı vardır.Bunun nedeni burasını inşa ettiren Bizans İmparatoru I.Justinianus'un aceleci olması ve mimarlarını sıkıştırmasıdır.Bu nedenle yapı acele şekilde yapılmış ve bunun sonucunda birçok hata yapılmıştır.Zaten tarihte özellikle kubbe'nin birkaç defa çöktüğü ve yeniden yapıldığı bilinir.
Üst katıda ibadete açsalardı bir felaketin yaşanması kaçınılmaz olurdu...Ama tabi aklı ve mantığı umursamayanlar için bu önemli değil..Gerçi hoş bu gidişle yapıyı kendi elleriyle yıkacaklar ya neyse...Bu nedenle geçen yıl Ayasofya kapsamlı bir restorasyona alındı.
www.trthaber.comAyasofya-i Kebir Camii Şerifi’nde restorasyon başladıhttps://www.trthaber.com/foto-galeri/ayasofya-i-kebir-camii-serifinde-restorasyon-basladi/58781/sayfa-7.html
-
bazı dediğin fatih sultan mehmed hanın vasiyeti var.. ecdad feth etmişken siz müzeye dönüştüremezsiniz.
www.ayasofyacamii.gov.trAyasofya-i Kebir Cami-i Şerifihttps://www.ayasofyacamii.gov.tr/tr/fetih-ve-ayasofya -
Ecdad da olsa kimse kendisinden sonraki yüzyılların kararını veremez. Zamanın şartları gereği farklı eylemler olabilir.
Konuyu yine değiştirdin farkında mısın?
Ben sadece ayasofya için demiyorum, başka tarihi değeri olan yapıları da camiye çevirip zafer kazanmış gibi kendimizi tatmin ediyoruz. Müze de bizim için değer sonuçta. Şu kompleksi bir türlü atamıyoruz üzerimizden.
Sanırım yanlış anladın, ben bazı insanlar kelimesini fatih ya da fetih yapan diğer atalarımız için kullanmadım. Bugünkü insanlar için yazdım.
Seçim öncesi CeHaPe zihniyeti Ecdadımızın camisini müze yapacak diye oy isterler.
-
Bazıları tam komedi ya :D Muhalifçilik oynayacak diye birileri gene saçmalamışlar.
Adım kadar eminim olay nedir NE ZAMANIN OLAYI flan hiç bakmadılar bile hatta yüzde 90'ı güncel bir şey flan bile sanıyor olabilir :D
-
Yav he he.
Hala basit bir şeyi anlamamakta ısrar ediyorsunuz.
Ayasofya bir zafer anıtıdır. Zafer anıtından müze olmaz.
Roma'nın Türkler tarafından yıkılışını ve İstanbul'un sonsuza kadar bir Türk kenti olacağını temsil ediyor. Ve ilalabet öyle kalacak.
------------------------------------
Yok tarihi değeri, yok mitolojik tasvir var vs ne anlatıyorsunuz si ya????
Avrupa'da, Anadolu'dan çalınarak götürülen tonlarca eser var.
Onlar için bir kez Avrupa'ya olay çıkardığınızı görmedik?
Çaldıkları eserler için Hırsız İngilizlere, Fransızlara vs ağır hakaretler ettiniz mi hiç? Olay çıkardınız mı onlar için?
Kapı tokmağından 4-5bin yıl daha eski tarihi eserlerimiz yurtdışında çalıntı olarak sergilenirken, kapı tokmağını tartışmaya sıra gelmez.
-
Fatih’in fethedip vakıf malı yaptığı Ayasofya Camisi müze filan olamaz. Tarihi eser niteliğinde zaten. Öncekilerin aldıkları doğru kararları bozmayı düşünmeyin. Sırf birilerine şirin, dinsiz, köksüz gözükmek için
ecdanın vasiyeti sizin muhim değil onuda biliyoruz. sen bir kumdan kale feth et senin vasiyetini takmayalım bro.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi babus0606 -- 25 Temmuz 2024; 16:13:24 > -
İtalya'da binlerce yıllık yapılarda ibadet yapılıyor. Tek fark millet kapıyı falan kemirmiyor. İnsan evladı ibadet ediyor.
türkiyedeki eski eseleri yağmalayanlarda medeni avrupalılar biz kimsenin eserlerini çalmadık yağmalamadık börtü böcüğünü cantada götürmedik farkmız bu.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
1500 yıllık yapıyı ibadete açmak büyük hataydı. Sonunda kapı tokmağının kemirilmesine, duvarların tırmalanmasına neden oldu.İbadete açılmadan çok önce bile turist ziyaretlerini azaltılmasını ,insandan çıkan nemin bile artık duvarları aşındırmaya başlandığı yönünde çalışmalar vardı. Tuttuk birde ibadete açtık. Hayır adını yine cami yap ama ibadete kapalı olsun .Gereksiz bir güç gösterisine dönüştürdüler , çok iyi hatırlıyorum forumda bile Allah Allah nidalarından geçilmiyordu. Kaldı ki duvarlarında hristiyan mitolojisine ait binbir tasvir var,aslı klise .Namaz sırasında çarşafla kapatıyorlardı göye Allah görmeyecek tövbe tövbe. Namazı sakata düşürdüklerinin farkında değiller. Mantıksız işler sürüsü, en son resterosyana almışlardı. Bırak ülkemizi, dünya tarihinin en önemli eserlerinden olan Ayasofya ayasofya olalı böyle zulm görmedi. |
Siyasi rant malzemesi oldu dünyanın umurunda bile olmadı radikaller kendini tatmin etsin diye yapılmış bir çalışma. Son yıllarda kitleleri uyutulup kandırılmak için yapılmış olan değişik bir olay.
|
Bazı insanlar müzeye çevrilmiş eski cami (orijinali kilise) olan yapıları camiye çevirince bir zafer kazanmış gibi hissediyor, tatmin oluyorlar.
Trabzon'daki ayasofyayı görmüştüm. Küçücük bina, camiye çevrilmiş. Sanırsın ki millet öldü, kaldırımlarda çimlerde namaz kılıyordu camisizlikten. |
Benzer içerikler
- savunma sanayi mühendis maaşları
- sezen aksu pkk
- reisten sonra kim gelecek
- kuleli askeri lisesi mezunu ünlüler
- fissler boykot mu
- ötv muafiyeti 2025
- cep telefonu taksit
- iphone servis yok hatası
- en zengin ülke
- ruhi çenet ne kadar kazanıyor
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X