Şimdi Ara

Cumhurbaşkanlığı bütçesi %50 arttırıldı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
2
Favori
1.718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Malum şahsın taptığı tek şeyin para olduğunu anlamak için sizi daha ne kadar soyması gerekiyor acaba?

"Kişinin namazı ve ibadeti sakın sizi aldatmasın. Siz onun dirhemle (TL ile) olan münasebetine bakın." H.Ş.

• Haberi köşk yalanladı.Doğruda olsa farketmez..Adam resmen tek adam.Benim üzüldüğüm nokta kendisinin cumhurbaşkanlığı makamında olduğunun farkına varamaması.Sen artık partizanlık yapamazsın.Tarafsız olmak zorundasın.Erdoğanın cumhurbaşkanı olduğunu bilmeyen birisine tvyi izletelim.Bu cumhurbaşkanı olmuş demez.Adam hala başbakan edasyıla konuşuyor.Meclise gelecek yasayı başbakanın söylemesi gerekirken kendisi söylüyor.Toplu açılışları yine kendisi yapıyor.Abdullah Gül dönemine göre 2 kat daha fazla korunuyor.Öyleki trafik kazısında şehit olan polisler başka ilden oraya gitmişlerdi korumak için.Adam kendisi sultan sanıyor.Eski üslüpla muhalefeti eleştiriyor.Yok cehape,yok bilmem neyin başındaki zat.Bu saatten sonra akpliler artık 28 şubat ve askeri darbeleri ağzına alamazlar.Kendi sultanlarının icraatleri ortada..
  • Birkaç gün önce %100 artış olacak diye haberler yapılmış. Yalanlananlar bu haberler. Şimdiki açıklama şöyle; "2014'te ek ödeneklerle toplamda 266.500.000 TL olan Cumhurbaşkanlığı bütçesi, 2015 yılı için toplam 397.000.000 TL olarak planlanmıştır. Bu da, 2015 yılı bütçesindeki artış miktarının bir önceki yıla oranla yüzde 48,97 olduğu anlamına gelmektedir".

Fakat rakamlara baktığım zaman görüyorum ki 2014 bütçesi de bir önceki yıla göre %50 civarı artmış. Yani Erdoğan 2013 yılına göre %97 civarı zamlı bütçe kullanacak. Hatırlatmak gerekirse A. Necdet Sezer' in bıraktığı bütçe 33 milyon liraydı.
  • Hey gidi Ahmet Necdet Sezer, senin ne eksiğin vardı, memleket tasarruf etsin diye 5 kuruş harcamadın keyfine, keşke yeseydin bütün parayı, uçaklar alıp, mermerden saraylar yaptırsaydın kendine milletin parasıyla. Yeseydin o paraları gönlünce bu millet seni daha çok severdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bundeskanzler -- 14 Ekim 2014; 23:44:27 >
  • Haram Olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bundeskanzler

Hey gidi Ahmet Necdet Sezer, senin ne eksiğin vardı, memleket tasarruf etsin diye 5 kuruş harcamadın keyfine, keşke yeseydin bütün parayı, uçaklar alıp, mermerden saraylar yaptırsaydın kendine milletin parasıyla. Yeseydin o paraları gönlünce bu millet seni daha çok severdi.

Yemeden önce ''Ya Allah Bismillah'' kelamını da etmesi gerekirdi.Her işi raconuna göre yapmak gerekir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bundeskanzler

Hey gidi Ahmet Necdet Sezer, senin ne eksiğin vardı, memleket tasarruf etsin diye 5 kuruş harcamadın keyfine, keşke yeseydin bütün parayı, uçaklar alıp, mermerden saraylar yaptırsaydın kendine milletin parasıyla. Yeseydin o paraları gönlünce bu millet seni daha çok severdi.

Bu ülkede yemeyen adamı sevmezler, makamıyla övünmeyen alçak gönüllülük yapanı ciddiye almazlar.Ahmet Necdet Sezer kırmızı ışıkta dururdu yaranamadı.Oysa sen arabanla cumhurbaşkanı geçerken yola fırlasan korumalar ağzını burnunu kırar.Kime anlatsan da haksız görülürsün.Sen kimsin ki öyle şeyler yapıyorsun derler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Karısı da çankaya köşkünü "çok kasvetli" bulmuştu. Şimdi ailecek maliyeti binlerce ağaç, 1 insan hayatı ve 1.5 milyar lira olan Ak saraya yerleşecekler. Dünyadayken cenneti yaşamak bu olsa gerek.
  • aha sahih hadis alıntılamış..üstelik din nedirin çok önemli saç ayaklarından biri olan hadisi..keşke siyasi göndermeye araç olmayaydı..ha bu arada laf aramızda usülü fıkıh hadis fıkhı -şerhi- tahrici konularınada göz atın..faydanıza olur ..böylece önünüze konan her metne hadis diye sarılarak yanılmak durumunda kalmazsınız..

bu aralar dini içerikli göndermeler pek meşhur ya ...sanırım ilk ihsan eliaçık yapmıştı bunu... yahuu hadis yetermi bide ayet eklemeliydi insan...

onlara mal evlat ve nice imkanlar veriyoruz diye iyilik mi ettiğimizi sanıyorlar...mealli..farkında olmadan helaka yaklaştırıyoruz diye devam eden

kutsi kelamı işin içine dahil etmek pekde etik değil..ama siyaset işte herkes yapıyor bunu

• Bu para miting parasi.Tesekkurler Turkiye kisvesi altinda AKP mitingleri yapiyor bizim tayyip erendi.Secimler dolayisiyla da onumuzdeki sene de bu mitingler devam edecektir.Basbakanlik makamina atanan kisinin yetersiz oldugunu biliyor bizimki,o yuzden zaten ipleri eline aliyor.Anap'in basina gelenler AKP'nin basina gelsin istemiyor.

Onun bu milletin tamaminin cumhurbaskani olamayacagini zaten biliyorduk da,su AKP ile butun buyusu,ozelligi ve yuceligi yerle bir olan Cumhurbaskanligi makamina uzuluyorum.

Yahu senin zaten bu milletin Cumhurbaskani olma gibi bir derdin yok,be adam neden AKP genel baskanligini biraktin? Ego tatmini yapiyor herhalde.

Su AKP'li adamlarda da gram omurga yokmus be birader.Sen orada basbakanim diye geziniyorsun,adam baska yerde miting yapiyor.Sana guvenmiyor,seni tanimiyor ve tinlamiyor.Birisinin emir eri,meydancisi olmayi ne kadar da seviyor su islamci-biatci kesim ya.

Iyi mide var valla.Piyon olduklarini,kukla olduklarini bile bile siyaset yapiyorlar.Gundelik konusmLarina baksan hepsi Roma Cumhuriyeti senatoru sanirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VirgilSollozzo -- 15 Ekim 2014; 1:07:07 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• VirgilSollozzo kullanıcısına yanıt
    siz hangi siyasi görüşe -partiye yakınsınız ..? merak ettim
  • quote:

Orijinalden alıntı: GeneralHamburger

siz hangi siyasi görüşe -partiye yakınsınız ..? merak ettim

Bi aralar Mustafa Sarigul'u ve onun Baslattigi Turkiye Degisim Hareti'ni destekliyordum.Devamini getirmedi.

Ondan once CHP ve MHP'ye de oy verdim.Ben kendim ise Libertenim.Benim gorusume uyan siyasi parti Turkiye'de yok.Avrupa'da da sadece birkac tane var.Neden merak ettiniz?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    ülkemizde kendinizi bir partiye konumlandırmanız gerekse o parti hangisi olurdu...verdiğiniz cevaba bakınca ..kemikleşmiş bir siyasi görüşe sahip olmadığınız sonucu çıkar mı ? ..ideolojik-dünya görüşü bağlamında
  • Bir tane hadis koydum diye içerlemişsin. Meydanlara çıkıp hergün yüzlercesini ağzına sakız yapanlara diyecek lafın yok mu?

Tayyip efendi de bir aralar kılıçdaroğluna "dini siyasete alet etme" demişti. Hık demiş burnundan düşmüşsünüz.
  • bu konuya yazdığım ilk mesajın son cümlesini oku lütfen... gözünüz karardı herhal dakikalardır orada duran ve eleştiri olarak belirttiğim cümlemi görmemişsiniz..
    quote:

AKP ile butun buyusu,ozelligi ve yuceligi yerle bir olan Cumhurbaskanligi makamina uzuluyorum.

bu cümlenizden ben aslında sahiplendiğiniz ideoloji ve partiyi..tahmin ediyorum ama..sanırım kendinizce bazı çekincelerden ötürü açıkca ifade edemiyorsunuz...ihtimal güncel gelişmelerden doğma ihtimali olan eleştirileri göğüsleme arzusunun sizde sıkıntıya sebeb olması düşüncesi..

bi yere kadar hak veririmde ..omurga konusundaki eleştirinizin ..iki yanı keskin bıçak misali etinize dokunmasına vicdan planında siz nasıl engel olursunuz ...bunu düşünmeden edemiyorum doğrusu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GeneralHamburger -- 15 Ekim 2014; 1:49:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GeneralHamburger

quote:

AKP ile butun buyusu,ozelligi ve yuceligi yerle bir olan Cumhurbaskanligi makamina uzuluyorum.

bu cümlenizden ben aslında sahiplendiğiniz ideoloji ve partiyi..tahmin ediyorum ama..sanırım kendinizce bazı çekincelerden ötürü açıkca ifade edemiyorsunuz...ihtimal güncel gelişmelerden doğma ihtimali olan eleştirileri göğüsleme arzusunun sizde sıkıntıya sebeb olması düşüncesi..

bi yere kadar hak veririmde ..omurga konusundaki eleştirinizin ..iki yanı keskin bıçak misali etinize dokunmasına vicdan planında siz nasıl engel olursunuz ...bunu düşünmeden edemiyorum doğrusu

Cumhurbaskanligi makamini bir parti ya da ideoloji ile iliskilendirebiliyorsaniz asil ben sizin durumunuza uzulurum.

Bu makamin butun ideoloji ya da siyasi partilerden arindirilmis bir makam olarak kalmasi gerektigini dusundugumu belirtmistim zaten.

Ote yandan,Turkiye'de Cumhuriyeti savunmak bir ideoloji ya da mevcut bir siyasi partiye gonul vermislikle aciklaniyorsa,bunun disindaki partilerin ve o partilerin drstekcilerinin Cumhuriyet dusmani olmalari gibi absurt bir cikarimda da bulunabiliriz.

Yorumunuzdaki mantigi cozemedim.CHP'li oldugumu mu ima ediyorsunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İleride belgesellere konu olacak bir siyasi hayat yaşıyor.

Ne yalan söyleyeyim, imreniyorum vallahi. Bu kadar insanı kandırmak, 20 senede milim milim zirveye çıkabilmek kolay iş değil..
  • GeneralHamburger kullanıcısına yanıt
    Forumda Türkçe'yi katledenlerin ortak noktası aynı siyasi görüşte olmaları sanırım.Üslup ve yazıma çok dikkat ederim.Görüyorum ki paldır küldür yazanlar hep aynı cenah.Soluğu burada aldığınıza göre Konudışı'ndan uzaklaştırıldınız sanırım.

Fark ettiysen yukarıda Ahmet Necdet Sezer'in adı geçti.Başbakana anayasa kitapçığı fırlatan bir cumhurbaşkanı.Bir de günümüze bakıyoruz başbakan gibi mitingler düzenleyen,bir partiyi diğerlerinden üstün tutan,muhalefeti sürekli eleştiren,başbakandan çok sesi çıkan,medyada daha çok yer kaplayan bir cumhurbaşkanı.

Merak ediyorum,dünya üzerinde muhalefet partisi liderine ''sen o aklı kendine sakla'' tarzı söylemlerde bulunmuş bir cumhurbaşkanı var mıdır?

İdeolojilerinden arınmalarına gerek yok.Sadece eşit mesafede durması yeterlidir veya en azından öyle gözükmelidir.Bazı konularda da ''aklını kendine saklamalıdır''.Mesela geçen gün kanun çıkartacağız dedi.Yahu daha meclisin gündemine gelmemiş,konuşulmamış bir tasarı veya teklif konusunda nasıl böyle bir açıklama yapabilir?Cumhurbaşkanı kanun teklif edemez.Her şeyi çorba ettiler.Padişahlığı bir şekilde kılıfına uydurarak cumhuriyet-demokrasi diye yedirmeye çalışıyorlar.

Bütçenin artması konusunda ekonomik büyümeden dem vurmuşsun.Yani demek istediğin ''çalıyorlar ama çalışıyorlar'' tarzında bir düşünce mi?

http://ekonomi.haberturk.com/ekonomi/haber/998702-iste-turkiyenin-2015-butcesi
    quote:

Artan bütçede en önemli tutar Cumhurbaşkanlığı’nın temsil edileceği yeni bina olacak. Ankara’da inşa edilen Çankaya’daki Köşk yerine Ak Saray olarak adlandırılan yeni binanın maliyeti bütçede kendisini gösterdi.

Şu olayı geçmiş ekonomiler ile mi açıklıyorsun?

Atatürk'ün tanrılaştırılması konusunda münferit örnekler var.Biz bunu tasvip etmiyoruz.Kısasa kısas yapmak yerine buna karşıyım dersin olur,biter.Yoksa sen de mi şöyle düşünüyorsun?

• bu söz çok yerinde olmasına rağmen battığı için pek dile getirilmez.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.