Şimdi Ara

Cupra Formentor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
174
Cevap
8
Favori
34.201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende bakıyorum bu araca her şey güzel duruyor. Sadece CUPRA markası piyasada nasıl bir etki oluşturur bu beni düşündürüyor ?

1.5 eTSI DSG nasıl bir fiyat'ta gelir ?

• rmzdn kullanıcısına yanıt

Showroom inşaatı bahanesini tamamen bayinin samimiyetsizliği olarak görüyorum. Sıfırdan bina yapıyor insanlar bu kadar zamanda, nasıl bir plansızlık veya yetersizlikle bu kadar sağlıksız bir plan yapıyorlar diye düşündürtüyorlar insana.

Şubat sonu Cupra İspanya ile konuştuğumda araçların Nisan sonuna doğru Türkiye'de satışa çıkabileceğinden bahsetmişlerdi. Türkiye'de yönlendirdikleri kişi ise satış tarihi ve fiyatı için kendilerinin yetkili olmadığını, sadece araçları getirip bayilere yönlendirdiklerini söylemişti ama yine araçları Nisan'da getireceklerini doğrulamıştı. Aynı zamanda adresimi alıp bana en yakın olan Cupra satışı yapacak bayinin bana dönüşünü sağlayacağını söyledi. O görüşmeyle aynı gün Anadolu yakasından, bildiğim kadarıyla Doğuş olmayan, bir bayi beni aradı ve kayıt oluşturdu. Ön sipariş, satış tarihi, gelecek araç detayı (opsiyon-renk vs) belli olduğunda iletişim kuracaklarını söylediler.

İzlenimim araç satış tarihi için TR'den çok Avrupa'dan ne zaman gönderileceği belirleyici olacak.

• Eğer aracın en baz donanımı gelmezse 450-500 arası bir fiyat çekebilirler gibime geliyor.

En baz araç talep etsen getirirler mi oda belli değil. Seat Ateca yı baz alsan bu aracın 300-350 arası başlangıç fiyatı olması gerekir.

Umarım düşündüğüm gibi olmaz da hayallerimiz gene suya düşmez.

• Golf 1.5 eTSI R-Line 398.500 TL liste fiyatıyla sunuldu. VW'de liste fiyatlarında bir balon oluyor genelde ama beklentinin üzerinde gibi bu fiyat. Cupra Formentor için de 350'ler hayal gibi. 340-350 arasında gelse satabilirdi ama 400'e yakın bir fiyat ile zor.

• quote:

Orijinalden alıntı: gel pc pc

1000 tane satacak araç için bu kadar showroom düzenine vs gerek var mı bilmiyorum.

Alıntıları Göster

1000 tane satarsa büyük başarıdır.

500 tane başarıdır.

Türkiye dinamiklerinde yüzde 80'den yükseltilmiş Leon satmaya çalışıyorsunuz , bana hayal gibi geliyor :)

Bekleyelim görelim. Benim de merak ettigim bir araç.

Heyecan da duyuyorum Cupra markasına da sıcağım.

Ama yuzde 80'de asla tabiiki. Para kolay kazanilmiyor maalesef.:/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanmerto -- 15 Mart 2021; 21:33:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cesc_

Golf 1.5 eTSI R-Line 398.500 TL liste fiyatıyla sunuldu. VW'de liste fiyatlarında bir balon oluyor genelde ama beklentinin üzerinde gibi bu fiyat. Cupra Formentor için de 350'ler hayal gibi. 340-350 arasında gelse satabilirdi ama 400'e yakın bir fiyat ile zor.

Hocam 1.5 eTSI R-line 37 bin euroyu geçiyor vw.de ve Türkiye Lansman Fiyatı 367

Bahsettiğimiz araç 32 bin euroluk araç kimsenin gözü korkmasın Doğuş doldursa da en baba 350-360 olur bu araç

Golf için de tahminim life paket için 293 dü eski mesajlarıma bakabilirsiniz tam olarak tuttu bu da tutacak diye bir şey yok ama bir hesaplama sistemim var +10-10 sapma ile tahmin edebiliyorum.

Benim beklentim 330-340 bin ama Doğuşa güvenmiyorum aracı ekstra doldurarak fiyatı şişiriyor.

• Beğendiğim bir araç. Biraz soruşturdum söylenen rakamlara tr de satar mı çok zor anca meraklısına. bu aracın hakkı 2.0 tsi gel gör ki 800bin de kimse vermez.

• @hasanmerto Hocam bu tarz yorumun şaşırttı beni :))

''350 bin bandın da bence güzel satış rakamları yakalayacak.'' dediğim de doğru ayda bir tane demiştin :)

350 olsun sadece burada alacak en az 4-5 kişi var.

Orijinalden alıntı: hasanmerto

350 bine çok güzel satış rakamları yakalar mesela ayda 1 adet.

O aracı ÖTV muafiyeti olmasa kimse almaz.

Ötv muafiyeti olanlarin da tercih edecegini sanmam

https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/147995648

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cupra_R -- 16 Mart 2021; 12:46:34 >

• 350-400 bin arası bekliyorum ben de fiyatı. Açıklanan liste fiyatı üzerinden indirim de yaparlar. 450 bin derlerse ölü doğar.

• Golf fiyatlarindan cikarim yaparsak, 1.5 eTSI olan 400-405 bin TL arasi liste fiyatiyla gelir, 1.4 eHYBRID olan 500bin TL'nin uzerinde gelir, gelirse tabii...

Neye elimizi atsak patliyoruz dur bakalim bu ne olacak...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keyn -- 18 Mart 2021; 11:4:29 >
  • Web sitesini takip edin dediler ama hiç bir kıpırdama yok.
  • Son gelişmeler ile beraber 300'lü fiyatlarda gelmesi iyice zora girdi. Bu şartlarda satış yapması da zor. O beklenen showroom hiç inşa edilmeyebilir. Ateca'ları aynı donanım Polo parasına veriyorlar satılmıyor. Aynı durumu yaşamak istemeyecekleri düşünüyorum ama şahsi görüşlerim tabii. Bakalım neler olacak.

• +1

• Cesc_ kullanıcısına yanıt
    Benim de keyfim kaçtı. Gelse de rakamlar gelene kadar iyice yükselebilir. Belki de hiç getirmezler sizin dediğiniz gibi. Aracımız varsa kıymetini bilelim. Yoksa da sağlık olsun ne diyeyim.

300 mü :D bu aracı leon sandınız galiba. 1.5etsi 500 den aşağı gelmicekti ki şimdi bu kurlarla hiç gelmez. doğuş bu aracı ucuza getirip tiguan satışını baltalar mı sandınız. kuru dsg ateca bile 325bin iken formentor u 300 lü rakamlar komik olur.

• SertyAdams kullanıcısına yanıt

300 demedim, 300'lü dedim. 340-380.000 TL arası beklentim vardı. Kur düştükçe 340 altı için umutlanıyordum şahsen.

Hiç vergi vb. karıştırmadan Almanya fiyatlarına bakalım Cupra Formentor ve Seat Ateca'nın.

1.5 TSI 110 kW/150 HP Cupra Formentor 7-Gang DSG 33.290,– €

Neuer Ateca FR 1.5 TSI ACT 110 kW (150 PS) 7-Gang DSG 33.245,00 €

Fiyatlar aynı. Hiçbir paket eklenmemiş, düz Ateca fiyatı bu. Aynı şekilde düz Cupra Formentor DSG Ateca fiyatına çok rahat gelebilir. Diğer modellerin satışı vb. kritikse hiç getirme hamlesi yapmazlardı zaten.

Ateca'nın Türkiye fiyatı:

YENİ ATECA 1.5 EcoTSI ACT 150 HP DSG FR 325.500 ₺ (Hatta 307.000'e kadar fiyat alan var ama biz liste fiyatına bakalım hadi.) 

Yani 325.000 TL bile gayet gerçekçi bir beklentiydi, ben biraz avans verip beklentimi 340'tan başlatıyordum.

500'ler asıl komik rakamlar hocam. Hesap ortada.

Üstad atladığın şey formentor daki donanım ile ateca nın bir olmadığı. ateca fr zaten dolu hali ile 350bin iken boş formentor 350bin opsiyon listesine bakarsan 500 e bile alsan iyi derim. 1.5tsi formentor ıslak dsg ise zaten kafadan daha pahalı olur ki ben iddaa ediyorum zaten doğuş ta çalışan arkadaşlarım da var bana boş u 500 civarı olacak dedi ki ne kadar boş veya dolu gelince göreceğiz :) Bende ucuz olsun isterdim tabi ama tiguan bile 500bin iken formentor mümkün değil.

Ben hesaplamaya çok hakim değilim. Sizce 1.4 hybrid 245 ve 310 HP olanı Türkiye’ye ne kadara gelebilir? Çok teşekkür ederim.
  • SertyAdams kullanıcısına yanıt

Aracın fiyat muadili 307.000 TL'ye alınırken 200.000 TL ek donanım mı ekleteceksiniz araca hocam? Boş Formentor dediğiniz Formentor'da neler var broşürü de ileteyim size. En boşu bile gayet yeterli donanıma sahip.

https://www.cupraofficial.de/content/dam/countries/de/cupra-website/pdf/preisliste/cars-models-brochure-KM6-NA-NA-NA.pdf

Hatta Hırvatistan'da 34.800 €'ya satılan o beğenmediğiniz boş Formentor'ın incelemesini de atayım. Bu haliyle gelse, 320-330 bin bile olsa gayet iyi satar. Ateca gibi 307 bine verseler sıra oluşur.

• Tasarımı güzelmiş

babama gösterdim polo mu bu mu diyorum polo diyo niye diyom vw amblemi daha güzel diyor :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.