Şimdi Ara

Custom Sıvı Soğutma Kullananlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8.087
Cevap
79
Favori
286.971
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • rezarvuar ve pompa kombo hallinde satıyorum ilgilenenlere duyurulur
  • Arkadaş millet sıvı soğutma kuracam diye ne hallere giriyor..
     Custom Sıvı Soğutma Kullananlar Yardımlaşma ve Dayanışma  Derneği
  • quote:

Orijinalden alıntı: Squadd

Arkadaş millet sıvı soğutma kuracam diye ne hallere giriyor..

Yuh artık, bu kadarını da abartmışlar

Arkadaşlar size bir sorum olacak, bu cpu bloklarının içini ve cpu ya temas eden yerini neyle temizleyebiliriz ? Korozyona uğramış ve kararmış yerleri temizlemem gerek. Biraz araştırdım ancak kulaktan duyma bilgiler havada uçuşuyor. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

• linkteki blokların içine ne olmuş yav resmen kara yolları asfalt dökmüş

www.xtremesystems.org
    Confirmed: Feser 1 Blue Premix + GTZ = do NOT want
    http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?226632-Confirmed-Feser-1-Blue-Premix-GTZ-do-NOT-want

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Patronage -- 2 Mart 2013; 23:53:44 >

• Katran dökülmüş gibi. Bunu özel sıvılar mı yapıyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lyrazed

Katran dökülmüş gibi. Bunu özel sıvılar mı yapıyor?

evet sanırım öyle çoğu kişi The Feser One Fluid markadan şikayetçi olmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: mandia

Yuh artık, bu kadarını da abartmışlar

Arkadaşlar size bir sorum olacak, bu cpu bloklarının içini ve cpu ya temas eden yerini neyle temizleyebiliriz ? Korozyona uğramış ve kararmış yerleri temizlemem gerek. Biraz araştırdım ancak kulaktan duyma bilgiler havada uçuşuyor. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

İşin B... çıkarmak diye buna denir.Hani rad sığdırmak için tek kasayı kesip biçersin ama 2 kasayı bu hale getirmek Bence tamamen saçmalık

O karar ma olatı benım raystormun yüzeyindede var benek benek kararma olmuş.Bugün farkettim bende.. Onur abi uğrarsa buralara o anlar.. Bende baktımda tam birşey göremedim. Kimi Çok ince zımparalar ile yoketmeye çalışmış.

Patronage En güzeli renkli hortum şeffaf sıvı kullanmak bence Şuna bak bloğun içi kurbağalı dereye dönmüş.Bildiğin bataklık olmuş.

• @Squadd

Aynen hocam bende UV hortum kullanıyorum sıvı olarakta saf su
  • Aramızda antifiriz kullanan arkadaş varmı? Varsa memnunlarmı? Memnunlar ise sormak istediğim bir husus var. Şöyle ki; Petrol Ofisi'nin coolant antifirizi var, pembe yada kırmızı renkli :) ve organik katık kökenliymiş bilgisi olan varmı?
    İnceleme linkleri;
    www.poas.com.tr
    The resource cannot be found.
    http://www.poas.com.tr/default.aspx?pg=518

www.turkoilmarket.com
    Po Antifriz Coolant (Kırmızı)- 1 lt Po Antifiriz fiyatı ürün incelemesi, en uygun fiyat
    http://www.turkoilmarket.com/Po-Kirmizi-Antifriz-Coolant-1-lt,PR-1990.html

Soru: Organik atık duydumda, organik katık nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [juggernaut] -- 3 Mart 2013; 3:41:50 >

• @[juggernaut]

Hocam saf su kullansanız daha iyi değilmi
  • quote:

Orijinalden alıntı: [juggernaut]

Aramızda antifiriz kullanan arkadaş varmı? Varsa memnunlarmı? Memnunlar ise sormak istediğim bir husus var. Şöyle ki; Petrol Ofisi'nin coolant antifirizi var, pembe yada kırmızı renkli :) ve organik katık kökenliymiş bilgisi olan varmı?
    İnceleme linkleri;
    http://www.poas.com.tr/default.aspx?pg=518
    www.turkoilmarket.com
    Po Antifriz Coolant (Kırmızı)- 1 lt Po Antifiriz fiyatı ürün incelemesi, en uygun fiyat
    http://www.turkoilmarket.com/Po-Kirmizi-Antifriz-Coolant-1-lt,PR-1990.html

Soru: Organik atık duydumda, organik katık nedir?

Ben BP nin antifirizi kullanıyorum. BP yeşili rengi. 1.5 yılda 2 kez su değişimi yapmıştım bloklar falan yağ gibi hiçbir kirlenme veya korozyon söz konusu değil. Şimdi bendekini ve senin dediğin antifirizi araştırdım.

Organik ve inorganik antifiriz diye ikiye ayrılıyormuş.

Mpg(Mono propilen glikol)+Saf su+ organik asit. =organik antifiriz.

Meg(mono etilen glikol)+safsu+inorganik tuzlar= normal antifiriz.

Aradaki fark ise birisi biyolojik olarak doğada parçalanıyor, diğeri doğada biyolojik olarak parçalanmıyor. Radyatör bloğu içerisinde dolaşan suyun farklı malzemelerden yapılmış radyatörlerin (alüminyum, döküm, demir v.b) metal aktivitesini arttırmadan Motorun sıcaklığını düşürmesi işlevini yerine getiren bir kimyasal diye geçmekte.

Sonuç olarak hocam benim bp antifiriz meg+saf su+inorganik tuzdan oluştuğu yazıyor formülünde yani normal antifiriz, sizin linkte vermiş olduğunuz uzun ömürlü antifirizlerden yani MPG+saf su+organik asitden oluşan organik antifiriz. O belirtilen katık maddesinden korkulacak bir durum yok. Uzun ömürlü olmasının artısıda şu; normalde senede bir kontrol ve değişim yapmak yerine 3 yılda bir bunu yapıyorsunuz. Ve daha iyi bir koruma sağlıyor organik antifiriz.

Aslına bakarsanız şeffaf boru almış olsaydım, kırmızı renkli kasa modum için po nun kırmızı renkli antifirizini alırdım heralde.

quote:

Orijinalden alıntı: Patronage

@[juggernaut]

Hocam saf su kullansanız daha iyi değilmi

Saf su ile birlikte kullanılıyor hocam zaten. Amaçta pas ve korozyonu önlemek amaçlı. Ama karar verdim şu sizdeki 2 damlalık Bakır sülfat zımbırtısından almayı düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lyrazed -- 3 Mart 2013; 9:47:56 >

• @Lyrazed

Saf su / antifriz dengesi nasıl sağlanır ? 1 litre Safsuyun içersine ne kadar antifriz dökülür ? Biocide kullanılmalımıdır vs ... ???

Kolay gelsin
  • Asıl mühim olan blokta ki korozyonu ve kararmayı nasıl temizleyebiliriz ? Temizlikten sonra zaten bahsettiğiniz saf su ve antifirizi kullanırız.
  • quote:

Hocam direk saf su kullansam olmaz mı? Ve renklendirmek için gıda boyasının zararı olur mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: trumpet

@Lyrazed

Saf su / antifriz dengesi nasıl sağlanır ? 1 litre Safsuyun içersine ne kadar antifriz dökülür ? Biocide kullanılmalımıdır vs ... ???

Kolay gelsin

1 litre saf suya 3 te 1 oranında yada kullanılan sıvı miktarının %33 ü kadar antifiriz konması gerekiyor gerçek koruma için.

Biocide benim bildiğim suda oluşabilecek olan mikroorganizmaların oluşmasını engelliyor. Fakat ek olarak korozyon ve depozit kirliliğine engel oluyor mu bilmiyorum. Ama genel anlamda önerilen şu; saf su yerine gümüş parçaları kullanmak daha iyi bir çözüm gibi görünüyor. Çünkü biyosit kullanmasına rağmen 3 ayda soğutma sistemi çamura dönüşenlerde mevcut. Bu yüzden çoğu kişinin biyosit e güvenide yok. Benim opsiyonlarım bu noktada antifiriz, bakır sülfat yada gümüş olur.

quote:

Orijinalden alıntı: sixpacksizadam
    Hocam direk saf su kullansam olmaz mı? Ve renklendirmek için gıda boyasının zararı olur mu?

Direk saf su kullanırsanız korozyonu gıda boyası ile mi engellemeyi düşünüyorsunuz? Birde gıda boyası fikri ne kadar doğru olur bilemiyorum. Sistemde bırakabileceği tortu veya zararla ilgili bir fikrim yok açıkçası. Yılların geyiği olacak ama sisteminiz kanser olmasın sonra.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lyrazed -- 3 Mart 2013; 11:10:54 >

• Yüzey bakırsa orta sertlikte veya yumuşak bir diş fırçası ve başlangıç için saf suyla temizlik deneyebilirsiniz. Su yemezse sirke veya (ben denemedim ama meşhurdur) ketçap alternatiflerine geçersiniz (ketçap evet )
    Çeşitli gümüş, mücevher temizleme sıvıları var bunlar da kullanılabilir. Bauhaus gibi büyük yapı marketlerde bakır temizleyici sıvı bulmak zor olmuyor, her nalburda olmuyor böyle sıvılar malesef. Blok modeli markası neyse onceden deneyenlerin yorumları kesin okumak lazım.

Bakır bloklar için bugune kadar sirkeli su (ben kemal kükrer elma sirkesiyle yapıyorum) ve diş fırçasıyla çıkaramadığım leke olmadı henüz. Nikel bloklarda zaten kararma sorunu olmaması gerekir, olursa o ürünü iade edin (vaktiyle EK bu konuda biraz sabıkalıydı)

Bakırın havayla temasında kararması başka birşey (ki bu doğal), paslanma bambaşka bir olay. Aynı sistemde bakır/nikel bileşenleri aluminyumla karıştırıp kullanmıyorsanız kolay kolay paslanma olmaz. (galvanic corrosion diye aratabilirsiniz nette) Aluminyumu da anca bugünün parçalarında ucuz/eski radyatörlerde falan görebilirsiniz. Dolayısıyla saf su + killcoil / ptnuke / antifiriz üçlüsünden sadece birinin kullanılması yeterlidir. Ara ara da (benim sürem 6 ay) sistemi boşaltıp sıvıyı değiştirmek lazım (sıvı conductive yani iletken hale dönüşürken)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Digitaldrop -- 3 Mart 2013; 11:27:01 >

• quote:

quote:

@Lyrazed

Kolay gelsin

1 litre saf suya 3 te 1 oranında yada kullanılan sıvı miktarının %33 ü kadar antifiriz konması gerekiyor gerçek koruma için.

Biocide benim bildiğim suda oluşabilecek olan mikroorganizmaların oluşmasını engelliyor. Fakat ek olarak korozyon ve depozit kirliliğine engel oluyor mu bilmiyorum. Ama genel anlamda önerilen şu; saf su yerine gümüş parçaları kullanmak daha iyi bir çözüm gibi görünüyor. Çünkü biyosit kullanmasına rağmen 3 ayda soğutma sistemi çamura dönüşenlerde mevcut. Bu yüzden çoğu kişinin biyosit e güvenide yok. Benim opsiyonlarım bu noktada antifiriz, bakır sülfat yada gümüş olur.

quote:

Direk saf su kullanırsanız korozyonu gıda boyası ile mi engellemeyi düşünüyorsunuz? Birde gıda boyası fikri ne kadar doğru olur bilemiyorum. Sistemde bırakabileceği tortu veya zararla ilgili bir fikrim yok açıkçası. Yılların geyiği olacak ama sisteminiz kanser olmasın sonra.

Yok renk ıcın gıda boyası kullanılır mı? Ben sadece saf su kullanmak ıstıyorum cunku hortum sıyah. Guex marka daha kapagı acmadım cunku saflıgı gıtmesın dıye ama dırek bp antıfırızı mı kullanmalıyım? bu arada aldıgım 2. El parcaları neyle temızleyeyım?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Yok renk ıcın gıda boyası kullanılır mı? Ben sadece saf su kullanmak ıstıyorum cunku hortum sıyah. Guex marka daha kapagı acmadım cunku saflıgı gıtmesın dıye ama dırek bp antıfırızı mı kullanmalıyım? bu arada aldıgım 2. El parcaları neyle temızleyeyım?

Renk için kullanabilirsiniz ama dediğim gibi bir yan etkisi olur mu bilmiyorum. Ama ben kesinlikle denerdim. Birde hortum siyahsa niye renklendirici kullanmak istiyorsunuz? Rezervuarda şık dursun diye mi? Direk bp antifirizini sıvı olarak kullanmanızı önermem. Belirttiğim gibi 1lt saf suya 330ml antifiriz kullanabilirsin. Bu bp olur veya gelişmiş yukarıdaki arkadaşın link verdiği antifiriz olur orası size kalmış. Birde antifiriz kullanırken gıda boyası kullanırsanız sizin renk işide yalan olur. Neden derseniz bp ninki yeşil renk. Po dakiler pembesi, kırmızısı var artık shell ve diğerlerinin renklerini bilmiyorum. Genelde yeşil, mavi ve kırmızı renklerde bulunuyorlar. Ve genel bir kanı vardır bu konuda, kırmızı antifiriz daha uzun ömürlü olur diye. Artık orası şehir efsanesi olabilir. Zaten o kadar uzun ömürlü olması seni ve custom su soğutma kullananları zaten ilgilendiren bir bölüm değil çünkü 3 ay yada 6 ayda bir sonuçta bu suyu yenilemen gerekiyor. Araçlardaki gibi 3 yıl bekleme söz konusu değil.

Temizlik için ise yukarıdaki Onur beyin dediği yöntemler yeterli olacaktır.

Bende ilk blok üstüne ketçap döküp fırçalayanları gördüğümde şaşırmıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lyrazed -- 3 Mart 2013; 11:59:33 >

• quote:

quote:

@Lyrazed

Kolay gelsin

quote:

Anladım , sağol . 2 şişe Primochil ice koydum kenara , onları kullanacağım . En kolayı bu herhalde ..

• Ben genel olarak saf su+antifiriz vs. önermiyorum.Dışarıda satılan saf su satıldığı yere ve markasına göre çok deyişiklik gösteriyor.Bir ara zaten hazı sıvı ve antifiriz+saf su karışımını test etmiştim.Kesinlikle çok farklı sıvılar.Hazır sıvı görüntüsünden bile farkını yansıtıyor.
    Ben sürekli UV sıvılar kullandım.Bunun tabiki yan etkileri oldu block lar üzerinde,Fakat kullandığım sıvılardan en iyileri promochil ve EK oldu.Ürünler çok saf ve kullanışlı block larda çok fazla zarar vermiyor.Bıraktığı kalıntıda hemen temizleniyor.Bence sıvıda uzun ömürlü olmasından çok parçaları aşındırma seviyesine dikkat etmelisiniz.Sonuçta 1 lt su en fazla 30 lira ama aldığınız block lar en azından 60-70$
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.