Şimdi Ara

Cut diyetine başlayacağım cardioya yapmama gerek var mı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bulkun sonlarındayım definasyön döneminde haftada 4 gün salondayım kaç gün ve günde ne kadar kardio yapmalıyım?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kas oranın yüksekse yani belli bir altyapı oluşturduysan kardiyoya illa gerek yok. Kalori açıgı verdiğin sürece mutlaka kilo kaybı olacaktır. Kardoyi = ekstra kalori yakımı.
  • Gerek yok. Yağ yakma kalori açığıyla ilgili bi durum. Günde 10 saat kardiyo yapsan ama ihtiyacın kadarda kalori alsan yine yağ yakamassın mesela.

Ama HIIT tarzı kardiyolar yapmanı öneririm haftada bikaç kez. Kas gelişimine yardımcı oluyolar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Amroth.

Kas oranın yüksekse yani belli bir altyapı oluşturduysan kardiyoya illa gerek yok. Kalori açıgı verdiğin sürece mutlaka kilo kaybı olacaktır. Kardoyi = ekstra kalori yakımı.

Çok teşekkür ederim hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: Zealotry

Gerek yok. Yağ yakma kalori açığıyla ilgili bi durum. Günde 10 saat kardiyo yapsan ama ihtiyacın kadarda kalori alsan yine yağ yakamassın mesela.

Ama HIIT tarzı kardiyolar yapmanı öneririm haftada bikaç kez. Kas gelişimine yardımcı oluyolar.

Çok teşekkürler, yani ben bu diyette ekstra kalori almayacağım için kardioya gerek yok değil mi?

• teorik olarak kalori acigi verdigibde kilo kaybedersin ancak haftada 1 defa hiit 40-45dk %60-70 ritimde cardio hedefe daha rahat ulasmaniza yardimci olur.duş derdi vs olmasa bulkda bile her sabah hiit yapardim

• quote:

Orijinalden alıntı: ADEBISI

teorik olarak kalori acigi verdigibde kilo kaybedersin ancak haftada 1 defa hiit 40-45dk %60-70 ritimde cardio hedefe daha rahat ulasmaniza yardimci olur.duş derdi vs olmasa bulkda bile her sabah hiit yapardim

sağolun hocam en azından yarım saat yapmayı düşünüyorum. kaç ayda sizce sonucu görebilirim?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayrakass

quote:

teorik olarak kalori acigi verdigibde kilo kaybedersin ancak haftada 1 defa hiit 40-45dk %60-70 ritimde cardio hedefe daha rahat ulasmaniza yardimci olur.duş derdi vs olmasa bulkda bile her sabah hiit yapardim

sağolun hocam en azından yarım saat yapmayı düşünüyorum. kaç ayda sizce sonucu görebilirim?

yağ oranınız tahmini kaç ve yuzde kaçlara dusmek istediginize baglı olarak değişir durum
  • quote:

quote:

quote:

yağ oranınız tahmini kaç ve yuzde kaçlara dusmek istediginize baglı olarak değişir durum

tahmini %18 en azından %10'a düşmek istiyorum. diyetimi aksatmayacağım

• ayrakass kullanıcısına yanıt
    8-16 hafta arasında ulasırsınız muhtemelen kaç kalorilik diyet yapcaksınınz ? yağ protein karbonhidrat ne kadar olcak boy kilo nedir birde ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CONQUER. -- 11 Mart 2014; 22:11:54 >
  • quote:

8-16 hafta arasında ulasırsınız muhtemelen kaç kalorilik diyet yapcaksınınz ? yağ protein karbonhidrat ne kadar olcak boy kilo nedir birde ?

1800'ü geçmeyecek kalori. Tam hesaplayamadım ama şuan yaklaşık olarak 190-200 protein 30 yağ 30 karbonhidrat. Boy 1.73 kilo 77
  • quote:

quote:

1800'ü geçmeyecek kalori. Tam hesaplayamadım ama şuan yaklaşık olarak 190-200 protein 30 yağ 30 karbonhidrat. Boy 1.73 kilo 77

190-200 protein 30 yağ 30 karbonhidrat 1250 civarı eder. 190 protein 70gr yağ 90 civarıda karbo ideal olur kaliteli yağ alımı önemli cutta. karbolarıda basit karbonhidratlardan almamaya calısın yulaf kepekli makarna kepekli pirnç iş görür. 45gr karbo sabah kahvaltıda 45 ide antremandan sonra alırsanız çok güzel sonuç alırsınız bence kolay gelsin.

• Benimde mayısta üyeliğim bitiyor o yüzden mayısa kadar bildiğin dirty bulk yapıyorum. Mayıstan sonra evde dumbell ile var olanı koruyup 3-4 ay hem ara verip hemde yağları atmak amacım ama en ufak kas kaybı olmasını istemediğimden aminoasit alasım var cardio öncesi. Fazla cardio yapmasam mı yoksa cardio yapıp aminoasit mi kullansam karar veremedim.

3-4 ay önceki ölçümümde metabolic rate 2450 kaloriydi, 1800 lük bir diyet uygulamayı düşünüyorum ama yukardaki olay için karar veremedim daha.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DaYWaLkeR

Benimde mayısta üyeliğim bitiyor o yüzden mayısa kadar bildiğin dirty bulk yapıyorum. Mayıstan sonra evde dumbell ile var olanı koruyup 3-4 ay hem ara verip hemde yağları atmak amacım ama en ufak kas kaybı olmasını istemediğimden aminoasit alasım var cardio öncesi. Fazla cardio yapmasam mı yoksa cardio yapıp aminoasit mi kullansam karar veremedim.

3-4 ay önceki ölçümümde metabolic rate 2450 kaloriydi, 1800 lük bir diyet uygulamayı düşünüyorum ama yukardaki olay için karar veremedim daha.

Benimki de dirty'di açıkçası :D Size de kolay gelsin :)
  • quote:

quote:

quote:

190-200 protein 30 yağ 30 karbonhidrat 1250 civarı eder. 190 protein 70gr yağ 90 civarıda karbo ideal olur kaliteli yağ alımı önemli cutta. karbolarıda basit karbonhidratlardan almamaya calısın yulaf kepekli makarna kepekli pirnç iş görür. 45gr karbo sabah kahvaltıda 45 ide antremandan sonra alırsanız çok güzel sonuç alırsınız bence kolay gelsin.

Hocam ben bulku pek sağlıklı yapamadım biraz abur cubur oldu ama bu çok etkiler mi acaba :) Çok teşekkürler cevaplarınız için.

• quote:

Benimde mayısta üyeliğim bitiyor o yüzden mayısa kadar bildiğin dirty bulk yapıyorum. Mayıstan sonra evde dumbell ile var olanı koruyup 3-4 ay hem ara verip hemde yağları atmak amacım ama en ufak kas kaybı olmasını istemediğimden aminoasit alasım var cardio öncesi. Fazla cardio yapmasam mı yoksa cardio yapıp aminoasit mi kullansam karar veremedim.

ara verme bence salona geri donemeyebilirsin 3-4ay aradan sonra:):)dambıllarla olanı korumak zor 200+ küsür leg press yapıyorum diyordun nasıl yapcan mesela onu ? cut doneminde belki kas kazanılmıyor ama agırlıkları artırıp güç artırabilirsin bu 4 ayda karbonhidratı kısınca güç sanıldıgı kadar düşmüyor

@ayrakass diyete başladıktan sonra önemli değil abarttıysan yağ oranın sandıgından fazla olabilir bir kaç hafta fazla devam etmek zorunda kalırsın

• quote:

quote:

ara verme bence salona geri donemeyebilirsin 3-4ay aradan sonra:):)dambıllarla olanı korumak zor 200+ küsür leg press yapıyorum diyordun nasıl yapcan mesela onu ? cut doneminde belki kas kazanılmıyor ama agırlıkları artırıp güç artırabilirsin bu 4 ayda karbonhidratı kısınca güç sanıldıgı kadar düşmüyor

@ayrakass diyete başladıktan sonra önemli değil abarttıysan yağ oranın sandıgından fazla olabilir bir kaç hafta fazla devam etmek zorunda kalırsın

Hem maddi sebeplerden ötürü hemde okul bitiyor iş olayları falan başlayacak zaten yazın ramazan girdiği için verim alamıyorum o yüzden ara vermem lazım. Ben başlarım tekrardan seviyorum çünkü bu şekilde yaşamayı.

270 kilo yapıyorum leg press i ama yapmasam da olur dumbell lunge,squat takılırım 50-60 kilolarda zaten bacak çabuk gelişiyor üzerinde durduğun zaman.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.