Biraz araştırdım bu söz Atatürk ait değilmiş İtalyanların faşist Duçe'si Mussolini'nin sözüymüş bu mevzuya İtalyanlar alınsın |
Cyberpunk 2077'de Atatürk'e Hakaret? (13. sayfa)
-
-
-
herkes saldırmaya bi yer arıyomuş 13 sayfa olmuş konu maşallah
-
-
Tam bir blok konusu olmus. Gecmiste Cod'da PKK'nin melek gösterilmesi konusunda "bir sey olmaz yaa" diyen adamlarla bu konuda "bir sey olmaz yaa" diyenler yine ayni kisiler. Yahu biz de oyuncuyuz, oynuyoruz keyifle ama hic mi kanina dokunmaz adamin bu rezillik. Ceviriyi yapan elemanlar resmen Atatürk'un sozu ile dalga gecmis. Aksini dusunenler once Türkçe öğrensin, daha sonra da tarih kitaplarini acip Atatürk'ün bu vatan icin yaptiklarini ogrensinler.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ay be google yazıp ilk çıkan gazete sayfasına mı inandım vah vah.
Bu sözün kime ait olduğu belli değildir Mussolini'nin bu sözü söylediğine dair bir tane resmi kanıt bulamazsın.
Al sana bilgi kırıntısı belki işini görür; şunu da unutma sözlerin nasıl kullanıldığına bakılır Atatürk bu sözü göklerin bir milletin güvenliği için ne kadar önemli olduğunu belirtmek için sarf etmiştir ve bizler için değerli bir anlam kazanmıştır.
Mussolini'nin istikbal ile ilgili yegane sözü faşizm eksenindedir. uzun bir cümle: "faşizm, zamanın politik değerleri bir kenara, insanlığın gelişimi ve geleceği (istikbali) irdelendikçe, kalıcı barışın gerekliliği ve ihtimalini ortadan kaldırır." gökyüzü ile ilgili kayıtlardaki tek cümlesi de 1941 yılında roma'da yaptığı konuşmada geçmektedir:"özellikle bu savaşta, son muharebe karada, denizde ve havada geçecektir, ancak sonuçta kesin biz zafer bizi beklemektedir." (çeviriler hamdır)
sözün tamamı, eylül 2012'de bilim teknik dergisinde yayınlanan "ilk türk uçağı" başlıklı makalenin yazarı sayın ismail yavuz'a göre, 16 şubat 1925 tarihinde türk tayyare cemiyeti’nin (bugün adı türk hava kurumu) açılışında söylenmiştir: "istikbal göklerdedir. çünkü göklerini koruyamayan milletler yarınlarından asla emin olamazlar. her işte olduğu gibi havacılıkta da en yüksek seviyede, gökte seni bekleyen yerini az zamanda dolduracaksın, ey türk genci! kısa zamanda gökte seni bekleyen yerini alacaksın." bu cümlelerin teyidini yine bir bilim insanı olan 9 eylül üniversitesi, Atatürk ilkeleri ve inkılap tarihi enstitüsü öğretim üyesi, gurbet gökgöz yapıyor (başka kaynaklara göre bu sözü Atatürk, 1937 yılında eskişehir tayyare alayı'nı teftişi sırasında söylemiştir.)
-
Zaten özür dilediler. Ayrıyetten bu hatanın çevirideki bir sorundan dolayı olduğu açık. Çeviri şirketide Türkiye'nin önde gelen çeviri şirketi eğer bir sorunun varsa çeviri şirketine açabilirsin. -
Umarım çıkmaz hocam.quote:
Orijinalden alıntı: endurableBattlefield 1 e de Türk askerlerini öldürüyorlar diye haber yapmışlardı hocam çok şey etmemek lazım ana akım medyayı bi şey çıkmaz ordan bence
Alıntıları Göster -
quote:
Orijinalden alıntı: selimyukselOynamayacaksınız olacak bitecek. Derdiniz ne anlamadık ? Çin gibi tüm uygulamalara, oyunlara denetim mi gelsin ? Bunu istiyorsunuz. Genele hitap eden her eğlence içeriği zaten Rtürk ün denetime giriyor. TV kanaları Netflix vs. Bir oyun sektörü kalmıştı onu da Rtürk denetim altına alsın oyun çıkmadan incelesinler. Bunu mu istiyorsunuz ?
Yarın başka bir oyunda buna benzeyen bir görsel için çıkacak oyunun yasaklanmasında naralar atarsınız forumda. Çin'e döndürdünüz ülkeyi diye...
Alıntıları Göstersana mı soracağız peki? neden hemen üstüne alındın? kaldı ki ben oyun oynayacak yaşı geçtim ama bir bilgisayar oyununda ülkemle ilgili gönderme, hakaret vb. varsa kusura bakma tepki gösteririm. sadece oyunla da alakası yok film olsa onu da eleştiririm. daha doğrusu ülkem, bu ülkenin kurucu önderi nerede hakarete uğruyorsa oranın karşısındayım.
gerekirse rtük denetlesin fark etmez, benim ülkemin kurucu önderine saygısızlık edilecek ben susacağım öyle mi? benim ülkemin haritası oyun ayağına bölünmüş gösterilecek ben susacağım öyle mi? yok öyle şey.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeremy Klakson -- 12 Aralık 2020; 18:40:38 >
-
Memleket meselesi haline getirmenin anlamı yok. Hatadır düzeltilir geçer.
Kaldı ki herşeyin kurgudan ibaret olduğu oyunlarda bu kadarda duyar kasmak saçma.
Keşke bu duyarı ülke sorunları hakkında da göstersek. Belki şimdi daha iyi yerlerde olabilirdik.
-
Çevirmen kasti yapmış bunu y..şak herif.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: -Rusher-
Çevirmen kasti yapmış bunu y..şak herif.Hocam çevirmenin kasti yaptığını yeni mi fark ediyorsunuz tamam belki çeviren şirketin bir alakası olmayabilir ama bu o metini çeviren kişinin TCK nezdinde de suçlu olduğunu değiştirmez ben de CİMER ve gerekli yerlere şikayetimi yapacağım.
-
Yirmiüç Stüdyoları Ticaret Ltd. Şti.
Mersis No : 0981063566000026
Ticaret Sicil No : 35313-5
5816 Sayılı Kanun' a istinaden 14.12.2020 tarihinde birçok şehirde sorumlu ya da sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunulacak. Bulunacaklardan birisi de benim. Kamu davası açılırsa davaya müdahil olarak katılarak takip edecek avukat ve bireyler de mevcut.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EuphoriA -- 12 Aralık 2020; 18:52:33 > -
Atatürk’e göt mü demişler ben tam anlamadım. Eğer böyle bir şey varsa 5816 numaralı Atatürk’ü koruma kanununa göre 1 yıldan 3 yıla kadar cezası var. -
ya dostum diledikleri özür "gözden kaçmış bir hata" üzerine. olay gözden kaçmış bir hata değil! bilerek ve istenerek yazılmış bir çeviri. yani ortada dilenmiş özür yok. laf cambazlığı var. beni daha çok sinir eden zaten bu oldu. samimi bir şekilde çıkıp ya bunu evet böyle yazdık ama aklımıza gelmedi, hakaret amacımız yoktu deseler tamam diyeceğim. açıklamalarında hakaret olarak algılandı diyerek oyuncuyu suçlamışlar birde sanki öyle anlayıp yanlışta olan bizmişiz gibi...
-
quote:
Orijinalden alıntı: EuphoriAYirmiüç Stüdyoları Ticaret Ltd. Şti.
Mersis No : 0981063566000026
Ticaret Sicil No : 35313-5
5816 Sayılı Kanun' a istinaden 14.12.2020 tarihinde birçok şehirde sorumlu ya da sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunulacak. Bulunacaklardan birisi de benim. Kamu davası açılırsa davaya müdahil olarak katılarak takip edecek avukat ve bireyler de mevcut.
aynen şikayet edin rdr2 yasaklandığı gibi resmi Türkçe yamalarında yapılmasını yasaklayın bundan sonra Türkçe çıkmarmasın hiç bir firma korksun :D
-
Herşeyi unutun şöyle bakın:
Ben dünya çapında bir firma sahibi olacağım Türkiye'de sony nin pekçok oyununa hizmet vermiş bir şirkete işi teslim edeceğim. Öyle bir laf edecek ki görevi olan çeviriyi yapmak yerine konuyu bambaşka bir boyuta taşıyacak. Bunun savunulacak tarafı yok. Bizde önde gelen(?) firmanın esnaflığı-ciddiyeti bukadar.
Herşeyi unutmassak ciddi bir mantık bakış açısıyla:
Bunun dışında bunun bir harf hatası olmasına imkan yok. Çünkü harf hatası varsa ve olmasa "istikbal göklerdedir" olacak "perilous futur" yani "tehlikeli-riskli-zorlu gelecek" ile hiç alakası yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskibirkurt -- 12 Aralık 2020; 19:12:13 > -
2. “İstikbal göklerdedir”: Atatürk’ün bu sözü söylediğine dair hiçbir kanıt yoktur. Zaten daha sonraları meraklılar, bu lafın bir İtalyan gökbilimcisi tarafından söylendiğini de buldular. Bu da Atatürk’ün söylemediği en meşhur sözler arasında yerini aldı.
https://www.birgun.net/haber/ataturk-un-soylemedigi-meshur-sozleri-19559
-
quote:
Orijinalden alıntı: zartzurt456aynen şikayet edin rdr2 yasaklandığı gibi resmi Türkçe yamalarında yapılmasını yasaklayın bundan sonra Türkçe çıkmarmasın hiç bir firma korksun :D
Alıntıları GösterOyunlar Türkçe oynanacak diye bu ülkenin değerlerinin çiğnemesine göz yumacaklar kan testi yaptırabilir. Ya da malum şirketle aynı görüşte olduklarını beyan ederlerse ya da ne bileyim benzer söylemlerde bulunurlarsa onlar için de dilkeçe düzenlemek 2-3 dakika sürecektir emin olablirisiniz. Denemesi bedava.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X