< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Cyberpunk 2077'de Atatürk'e Hakaret? (15. sayfa)
-
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: AJFABal gibi de art niyetli bir olay. Yok çeviri hatasıymış, yok art niyet barındırmıyormuş, yok firma özür diledi bilmem ne. SEVE SEVE de dileyecek o özrü Türk milletinin kutsalıyla mizah olmaz.
Çok net Atatürk düşmanı bir köpek tarafından art niyetli bir şekilde çevirilmiş sözdür.
Umarım cezasını alır.
Katılıyorum. Net bir şekilde art niyetli bir çeviri.
-
Beyler hata yoktur açık net amaç nedir bilemem ama bir densizlik yapılmıştır. 2 tane net göt kelimesi kullanılmış gelip burada F klavye diye zırvalamayın.
CD Projekt lafım yok ama çeviren 23 Studios bu tarz önemli konularda daha dikkatli olmalı. Ben şahsen sinirlendim çevirenin amacı ne ise şunu bilsin, çeviriyi birebir yapmak önemli değildir ama ona kendince anlam yükleyeyim diyemezsin. Bu oyun resmi çeviri olmasa derdim hadi bir mallık yapmış ama resmi çevire de bu tarz hatalar kabul edilemez. Çevirmen istediği çeviriyi kafasına göre uyarlayıp test edilmeden oyuna ekleyemez bu oyun firmasının başını ağrıtır. Demek ki bir matraklık olsun diye böyle bir çeviri yaptı ama o sözün nereye varacağını bilemedi.
Kötü yanı çıkıp 23 Studios da çıkıp 3 maymunları oynuyor neymiş hataymış özür dileriz vs. yemişim hatanızı; aptalca ve kendince komiklik yapmaya çalışan bir çevirmen gerzekliği var ortada.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Bay Virgül
Bu sözlerin Atatürk'e ait olduğuna dair bir kanıt yok, bir çok sözde olduğu gibi Atatürk üzerinden prim yapanlara ait iddaalar araştırabilirsiniz, oyunda da Atatürk'e bir hakaret olduğunu düşünmüyorum, çeviride espirili bir dille geleceğimiz kötüye gidiyor denmek istiyor ve böyle çok çeviri mevcut, klasik linçci duyarcı arkadaşlarımızın her zamanki gibi yargısız infaz yapmalarıdır bu durum ve duygusal düşünen arkadaşlar lütfen sakin olun, sorgulayın sadece.
Çeviriyi yapan kişinin yerinde olsaydım kesinlikle böyle bir çeviri yapmazdım, çünkü toplumumuzun hangi alanda olursa olsun çoğunluğun nasıl tepki vericeğini bildiğim için direkt normal çeviriyi yapardım.
Ayrıca bu lince maruz kalacaklarını bile bile yapacaklarını düşünmüyorum, dediğim gibi oyuncuların nasıl tepki vereceğini kestiremediler.
Yakında a ve show habere çıkar, "oyunlar öcüdür" vs.Art niyet yok diyorsan ciddi safsın.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
arkadaş bu söz meşhur bir söz olmasa "istikbal g**lerdedir" punk grubu ismi olarak komik bile değil, söz meşhur olduğu için değişmiş hali komikmiş gibi geliyor.
zaten "perilous futur" da komik bir grup adı değil. punk grubu olduğu için "future" sözcüğünün son harfi "e" yazılmamış. orjinalin de ki espri aslında bu, punk gruplarının bazı harfleri eksik yada o yerine ö, Ø tarzında yazmaları ve grup adlarının son harfinin genelde R olması. gidipte bu espriyi tamamen öldürüp yerine meşhur bir söze benzeterek başka bir esprili bir hale getirmeye yada g*t yazarak argoya çevirmeye çalışmaları hata zaten. ve bu hatalı çeviriyi hakaret ederek yapmaları apaçık art niyet. üzerine gözden kaçmış bir hata diyerek insanlarla dalga geçmeleri ve işlenen suçu gizlemeye çalışmalarıda tüy dikmek. samimi bir özür olsa zaten olay büyümeyecekti.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi waltran -- 12 Aralık 2020; 20:1:8 >
-
Bu konuyu okuyun nasıl insanlarla birlikte yaşadığınızı ve milletin ne kadar sapıtıp kafayı yediğini görün. Ondan sonra gelecek kararı verin
-
Sözlerin başkasına ait olduğuna dair kanıtlar sunabilirim ama gerek yok, çünkü kesinlikle şu isme aittir diyemem birbirlerinden etkilenmişde olabilirler, neyse konumuz bu değil dediğim gibi benim düşüncem bu, boşa polemiğe girmeye gerek yok. -
quote:
Orijinalden alıntı: ahmet kontuykonudaki çoğunluk var ya Allah muhafaza, o cümleyi yazana rücu edebilse, yakalayıp asacak neredeyse..
ne oldu, sorunu halledebildiler mi? bu arada f klavye de manzara koymuş olaya. bir de tam türsünü düşünün adam ata sevdalısı. gök yazacağına göt yazmış kazara, tek bir harf uğruna linç ediliyormuş..
gerçi yaptıkları açıklama yanlış okumadıysam bu yönde değil galiba. gerçi o kadar küfür var oyunda sorun olmuyor da velev ki esinlenerek yazılmış ve edilmiş bir küfür nasıl bu oyunun önüne geçebiliyor_? bu da oyunu oynayanlar için enteresan bir durum.
Bu arkadaşı dikkate almayın kendisi müslüman olmayanlara hain diyor. Blok notunda öyle yazıyor :D
-
kardeş, damarına mı bastım bana aptal diyorsun? senin gibilerin bu forumda olmasına şahsen üzülüyorum. ikinci bir mesut olsaydım seni kovardım bu forumdan. sen veletin tekisin. yazdıklarımı iyi oku, küfürlerini de sana misliyle iade ediyorum. gerizekalı.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Bay Virgül
Sözlerin başkasına ait olduğuna dair kanıtlar sunabilirim ama gerek yok, çünkü kesinlikle şu isme aittir diyemem birbirlerinden etkilenmişde olabilirler, neyse konumuz bu değil dediğim gibi benim düşüncem bu, boşa polemiğe girmeye gerek yok.Bu konuşmayı yapmadığını sanmıyorum, gayet o günkü fabrika açılışına uygun. Sonradan araya o kelimeler eklendi mi, sanmam ama cok da önemli değil.
Çeviri zaten alakasız, harf hatası da olmadığı %100 belli. Ben de medya işindeyim, defalarca kontrol edilmeden bir sey yayınlanmaz.
2 ihtimal var.
1. Bu 23 studios denilen herifler Atatürk düşmani, pkk li isid li ya da aqpli.
2. Çevirmen bilinçli yaptı, hakaret amacli değildi, gelecek göt insanlarlarda ya da cinsellikte demek istedi kendince espiri yaptı. Fakat gelen özür mesajinda bunu göremedik. Buna benzer bir açıklama gelmediği için 1. Olasılık daha dogru. Zaten harf hatasi diye bir özürleri yok.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
@mehmet kontuy alıntı yapılmıyorsun, ama o yazıda geçen kelime gibi oldun l kadar bariz ki. Sacma sapan bahane uydurdun. Ve patladın nokta. Ergen de seni üretendir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hepsini geçtim, oyun içindeki resmi çeviri ekibinin seçtiğini düşünenlerle aynı forumdayız. Bu işin tek bir çözümü var, #Türkçeoyunyasaklansın #RTÜKgöreve
-
Hahaha bildiğim iyi oldu. Herif cok fena topicin konusundaki gibi oldu etrafa saldırıyor simdi. Ben de bloklayayim. Herifin teorisi oyle bir patladı ki :D bu zeka ile tartışmaya girerse kaçarı yok.
1 hafta sonra yılbaşı kutlamalarına karşı gelip, kutlayanlara dinsiz, hain, gavur diyen kafayla bu kafa aynı.
Ne kadar kolay insanlara ithamlar ediliyor. Neymiş bunu yazan ya pkk lıymış ya akpliymiş ya işidliymiş, hay sizin ergen duyarınıza emi :D Ben gazi yakınıyım, vatan millet sevgimin de en az izmir barlarında ahmet kaya eşliğinde bomonti içip, ben kemalistim bro, islam çok çağ dışı bir din, lenin adamdır, Türk askeri kürtlere çok eziyet etmiş baran anlattı knk, diyenlerden az olduğunu düşünmüyorum ve ortada bir hakaret göremiyorum. Eee ben işidli miyim şimdi ya da akp li miyim?
Yahu bırakın şu kendi radikal düşüncelerinizi insanlara zorla kabul ettirmeyi.
Bu memleketin ortak değeri ulu önder Atatürk’e alenen bir hakaret mi var hep beraber yıkalım ortalığı. Ama ortada hakaret anlamında hiç bir şey yok, istikbal götlerdedir demek kime hakaret? Atatürk’e mi göt demişler? Sineğin yağını sıkıp sırf laf olsun diye saçma sapan linç yapmanın anlamı yok.
En fazla seni çok rahatsız ettiyse girip oynamazsın, ama ortada hakaret göremeyenlere de salak, aptal, hain, pkk lı, işidli diyemezsin. Bunları diyorsan yılbaşı kutlayanlara dinsiz, imansız, gavur diyenlerden hiçbir farkın kalmaz ve sen kesinlikle Atatürkçü falan değilsindir, çünkü bunları diyen biri Atatürk’ü hiç anlamamıştır.
Sözlerimi büyük Başbuğ’un sözleriyle bitiriyorum;
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kullaniciadi12 -- 13 Aralık 2020; 0:44:0 >
-
atatürk'e bir hakaret olduğunu düşünmüyorum aksine oyunun absürtlüğüne uygun olmuş bence
Alıntı
metni:Ya Allah'ım çıldıracam Çıldırabilirsin.
Bu arada, istikbal götlerde ne alaka onu açıkla o zaman, ben duyar kasmıyorum, tek yazdığım orjinali ile türkçesi aynı değil demek. Sanarsın oynamayın bu oyunu falan diye linçledim.
Git kendine başka laf atacak adam bul.
-
Başka birinin yazdığı yanıtı sana okutmak istiyorum :
( Çevirmenin 2 görevi var 1 anlam kaybını önleyerek en yakın anlama çalışmak, 2 ise kültüre adapte etmek bu ikisini de yapamayan adam bir zahmet çeviri yapmasın. Kaç dizi altyazısı ve program çevirisi yaptım, hayatımda böyle adapte edilememiş içerik görmedim. Önerilebilecek çevirisi argosuz tehlikeli istikbal, argolusu ise g*te gelecek olabilirdi, ki böyle çevirilerde her zaman 3. şahıstan görüş istenir şundan şundan ne anlıyorsun diye. Beyni 2 gram çalışmayan insanlara vermeyin şu çeviri görevlerini. )
Adam gayet haklı, çeviriyi yapanlar türk sonuçta daha yanlış anlaşılmayacak birşey yapabilirlerdi.
-
Bunu çeviren kişi kimse ona dava açılması lazım -
Burayı mesajından alıntı yapıyorum "hayatımda böyle adapte edilememiş içerik görmedim" burdan anlaşılıyor ki bunu yazan kişi oyunu oynamamış bile. Türkçe çevirmenin en iyi olduğu ilk 5 hatta ilk 3 oyuna rahat girer. Oyunu oynayamiyorsaniz bile bari açın birkaç saat oynanışıni izleyin öyle konuşun. Türkçe çeviri gayet de efsane yapılmış. Bunu sadece ben değil binlerce kişi söylüyor. Burada bir firma zaten sizin düşündüğünüz gibi bir şeyi kasıtlı yapması imkansızdır. Bir firma neden kendi ayağına sıksın?? Bu tamamen türk halkının algısıdır zaten bunun dışında bir linç denemesi daha oldu şu oyundaki duvardaki haber afişinde Türkiye'yi kum fırtınası bekliyor yazıyor ve haritada Türkiye'nin sağ altına yani doğusuna turuncu renkli baskı yapılmış o aslında kum fırtınasını temsili konulmuş. Tabi bizim milletin klasik bir kitlesi var sosyal medyada lincliyecek yer arıyor. Hemen o fotoğrafı paylaşıp Türkiye'yi bölünmüş göstermek Kürdistan vs vs boş boş duyarlar kasılmış hâlbuki o 2 gram beyinlerini biraz zorlayip altindaki yaziyi okusalardi o yerin kum fırtınasıni temsili konuldugunu anlayabilirlerdi. Bu konuda buna benzer bir konudur. Gereksiz duyara gerek yok. Ki yukarıdaki arkadaşın da attığı F Klavye resmine de bakıp görebilirsiniz k ile t harfi yanyana. Ki zaten o iki harfin yanyana olmasını herşey özetliyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X