< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sonic.Storm -- 12 Aralık 2020; 22:45:41 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Cyberpunk 2077'de Atatürk'e Hakaret? (17. sayfa)
-
-
aynen öyle cyberpunk anlamı bu zatenquote:
Orijinalden alıntı: Sonic.Storm
Oyunun cyber-punk evreninde geçtiğini, her konuda absürd ve argonun dibine vuran bir ortam olduğunu eminim şurada yorum yazanların çoğu bilmiyordur. Yani çoğu kişinin oyunla ilgisi yok muhtemelen. "Atatürk'e hakaret var dediler geldik" hesabı linçe gelmiş millet. Tepkilere bakan da sanki Atatürk'e "gö." denmiş sanır. Çeviren kendince oyunun evrenine uyumlu bi geyik yapmaya kalkmış, bu yediği linçle bi daha evden çıkmaz artık :) Bilmeyenler için oyunda sokaklarda slip donla dolaşan karakterler var. Öyle bir ortam yani.
Siberpunk ya da Siber çılgınlık, "yüksek teknoloji, düşük yaşam"[1] şeklinde özetlenen bir dünya şekli çizen bilimkurgu alt türü. Siberpunk, bilim ve teknolojinin çok ilerlediği ancak insanların büyük kısmının yaşam kalitesinin çok düşük olduğu, bozulduğu veya toplumsal düzenin radikal bir şekilde değiştiği bir dünya tasavvurudur.[2]
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
-
Bence yapılan tamamen terbiyesizlik, oyunun ve mükemmel çevirinin kalitesini gölge de bırakan büyük bir hatadır. Ama bana sorarsanız bu kadar linç dogru degildir. Şimdi ülkemizden bir futbolcu çıkıp hayatta en hakiki mürşit spordur dese. Atatürkün bilimdir sözüne hakaret olacak mıydı? Bu linç mantıgınıza göre olacaktı. Demek istedigimi umarım anlamışsınızdır bu çeviriyi ciddiye bile almamak lazım bu sebeble. Atatürk ün sözü belli o istikbal g*tlerdedir çevirisi belli. Alakası yok deyip geçelim ve bence Atatürke bagdaştırmamız gerek. -
Oyun türkçe olsun diye onurumu bir kenara atacak değilim. Çokta umrumdaydı, çıkmasın.
-
Atatürk konusunda herkes aynı hassasiyette olmayabilir, tepki gösterenlere de kimse sesini çıkaramaz. Bu yapılanı savunan arkadaşlar gitsin ötede savunsun.
İstikbal yerine gelecek yazsa hiç bir şey olmayacaktı, bariz bir kasıt var.
-
Allahu bilmemne yazsalardi bu forumun alayi yangin yerine donerdi. Konu Ataturk'un sozu olunca "aman canim aaaa" diyenler cikiyor.
Ingilizce cevirisi konmus, orjinalle alakasi olmayan dandik bir laf sokusturulmus oraya.
"Cevirmen arkadas soyle yapmis boyle yapmis" geyigi kasmasin kimse. Ortada orjinal yazi var, bir de hadsiz seref yoksunu bir cevirmenin sokusturdugu bir laf var.
Boyle tipler oldugu icin, turkce oyunu bile ingilizce oynuyorum iste bu yuzden.
Turkiye'de adam gibi oyun cevirisi yapacak 1 kisi yok cunku, alayi ya boyle dengesiz tipler ya da ne cevirdiklerinden haberler.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Yalçın Ç.Atatürkçüler nereden nemalanıcağını şaşırıyor. Adamların işi gücü yok Atatürke hakaret edicek buna inanan bir kitle var ve gerçekten acınacak haldeler. Ayrıca bu sozu soylediğine dair bir delilde yok oyunu yapanların veya çevirmenlerim Atatürkü tanıdıklarını taktıklarını çokta sanmıyorum. Yazık ya portakalı kesip hollandayı tehdit eden kişilerle oyunu protesto edelim almayın diyen kişiler aynı ıq seviyesinde net. İk gününde 7 milyon satmıs sen alsan ne olur almasan ne olur
Ulkede Atatürk düşmanı bol biri de sensin yazdıklarına bakarsak. Senin oy verdiğin parti zaten korkağın teki, hemen hemen hepsi nefret etse de hiç biri ağzını açamıyor doğru düzgün. Milli bayramlarda hep hasta olurlar. 2 ayyaş dediginde de sokaktaki serserilerden bahsediyordu sanarsın senin zeka seviyen bu. O lafı kime dedi herkes biliyor. Yıllarca adını anmaktan korktu.
Bu ülkeyi kuran insana saygısızlık yapmayacaksın. Sevme o senin karaktersizligin vefasızlığın. Saygı duymasını itina ile öğretiriz. Şekil a. O Türk çeviri firmasi bir daha böyle bir iş yaparken 10 kere kontrol edecek. Aman milli değerin önemi yok deseydin şu an İtalyan ya da Fransızdin ama bunu algılayacak kapasitesin yok ya da genetik olarak eksiksin.
Oyun yapımcısı da olayın hatasinin farkinda ve düzeltiyorlar. 7 milyon on sipariş almış kimseyi takmam da dememis. Senin beynin Atatürk düşmanlığı ile yıkanmıs olabilir, kürt genlerin ya da dinci olduğun içindir başka bir sebep olamaz. Ama gördüğün gibi tüm dünya saygı duyar, ve böyle yama çıkartırirlar adama. Senin safca sandığın gibi bir yanlış olmasa oyna devam derlerdi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sleepingawake -- 13 Aralık 2020; 0:3:0 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: eskikarateci
Bu mesaj silindi.Çok özgürlükçü gördüm seni. Bence de özgürlük olmalı ama çifte standart da olmamali. Demişsin dünya liderleri ile her tür boxer li bile espiri yapılıyor. Dünya liderlerine bir cok ülkede espiri yapılıyor, bence de yapılsın. Dünyada en cok insanini hapse attıran lider kim? Yaşın kaç bilmem, ama bunlardan haberin yok. Şu zamaninin güzel Türkiye'sinde yayinlanan karikatür şimdi yayinlansa o dergiyi kaçıncı dakikada talimatla polis basılır? Belki kafa kesmeye giden bile olur, malum Paris'te gördük.
Seninle anca şu olsa ayni fikirde olurdum, o firmadaki bunu yapan kişinin cidden böyle şeyi kötü amaçlı değil, espiri amaçlı yaptığı ama yanlış anlaşılma olduğu, o arkadaşın gayet Atatürkçü olduğuna dair bir durum varsa bunda ben de sorun görmem. Ama bunu yapan pkk / Atatürk düşmani bir aqpli ise orada duracak. Ben yapılan özürden tatmin olmadım şahsen.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Biz sadece eleştirdik kimseyi yakmadık bicmedik.
Senin türünün Paris te dergi basip kafa kesmelerine ne diyeceksin? Onlar da aşağılik kompleksi ile eleştirdi demek senin yazdığından çıkan, pardon kafalari kestiler.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Eğer yapımcının yaptığını düşünüyorsan , bence yabancılar bu konuda hassasiyet gösteriyor yapmaz diye düşünüyorum .
Eğer çevirmene kabahat buluyorsan kimsenin kaba eti böyle birşey yapmaya cesaret edemez . Bence gereksiz duyar.
Son 20 yılda Atatürk düşmanı olup da söyleyemeyenler içinde ukte kalanlar yaşadığı özgürlüğü , içtiği suyu ve yediği ekmeği ona borçlu olması gerekirken nefretlerini kusacak yerler arıyorlar. Ne yazık ki bu forumda da var olmaya da devam edecek.
Hiçbir Türk ( Ne Mutlu Türküm Diyene/ diyebilen ) Atatürk'ün söylediği bir sözü oyunda başka bir şekilde kullanıp "İstikbal Göklerdedir" sözünü bu şekilde çevirmez. (Olay resim değil zaten söylenen söz ve o sözün farklı bir şekilde lanse edilmesi )
Para her şeyi değiştiriyor maalesef
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zack06 -- 14 Aralık 2020; 1:59:53 >
-
Bu bir hata değil istekli ve bilinçli bir şekilde yapılmış çeviri. Benim istediğim şey Atatürk düşmanı çeviri firmasıyla çalışılmaması. Koskoca ülkede bir tane çeviri firması yok. Daha benim attığım maili bile anlamamışsın, gelip burada çeviri hakkında yorum yapıyorsun.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X