Şimdi Ara

D-SLR Tavsiyesi 1700 YTL'ye Kadar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar daha önce Canon Powershot A640 makine kullanıyordum , makinemden gayet memnundum.. Gerek manuel gerek auto ayarlarda birçok fotograf çektim fakat makineyi suya düşürdüm ve bozuldu.Şimdi daha iyi bir makine almaya karar verdim.Fotograf konusunda profesyonel degilim fakat bu konuda hevesliyim ve öğrenmek istiyorum hatta bu dönem üniversitede açılan fotografçılık derslerini kredisiz olarak alıyorum.Manzaradan çok yakın plan portre veya yakın resimler çekmeyi düşünüyorum.Şuana kadar gözüme çarpan makineler aşağıda , tecrübeli arkadaşların yorumlarını önerilerini bekliyorum...

CANON EOS 450D 18-55MM KİT DİJİTAL FOTOĞRAF MAKİNESİ - Teknosa : 1.449,00 YTL
    NIKON D80 Body - Aydınlar : 1424.58 (Lensle birlikte 1700-1800 YTL bulur sanırım)
    Canon Eos 400D+18-55 Mm Lens 10.1MP Erezyon : 1259.00 YTL
    CANON EOS 1000D BODY+18-55MM LENS SLR KIT Yalcinlar : 1.333,08 YTL
    NIKON D60 BODY + 18-55 mm Lens Kit Fotoğraf Makinesi Yalcinlar : 1.127,74 YTL

• Hayyam'dan 1300 YTL'ye Canon EOS 40D alınır yanınada 50 MM f/1.8 prime lens konulur. 1450 YTL'ye dükkandan çıkılır. Sonra bir güzel portre yakın çekim fotoğrafları çekilir.

Canon 40D yukarıda saydığın makinelerin hepsinden üstün.

Olmadı Pentax K10D alınır yanınada Macro ve Prime lens alınır fotoğraf keyfine varılır.

• Öncelikle yorum için teşekkür ederim , çok fazla anlamadıgım için Letsgodigital'in aşağıdaki listesine review ve user ratinglere göre karar vermeye çalışmıştım , Canon EOS 40d'nin site ve kullanıcı skoru gerçekten iyi.
     D-SLR Tavsiyesi 1700 YTL'ye Kadar

Yalnız merak ettiğim birşey var , bu gövdeyle daha sonra farklı lensler alarak , manzara uzak çekimler geniş açı vs içinde kullanabilirim değil mi?
  • MERHABA
    Eger dslr işine yeni başlıyorsan sana bir pentax k 200d önerim buradakalan payla bir tele birde geniş açı lens alabilirsin sanırım pentax topigine takılırsan sana eminim yardımcıı olacaklardır
  • Bende benzeri düşünceler içerisindeyim ve 450d düşünüyordum ama pentax konusunda cahilliğimden dolayı uzak duruyordum ama biraz araştırmakta fayda olucak pentaxları bu gece biraz okiyim bakalım belki canon düşüncemden vazgeçirir beni..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Chryin

Hayyam'dan 1300 YTL'ye Canon EOS 40D alınır yanınada 50 MM f/1.8 prime lens konulur. 1450 YTL'ye dükkandan çıkılır. Sonra bir güzel portre yakın çekim fotoğrafları çekilir.

Canon 40D yukarıda saydığın makinelerin hepsinden üstün.

Olmadı Pentax K10D alınır yanınada Macro ve Prime lens alınır fotoğraf keyfine varılır.

Alacağım makine biraz daha uzun soluklu olsun istiyorum , daha sonra yeni lensler alarak makineyi farklı şekillerde kullanmayı düşünüyorum.Bu yüzden kısa zamanda değiştirmek istemeyeceğim bir makine olmalı.Canon EOS 40D için Chyrin'in söylediği fiyat çok uygun fakat garantisiz sanırım , eğer o fiyata bulabilirsem spotda olsa olabilirim çünkü canon'ların sağlamlığına güveniyorum.Birde Nikon'un bu fiyat aralıklarında makinesi varmı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hayvanadam -- 6 Eylül 2008; 18:06:04 >

• yurtdışı canon 40d al yanınada iki lens
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    8.500TL ye kadar Araç Tavsiyesi
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu arada az önce Media Markt'ten geldim.

Canon EOS 450D + 18-55 mm IS kit lens 1199 YTL

Alacaklar olanlar kaçırmasın derim.

Hayvanadam

Canon 450D yada 400D alırsan ilerde değiştirmey isteyebilirsin o yüzden Canon 40D dedim sana ben. Yukarıda saydığın makinelerden üstün hem sınıf olarak hem özellik olarak hemde malzeme kalitesi olarak. Sana şunu söyliyim 450D ve 400D 40D yanında oyuncak gibi kalıyor eline alma fırsatın varsa al kullan farkı gör... 40D alır yanınada güzel bi lens kombinasyonu oluşturursan emin ol seni en az 3 sene götürür..

Ben 1300 YTL'ye Hayyam ODAK FOTO Mustafa Abi'den aldım sıfır olarak. Yanınada Tamron 17-50 birde Canon 50 mm f/1.8 aldım. Şu anda bana yetiyor birde Macro aldım mı tamam en az 2 sene..

Spot diye korkma, ilk başlarda bende korkuyordum Mustafa Abi 10 numara insan hiç kuşkusuz alabilirsin. Ben Eskişehir'deyim parayı gönderdim ertesi gün makine elimdeydi. 2 Yıl dükkan garantisi zaten veriyor. TR'de bu vergiler bu fiyatlar varken bu fiyata spot almamak bence büyük kayıptır. Neden 1300 YTL'ye almak varken 2500 YTL'ye alayım ki? O aradaki farkla lens alırım

Nikon'un o fiyat aralığında yine spot D200'ü var.
    Fakat ben yine CMOS sensöründen dolayı 40D'yi öneriyorum.. D200'ün sıfırını bulmak biraz zor gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cloud Nine -- 6 Eylül 2008; 18:12:58 >

• Chryin cevabın ve detaylı açıklamaların için teşekkür ederim.Bir sorum daha olacak , bu tip makinelerde kullanılabilecek kaç çeşit lens var ve kullanım alanları neler? Birde Tamron 17-50 birde Canon 50 mm f/1.8 , lens kalite olarak nasıl , genel kullanım için mi ? sanırım 150 ytl fiyatı.
  • Bu tip makinelerle her türlü lensleri kullanabilirsin tabii ki yeterki alacağın lens aldığın makineye uyumlu olsun.

Tamron 17-50'yi geniş açı bir lenstir. Genelde günlük çekimler ve manzara çekimlerini bu lens ile yapıyorum. Tamron 17-50 o sınıfta en keskin lenstir. Fiyat performans oranıda süperdir.

Canon 50 mm f/1.8 lensi ise genelde portre çekimlerinde kullanıyorum.

Şu anda almak istediğim lens ise Tamron 90 MM Macro'dur. Bu lensi hem macro çekimlerinde hemde Portre çekimlerinde kullanabilirim.
    Daha sonra ise Canon 70-200 F/4L almak istiyorum. Bu lens zoom lenstir. Yine Portre ve uzak çekim fotoğraflarında kullanılır. Mesela deniz üzerinde uçan bir martıyı bu lens ile çekebiliriz.
  • Yunanistan'dan alma imkanım vardı ve 450D 729 euro yani yaklaşık 1250 ytl ama 40D ve yanındakilerle 1300 ytl ise tabiki hiç zahmete girmeden doğru hayyama :) Gerçi media markt'ta da fiyatı uygun olduğu için Yunanistan'dan alma fikri cazibesini kaybediyor.
  • Canon Eos 40d almaya karar verdim.Birazdan hayyama doğru gidiyorum :] umarım bir sorun çıkmaz..
  • gelince nasıl aldın kaça aldın ve çektiğin fotolardan bir kaç tane koyarsan memnun oluruz... şimdiden hayırlı olsun diyelim...
  • Şimdikten hayırlı olsun diyelim. Takıldığın yerlerde biz burdayız

• 40D iyi makinadır mustafa abide vardı kutuda bir 40d bende pentax K10D yi almaya gittiğimde görmüştüm
  • O fiyata Pentax K20D alınır.
    Sefası sürülür...
  • Hayırlı olsun şimdiden.. Hayyaam'daki fiyatlar hakkında en güncel bilgileri de paylaşırsan iyi olur.
  • ben söyliyim size arkdşlar hayyam fiyatlarini cts günü aldim fiyatları;
    d80 kit ve 40d body 1100$
    900$ 450d kit
    17-85 40d 1450$
    18-55 40d 1150-1200$ civarı

ben d80 18-135 ile 1000$ a aldim ama
  • Pentax K20D ve Tamron 17-50 bence

Gittigidiyor'da body 1285YTL 12 taksitle, aynı satıcı 1150YTL peşine de satıyor. Tamron 17-50 için de kalan para yeterli olur sanırım
  • 40d almaya gitti bakalım ne alıp gelecek
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.