Şimdi Ara

d-smart internet ping ve internet hız sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.060
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • öncelikle iyi akşamlar arkadaşlar. 1, 2 aydır d-smart internet kullanıyorum. süre konusunda emin değilim önceleri bu sıkıntı yoktu ama son 2 haftadır falan akşam saatlerinde yani 19:00 20:00 sularında benim 24 mbit internetim (ki normal zamanda hız testlerinde 21-22 mbit hız alıyorum 20 küsürde pingim oluyor) 1mbit ile 9 mbit arası değişiyor ve pingimde en aşağı 130 en yukarıda 190 oluyor. dediğim saatlerde başlıyor ama bitiş süresi hakkında bir şey bilmiyorum. başlarda önemsemedim ama devamlı şekilde devam ediyor bu durum. lol oynuyorum online olarak. oyunda bu zamanlarda min 200 ping alıyorum. bu pingle oynanmayacağını da tahmin edersiniz.

merak ettiğim şu bu konu benden kaynaklanıyor olamaz çünkü önceden ttnet abonesiyken aynı modem ile aynı evden aynı donanımla bağlanırken hiçbir sıkıntım yoktu. d-smarta geçtiğimde bu sorun ortaya çıktı. ben bu konuyu nasıl halledebilirim veya halledebilir miyim? internet üzerinden bir araştırma yaptım benzer sorunu yaşayan arkadaşlar sağlayıcıları ile görüşüp sorunu halledememişler. ki şunu da düşünüyorum. bu sorun gündüzleri yok ben bu müşteri hizmetlerini aradığımda görüştüğüm görevli benim o anki değerlerime bakıp umursamazlık yapabilir mi veya sorunun nereden kaynaklandığını nasıl anlayacak.

bir de şu var internetten tracert kodu ile pingin nereden kaynaklandığını öğrenebiliyormuşuz sanıırıım. ben bunu yaptım. screenshotı atayım anlayan birileri varsa sorun nedir söylesin lütfen. bende bilgi sahibi olmadan müşteri hizmetlerinden hizmet alabileceiğimi düşünmüyorum. biraz işin mantığını anlasam onlara sorunu anlatabilsem ancak öyle hallolur gibi geliyor

şu an ölçtüm bunuda koyayım buraya.aynı testte normalde nasıl sonuçlar aldığım yukarıda yazıyor.

• speedtest sitesinden test yap modem arayüzündeki adsl hat değerlerini koy.
  • Shamshiel kullanıcısına yanıt
    bahsettiğin site ile sonuçları aynı şimdi ölçtüm ama şu an pingim düzelmiş durumda. yani 19-23 arası pingim var şu an ama internet hızım hala düşük 3-5 mbit dolaşıyor. bahsettiğin adsl hat değerleri nedir anlamadım. girdim arayüze şu an o şekilde bir başlıkta görmedim. tilgin modem var ttnetin verdiği bilirsin belki.
  • tutmayankamon T kullanıcısına yanıt
    Wan durumu filan olur

Dsl hızı
    zayıflama
    snr

filan bunları görürsün.
  • Shamshiel kullanıcısına yanıt
    dediklerinin hiçbirini bulamadım teker teker bütün seçeneklere girdim ama göremedim yani. buradan öğreneceğin şey ne tam olarak?

buda az önce istediğin hız ölçümü değerler çok yakın birbirine.

• tutmayankamon T kullanıcısına yanıt
    yav hız testini salla modem arayüzdeki değerler önemli ne kadar hız var diye bunlar boş iş bulmaya çalış.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.