Şimdi Ara

D3100 için 35mm 1.8G yada tamron 17-50 2.8

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Uzun zamandır forumu takip ediyorum. Pek çok faydalı bilgi edindim. Ama lens terchi konusunda halen bir karara varabilmiş değilim.
    Bu benim 2. lensim olacak. Şu anda makine ile birlikte verilen 18-55 vr lensi kullanıyorum. Dış çekimlerde beni fazla zorlamıyor ama iç mekan çekimlerinde beklediğim sonuçları ne yazık ki alamıyorum.
    Aklımda başlıkta da belirttğim iki model var;
    Nikon 35mm 1.8G
    Tamron 17-50 2.8 (VC'siz model. VC'li olan hakkına pek iyi şeyler okumadım)
    Kararsızlığımın nedenleri;
    1- kapalı mekanlarda 35mm dar kalır mı?
    2-tamronu aldığım zaman 35mm nikon kadar iyi fotoğraf alamam ama 18-55 kit lense göre ne kadar üstünlik sağlar.
    Yorum ve önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugur.erdem -- 8 Ocak 2012; 19:20:39 >

• Ben VC'li Tamron'u 7D uzerinde denedim. Bence cok iyi bir lens. Canon 35mm f2.0'a yakin performansi var. Su adreste gorebilirsin:
    halkboyleistiyor.blogspot.com/2011/05/tamron-17-50-f28-vc-canon-35mm-f20.html?m=1
  • bana kalırsa tamron al
    sonra bir tane 50mm alirsin. 1.8
  • Bende daha çok tamron üzerinde durmaya başladım. Ama çok fazla olmasada bazı durumlarda kamera özelliğindende faydalanıyorum. Biliyorsunuzdur belki D3100'de mikrofon giriş yok ve dahili mikrofonda da lensin netleme sesi herşeyi bastırıyor. Bende netlemeyi manuel kullanmaya çalışıyorum. Sanırım Tamron alırsam bu problem benim için devam edecek gibi. Yorumlarda okuduğum kadarıyla netlemesi nikona göre yavaş ve gürültülü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugur.erdem

Bende daha çok tamron üzerinde durmaya başladım. Ama çok fazla olmasada bazı durumlarda kamera özelliğindende faydalanıyorum. Biliyorsunuzdur belki D3100'de mikrofon giriş yok ve dahili mikrofonda da lensin netleme sesi herşeyi bastırıyor. Bende netlemeyi manuel kullanmaya çalışıyorum. Sanırım Tamron alırsam bu problem benim için devam edecek gibi. Yorumlarda okuduğum kadarıyla netlemesi nikona göre yavaş ve gürültülü.

Benim 35 mm ilanı için de mesaj atmışssınız lens için sizi bilgilendireyim.
    18-55 ile aynı değerleri girerek aynı kareyi pozladığınızda 35mm 1.8G ile çekilmiş görüntü daha kontrastlı ve daha keskin görünüyor.
    35mm 1.8G netleme yaparken lensin boyu uzayıp kısalmıyor.
    İç mekanda ve düşük ışıkta 35mm düşük diyafram ve alan genişliği ile avantajlı.
    50mm 1.8 önermem neden derseniz lensinizi 50 mm ye getirin ve kapalı alanda çekim yapmaya çalışın.
    Video çekerken de 35mm 1.8 diyafram ve 35mm odak uzaklığı ile full framedeki 50 mm ye denk geleceği için avantajlıdır. Zaten videoda performans istiyorsanız sabit odak uzaklıklı lens almalısınız her zaman daha kalitelidir.

Bol ekipman denemiş radyo tv sinema öğrencisi olarak nacizane tavsiyelerim.

• @cemdgn89

Yorumun için teşekkür ederim. Dediğin gibi 35mm hem resim hem video konusunda benim için olmazsa olmaz bir lens olacak. ilanlarınız için cevaplarınızı aldım. 2-3 gün içerisinde lens almam gerektiği için istanbul için elden görerek almak istiyorum. Elimde makine ile aldığım 18-55VR var. İlk aşamada 55-200 vr sonrasında 35mm ye yönelmek istiyorum. Ama 18-55 den biraz daha iyi bir lens istediğim içim 18-55'i elimden çıkarım 18-105 ve 35mm yi almak istiyorum ama bu durumda 200mm den bir süreliğine feragat etmek durumdayım.
    Açıkçası 18-105 18-55 ten ne kadar iyi olur ve 200mm teleye ne kadar ihtiyaç duyarım soruları hala kafamı kurcalıyor.
  • Prime ile zoom objektifi kıyaslamak cok yanlıs. 35 mm belli bir amaca yonelikken 17-50 zoom daha genis kullanım amacına yoneliktir. 35 mm her bakımdan ustun olacaktır. Cunku tum parametreler, tum kriterler sadece 35mm ye gore mukemmel sekilde yapılır.
    17-50 ye bakınca 17 den 50 mm uzanan bir aralık soz konusu. Simdi uretici 17 ye gore tasarlasa 50 mm iyi olmayaca. 50 ye gore tasarlasa 17 iyi olmayacak. 35 gore tasarlasa genis ve tele iyi olmayacak. Sonucta olabilecek en iyi ortalamaya gore tasarlanacak. Ama prime da oyle degil hersey tek bir degere gore tasarlanıyor.
    17-50 kulvarında basarılı ama prime bir objektifle kıyaslanacak kadar degil.

Bende 17-50 de var, 50 1.7 de var. Her ikisini 50 mm de kıyaslıyorum tamron 17-50 hic ic acıcı sonuclar vermiyor, veremezde zaten. Prime 50 mm her acıdan cok daha ustun.

Az ısıkta ic mekan, dıs mekan vs genel calısmaları icin 17-50 cok daha uygun secim. 35 malum sabit oyle cesitli calısmalar yapamazsınız. İc mekanda zaten dar kalacaktır. Belli bir calısma sozkonusu olsaydı o calısmaya uygun prime almak gibisi yok. Prime lar bambaska.

Tamron KIT e gore daha iyi sonuc verecektir kuskusuz. L serisi performans sunan bir objektiften bahsediyoruz. Bunun yanında KIT tele acıda 5.6 ısık alırken tamron 2.8 ısık alacaktırki en buyuk avantaj burda. Yani KIT e gore 4 kat fazla ısık toplamak demek. Bunun yanında verdigi alan derinligi kontrolude var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 25 Şubat 2012; 19:07:41 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.