Şimdi Ara

D5100'den D7200'e...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Elimde D5100 18-55VR+55-200VR paketinden var. Çok fazla kullanmadım tabiri caizse evde yatıyor. Sıfırdan farksız bir ürün. Tekrardan fotoğraf işine ağırlık vereceğim. D5100'den pek memnun değildim o yüzden satıp D7200'e geçmeyi düşünüyorum. Düğün, Portre, Manzara çekimleri yapılacak. İlk ikisi daha ağırlıklı. 18-105 veya 18-140 kit ile almayı açıkcası düşümüyorum.Body alıp bi 50mm birde... Birdesi hala belli değil. Yorum ve tavsiyelerinizi bekliyorum..

• Full frame geçişi yapın yine 50mm yada 85mm alın.

D610 olabilir 6d olabilir.

Video lazım değilse temiz d700de olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ::Ashes:: -- 17 Nisan 2016; 15:38:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ::Ashes:: kullanıcısına yanıt
    Full Frame düşünmedim değil ama fiyat çok yukarı çıkıyor
  • tamam

ben mi yanlış biliyorum ?

d7200 2500 lira üstü değil mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ::Ashes:: -- 17 Nisan 2016; 16:56:26 >
  • ::Ashes:: kullanıcısına yanıt
    evet doğru biliyorsunuz. sıfır body fiyatı 3900. sanırım siz ikinci el d610 lardan bahsediyorsunuz. ancak onun için de nakit gerekli. şuan nakit biraz sıkıntılı gibi. birde bir kaç ürüne bakım içime sinen bi 3900 e var d610.
  • Düğün ve portre için d7200 sizin için pek fark yaratmaz. Bence de biraz daha biriktirip d610 vs. alın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çekomastik kullanıcısına yanıt
    d7200 için sıfır düşünüyordum ama d610 a rota çevrilirse 2.el olacak pek istemesemde. D7200 sıfır fiyatına temzi güzel d610 lar var... D610 olacağını varsaysak hangi lensle kullanmamı tavsiye edersiniz..
  • Hocam 60K makine almak mantıklı değil. FF makineler tabii ki çok güzel ama paranız yetmiyorsa pek fazla üzülecek bir durum da yok demektir. D5100'den, D7200 değil, D7100'e ya da Canon 70D geçiş yapmanızı tavsiye ederim. Performans olarak bi farkları yok. Düğün için ciddi bir lens almalısınız.
  • LGatakan kullanıcısına yanıt
    Hocam benim de pek içime sinmediğinden 2.ellerden vazgeçtim. 50mm lens her halükarda alacaktım. Nikon 50mm 1.4G lens satın aldım. Yarın elime ulaşır. 5100 ile bir deneyecem. Memnuniyete göre makıne ile devam ederim. Olmadı satar büüyk ihtimal 7200 alırım. Canon 60d kullandım daha önceden ama bir türlü canon u sevemiyorum. O yüzden tercihimini yeni bir makine almam durumumda yine Nikon'dan yana kullanacağım.
  • olan makineyle devam et bence.

evde yatmasın o makine. dışarı çık ve çek.

bir de yazmadan duramayacağım; 18-55 + 55-200 kadar saçma bir kombinasyon yok. bu anlamda kötü bir seçim yapmışsın. (kobinasyonu sen yapmadın tabiki de, öyle kit yapmışlar orası ayrı bir konu)

5100 üzerinde 18-140 olsa amatör olarak daha çok severdin.

5100 ile stüdyo yada açık hava gelin damat çekemezsin belki ama düğün / etkinlik sırasında hızla çekilip basılan kareleri çekebilirsin. olayın karlılık boyutu da olduğundan; ne gerek var daha pahalısına 5100 de gidiyor deme ihtimalin de çok yüksek
  • xpug X kullanıcısına yanıt
    Evet bende aldıktan bir süre sonra pişman oldum. Sadece 18-55 olanı alacaktım aradaki fiyat farkı 300 tl olunca 55-200lu olanı alıyım dedim. Öyle devam ediyoruz. 50mm dün geldi. Çektiği kareler hoşuma gitti. Daha kapsamlı kullanım sonucu bakalım ne olur. Şimdilik bir flaş alarak 5100 ile devam etmeyi düşünüyorum.

--- Geçtiğimiz yaz dan önce 3 yaz Canon60d ile düğün çekimi yapıyordum. Onunla 5 düğün bir sünnet açık hava çekimi gerçekleştirmiştim. Ondaki flash farkını da göz önüne alınca aynı şartlarda 5100 den daha iyi sonuç alacağımı düşünüyorum.
  • flaş konusunu yabancı sitelerde yada inceleme sitelerinde detaylı araştırırsan karşına hep şu cümle çıkar: 4 kalem pilden gelecek ışık, batarya yada şebeke elektriğinden gelecek ışık ile başedemez.

flaş seçimi sırasında da sb-700 ve dengi cihazlara bakmanı öneririm. sb-400, sb-500 tarzı olanlarları anında elemelisin.

sb-900 yada güncel modeliyle sb-5000 gibi cihazlar da gereksiz pahalı olur.

naçizane önerilerimdir.
  • xpug X kullanıcısına yanıt
    Yongnuo bu markayı önerenler oldu. 2. elleri 250-500 arası değişiyor. Şuan ki bütçe en fazla 500tl verebilirim. SB-700 ler güzel ancak fiyatlarıda güzel :)
  • Yongnuo olabilir ama yeni olmasını tercih ederim.
  • Nikkor 24-85 f/2,8 lensi bir dene...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.