Şimdi Ara

D520 ŞARZ SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar ben telefonu alalı 10 gün oldu.bence parasına göre çok kalite bi telefon.valla bakmaya kıyamıyorum.fakat benim sorunum şarz ile ilgili.10 günde 10 kere şarz ettim neredeyse.ilk şarzımı 16 saat falan tutmadım 2 saatte doldu.dolu deyince çıkartıp taktım tekrar şarz oluyor dedi falan böyle 4 saat gibi şarz ettim üstüste takıp çıkararak.sonraki şarzımda 14 saat falan tuttum daha sonraki şarzlarda 7-8 saat falan.fakat 10 gündür hala şarz bi gün gidiyor.hemde hiç kurcalamadanve ortalama 20-30 dakika konuşarak.birisi bana ilk bir ay normaldir dedi ama ikna olmadım.yanlız ben 2 kartı ayna anda tek yuvaya takılan aparatlardan kullanıyorum.acaba bunun bi etkisi olabilirmi yoksa vakit geçirmeden garantiye mi yollamalıyım. iade etmenin süresi 8 gündü yanılmıyosam.bir ay falansa (doğrusunu bilen yazsın) iade edip aynı yerden tekrar alıcam.kullananlar yazabilirmi bu şarz olayı normal mi değil mi?

• lütfen arkadaşlar bu forumda bir çok d520 sahibi var bi çözüm üretin lütfen.
  • quote:

merhaba arkadaşlar ben telefonu alalı 10 gün oldu.bence parasına göre çok kalite bi telefon.valla bakmaya kıyamıyorum.fakat benim sorunum şarz ile ilgili.10 günde 10 kere şarz ettim neredeyse.ilk şarzımı 16 saat falan tutmadım 2 saatte doldu.dolu deyince çıkartıp taktım tekrar şarz oluyor dedi falan böyle 4 saat gibi şarz ettim üstüste takıp çıkararak.sonraki şarzımda 14 saat falan tuttum daha sonraki şarzlarda 7-8 saat falan

Uzun süre önce dizüstü bilgisayarlarda ve cep telefonlarında ''Nikel Kadmiyum'' bataryalar kullanılıyordu. Telefonu ilk aldığımızda bataryayı en azından 9-16 saat arası şarj etmek ve batarya tam olarak boşalmadan şarj işlemini gerçekleştirmemek zorundaydık. Eğer pili uzun şarj etmezsek ya da telefonun şarjı bitmeden pili şarj edersek ''bellek etkisi'' denen bir olay gerçekleşiyordu. Böylece pil şarj tutma kapasitesini yitiriyor, bekleme süresi ciddi oranda zamanla azalıyordu.

Günümüzde telefonlar ''Lityum Polimer'' ya da ''Lityum İyon'' bataryalar kullanıyor. Nikel kadmiyum bataryalarda yaşanan tüm problemler bu bataryalarda büyük ölçüde aşılmış bir durumdadır. Telefonu ilk aldığınızda şarjı tamamen bitirip telefonu şarj edebilirsiniz. Telefonun şarjı dolunca da telefonu şarj cihazından sökebilirsiniz. Eğer pil uzun süre şarja maruz kalırsa pil dolar dolmaz şarj aleti pile düşük akım gönderecektir. Kısacası pil dolduktan sonra hala şarj cihazında tutmanın bir anlamı bulunmuyor. Ancak pil çok uzun süre şarjda kalırsa ''sürşarj'' dediğimiz bir olay gerçekleşir ki bu da bataryaya zararlıdır. Telefonda ilk 5-6 şarjın pili tam boşaltıp yapmanızı tavsiye ederim.

1-) Telefon şarj olduğunda telefonu neden tekrar şarja taktın?
    2-) Telefonun şarjını neden sık sık kestin?
    3-) Telefonu neden 14-7 ve 8 saat aralıklarında şarj ettin?

Telefonunun ilk 5-6 şarjını pili tam bitirip yapmanı tavsiye ederim. Buna rağmen herhangi bir düzelme olmazsa telefonun pili sürşarj (aşırı şarj) olmuş demektir. Yeni bir batarya almalısın.

• quote:

Orjinalden alıntı: ..Knight..

quote:

merhaba arkadaşlar ben telefonu alalı 10 gün oldu.bence parasına göre çok kalite bi telefon.valla bakmaya kıyamıyorum.fakat benim sorunum şarz ile ilgili.10 günde 10 kere şarz ettim neredeyse.ilk şarzımı 16 saat falan tutmadım 2 saatte doldu.dolu deyince çıkartıp taktım tekrar şarz oluyor dedi falan böyle 4 saat gibi şarz ettim üstüste takıp çıkararak.sonraki şarzımda 14 saat falan tuttum daha sonraki şarzlarda 7-8 saat falan

Uzun süre önce dizüstü bilgisayarlarda ve cep telefonlarında ''Nikel Kadmiyum'' bataryalar kullanılıyordu. Telefonu ilk aldığımızda bataryayı en azından 9-16 saat arası şarj etmek ve batarya tam olarak boşalmadan şarj işlemini gerçekleştirmemek zorundaydık. Eğer pili uzun şarj etmezsek ya da telefonun şarjı bitmeden pili şarj edersek ''bellek etkisi'' denen bir olay gerçekleşiyordu. Böylece pil şarj tutma kapasitesini yitiriyor, bekleme süresi ciddi oranda zamanla azalıyordu.

Günümüzde telefonlar ''Lityum Polimer'' ya da ''Lityum İyon'' bataryalar kullanıyor. Nikel kadmiyum bataryalarda yaşanan tüm problemler bu bataryalarda büyük ölçüde aşılmış bir durumdadır. Telefonu ilk aldığınızda şarjı tamamen bitirip telefonu şarj edebilirsiniz. Telefonun şarjı dolunca da telefonu şarj cihazından sökebilirsiniz. Eğer pil uzun süre şarja maruz kalırsa pil dolar dolmaz şarj aleti pile düşük akım gönderecektir. Kısacası pil dolduktan sonra hala şarj cihazında tutmanın bir anlamı bulunmuyor. Ancak pil çok uzun süre şarjda kalırsa ''sürşarj'' dediğimiz bir olay gerçekleşir ki bu da bataryaya zararlıdır. Telefonda ilk 5-6 şarjın pili tam boşaltıp yapmanızı tavsiye ederim.

1-) Telefon şarj olduğunda telefonu neden tekrar şarja taktın?
    2-) Telefonun şarjını neden sık sık kestin?
    3-) Telefonu neden 14-7 ve 8 saat aralıklarında şarj ettin?

Telefonunun ilk 5-6 şarjını pili tam bitirip yapmanı tavsiye ederim. Buna rağmen herhangi bir düzelme olmazsa telefonun pili sürşarj (aşırı şarj) olmuş demektir. Yeni bir batarya almalısın.

sayın knight
    1 şarzdan çıkartıp tekrar taktığımda yeniden şarz etmeye başlıyordu ve bu 15 dakika falan sürüyordu.Böyleyapmakla pili % 100 şarz edeceğimi düşündüm.
    2 şarzı kesmedim 1.maddede dediğim gibi yaptım
    3 ilk şarzda meşhur 16 saati tamamlamadığım için bunu 2.de gerçekleştireyim dedim. 3, ve 4. şarzlarda ise batarya yeni olduğu için biraz daha uzun tutmanın mantıklı olacağını düşündüm.Bu sürşarz dediğin olayın 3 kere şarz etmede gerçekleşeceğini zannetmiyorum.ayrıca son aldığım 3-4 telefonun hepsi li-on pilliydi ve onlardada bu olayı yapmıştım.fakat böylesi ilk defa başıma geliyor.

• O halde bataryada üretim problemi olabilir. Bu durumu aldığınız yere başvurmaktan başka bir yol görünmüyor.
  • enterasan bişii dikkatimi çekti bugün sim kartı tek olarak taktım her zaman pilin bittiği vakitte bitmedi daha acaba mantıklı mı
  • avea mı yoksa türkcelmi kullanıyorsun..

Bu telefı,onun pili maksimum 3 gün gidiyor eğer biraz falz kullanırsan bide hattın avea ise 1 gün anca gider...

normla yani..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Lenovo a830- Şebeke sorunu
    11 yıl önce açıldı
    Laptop Şarj Problemi
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • maalesef extrem dediğine katılmıyorum.sadece şebekeden 2 gün şarzın farketmesi sence normal mi .adamı tefe koyarlar.ben çözümü buldum.bahsettiğim çift kart aparatını çıkardım ve tek aveayı taktım.şu anda 2,5 gün oldu ve 2 bar şarz gözüküyor.çok enteresan değil mi?
  • Telefonun pil ömrünü etkileyen uygulamalar:

- Fotoğraf çekmek
    - Video kaydetmek
    - Video izlemek
    - Oyun oynamak
    - Müzik dinlemek
    - Telefonda menüler arasında gezinmek
    - Şebeke

Bekleme süresinin düşük olması çift hat kullanmanızdan dolayı görünüyor. Ama aradan 2.5 gün geçmesine rağmen pilin 2 birim dolu olması oldukça iyi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..Knight.. -- 21 Ekim 2006; 11:04:42 >
  • Selamlar,
    Samsung E250 yi ilk alanlardan biriyim herhalde, tek bir problemim var, telefon sarj olurken ekran isigi devreye giriyor ve ne yaptiysam kapanmiyor. Ve isin beni huzursuz eden tarafi kimse bu sorundan bahsetmiyor forumda. Yardimci olursaniz sevinirim. Bu arada bende bir bilgiyi paylasmak isterim.

Bir ingiliz forum sitesinde sarjla ilgili sunlari soyluyor moderator kisi
    Telefonu ilk aldiginizda sarji bitene kadar kullanin. (telefon kapanacak kadar degil diye uyariyor)
    Daha sonra sarj edin ve bataryanin omru icin sarji bitmeden sarj etmeyin diyor.
    bununla ilgili dikkat edilecek sey telefonun hicbirzaman charge-less (tam charge siz )olup kapanmamasi.Yani son damlasina kadar tuketmek batarya icin zararli.
    Bu benim daha oncede bircok kez okudugum birsey, bizde ise sacma sapan uydurma sarj yontemleri var. yok sarj olsada cikarma birak 16 saat sarj olsun, yok oyle yok boyle...telefonu ilk aldigimizda kullanmaktan korkar hale getirdiler insanlari, bu icindeki sarji bitir diyorlar once ingilizler...kendiniz degerlendirin bunu test edecek kadar E250 uzerine yogunlasan biri degilim.
    E250 su an piyasada ki fiyat performans-tasarim uclusu oraninda en basarili telefon, bunun tartisilacak bir tarafi yok.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.