Şimdi Ara

D7100 yanına 18-105 mi 35mm f1.8 mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Nikon D7100 body aldım , ikisini de almak ister gönül çok farklılar biliyorum . 18-105 vr mi yoksa 35mm f1.8 mi ? Siz olsaydınız hangisini seçerdiniz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Birisi tak gez lens birisi ise prime lens.

35mm ile kesinlikle 18-105 e göre daha iyi fotoğraflar çekilebileceğini söyleyebilirim. Ancak tek lens ile idare etmem gerekiyor ise gönlümde olmasa da 18-105 i tercih ederdim. 35mm ile sokak fotoğrafları çekip gerekirse Ps de tekrar kadrajlarım (fotoğrafı keser biçerim) diyorsanız da bir şey diyemem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: X Files

Birisi tak gez lens birisi ise prime lens.

35mm ile kesinlikle 18-105 e göre daha iyi fotoğraflar çekilebileceğini söyleyebilirim. Ancak tek lens ile idare etmem gerekiyor ise gönlümde olmasa da 18-105 i tercih ederdim. 35mm ile sokak fotoğrafları çekip gerekirse Ps de tekrar kadrajlarım (fotoğrafı keser biçerim) diyorsanız da bir şey diyemem.

Peki 70-300 hakkında ne düşünüyorsunuz ?

• Oda aslında Zoom lens. Ayrıca portre de çekilir mi çekilir ama lensin verdiği diyafram değerleri çok kötü. Tek bir lens için çok kötü bir tercih olur.

Tek lens alacaksanız dediğim gibi kendinizi fazla zorlamayın. sorduğunuz lensler arasında 18-105 den başka pek alternatif gözükmüyor. Yani daha fazla çeşitlilik derseniz 17-50mm F2.8 Sigma/Tamron alıp daha sonra da alternatif ilaveler düşünebilirsiniz. Bu sayede 18-55 lens / 50mm prime lens / 35 mm prime lens gibi alternatif lensler bulundurmak veya taşımak zorunda kalmazsınız.
  • X Files kullanıcısına yanıt
    onun fiyatı zorluyor almayı isterdim :D Tercihimi 18-105ten yana yapıyorum o zaman

• 18-105 tercih etmeniz daha uygun olacaktir.

• bende tercihimi 17-50 den yapardım. 2.8 candır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • donlastigi D kullanıcısına yanıt
    bütçem yok

• quote:

Orijinalden alıntı: Yigido5

onun fiyatı zorluyor almayı isterdim :D Tercihimi 18-105ten yana yapıyorum o zaman

Hayırlısı olsun. Güzel fotoğraflar çekmek nasip olsun...
  • X Files kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.