Şimdi Ara

Dacia Duster 1.0 TCe 100 bg. alındı. (alan arkadaşları bekliyoruz.) (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
711
Cevap
8
Favori
105.264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    1.0 tce motor sanırım, turbosu nasıl acaba aracın. Ecobost motorlarda blok içinde, olası sorunlarda çok ciddi masraflar açıyor, bunda dışarıda ise gayet iyi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Carsever kullanıcısına yanıt
    LPG yakıtının kalitesi de çekişte ve menzilde doğrudan etki ediyor. Benim tecrübem mesela, uygun fiyatlı LPG hem az km yapıyor, hemde aracın çekişi değişiyor. Ne kadar da 100 bg olsa da bu muhabbetin olacağı aşikar.
    Tüketim konusuysa yol şartları ile olanı saymazssak, kişi ile de alakalı. Ben bu aracı kullandığımda 330 km yol yapabilirken, aynı yolu başkası 260-265 km ile depoyu bitiriyor. Özellikle turbo araçlar bu konuda daha müsrif olabiliyor

• yadi.sk
    phone_20200115-162423__905436241220.amr — Yandex.Disk
    https://yadi.sk/d/LZajRnalQWBnIA

Arkadaşlar daha önce candan müh. ile görüşmem neticesinde, kendilerine 1.0 TCe 100bg turbo araçxa ait motor resimleri göndermiştim geri dönüş yaptılar ve clio 4 90bg 0.9 motor ile aynı olduğunu LPG takılabileceğini teyit ettiler, Eskişehir de görüştüğüm (5 firma) LPG firmalarına da daha önce gitmiş, takılabilexeğini öğrenmiştim, bu firmalar, brc confort, lovato obd2, prins teknomax, atiker gold ve grand
    Araç motoru mpi atmosferik turbo.

Yukarıdaki linke candan müh. ile yaptığım görüşmeyi yükledim, dinleyebilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: engin_er_26

https://yadi.sk/d/LZajRnalQWBnIA

Arkadaşlar daha önce candan müh. ile görüşmem neticesinde, kendilerine 1.0 TCe 100bg turbo araçxa ait motor resimleri göndermiştim geri dönüş yaptılar ve clio 4 90bg 0.9 motor ile aynı olduğunu LPG takılabileceğini teyit ettiler, Eskişehir de görüştüğüm (5 firma) LPG firmalarına da daha önce gitmiş, takılabilexeğini öğrenmiştim, bu firmalar, brc confort, lovato obd2, prins teknomax, atiker gold ve grand
    Araç motoru mpi atmosferik turbo.

Yukarıdaki linke candan müh. ile yaptığım görüşmeyi yükledim, dinleyebilirsiniz.
    Hocam az kaldı sabredin, 1 ay sonra Landirenzo takili 1.0 TCEler gelecek. Ancak LPGde yasanan yaklasik %5 kayip dusunulerek torkun 170 nm'ye cikarilmis olmasi bence benzinli 1.0 TCEye sonradan takilacak LPG sistemlerinde basi hassasiyetler gerektirecek diye dusunuyorum.
    Ornegin BRCde VSR Correction (benzin karistirma) gibi ek komutlatlr atanabilir. En azindan dip gazdaki performans kayiplari ve subaplara aşırı yuklenmelerin önüne gecilmis olur.

• Bizim 1.0 tce ler hangi yağı kullanıyor acaba.

• quote:

Orijinalden alıntı: elophidae

Bizim 1.0 tce ler hangi yağı kullanıyor acaba.
    5w40 fully synthetic
    5w30 full synthetic

• quote:

Orijinalden alıntı: Carsever

Hocam az kaldı sabredin, 1 ay sonra Landirenzo takili 1.0 TCEler gelecek. Ancak LPGde yasanan yaklasik %5 kayip dusunulerek torkun 170 nm'ye cikarilmis olmasi bence benzinli 1.0 TCEye sonradan takilacak LPG sistemlerinde basi hassasiyetler gerektirecek diye dusunuyorum.
    Ornegin BRCde VSR Correction (benzin karistirma) gibi ek komutlatlr atanabilir. En azindan dip gazdaki performans kayiplari ve subaplara aşırı yuklenmelerin önüne gecilmis olur.

Alıntıları Göster

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engin_er_26 -- 6 Şubat 2020; 13:24:2 >

• engin_er_26 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Nerede yazıyor kitapçıkta mı acaba.

• engin_er_26 kullanıcısına yanıt
    170 torku saglayan LPG degil tamamen yazilimsal.
    LPG gücü artirmaz dusurur.

• quote:

170 torku saglayan LPG degil tamamen yazilimsal.
    LPG gücü artirmaz dusurur.
    Bu yeni LPG li 1.0 da 170 TORK ta hiç bir düşüş olmayacak mı peki hocam doğru mu Anladım?
    Bir de o soruyu sormuş olayım 😄
    Bu araç yokuşta bayılır mı? Çeker mi? Düşüncelerinizi merak ediyorum 👍

• Clio da teneke ama biniyoruz işte.

• quote:

Orijinalden alıntı: Psyduck17

Clio da teneke ama biniyoruz işte.
    Ama clio daha kaliteli duster çok arıza yapıyor gittim baktım 0 modelinde plastik bile kaliteli değil alanlar keşke almasam diyor ve dacia renonun alt markası

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-E68E7D09F

Ama clio daha kaliteli duster çok arıza yapıyor gittim baktım 0 modelinde plastik bile kaliteli değil alanlar keşke almasam diyor ve dacia renonun alt markası

Alıntıları Göster
    8 yildir 150bin kmdir bindigim Duster aracim var.20binde bir bakim harici bir ariza yasamadik.
    Atmakla olsaydi keşke...

• quote:

8 yildir 150bin kmdir bindigim Duster aracim var.20binde bir bakim harici bir ariza yasamadik.
    Atmakla olsaydi keşke...

Alıntıları Göster
    Atmakla değil plastiği bile oyuncak tabanca plastiği gibi

• Sanırsın Renault da clioda kullanabileceği en kaliteli malzemeyi kullanmış. Forumları takip ediyorum, gruplara bakıyorum. Bir sürü kronik sorunu var ve hepsi malzeme kalitesinin düşük olması kaynaklı. Klima kumandaları içerden bozuluyor, camlardan ses geliyor, en çok duyduğum sorun ise kaloriferin ısıtmaması. Sürücü tarafını ısıtıyor, yolcu tarafını ısıtmıyor. Peki ben neden satın aldım?

Bu arabalar ucuz arabalar. Ucuz bulursan alacaksın. Fiyat yükselirse alınmaz. Mesela clionun dizelini alacağıma giderim polo 1.0 TSI alırım. Ben aldığımda ikisi de benzer fiyattaydı. Ben 30 bin liraya yakın ucuza aldım dizelinden. Malzeme kalitesi gibi bir derdim yoktu. Neden? Ucuz araba. Ama bu arabayı alıp da şöyle kaliteli, böyle konforlu diyenleri anlamıyorum. Geçen gün birisi yalıtımı övüyordu. O kronik rüzgar sesi o kadar erken başlıyor ki, hız yükselince cam açık sanıyorsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Psyduck17

Sanırsın Renault da clioda kullanabileceği en kaliteli malzemeyi kullanmış. Forumları takip ediyorum, gruplara bakıyorum. Bir sürü kronik sorunu var ve hepsi malzeme kalitesinin düşük olması kaynaklı. Klima kumandaları içerden bozuluyor, camlardan ses geliyor, en çok duyduğum sorun ise kaloriferin ısıtmaması. Sürücü tarafını ısıtıyor, yolcu tarafını ısıtmıyor. Peki ben neden satın aldım?

Bu arabalar ucuz arabalar. Ucuz bulursan alacaksın. Fiyat yükselirse alınmaz. Mesela clionun dizelini alacağıma giderim polo 1.0 TSI alırım. Ben aldığımda ikisi de benzer fiyattaydı. Ben 30 bin liraya yakın ucuza aldım dizelinden. Malzeme kalitesi gibi bir derdim yoktu. Neden? Ucuz araba. Ama bu arabayı alıp da şöyle kaliteli, böyle konforlu diyenleri anlamıyorum. Geçen gün birisi yalıtımı övüyordu. O kronik rüzgar sesi o kadar erken başlıyor ki, hız yükselince cam açık sanıyorsun.
    Hiçbir kronik sorununu yaşamadım az yakıyor malzemesi dusterdan iyi her yolda gidiyor virajlara güzel giriyor sadece rüzgar sesi 150 ile giderken fazla geliyor

• Plastigi sert olunca ariza mi yapar?
    Duster ariza yapiyorsa tum Rnault Nissan grubu araclarin ariza yapmasi lazim. Ayni malzemeler kullaniliyor.
    Avrupada sıfırı 12000 paraya satilan araclar bunlar. Bizim milletimiz 100bin lira verince Mercedes kalitesi bekliyo herhalde.

• quote:

Plastigi sert olunca ariza mi yapar?
    Duster ariza yapiyorsa tum Rnault Nissan grubu araclarin ariza yapmasi lazim. Ayni malzemeler kullaniliyor.
    Avrupada sıfırı 12000 paraya satilan araclar bunlar. Bizim milletimiz 100bin lira verince Mercedes kalitesi bekliyo herhalde.
    Ben sıfır almadım clio 3 ilerleyen kasada bozmuş olabilir onu bilmem ama 1.5 dci mercedese bile verilen motordur efsanedir

• Haklısınız. Duster zaten clionun gittiği "her yolda" gidemez.

Bu arabasına aşık olanları anlamıyorum. Eksik ne varsa söyle işte arabanda. İnsanları ne diye yanlış yönlendiriyorsun? Bu arabanın kronik sorunları var işte. Konfor düşük, yalıtım sıfır. Aldığıma pişman mıyım? Hayır. AYNI PARAYA bir daha alır mıyım? Evet. Ama şu anki satıldığı paraya hayatta almam. Gider Duster alırım. Aşağı yukarı aynı paraya satılıyor şu an.

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.