Şimdi Ara

DACIA DUSTER KULLANANLAR (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
614
Cevap
22
Favori
344.621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kesbi

Aynen öyle. 105'lik dizel motor çok güzel. Full olanı 6 ileri vites ve 4 çeker. ESP bitek bunda eklenbiliyor. Motor güzel. Kaporta, donanım, sağlamlık, konfor ve güvenlik kofti. Bunlar da olsaydı zaten kaşkay olurdu araç. Yani bunları baştan bilerek alırsanız bişey olmaz. Ama sonradan cam suyu sıkınca silecek çalışmayınca sorun edebilirsiniz. Şimdi düzeldi mi bilmiyorum.

Sağlamlık'ın neresi kofti; yukarıdaki arazide yarışan Duster'ların hepsi standart alt mekanikle yarışıyorlar, kaç araç bu şekilde standart yarışabiliyor. Konfor da hakeza öyle; size şunu söyleyebilirim hatta iddia ediyorum sıfır km çoğu SUV araçtan daha konforludur. Piyasada olan QQ, Tiguan, Yeti, Sportage, Santa Fe, İx35 ile bozuk yola bir girin de Duster'ın ne kadar konforlu ve tıkırtısız bir araç olduğunu daha iyi anlarsınız. Asfaltta tüm araçlar konforludur önemli olan bu tür araçları arazide ve stabilize bozuk yolda test etmek. Donanım meselesine gelince 50.000TL'yi verince gayet iyi donanımlı satın alabiliyorsunuz, paraya bakıyor yani. Ha tabi bluetoothlu ve navigasyonlu teybi, katlanır aynaları, panaromik cam tavanı yok bunlar da olmazsa olmazlar değil. Kaportanın ise nesi kötü anlamadım, kalın mı olması gerekiyordu kaportanın. Hangi yüzyılda yaşıyoruz acaba. Araçta standart ESP olmadığı için 3 yıldız almıştır aksi halde tüm modellerde standart olsaydı 4 yıldızlık bir araç.

• Malzeme kalitesine göre fiyatı bence hala yüksek. SAğlamlık konusu ise mesela kapısını açıp kapatmam yetti. İçi boş resmen. Zaten en düşük puanı yandan darbede aldı bildiğim kadarıyla. 2 kere yandan çarpılmış biri oalrak aracın tok ve sağlam malzemelerden üretilmiş olmasını isterim. Çoğu parça zaten loganla ortak. Alt yapı da logandan devşirme diye biliyorum. Yani o kadar da sağlam değil. 5-10 yol sonra belli olur o konular. Bir çıkan vida 2.ye yalama olursa ben arabayı benzin döker yakarım dermişim.

Radyoyu bile opsiyonla sattıktan sonra ne anladık bu işten. Lada nivanın arazi başarımı daha iyi ona kalırsa. Bildiğim kdarıyla takviye vitesi filan da var. İz genişlikleri de dar olduğuından çukur veya tümsekte kalma riski çok az. Ama herşey arazi performansı değil işte. İndirim olursa düşünebilirim. Ama şu haliyle çok pahalı. Boş araba 35-40 binlira.

• quote:

Malzeme kalitesine göre fiyatı bence hala yüksek. SAğlamlık konusu ise mesela kapısını açıp kapatmam yetti. İçi boş resmen. Zaten en düşük puanı yandan darbede aldı bildiğim kadarıyla. 2 kere yandan çarpılmış biri oalrak aracın tok ve sağlam malzemelerden üretilmiş olmasını isterim. Çoğu parça zaten loganla ortak. Alt yapı da logandan devşirme diye biliyorum. Yani o kadar da sağlam değil. 5-10 yol sonra belli olur o konular. Bir çıkan vida 2.ye yalama olursa ben arabayı benzin döker yakarım dermişim.

Radyoyu bile opsiyonla sattıktan sonra ne anladık bu işten. Lada nivanın arazi başarımı daha iyi ona kalırsa. Bildiğim kdarıyla takviye vitesi filan da var. İz genişlikleri de dar olduğuından çukur veya tümsekte kalma riski çok az. Ama herşey arazi performansı değil işte. İndirim olursa düşünebilirim. Ama şu haliyle çok pahalı. Boş araba 35-40 binlira.

araba değil JİP.
    sen motosiklet almıyorsun veya sedan dandik bi araba almıyorsun.
    madem 35.000'e pahalı diyorsun jip senin ne haddine? o zaman 25.000 ver blackline logan veya sandero al. araba dediklerin onlar işte. hem fiyatı da ucuz.

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umiterkan -- 3 Ağustos 2011; 19:07:05 >
  • quote:

Malzeme kalitesine göre fiyatı bence hala yüksek. SAğlamlık konusu ise mesela kapısını açıp kapatmam yetti. İçi boş resmen. Zaten en düşük puanı yandan darbede aldı bildiğim kadarıyla. 2 kere yandan çarpılmış biri oalrak aracın tok ve sağlam malzemelerden üretilmiş olmasını isterim. Çoğu parça zaten loganla ortak. Alt yapı da logandan devşirme diye biliyorum. Yani o kadar da sağlam değil. 5-10 yol sonra belli olur o konular. Bir çıkan vida 2.ye yalama olursa ben arabayı benzin döker yakarım dermişim.

Loganla ortak olan sadece ön torpido . Görünüş olarak Logan ile aynı torpido ama kalite olarak ve genişlik olarak daha büyük ve kaliteli. Alt yapı ve 4 çeker mekanik aksamı Nissan'dan alınma. Aynı mekanik alt yapı X-Trail, Qashqai ve Koleos'ta da var. Duster'ı diğer dacia modelleriyle karıştırmayın. Gerçekten çok sağlam bir araç. Almak zorunda değilsiniz tabi, bu dediklerimi 3-5 sene sonra daha iyi anlayacaksınız.

Radyoyu veya herhangi bir şey opsiyonlu satmasının ne kötülüğü var ki, parası olan tüm opsiyonları ile alır, istemeyen radyolu bile almaz. Bunu sadece Dacia firması yapmıyor ki, örn. VW markası'nda bu tür örneklere sıkça rastlanıyor. Arka cam açma kolu'ndan tutun da plastik cant kapaklı modellere hatta klimayı opsiyonlu sunan Golf'e kadar, birçok opsiyonlu araç satıyorlar. Ortada güzel bir üzüm varken bağcıyı bahane etmemek gerek.

Lada Niva'ya gelirsek o bir arazi aracından ziyade bir iş makinasıdır. Tartışmak yersiz ama onun da birçok eksiği var, ekonomik yakıtla, her yerde ve her hızda, güvenli kullanmak biraz zor oluyor. Benim de 1 sene Niva kullanmışlığım var ordan biliyorum. Çevremde daha önce Nivası olup da satan ve Duster alan 2-3 arkadaş var. Hatta ikisi Lada Yetkili Servisi sahibi

• quote:

Orijinalden alıntı: *XhsyPhoiDeus*

quote:

araba değil JİP.
    madem 35.000'e pahalı diyorsun jip senin ne haddine? o zaman 25.000 ver blackline logan veya sandero al. araba dediklerin onlar işte. hem fiyatı da ucuz.

Sana mı soracağım kimin haddine olduğunu. Lafını bil de konuş. Para benim keyif benim. Sanane kardeşim. Keyfimin kahyası mısın? Dandik işte o kadar. Kaliteli tek şeyi motoru. 4x2 modeli nasıl jip oluyor. Ayrıca jip diye bir sınıf yoktur. Jip bir markadır (Jeep). SUV segmentinde değildir bana göre. 4x2 araç yüksek bir otomobildir. Bu araç crossover segmentindedir. Ben hala sunduğu kalite ve donanıma göre pahalı diyorum. Aynı motoru koy, aynı kokpiti koy. Sonra da biraz yükselttik diye bi ton paraya sat.

Bir önceki arakdaş cevaben ise bu araç nissan b platformunu kullanıyor ve logan, sandero, clio 3 ve note gibi biçok araçla aynı platform oluyor kendileri. Yani kesinlikle suv ile uzaktan yakından alakası yok. Şişmiş bir logandır bu araç. Sadece 4x4 full dizelindeki süspansiyon ve çekiş sistemi nissana ait. Diğerleri bildiğiniz dacia düzeni.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Nissan_B_platform

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 4 Ağustos 2011; 13:14:21 >

• quote:

Bir önceki arakdaş cevaben ise bu araç nissan b platformunu kullanıyor ve logan, sandero, clio 3 ve note gibi biçok araçla aynı platform oluyor kendileri. Yani kesinlikle suv ile uzaktan yakından alakası yok. Şişmiş bir logandır bu araç. Sadece 4x4 full dizelindeki süspansiyon ve çekiş sistemi nissana ait. Diğerleri bildiğiniz dacia düzeni.

B platformunda üretilmesi demek, o platformda üretilen araçlarla aynı alt yapı veya aynı genişlikte olması anlamına gelmez. Öyle olsaydı Nissan Note ve Nissan Juke ile aynı olması gerekirdi. Ayrıca ön ve arka çekiş sistemi ve süspansiyonu çıkardık mı ne kalıyor ki aracın alt yapısınıda ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umiterkan -- 4 Ağustos 2011; 16:26:03 >

• quote:

quote:

quote:

araba değil JİP.

Sana mı soracağım kimin haddine olduğunu. Lafını bil de konuş. Para benim keyif benim. Sanane kardeşim. Keyfimin kahyası mısın? Dandik işte o kadar. Kaliteli tek şeyi motoru. 4x2 modeli nasıl jip oluyor. Ayrıca jip diye bir sınıf yoktur. Jip bir markadır (Jeep). SUV segmentinde değildir bana göre. 4x2 araç yüksek bir otomobildir. Bu araç crossover segmentindedir. Ben hala sunduğu kalite ve donanıma göre pahalı diyorum. Aynı motoru koy, aynı kokpiti koy. Sonra da biraz yükselttik diye bi ton paraya sat.

madem dandik, kalitesiz diyorsun bu forumna neden duster ile ilgileniyorsun? gidip tata, lada forumlarında da böyle kendini tatmin mi ediyorsun ?

jip bir sınıftır. jeep markası , bu sınıfa kendi ismini vermiştir. selpak gibi, anladın mi ? istediğimi derim ayrıca.

kaliteli olup olmadığı yıllar sonra belli olacak. sizin malum yerlerinizde ilk oturuşta kaliteyi anlayacak sensör özelliği varsa ona bişey diyemem. ön yargıları atıp nesnel olun. bu fiyata mükemmel bir jip sahibi oluyorsunuz, çamur atmanın anlamı yok. tamam seni tatmin edeyim, "suv" sahibi oluyorsunuz jip değil (!). ayrıca 4x2 modeline de yüksek otomobil demeniz çok komik.

• Arkadaşım bu araç senin deyiminle "jip" değil diyorum. Kaşkay nasılki crossover ise bu da aynen öyle. Oturduğunuz anda koltuğun ergonomisini rahatlığını, konumunu ve kalitesini anlayamıyorsanız sizin malum yerlerinizdeki sensörlerde sorun var demekki. Bir baktırın. Lütfen saygı çerçevesinde yazınız. Kendimi zor tutuyorum zira. Yaşını da bilmiyorum ama önce saygı.

Bu araç B platformudur. İç genişliğini elime metre alıp ölçmedim ama geniş filan değil. Loganla bunu bir ara zamanım olursa metre alıp ölçeceğim. Eminim yakın veya aynı çıkacak. Bu araçta sadece çamurluklar şirilmiş. İçi boş. Ayrıca sadece 4 çekerdeki sistem dedim nissanın. 2 çekerlerdeki sistemde nissandan iz yok.

Evet bu araç yüksek bir otomobil yani crossover'dır. Zorunuza mı gitti? Bu SUV ise kaşkay tank mı oluyor?
  • arkadaşlar yegenim izmirde duster polis aracı görmüş.
    ben aradım göremedım dogrusu ama şu bır gerçek izmirde yer gök dacia
  • quote:

Arkadaşım bu araç senin deyiminle "jip" değil diyorum. Kaşkay nasılki crossover ise bu da aynen öyle. Oturduğunuz anda koltuğun ergonomisini rahatlığını, konumunu ve kalitesini anlayamıyorsanız sizin malum yerlerinizdeki sensörlerde sorun var demekki. Bir baktırın. Lütfen saygı çerçevesinde yazınız. Kendimi zor tutuyorum zira. Yaşını da bilmiyorum ama önce saygı.

Bu araç B platformudur. İç genişliğini elime metre alıp ölçmedim ama geniş filan değil. Loganla bunu bir ara zamanım olursa metre alıp ölçeceğim. Eminim yakın veya aynı çıkacak. Bu araçta sadece çamurluklar şirilmiş. İçi boş. Ayrıca sadece 4 çekerdeki sistem dedim nissanın. 2 çekerlerdeki sistemde nissandan iz yok.

Evet bu araç yüksek bir otomobil yani crossover'dır. Zorunuza mı gitti? Bu SUV ise kaşkay tank mı oluyor?

size konforunu nasıl anlıyorsunuz diyen olmadı. işinize geldiği gibi çeviriyorsunuz kelimeleri.
    size kalitesini nerden anlıyorsunuz dedim. konforunu ben anlıyorum merak etmeyin.

bu arada çok zoruma gitti , anlatamam yani o derece.

• Bir daha okurdsan kalitesini de yazdığımı görürsün. Daha fazla uzatmak istemiyorum. Bir binmede malzeme kalitesini anlarım. İlla fabrikasına gdip bakmaya, veya kimyasal analiz yapmaya gerek yok. Millet nasıl inceliyor bir örnek.
    http://youtu.be/N-Li_RP5Rcs

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 5 Ağustos 2011; 13:40:56 >
  • Aracım 2005 nissan almera hb. değiştirme zamanım geldi sanıyorum, bu güne dek hemen her marka aracım oldu, niyetimse, fiyat avantajından ötürü, yeni bir Dacia Duster almak, şimdiki düşüncem benzinli alıp, kalite bir marka sıralı sittem LPG taktırmak, bu sorun olurmu, arazi aracı düşünmüyorum 2x4 yeterli olur, kırsal kesime gitsemde alt yüksekiği avantajı yeterli sanırım, otobanda kullanımı sıkıntı veriyormu, fikirlerinizi alabilirmiyim.
  • quote:

araba değil JİP.

jip diye bir sınıf yoktur arkadaşım. jip ( jeep ) bir markadır. mendile selpak derim ben diye tutturmuşsun ayrıca, cahilin sermayesi inadıdır.

dacia duster'in segmentinde başarılı bir araç olduğunu düşünmekle birlikte, SUV olduğu kanaatinde değilim. bu araba basbayağı bir crossover.
    honda hrv veya toyota rav4 gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackcoupe

quote:

araba değil JİP.

jip diye bir sınıf yoktur arkadaşım. jip ( jeep ) bir markadır. mendile selpak derim ben diye tutturmuşsun ayrıca, cahilin sermayesi inadıdır.

dacia duster'in segmentinde başarılı bir araç olduğunu düşünmekle birlikte, SUV olduğu kanaatinde değilim. bu araba basbayağı bir crossover.
    honda hrv veya toyota rav4 gibi.

• quote:

SUV olduğu kanaatinde değilim.

Bu sınıfa Compact SUV da deniliyor
  • Merhaba arkadaşlar ben de epeydir duster almayı düşünüyorum ancak aklımda bir soru işereti var.İkinci el duster lara baktığımda çok düşük kilometrelerde satılığa çıkartmalarının bir sebebi varmı acaba?Sizlerden yardım bekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: umiterkan

quote:

SUV olduğu kanaatinde değilim.

Bu sınıfa Compact SUV da deniliyor

Aynen Kaşkay gibi crossover sınıfındadır. Juke ve logan gibi nissan B0 platformundadır. Yani çamurlukları şişmiş ve yükseltilmiş bir logan veya B sınıfı bir crossover diyebiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 5 Eylül 2011; 8:30:17 >
  • 2012 Röno Dacia içi;

DACIA DUSTER KULLANANLAR
  • dün itabiyle tüm Duster modelleri 1.500tl zamlandı, şu ön konsolu değiştirseler de zammın hakkını verseler alacağım bir duster takipteyim.

Bildiğim kadarıyla "Duster Ambiance 1.5 dCi 90 bg - 4x4" modeli yoktu yeni mi eklendi acaba modellere?
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.