Şimdi Ara

DACIA DUSTER KULLANANLAR (19. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
615
Cevap
22
Favori
345.671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    benim bugüne kadarki hemen hemen tüm arabalarım siyah tı , nerede nasıl yaşadığın önemli deği , bide duster in diğer renkleri pek jip gibi durmuyor , siyah daha ağır ve jipe daha da benziyor (:
  • Dustere açık renk daha çok yakışıyor... kalıplı-şekilli duruyor.. koyu renk ıyı de, kas-kıvrımları-hacmi kaybediyor gibi...
    orj.jant 215-65-16 olup, çok ustüne çıkmak ve ince yanak-geniş tabanda, yol emniyeti(tutuş-fren-denge-konfor) ,yakıt ve motoru zorlama yönünden sakıncalı oluyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilalrx -- 2 Ekim 2013; 17:06:39 >
  • Bu urun TRde suan satilan ve satilmis olan Dusterlara olmaz.
    Cihazi yurtdisindan getirmissiniz ama bosuna getirmissiniz gecmis olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6 vitesli versiyonu 120 ile veya 130 ile giderken devir saati kaçta oluyor acaba hiç dikkat eden oldu mu. yüksek hızda devir yüksekse hem ses yapıyor hem de yakıt tüketimi artıyor. bir de bu hızlarda binek araç kadar düzgün bir gidiş varmı uzun yolda.
  • Araç 6 vites ama normal binek araçlardaki gibi 6 değil, 1. vites zaten çok yavaş o yuzden 6. vites 5,5 gibi hatta daha da düşük.
  • 1. vites arazi vitesi gibi yani anladığım kadarıyla. oranı çok kısa. o zaman 6. vitesin 110 dan sonra deviri düşürme gibi bir artısı yok mu. şunun için soruyorum. benim clio III 1.5 dci 130 ile giderken 3000 deviri geçmiş oluyor. bu da motor sesinin duyulmasına sebep oluyor ve yakıt tüketimini artırıyor. 110 ile giderken ise 2500 devirlerde hatta daha altında ve çok rahat. fazla ses de yok. bunun için soruyorum aynı motoru kullandığı için dusterdeki 6. vites bir fark yaratıyor mu bu anlamda. zaten genelde ortalama 110 civarı gidiyoruz ama bazen daha hızlı gitmek gerektiği de olunca konfor azalıyor bu anlamda.
  • Bu durum Dusterin hangi versiyonuyla ilgilendiginizle ilgili.
    4x2 dizellerde artik TL4 kodlu 6 ileri sanziman var. Yani bir fluence gibi.
    Ama 4 cekerlerde TL8 var. Arazi kosullari dusunulerek tasarlanmis.

• 4x2 lerde 6 ileri şanzıman olduğunu bilmiyordum. ben 4x4 leri kastetmiştim. ama makyajlı modellerde 4x2 olanlar da 6 ileri mi yani artık. o zaman çok iyi.
  • 4x2 ler de 6 vites evvelsi gün gittim baktım, ayrıca malzeme kalitesi nispeten daha da artmış..
    geçen internette dolaşırken buldum
    http://www.dha.com.tr/dhaalbumdetay.asp?kat=13518&page_number=2
    bi nebze de dacia duster a side pole testi yaptırılmış gibi birşey, ve bence gayet başarılı
  • osmanuçar O kullanıcısına yanıt
    Yeni dusterlerde dizel 4x2'lerde de 6 vites var. Vites oranlarınınbilmiyorum ama 4x4'lerdeki gibi olmadığını düşünüyorum. Ben sandero stepway kullanıyordum araba içime sinmemişti (cam açma düğmelerinin konsolda oluşu, aracın boş oluşu vs) bu nedenle aklımda olmasına ve istememe rağmen cesaret edip duster alamıyordum. 2014 yılında iç mekanın düzeltileceğini öğrendiğimde beklemeye karar verdim. Aracı incelediğimde "işte bu sefer olmuş dedeim" çünkü bana göre arabada olması gereken herşeyi koymuşlar.

Çetin pazarlıklar sonucu 4x2 90 bg laureate siyah renkli look paketli dusteri 48.450 tl'ye anlaştık. Ilaveten dış koruma paketini kampanyadan faydalanarak 1250 yerine 850 tl'ye aldık. Nasipse hafta içi işlemler bitmiş olacak.

Almayı düşünen arkadaşlara 2013 yılı içinde almalarını tavsiye ediyorum çünkü aynı fiyata bi sürü özellik eklemişler. 2014 yılı başında bu fiyatın kesinlikle ciddi oranda artacağını düşünüyorum.

• Dusterdekl M+S lastikler kış lastiği sayılır mı acaba?

• herkese iyi günler... ben veteriner hekimim şu anda kullandığım araç focus c-max ve birkaç tane ulaşımı kötü olan çiftliğin hekimliğini yapıyorum mevcut aracımla bu çiftliklere ulaşmada güçlük çekiyorum karter koruyucum plastik olduğu için sürekli kırılıyor dahası 500 metre kadar bir mesafeyi dere içinde akıntının tersi istikamette gitmek zorunda kalıyorum. yağışların çok olduğu günlerde bu çiftliklere ulaşmam neredeyse imkansız hale geliyor...yolların çamuru desenız cabası... dusterın 4x2 sini kullanan arkadaslarım var fakat hepsi aracın çok dengesiz oldugunu söyluyor hatta bir meslektaşım takla attı...dusterın off road videolarını izliyorum aynı arazıde giden duster sürekli patinaj atıp batarken diğer off road araçları sorunsuz ilerliyor... uzun lafın kısası 4x4 duster almayı düşünüyorum... c-max benım kullanım sartlarımda 7,4 litre/100 km mazot tüketiyor... 4x4 dusterın yakıt tüketimi hemde arazide sıkıntı yaşarmıyım merak içindeyim. 55 60 bin lira para verip sonuc alamamakta var işin ucunda...bilgi verirseniz sevinirim..

• 4 ceker bir Duster, yükseltme ve All Terrain lastikle sizi heryere götürür.
    2 ceker bir Dusterla da CMAXle yaşadıgınız zorlukları yaşamazsınız.

• conquista35 C kullanıcısına yanıt
    Hocam ben yeni kasa 4x4 Duster sahibiyim. 4x4 Duster yürüyen aksamı 2 çekerden tamamen farklıdır. Nissan 4 çeker araçların altyapısını kullanır. Arka süspansiyonları 2 çekerden farklı olarak tam bağımsız süspansiyonlara sahiptir.
    Ben de alırken, 2-3 haftada bir kere çamura girmek zorunda kaldığım için tercih ettim. (Babamın evi köyün dışında çiftlik evi).
    Duster alıncaya kadar, (kısa süre kullandığım 1998 model Honda CRV yi saymazsak) kullandığım bütün araçlarımla çamura saplanıp, traktör veya kepçe ile çektirmek zorunda kaldım.
    Ancak Duster ı Aralık 2013 te aldım. 3 kere çamurdan girdim çıktım. Üçüncüde özellikla sağlam çamurluydu. Çok rahat gidiyor. 4 çeker kilite alıp 1. Vitese alıyorsun, debelenmeden, uğraşmadan tın tın çıkıyorsun. Ağır ofroad kullanmayacaksan, senin işini yüzdeyüz görür. Kesinlikle pişman olmazsın.
    Yakıtı da 7.7 lt civarı..

• 7,7 çok değil mi ?
  • conquista35 C kullanıcısına yanıt
    Araç nerdeyse 1400 kg olunca ve 4x2 modunda bile motoru arka tekerlere bağlayan şaft da devamlı dönünce malesefe yakıtta biraz fazla oluyor.
  • ne yazıkki güzel ülkemde konfor güvenlik konularını konusmamız gerekırken yakıt tüketimi gibi zurnanın son deliği olan konuları en başta konusuyoruz...
    dün yetkili satıcıda 4x2 ve 4x4 duster araçtırdım ama içine bindiğimde c-max ın ne kadar kondorlu ve güvenli olduğunu anladım varsın altı yere vursun sorun cıkarsın... c-max ile devam etme kararı aldım.. verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler...
  • DUSTER GERÇEKTEN MUHTEŞEM Bİ ARABA SADECE BİRDEFA ARAZİDSE TEST ETTİM KENDİNE HAYRAN BIRAKTI ÇÜNKÜ ARAZİDEKİ KABİLİYETLERİ GERÇEKTEN KENDİNDEN 3 KAT PAHALI SUVLARDAN DAHA İYİ BAĞIM SÜSPANSİYONU ÇOK RAHAT VE DARBELERİ ÇOK GÜZEL EMİYOR BELİNE KADAR SU GEÇİŞLERİNDEN SONRA İÇİNE HİÇ SU ALMADI ARAZİ İÇİN GEREKLİ HERŞEY DÜŞÜNÜLMÜŞ MAKYAJI KASANIN ZATEN İÇİ MUHTEŞEM BENCE HİÇ ELEŞTİRİLECEK TARAFI YOK FİYATININ KARŞILIĞINI FAZLASI İLE VERİYOR DUSTER KULLANMAYIP BİLİP NBİLMEDEN ATIP TUTAN CAHİLLERİN YORUMLARINI DİKKATE ALMAYIN AYRICA CRASH TESTTE 3 YILDIZ ALMASININ SEBEBİ TEST ARACINDA ESP YOK VE YAYA GÜVENLİĞİNDE PUANLAR KAYBETTİ KABİN STABİL KALDI DUSTER ARAZİDE VERDİĞİ KEYİF MÜKEMMEL HELEKİ O ÇOK ÖVDÜKLERİ ARAALARI İLE GİDEMEDİKLERİ YERDE DOĞANIN İÇİNDE MANGAL YAKMAK KADAR KEYİFLİ Bİ OLAY YOK BENCE
  • slm arkadaslar duster of road videolarına baktım onlarda formdaki gibi bilgi var ama ayrıntılı degil?

yani 4*4 arac videosu var girdigi çamur iyi ama 90 lıkmı 110 lukmu belli degil

4*4 90 bg ile 110 lugun farkı hakkında bilgi edinmem lazım

90 bg 4*4 düşünüyorum şehir içi daha cok kullanacagımdan yakıt az yaksın diyorum ama

90 lıgın çekisi dag bayır yokuslardaki durumu yeterlimi 4*4 e yoksa yetmedigi içinmi 110 luk var

4*4 kullanan arkadaslar görüşlerini yazarsa ve arabalarını 90 110 oldugunu belirtirse memnun olurum
  • örnegin
    yok artık bitti arkadas 4*4 test ettim dedin 110 luk mu 90 lıkmı test ettiniz ?
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.