Şimdi Ara

Daha önce kullanılmış hat/numara satarlar mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
58.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Daha önce başka kişi tarafından kullanılan kontörlü bir hattı, bir süre sonra
    başkasına satıyorlar mı resmi yoldan.
    4-5 ay önce, resmi turkcell bayinden, kontorlü hat satın aldım.
    Sıfır paketindeydi.
    Fakat daha ilk haftasından itibaren, bilmediğim numaralardan çagrı ve mesajlar almaya başladım.
    Acaba bana satılan numara daha önce başkasına mı aitti.
    Tecrubesi olan paylaşabilir mi lütfen.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Daha Önce Kullanılmış Hat/Numara Satışı Hakkında Bilgiler

İnternet üzerinden numara satın alma işlemi esnasında "{numaram daha önce kullanılmış mı}" sorusu sıklıkla akıllara gelmektedir. Bu nedenle, bu konuyu detaylı bir şekilde ele almak faydalı olacaktır.

Mobil operatörler, kapatılan veya iptal edilen hatları belli bir süre sonra yeniden satışa sunmaktadır. Bu süre, operatörlere göre değişiklik göstermektedir. Örneğin, Turkcell'de kapatılan hatlar genellikle 90 gün sonra yeniden satışa çıkmaktadır. Diğer operatörlerde de benzer süreler geçerlidir.

"{Eski numaram satılmış}" ifadesi, kapatılan bir hattın yeniden satışa çıkarıldığı anlamına gelmektedir. Bu durumda, eski numaranız başkasına verilmiş olabilir. Ancak, bu her zaman geçerli değildir. Bazı durumlarda, operatörler eski numaraları özel istek üzerine rezerve edebilmektedir.

"{Kapatılan hat ne zaman satılır Turkcell}" ifadesi, Turkcell'de kapatılan hatların genellikle 90 gün sonra yeniden satışa çıkarıldığını belirtmektedir. Diğer operatörlerde de benzer süreler geçerlidir.

"{Kapatılan hat ne zaman satılır}" ifadesi, kapatılan hatların yeniden satışa çıkma sürelerinin operatörlere göre değişiklik gösterdiğini ifade etmektedir.

"{Kapatılan numara başkasına verilir mi}" ve "{İptal edilen numara başkasına verilir mi}" ifadeleri, kapatılan veya iptal edilen numaraların genellikle belli bir süre sonra yeniden satışa çıkarıldığını ve başkasına verilebileceğini belirtmektedir.

Kapatılan veya iptal edilen bir numarayı yeniden almak isterseniz, operatörünüzle iletişime geçebilir ve numaranın müsait olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Bazı durumlarda, operatörler eski numaraları özel istek üzerine rezerve edebilmektedir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hattın zarfı üzerinde bu gibi açıklamalar mevcuttur. Onun üzerine bir bakmanı tavsiye ederim, belki gözünden kaçmıştır. İptal edilip tekrar satışa çıkan hatların üzerinde bu gibi ibareler yer almakta. Ayrıca bu yazıları sticker olarak değil zarfın üstüne çıkmaz şekilde baskı yapmaktalar ya da kaşe şeklinde basmaktalar. Sen yine de müşteri hizmetlerinden çok daha yeterli bilgi alabilirsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Levcho

Daha önce başka kişi tarafından kullanılan kontörlü bir hattı, bir süre sonra
    Sıfır paketindeydi.
    Fakat daha ilk haftasından itibaren, bilmediğim numaralardan çagrı ve mesajlar almaya başladım.

böyle bi şey var..ancak ne kadar süre sonra tekrar satışa çıkıyor emin değilim..mesela benim faturalı türkcell vardı ..kapattırdım..

ancak şimdi gidip tekrar açtırabilirim..(numarayı kimseye satmamışlar ..çok güzel bi numara olmadığından..

ancak talibi çıksaymış satabilirlermiş..)

• quote:

Orijinalden alıntı: Luc Skywalker

quote:

Sıfır paketindeydi.

böyle bi şey var..ancak ne kadar süre sonra tekrar satışa çıkıyor emin değilim..mesela benim faturalı türkcell vardı ..kapattırdım..

ancak şimdi gidip tekrar açtırabilirim..(numarayı kimseye satmamışlar ..çok güzel bi numara olmadığından..

ancak talibi çıksaymış satabilirlermiş..)
    Yorumlarınız için teşekkürler.
    Bayiye gidip soracağım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Levcho

Yorumlarınız için teşekkürler.
    Bayiye gidip soracağım.

Alıntıları Göster
    Evet kesinlikle satıyorlar hatta telsim hat almıştım uyarı falan yoktu internet servislerine kaydolurken bir baktım daha önce bu numarayla kayıt olunmuş diyodu :) M.Hizmetlerini arayıp o hesabı sıfırlattım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korayalttantire -- 17 Nisan 2007; 13:29:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: korayalttantire

Evet kesinlikle satıyorlar hatta telsim hat almıştım uyarı falan yoktu internet servislerine kaydolurken bir baktım daha önce bu numarayla kayıt olunmuş diyodu :) M.Hizmetlerini arayıp o hesabı sıfırlattım :)

Alıntıları Göster
    Daha önce kullanılıp iptal edilen hatlar tekrar satışa çıkarılabilir. Ancak yasal zorunluluk olarak hat iptal edildikten 6 ay sonra piyasaya çıkarılabilir. Bu durumdada hattan 3 aylık attiv süresinin bitmesi sonra pasif süresinin bitmesi, ardından hattın kapanması üzerine o hatta sıra gelip yeniden piyasaya çıkması için geçen süre, dahası telefoncuda vitrinde beklediği süreyi sayarsanız kullanılmayan bir hattın piyasaya yeniden girmesi 2 yılı bulur. Yani 2 yıl boyunca kapalı olan bir hattı aramaya çalışan bir zihniyet zannetmiyorum olsun

• quote:

Sıfır paketindeydi.

müşteri hizmetlerini ara sor:
    bu hat kaçıncı kes satışa sunulmuş diye...
    rahatsız edildiğini de belirtirsen dahada fazla ilgi görürsün

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: levent_yavuz

quote:

Sıfır paketindeydi.

müşteri hizmetlerini ara sor:
    bu hat kaçıncı kes satışa sunulmuş diye...
    rahatsız edildiğini de belirtirsen dahada fazla ilgi görürsün
    6 ay sonra tekrar satışa sunulmaktadır.

Turkcell hat zarflarına not düşmektedir.

Sadece hat alımında değil numara değişikliğinde de daha önce kullanılmış bir numaranın size verilmesi mümkündür.

Selam ile...

• quote:

Orijinalden alıntı: Ömer

6 ay sonra tekrar satışa sunulmaktadır.

Turkcell hat zarflarına not düşmektedir.

Sadece hat alımında değil numara değişikliğinde de daha önce kullanılmış bir numaranın size verilmesi mümkündür.

Selam ile...

Alıntıları Göster
    ewt 2 yıl kullanılmayan hatları tekrar satışa sunuyorlar ve vergilerden muaf oluyorsun, bu sayede 532 ve 542 gibi hatları hem bedava hemde vergisiz alabiliyorsun, ve ewt seni 2 yıl kullanılmamış olsada arayan manyaklar olabiliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: halilaslan

ewt 2 yıl kullanılmayan hatları tekrar satışa sunuyorlar ve vergilerden muaf oluyorsun, bu sayede 532 ve 542 gibi hatları hem bedava hemde vergisiz alabiliyorsun, ve ewt seni 2 yıl kullanılmamış olsada arayan manyaklar olabiliyor

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: halilaslan

Bedava ve vergisiz alınmamaktadır.
    Mükerrer numara içinse iki yıl değil altı ay yasal bekletme süreci vardır.

Faturalı hatların geneli ücret karşılığında verilmezler.
    Lakin ilk faturalarında vergileri muhakkak alınır.

Selam ile...

• Manalı Hort

9 yıl ileriden geliyorum eski kapalı numaramı başkası üzerine almış ve hala numara facede kayıtlı olduğundan telefonla doğrulama yaparak şifremi değiştirmiş hemen fark etmesem hesap gidiyordu.
  • Bu şekilde vefat eden ninemin numarasının başkasına ait fotoğrafla whatsapp listemde olduğunu görmüştüm epey üzücüydü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: panter20

Bu şekilde vefat eden ninemin numarasının başkasına ait fotoğrafla whatsapp listemde olduğunu görmüştüm epey üzücüydü.

Benzer bir durum benimde başıma geldi. Allah rahmet eylesin.
  • comsat C kullanıcısına yanıt
    Amin hocam cümleten...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10 yil dan once vermiyorlar eski hattı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Adolf Mogolo

10 yil dan once vermiyorlar eski hattı

En geç 2 sene sonra veriyorlar bizimki 2 sene sonra verildi.
  • hazırkart/muhabbet hat gibi kullan at kontörlü hatlar iptal olunca, belli bir sürenin sonunda yeniden satışa çıkıyor. iptal olan faturalı hatlarda da durum bu şekilde.

sıfır numara arıyorsanız, turkcell 561 nolu prefixi almış, bu yeni prefix ile başlayan numaraların ilk sahibi siz olursunuz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fusem

hazırkart/muhabbet hat gibi kullan at kontörlü hatlar iptal olunca, belli bir sürenin sonunda yeniden satışa çıkıyor. iptal olan faturalı hatlarda da durum bu şekilde.

sıfır numara arıyorsanız, turkcell 561 nolu prefixi almış, bu yeni prefix ile başlayan numaraların ilk sahibi siz olursunuz.

Sadece 561'i değil 560 ile 569 arasını tamamen almış.

Aslında en değerli ön kod Türk Telekom'un elinde ama satmıyorlar. 0522 2xx şeklinde numara grubu var belki ileride satarlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: comsat

quote:

hazırkart/muhabbet hat gibi kullan at kontörlü hatlar iptal olunca, belli bir sürenin sonunda yeniden satışa çıkıyor. iptal olan faturalı hatlarda da durum bu şekilde.

Aslında en değerli ön kod Türk Telekom'un elinde ama satmıyorlar. 0522 2xx şeklinde numara grubu var belki ileride satarlar.

tt de 522 ye sıra gelene kadar 55x ve 50x lerin bitmesi lazım...

turkcell iyi yapmış, data hatları da çıkınca prefixler yetmiyordu.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: comsat

quote:

tt de 522 ye sıra gelene kadar 55x ve 50x lerin bitmesi lazım...

turkcell iyi yapmış, data hatları da çıkınca prefixler yetmiyordu.

Şu an Türk Telekom'da 522 kullanılabiliyor ama 1985 - 2008 arasında 0522 ile başlayan numara alıp kullandıysanız kullanılabiliyor. Bence en güzeli 0522.

Eskiden numarası olanların yeniden bu numarayı nasıl aktif edecekleri yaklaşık 7 sene önce forumda paylaşılmış. Benim böyle bir numaram olsa yeniden aktif ederdim.

https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=38769309

Evet Turkcell iyi yapmış.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.