Şimdi Ara

Damacana Su Fırsatları (19lt.) (70. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.378
Cevap
127
Favori
815.944
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6869707172
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: DoSöDoKöKo

Su Şişesinden Tahta Çıktı

Haber Tarihi: 02 Ağustos 2012 Perşembe Saat 23:16 İhlas Haber Ajansı

Bakanlık, sağlıksız damacana suları açıkalaydursun; İstanbul'un ortasında pet şişenin içinden tahta parçası çıktı!

Sağlık Bakanlığı, sağlıksız damacana su şirketlerini ifşa ederken İstanbul'un göbeğinde 'bu kadar da olmaz' dedirten bir olay daha yaşandı.

Kadıköy'de bir büfeden pet şişede su alan C.K., şişenin içindeki tanta parçasını görünce şoke oldu!

İlk defa başına böyle bir şey geldiğini belirten vatandaş, "Bir çok markada bir çok problem olabilir. Bu konunun aydınlatılmasını istiyoruz" diye konuştu.

C.K., geçtiğimiz günlerde Kadıköy'de bir büfeden bir kaç tane 500 mililitrelik pet şişe su aldı. İşyerine gelen C.K., sulardan birisini içmek istediğinde neye uğradığını şaşırdı. Ağzı tamamen kapalı olan pet şişenin içinde yaklaşık 3 santim uzunluğunda bir tahta parçası duruyordu.

"HANGİ SUYU İÇECEĞİMİZİ ŞAŞIRDIK"

Önceden damacana su kullandığını belirten C.K., "Ancak çıkan haberlerden dolayı açıkçası hepsinden iğrenir oldum. Yani hangisini içeceğiz, hangisini içmeyeceğiz; onu da bilmiyoruz. Çok güvenemediğim için damacana su kullanmayı bıraktım. Ama küçük sularda da bu şekilde bir problemle karşılaşınca şu an ne yapacağımızı şaşırdık" dedi.

Suyu aldığı sırada ve halen şişenin kapağının açılmamış halde olduğunu belirten C.K., "Şişenin içindeki madde, tahta parçasına benziyor ama tam olarak ne olduğunun anlaşılması için analiz yapılması gerekiyor sanırım. Firmayla temasa geçmedim" diye konuştu.

İnşallah sadece tahtadır o

• O Liste Bakanlıkta

Haber Tarihi : 03.08.2012 Cuma 10:06

Analizde suyu zehirli çıkan 41 firmanın listesi Sağlık Bakanlığı'nda!

Sağlık Bakanlığı, vatandaşa zehir satan firmaları bugün açıklayacak.

Damacana suyunda dışkı bakterisi çıkan 41 firmanın isimlerini ve analiz sonuçlarını teslim alan bakanlık, sadece bu firmaları değil, piyasadaki tüm suları inceledi. İncelemelerin tamamlanmasının ardından açıklanacak listede en az 41 firma olacak.

FİRMALARI TELAŞ SARDI

Vatandaş pis su satanların açıklanmasını sabırsızlıkla beklerken; 41 firmayı şimdiden telaş sardı. Kendilerini bilen bu firmalar, bakanlığın açıklamasına kilitlendi. Panik içinde açıklanacak listeyi bekleyen firmalar, bu işten nasıl sıyrılacaklarının hesaplarını da yapıyor. Ancak 81 ilde alınan numuneleri detaylı bir şekilde analiz ettiren Sağlık Bakanlığı, kimsenin gözünün yaşına bakmayacağını açıklamıştı.

VATANDAŞ RAHATLAYACAK

Zehirli su satan firmaların teşhir edilmesi, vatandaşın da içini rahatlatacak. Skandalın ortaya çıkmasıyla damacana su satışları bıçak gibi kesildi. Hangi firmanın suyunun temiz olduğunu bilmeyen vatandaş, korkudan damacana almayı bıraktı. Sağlık Bakanlığı'nın açıklaması ile korkular son bulacak. Vatandaş, suyu temiz firmaları seçerek, gönül rahatlığıyla damacana su içecek.

18 SAAT İÇİNDE TÜKETİLMELİ

Damacana su tüketimiyle ilgili önemli bir uyarı daha geldi. Bir arıtma cihazı firmasının yöneticisi Selim Erdoğan, damacanaların polikarbonat esaslı olup, petrol artıklarından yapılması nedeniyle, yeniden dolum sayının 55 defayı geçmemesi gerektiğini söyledi. Erdoğan, "Halbuki, İstanbul'da bu damacanalara 300-400 defa dolum yapılmaktadır" dedi. Damacanaların dolum yapıldıktan 72 saat içerisinde tüketiciye ulaşması gerektiğine de dikkat çeken Erdoğan, şöyle konuştu: "Damacananın kapağı açıldıktan sonra da ortalama 12 saat, maksimum 18 saat içerisinde tüketilmesi gerekiyor.''

http://www.haber365.com/Haber/O_Liste_Bakanlikta/

• Hangi evde bir damacana su 12-18 saatlik bir sürede tüketilebiliyor, çok merak ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: invisible_jn

quote:

Orijinalden alıntı: DoSöDoKöKo

Su Şişesinden Tahta Çıktı

Haber Tarihi: 02 Ağustos 2012 Perşembe Saat 23:16 İhlas Haber Ajansı

Bakanlık, sağlıksız damacana suları açıkalaydursun; İstanbul'un ortasında pet şişenin içinden tahta parçası çıktı!

Sağlık Bakanlığı, sağlıksız damacana su şirketlerini ifşa ederken İstanbul'un göbeğinde 'bu kadar da olmaz' dedirten bir olay daha yaşandı.

Kadıköy'de bir büfeden pet şişede su alan C.K., şişenin içindeki tanta parçasını görünce şoke oldu!

İlk defa başına böyle bir şey geldiğini belirten vatandaş, "Bir çok markada bir çok problem olabilir. Bu konunun aydınlatılmasını istiyoruz" diye konuştu.

C.K., geçtiğimiz günlerde Kadıköy'de bir büfeden bir kaç tane 500 mililitrelik pet şişe su aldı. İşyerine gelen C.K., sulardan birisini içmek istediğinde neye uğradığını şaşırdı. Ağzı tamamen kapalı olan pet şişenin içinde yaklaşık 3 santim uzunluğunda bir tahta parçası duruyordu.

"HANGİ SUYU İÇECEĞİMİZİ ŞAŞIRDIK"

Önceden damacana su kullandığını belirten C.K., "Ancak çıkan haberlerden dolayı açıkçası hepsinden iğrenir oldum. Yani hangisini içeceğiz, hangisini içmeyeceğiz; onu da bilmiyoruz. Çok güvenemediğim için damacana su kullanmayı bıraktım. Ama küçük sularda da bu şekilde bir problemle karşılaşınca şu an ne yapacağımızı şaşırdık" dedi.

Suyu aldığı sırada ve halen şişenin kapağının açılmamış halde olduğunu belirten C.K., "Şişenin içindeki madde, tahta parçasına benziyor ama tam olarak ne olduğunun anlaşılması için analiz yapılması gerekiyor sanırım. Firmayla temasa geçmedim" diye konuştu.

İnşallah sadece tahtadır o

yuh yaaa o onun içine girebildiyse neler vardır daha tahmin etmek istemiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: unsal07

Hangi evde bir damacana su 12-18 saatlik bir sürede tüketilebiliyor, çok merak ediyorum.

imkanı yok çok zor
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahbap

quote:

Orijinalden alıntı: unsal07

Hangi evde bir damacana su 12-18 saatlik bir sürede tüketilebiliyor, çok merak ediyorum.

imkanı yok çok zor

Bir arıtma cihazı firmasının yöneticisinden başka bir açıklama beklenemez herhalde.
  • Bakanlık, 15 su dolum tesisi ve 114 üründe sağlığa uygunsuzluk olduğunu bildirdi.

Uygunsuzluk tespit edilen damacana su markaları şöyle: “Gençsu", “Karlık Madran", “Alka Madran", “İvriz Su!, “Beysu", “EDK Lara", “Hünkar", “Revan", “Buzdağ", “Kardelen", “İdeal", “Hazar Vox Nida", “Bahçeayran", “Esensu Özayran", “Kabalak"
  • bzimkiler de tabak uğruna kardelen alıyolardı. tadı da o kdr kötü, takım tamamlamak için alıyorduk:(
  • Ilk kez duyuyorum bu markalari ama "Hazar Vox Nida" markasi ismiyle bir adim one gecti gonlumde :) nasil bir marka ismidir o oyle :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guzelyali

Ilk kez duyuyorum bu markalari ama "Hazar Vox Nida" markasi ismiyle bir adim one gecti gonlumde :) nasil bir marka ismidir o oyle :)

adamlar zaten isimden kaybetmiş
  • kardelen su iyi batar :D
  • Hazar Vox Nida"

pkk ya bağlı örgüt suyu sanırım :)

• revan su 2011 yılında WTA istanbul un sponsoruymuş. olaya bak. İDEAL sudan BİM de görüyordum ara sıra. SAKA bitince ondan koyuyorlardı. ama almamıştım hiç.
    bu su skandalı bitecek gibi görünmüyor. damacanalar 50 kere kullanılmalıymış en fazla. açılınca 12 saat içinde tüketilmeliymiş. pet şişe desen açar açmaz bitirmek gerekiyor diyorlar. kamu kuruluşlarının el atması gerekecek galiba. bu olaylardan sonra adı kötüye çıkmayanlar da suya zam yaparlarsa şaşırmam doğrusu..

• Buzdağ isimli firma Sakaryadaki "Buzdağı" ise biz de komple isyeri olarak b.ku ictik demektir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sırma cam şişenin içinden (Sırma Exclusive 750 ml) bildiğin pislik çıktı 444 lü hatlarını aradım yoğun uğraşlar sonucu bir muhattap buldum elimdeki içinde pislik bulunan 2 şişeden birini hem satış görevlisine hem de ankara bölge müdürüne ellerimle teslim ettim ki içindeki neymiş görsünler diye analiz etsinler diye ne aradılar ne sordular ben aradım neymiş içinden çıkan pislik diye labaratuvardan sizi arayıp söyleyecekler dediler öylece geçiştirdiler yani artık sırmadan bedava dağıtsalar bişey almıyorum özellikle marka adını da yazıyorum ki aslında bakanlığa o şişeyi vermek lazımmış adam gibi bir firma sandığım için firma yetkililerine verdim. çocuğumuz sağlıklı su içsin diye cam şişede su aldım içinden pislik çıktı bi de yerli malı alalım dedim diye oldu bir sıra yukarıda daha ucuza bir yabancı firmanın suyu vardı yine cam şişede...
  • quote:

Orijinalden alıntı: isviçreli bilim adamı

Bakanlık, 15 su dolum tesisi ve 114 üründe sağlığa uygunsuzluk olduğunu bildirdi.

Uygunsuzluk tespit edilen damacana su markaları şöyle: “Gençsu", “Karlık Madran", “Alka Madran", “İvriz Su!, “Beysu", “EDK Lara", “Hünkar", “Revan", “Buzdağ", “Kardelen", “İdeal", “Hazar Vox Nida", “Bahçeayran", “Esensu Özayran", “Kabalak"

Revan su tema vakfına bağllı ve ortaklarından birisinin akp milletvekili olduğu bir şirketmiş.
    Hiç şaşırmadım.
  • bir kaç gündür elmacık su alıyorum. Damacanayı da mümkün olduğunca almayacağım. 6x1.5 LT 3 TL'ye satılyor. Zaten 18 LT'si 6 TL'ye geliyor. en azından daha sağlıklı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guzelyali

Ilk kez duyuyorum bu markalari ama "Hazar Vox Nida" markasi ismiyle bir adim one gecti gonlumde :) nasil bir marka ismidir o oyle :)

Bu su şok marketlerinde satılan nida suyun markası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derodol -- 3 Ağustos 2012; 18:12:35 >
  • buzdağ a 101 lerde satılanmı acaba
  • Buzdağ mı Buzdağı mı?

Daha ismini bile doğru dürüst yazamamışlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 6869707172
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.