|
Damacanaların Üretim Tarihi ve Son Kullanma Tarihi Nasıl Okunur
Damacanalarda üretim tarihi ve son kullanma tarihi yer alır. Bu tarihler, damacananın kullanım süresini anlamak ve tazeliğini korumak için önemlidir.
Damacana Üretim Tarihi Nerede Yazar?
Damacana üretim tarihi genellikle damacananın tabanında veya yanında plastik kabartma olarak basılmıştır. Tarih genellikle "YYAA" biçimindedir, burada YY üretim yılını, AA ise yılı temsil eder.
Damacana Son Kullanma Tarihi Nasıl Okunur?
Damacana son kullanma tarihi genellikle üretim tarihinin hemen yanında "SKT" veya "Son Kullanma Tarihi" ifadesiyle birlikte bulunur. Tarih, "GG/AA/YY" biçimindedir. Örneğin, "28/06/23" 28 Haziran 2023'ü temsil eder.
Damacana Tarih Okuma Örneği:
Damacananın tabanında "2303" yazılıysa, üretim tarihi Mart 2023'tür. Damacananın yanında "SKT 12/07/24" yazılıysa, son kullanma tarihi 12 Temmuz 2024'tür.
Önemli Notlar:
- Damacanalar, üretim tarihinden itibaren 2 yıl süreyle kullanılabilir. Son kullanma tarihi geçmiş olan damacanaları kullanmamalısın.
- Damacanaları serin ve karanlık bir yerde saklamalısın.
- Damacanaları doğrudan güneş ışığına maruz bırakmamalısın, çünkü bu suyun tadını bozabilir.
- Suyun tadında veya kokusunda bir değişiklik fark edersen, damacanayı kullanmayı bırakmalısın.