Şimdi Ara

darbogaz ve genel konular hakkinda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
726
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Önce elimdeki donanımlarımı sayim;

Anakart : Maximus V Extreme.
    İşlemci : 3770K
    Bellek : 8GB Corsair Vengeance 1600 C9
    Kasa : 750D
    Monitör : 23.5" IPS Led 1920x1080

Ekran kartında kararsızım.
    Baya bi araştırma yaptım diyebilirim.

GTX9xx serilerindeki bobin zırlaması beni pek tatmin etti diyemem o yüzden bu seriden uzaklaştım hatta soğudum.

7990 ile GTX 690 arasinda fark fps anlaminda 7990 geciyor ancak frame gecikmesinde 7990 cok geride.

Ha bide analitik hesaplamalar ve yoğun matematiksel işlem gerektiren mesela encrypt decrypt şifre çözme vs. gibi işlemlerde 7990 piyasadaki quadro kartlari bile yerle bir ediyor onuda soyliyim.

Şuanda aklımda Gtx690 var ancak 3770k ile darbogaz olurmu bilmiyorum.

Sizden ekran karti onerisi alsam fena olmaz aslinda

Gtx7xx seriside guzel ancak cuda çekirdeğinin fazla olmasi tarafindayim. Iş parçacigi yuksek olan uygun ekran kartlarini tavsiye ederseniz sevinirim.

Cok yuksek ihtimalle triple veya two sli yapilicak kesin degil ama yuksek ihtimalle yani.

Tabi once ne amacla kullanilicak onemli olan o, siz dh ciler direk bunu soruyorsunuz amacin ne napacan bukadar sistemi falan

Video blog isine basliyacaz ilerleyen gunlerde streaming olayinada baslayacagiz.

Video blog sadece oyunla kalmayacak kapsamli olacak. Mesela piyasaya yeni cikmis yuksek duzey donanimlarin tanitimi testi diyebilirim.

Bise gtx760x2 mars cok cazip geldi bana ama dedigim gibi kararsizim fiyat onemli degil cok ucuk olmasinda.

Yardimlarinizi bekler bu genc

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Eskirex kullanıcısına yanıt
    bu cuda çekirdeği fazla olunca dahami iyi stream yapıyosun ?
    yani ekran kartı seçiminde senin için önemli olan şey nedir,bellek miktarımı , gpu gücümü o dedigin cuda çekirdeklerimi?
    gtx 970 de coil whine sorunu var evet , r9 290 a bakabilirsin 1.000 lira civarı fiyatı var bütçeni tam bilmiyorum o yüzden bunu önerdim
    tabi fiyatı önemli değil diyorsan r9 295x2 var,7990 ın yeni versiyonu gibi düşünebilirsiniz ama 1080p monitör için r9 290 yada gtx 780 yeterlidir bence,oyun ve stream için konuştum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skörtıl_Nimo -- 6 Ocak 2015; 12:46:54 >
  • Skörtıl_Nimo kullanıcısına yanıt
    Aynen kesinlikle iş parçaçığının sayısına daha çok bakıyorum diyebilirim.

Fakat piyasaya yeni yeni çıkan oyunlar en az 4k+ vram istediği için 4GB ekran kartı da avantaj olur tabikide.

290 Ların testlerine bir çok göz gezdirdim. Bir çok ekran kartından geri kalıyor ve daha fazla ısınıyor. Ama F/P oranına gelecek olursak tabiki de güzel kartlar.

Ama 1080p monitörde her türlü işini görür bu kart diyorsanız gider o kartı alırız tamam vurma ya
  • baya bilgili gözüküyorsun.Buradan sana senin bulabileceğinden daha iyi öneri zor çıkar:)
  • beratad B kullanıcısına yanıt
    Çekirdekten yetişmeyim diyelim esas alanım web tasarım ama genel anlamda herşeyden birşey bilirim diyebilirim. c# Başlıyorum yavaş yavaş işte
    GTX690 da GTX760x2 mars da çok güzel gözüküyorlar.Ben olsam gtx760ı tercih ederim.çünkü yeni teknoloji.
  • Zaten bu ikisi bitirim ikili kararsiz kaldim baya

Cuda çekirdekleri dedin aklıma direk TİTAN geldi. Ya da TİTAN BLACK alabilirsin. İkiside gayet iyi kartlar
    Asus GTX TITAN BLACK GDDR5 6GB 384Bit Nvidia GeForce DX11.2 Ekran Kartı
    3.357 TL
    http://www.vatanbilgisayar.com/gtx-titan-black-gddr5-6gb-384bit-nvidia-geforce-dx112-ekran-karti-12654.html

Hayırlı Olsun
  • Ama fiyat cok ucuk be hocam :) 760x2 karar verdim vatan sifir 1367 bunu aliyorum :)

760x2 yerine asus gtx 970 rog strix almani öneririm

• Ilk mesajda da belirttiim gibi bobin aglamasi beni tatmin etmedi.
    Ya yusek kalite malzemeden yapilsin saglam olsun yada hic olmasin tarafindayim

Gtx760 sli ın yavaşlamış hali dediğin kart.

Cuda bu kadar önemliyse gtx690 al.Çok hüç tüketir,ısınır ancak hakkını verir.

Tabiki daha iyisi biraz daha çıkıp gtx980/gtx980 sli alman...Cuda az gözüksede daha verimli çalışıyor.Evga üzerinden avrupadan 1500tl civarı bir fiyata geliyor.

• Simplyfor S kullanıcısına yanıt
    karar değişti. zotac gtx 970 amp! extreme edition alınıcak 1 ay içerisinde
    Üzerine biraz daha para ekleyip avrupa üzerinden evga gtx980 almanızı öneririm.

• Param anca bukadar yetiyor ustu zorlar beni

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.