Şimdi Ara

DATRON wireless RTA-1030 modem hakkında bilgi istiyorum....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
24.582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • datronun bu modelini almayı düşünüyorumm...bana yardım ederseniz çok sevinirim..bana hem usb hem de ethernet girişli bir wireless modem lazım..çünkü iki laptop ve iki desktop bağlanacak..desktoplardan birinde ethernet kartı olmadıgı için usb girişi de gerkiyor yanii...
    datronun bu modelinde bu özellikler var ama kapsama alanı hakkında bilgisi olan var mı ya da iki laptop sürekli girecek nete...hızda düşüş abartı olarak yaşanır mı...forumlarda dolaştım biraz...bu model hakkında kötü bir yoruma rastlamadım...eğer kullanan biri ya da bu modeli bilen biri varsa bana yardımcı olsun lütfen...merak ettiğim en önemli konulardan biri de alt kattan kuzenim girecek nete...herhangi bir sorun yaşar mı acaba..tam alt kattaki odadan girecek..çoğu kişi bir sorun yaşamaz diyor gerçi ama yine de insanın içine bir şüphe düşüyor...şimdiden teşekkürler herkese...aşağıya modemin özelliklerini belirteceğim...bu konuda çok bilgim olmadıgı iin tavsiyelerinizi bekliyorumm..bu modemin fiyatı bana uyuyor,sorun yaşar mıyım ama alırsam?

DATRON RTA-1030W KABLOSUZ ADSL ROUTER MODEM

Ethernetten ADSL’e kendinden öğrenmeli, Transparent Bridging (IEEE 802.1D)
    Hafızasında 4096 MAC adresi tutar.
    USB, Ethernet ve 802.11g wireless LAN aynı anda kullanılabilir.
    NAT (Network Address Translation)/ PAT (Port Address Translation)
    ALGs (Application Level Gateways) ile NetMeeting, MSN Messenger, FTP, Ouick Time, mIRC, Real Player, CuSeeMe, VPN programlarna geçit açılabilir.
    Port Mapping: Kullanıcı birden çok sanal server tanımlayabilir.
    DMZ desteği
    UPnP IGD (Internet Gateway Device) ile NAT dönüştürme yeteneğine sahiptir.
    DHCP client, server, Relay
    Statik yönlendirme (RIPv1 ve RIPv2)
    DNS Relay, dinamik DNS
    Time Protokol sayesinde Network Time Server’dan saat ayarlaması yapılabilir.
    IEEE 802.11g ve 802.11b standartları ile uyumlu
    802.11g için; 54, 48, 36, 24, 18, 12, 9, 6 Mbps; 802.11b için; 11, 5.5, 2.1 Mbps iletişim hızı
    OFDM 802.11g; CCK (11 Mbps, 5.5 Mbps) 802.11b; DQPSK (2 Mbps) 802.11b; DBPSK (1 Mbps) 802.11b Modülasyon desteği
    802.11g için 13.5 dBm (22mW); 802.11b için 17.5 dBm (56mW) alma frekans 2.4 ~ 2.5 GHz güc
    Bir dahili, bir harici anten
    64 bit / 128 bit WEP (Wired Equivalent Privacy) şifreleme
    WPA desteği
    Güvenlik; PAP (RFC1334), CHAP (RFC1994), IP adreslerine, port numarasına, protokol tipine gre IP paket filtresi, Bridge ve URL filtreleme, DoS koruma
    10/100 Mbps RJ-45 portu Ethernet Arayz
    USB Arayüz konnektör
    Paket içeriği; 1 x RTA1030W, Güç adaptörü ve kablosu, USB kablosu, RJ-11 telefon kablosu, RJ-45 ethernet kablosu, Kullanım kılavuzu

• mrb arkadaşım şöyle söyliyeyim sana datron bizim en çok sattığımız sorunsuz modemlerden bir tanesi 4 pc ile bağlansan bile hızda düşüş olmaz tabi çok fazla şey indirmezsen.Kapsama alanı ise v içinde wr ile rahat bağlanırsın ama alt katta aynı odanın altında ise sorun olmaz fakat binaların yapılışına göre duvarlar falan engelliyebilir.modemi alt kata koyarsan yukardakinin çekmesi daha kolay olur
  • kardeş çok saoll...içimi rahatlattın..çok fazla bi download olayımız olmayacak zatiii...sadece internet ve msn olayı iştee...o zaman bu modemi alayım benn...yalnız alt kata koyma şansım yok modemii yaa...duvarlar gayet ince o yüzden sorun yaşamayız gibi geliyor...bilgiler için çok saoll....
  • quote:

Orijinalden alıntı: aztech2005

kardeş çok saoll...içimi rahatlattın..çok fazla bi download olayımız olmayacak zatiii...sadece internet ve msn olayı iştee...o zaman bu modemi alayım benn...yalnız alt kata koyma şansım yok modemii yaa...duvarlar gayet ince o yüzden sorun yaşamayız gibi geliyor...bilgiler için çok saoll....
    rica ederim yardımcı olduysam ne mutlu bana rahatlıkla bu modemi alabilirsin duvarlar inceyse sorun yok alt kattanda çeker o zaman şimdiden güle güle kullan

• quote:

Orijinalden alıntı: Nefertiti_86

rica ederim yardımcı olduysam ne mutlu bana rahatlıkla bu modemi alabilirsin duvarlar inceyse sorun yok alt kattanda çeker o zaman şimdiden güle güle kullan

Alıntıları Göster
    bende bu modemden aldım.ilk başta ayarları yaptım bağlandım ama sonra şifre koymak için ayarlarla oynadım şimdi modmi görüyorum,bağlanıyorum ama internete giremiyorum..acaba ne yapmayılım? şifre nasıl konur bu kablosuz ağa?

• quote:

Orijinalden alıntı: mygokhan

bende bu modemden aldım.ilk başta ayarları yaptım bağlandım ama sonra şifre koymak için ayarlarla oynadım şimdi modmi görüyorum,bağlanıyorum ama internete giremiyorum..acaba ne yapmayılım? şifre nasıl konur bu kablosuz ağa?

Alıntıları Göster
    pek fazla bir bilgim yok ama modemini bir fabrika ayarlarına gotur ve tekrar dene
    ben olsam zoom modem kullanırdım benim param yetmedi diye alamamıştım ama...
    yeni alıcak arkadaşların zoom almalarını tavsiye ederim...
    http://www.hipernex.com/pro.aspx?CID=959&IID=12046
    hipernex te fiyatı cokta uygun...

• quote:

Orijinalden alıntı: Themagnificentboy

pek fazla bir bilgim yok ama modemini bir fabrika ayarlarına gotur ve tekrar dene
    ben olsam zoom modem kullanırdım benim param yetmedi diye alamamıştım ama...
    yeni alıcak arkadaşların zoom almalarını tavsiye ederim...
    http://www.hipernex.com/pro.aspx?CID=959&IID=12046
    hipernex te fiyatı cokta uygun...

Alıntıları Göster
    neyseki hallettim.nasıl yaptım bilmiyorum.şimdi oldu.:)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Modem Tavsiyesi
    2 yıl önce açıldı
    Modem Tavsiyesi
    10 ay önce açıldı
    Modem Tavsiyesi
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar mhb bende datron 1030 wıreless aldım gayet mükemmel şekilde çalışıyor.Çok memnunum.arkadaşlar o kadar para vermenize gerek yok ben bunu sadece 100 ytl ye aldım dediğim gibi mükemmel!!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetmack

arkadaşlar mhb bende datron 1030 wıreless aldım gayet mükemmel şekilde çalışıyor.Çok memnunum.arkadaşlar o kadar para vermenize gerek yok ben bunu sadece 100 ytl ye aldım dediğim gibi mükemmel!!!
    slm arkadaşlar bende datron 1030 yeni aldım. bilgisayar modemi görüyo herşey normalmiş gibi gözüküyo ama bi türlü nete bağlanamıyom. bu modemin kurulumu nasıl yapılıyo yada kurum yaparken başka neye dikkat etmeliyim. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadow35

slm arkadaşlar bende datron 1030 yeni aldım. bilgisayar modemi görüyo herşey normalmiş gibi gözüküyo ama bi türlü nete bağlanamıyom. bu modemin kurulumu nasıl yapılıyo yada kurum yaparken başka neye dikkat etmeliyim. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: shadow35

192.146.1.1. gibi bir adres varya onu yazıyacaksın sanırım explorer veya mozilla penceresine.ordan adsl şifreni falan girip ayarları tamamlayacaksın sonra bağlanacaksın.tam ayrıntıyı bende bilmiyorum.ama bendede öyle sorun vardı oldu!! uzmanlar açıklamalı cevap verecektir.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: shadow35

192.146.1.1. gibi bir adres varya onu yazıyacaksın sanırım explorer veya mozilla penceresine.ordan adsl şifreni falan girip ayarları tamamlayacaksın sonra bağlanacaksın.tam ayrıntıyı bende bilmiyorum.ama bendede öyle sorun vardı oldu!! uzmanlar açıklamalı cevap verecektir.

Alıntıları Göster
    192.168.1.1 adrese giriyom adsl şifresini yazıyom ileri diyorum gene olmuyo. ne iş anlamadım gitti

• quote:

192.168.1.1 adrese giriyom adsl şifresini yazıyom ileri diyorum gene olmuyo. ne iş anlamadım gitti

Alıntıları Göster
    hele şükür hallettim. kablolarda kırıklar varmış. hallettim şimdi girebiliyom

• quote:

hele şükür hallettim. kablolarda kırıklar varmış. hallettim şimdi girebiliyom

Alıntıları Göster
    Selam,

Arkadaşlar bende bu modemden almayı düşünüyorum. Evde wireless olarak kullanan varmı varsa modein yerini ve wireless olarak kullanan bilgisayarın evdeki yerini söyleyebilirmi ne kadar mesafeye kadar etkili onu merak ediyorum da

Saygılar?

• quote:

Orijinalden alıntı: berguven

Selam,

Arkadaşlar bende bu modemden almayı düşünüyorum. Evde wireless olarak kullanan varmı varsa modein yerini ve wireless olarak kullanan bilgisayarın evdeki yerini söyleyebilirmi ne kadar mesafeye kadar etkili onu merak ediyorum da

Saygılar?

Alıntıları Göster
    fazla uzak mesafelerden çekmiyor.çekişi kötü.ama evin içi gayet iyide bir oda sonrasında çekiş 1 kademe düşüyor.ama bağlantı hızında düşme olmuyor.ee naparsın ne kadar ekmek o kadar köfte.!! :) ama fiyat performans çok iyi!!

• quote:

fazla uzak mesafelerden çekmiyor.çekişi kötü.ama evin içi gayet iyide bir oda sonrasında çekiş 1 kademe düşüyor.ama bağlantı hızında düşme olmuyor.ee naparsın ne kadar ekmek o kadar köfte.!! :) ama fiyat performans çok iyi!!

Alıntıları Göster
    hacı bence datron alma bende aldım 8 ay dayandı garibim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Coni Leş

hacı bence datron alma bende aldım 8 ay dayandı garibim

Alıntıları Göster
    mrb arkadaşlar...
    bende süperonline adsl kampanyasından bir datron rta 1030 modem aldım
    modemin kablolu bağlantıları tamam eternet ve usb den başlanabiliyorum internete fakat wrelies ile bağlantı yapamadım bu konuda pek fazla bir bilgimde yok yine datron marka dizüstü pc mden kablosuz bağlantıyı kuramadım br türlü yardımcı olursanız sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yakomozy

mrb arkadaşlar...
    bende süperonline adsl kampanyasından bir datron rta 1030 modem aldım
    modemin kablolu bağlantıları tamam eternet ve usb den başlanabiliyorum internete fakat wrelies ile bağlantı yapamadım bu konuda pek fazla bir bilgimde yok yine datron marka dizüstü pc mden kablosuz bağlantıyı kuramadım br türlü yardımcı olursanız sevinirim.

Alıntıları Göster
    Dün aldım bu modemi. Şuan gayet memnunum. modemi kendi en üst kata kurdum (3.kat) güneye bakan bi oda.Pc yi en alt kata (1.kat) kuzeye bakan bi odaya götürdüğümde sinyal seviyesi "düşük" diyor fakat net hızı gayet iyi.

Bence çekim gücü gayet başarılı, tavsiye ederim..

• quote:

Orijinalden alıntı: xiaxle

Dün aldım bu modemi. Şuan gayet memnunum. modemi kendi en üst kata kurdum (3.kat) güneye bakan bi oda.Pc yi en alt kata (1.kat) kuzeye bakan bi odaya götürdüğümde sinyal seviyesi "düşük" diyor fakat net hızı gayet iyi.

Bence çekim gücü gayet başarılı, tavsiye ederim..

Alıntıları Göster
    Ben de bu modemi yani Daton RTA-1300W'yı düşündüğümde forumda arama yaptım. Bu başlık altındakileri okuyunca ikna oldum ve almaya karar verdim. Bu yazıyı da benim gibi araştıran arkadaşlar bu topici okur diye yazıyorum. Ne de olsa kablosuz modemlerin en ucuzu olmasından dolayı özel bir durumu var.

Ben de yeni modemimle ilk günlerimi yaşıyorum ve çok mutluyum. Herkese tavsiye ederim, ben dizüstü bilgisayar kullanıyorum. Sadece bir dakikada hiç bir bağlantı yapmadan kurulumu gerçekleştirdim. Daha sonra da web arayüzüyle (192.168.1.1) şifreleme yaptım, ağ ismimi ve modeme giriş şifresini yeniledim. Bunlar da sadece birkaç dakika sürdü. (Ağ bilgim olmamasına rağmen)

Evin içinde dolaşıyorum, (Ev 100-110 m^2) henüz maksimum seviyeden (mükemmel) bir aşağı dahi düşmedi. Başka bir sorun da yaşamadım. Bu modemi yaklaşık 90 milyona ve peşin fiyatına 10 taksitle aldığımı düşününce daha da keyifleniyorum. Eğer ucuz olduğu içi almayı düşünenler varsa ucuz şey acaba dandik mi demesin.

Sonuç : +

• quote:

Orijinalden alıntı: problemboy

Ben de bu modemi yani Daton RTA-1300W'yı düşündüğümde forumda arama yaptım. Bu başlık altındakileri okuyunca ikna oldum ve almaya karar verdim. Bu yazıyı da benim gibi araştıran arkadaşlar bu topici okur diye yazıyorum. Ne de olsa kablosuz modemlerin en ucuzu olmasından dolayı özel bir durumu var.

Ben de yeni modemimle ilk günlerimi yaşıyorum ve çok mutluyum. Herkese tavsiye ederim, ben dizüstü bilgisayar kullanıyorum. Sadece bir dakikada hiç bir bağlantı yapmadan kurulumu gerçekleştirdim. Daha sonra da web arayüzüyle (192.168.1.1) şifreleme yaptım, ağ ismimi ve modeme giriş şifresini yeniledim. Bunlar da sadece birkaç dakika sürdü. (Ağ bilgim olmamasına rağmen)

Evin içinde dolaşıyorum, (Ev 100-110 m^2) henüz maksimum seviyeden (mükemmel) bir aşağı dahi düşmedi. Başka bir sorun da yaşamadım. Bu modemi yaklaşık 90 milyona ve peşin fiyatına 10 taksitle aldığımı düşününce daha da keyifleniyorum. Eğer ucuz olduğu içi almayı düşünenler varsa ucuz şey acaba dandik mi demesin.

Sonuç : +

Alıntıları Göster
    yha arkadaşlar ben de superonline adsl ile bağlanıyorum kayıt olurken datron 1030w modelinden hediye etmişlerdi internete bağlantıda falan bi sorunum yok ancak 2 gündür modemin ayarlarının yapıldığı yere (192.168.1.1 adresine) giremiyorum sayfa gösterilemiyor diyor bu sorunu nasıl çözebilirim..?

• quote:

Orijinalden alıntı: necoinside

yha arkadaşlar ben de superonline adsl ile bağlanıyorum kayıt olurken datron 1030w modelinden hediye etmişlerdi internete bağlantıda falan bi sorunum yok ancak 2 gündür modemin ayarlarının yapıldığı yere (192.168.1.1 adresine) giremiyorum sayfa gösterilemiyor diyor bu sorunu nasıl çözebilirim..?

Alıntıları Göster
    evet bu modem f/p modemi olup çıktı
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.