Şimdi Ara

Davul bile dengi dengine tartışalım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar örnek veriyorum mesela zengin erkeksiniz zengin kızla mı evlenirsiniz?
    Bunu merak ediyorum memur olan kişi aile kızı alamaz mı okumamış.
    görüyorum mesela memur olanların şuan bu dönemde eşide memur oluyor sizce ne düşünüyorsunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• cerkes misin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: AvriL<3

cerkes misin?

Türk'üm

• Ataerkil bir toplum olduğumuz için zengin bir erkeğin zengin olmayan bir kızla evlenmesi göze batmaz ama zengin bir kızın zengin olmayan bir erkekle evlenmesi pek çok spekülasyonlara sebep verir. En basitinden karı parası yiyor gururu yapar, yapmazsa da yaptırılır.

Bana sorarsanız kimin ne dediğini takmaksızın huzurlu olacağınız bir karar verin. Eğer yaşadığınız evlilikten mutlu olmayacaksanız hem kendinize hem de karşınızdakine, olursa da gelecek çocuklarınıza büyük kötülük yapmış olursunuz. Kimse kârlı çıkmaz. Öyle bir ailenin çocuğu olduğum için iyi biliyorum.
  • L'enfer nasılsın?
  • Kisisel birseydir kanimca zengin bir kiz zengin olmayan erkekle evleniyor erkeğin üzerine binen yuk kadindan daha fazladir çünkü kiz zengin böyle bi düşünceyle baslicaksa hic baslamasin daha iyidir ne olursa olsun erkek adam ikili iliskilerde imzayi koyan taraftir

• Kadın ve erkek farklı olduğu için beklentiler de doğal olarak farklı olur. Kadın kendini koruyabilecek ve sığınacak birini koca olarak görürken erkek (para,makam vb bakımından) tatmin edebileceği kadınlara yönelir ve erkek öncelikle itaat/sadakat ister.

Erkeğin doktor olduğu kadının ise işsiz olduğu bir evlilik normalken kadının doktor erkeğin işsiz olduğu bir evlilik mümkün değildir. Mesele burada paradan ziyade kadının kendisinden daha iyi biriyle olmak istemesidir. Bu gerek psikolojik gerek biyolojik ve kültürel olarak böyledir. Doğal yaşamda bile erkekler dişisi için çarpışır ve güçlü olan dişiyle birlikte olmayı hak eder.
  • Bu biraz aile yapisiyla alakali kendi annesi ev hanimiysa kendisi calisan yada ev hanimi kadin alabilir ama annesi calisan bi cocuk ev hanimi kiz almaz.
    Misal benim annem suan emekli ben gidip ev hanimi kiz almam cunki biz oyle gorduk. Zaten bu devirde bu gecim zorlugunda ev hanimi diye bisey pek kalmadi gibi herkes mecbur calisiyo gecinmek zor

Zengin erkek eger annesi ev hanimiysa ev hanimi alir eger annesi calisiyosa zaten annesi belli bi statu sahibi oldugundan statu sahibi olmayan bi gelin kabul gormez ,misal annesi iyi bi mimardir cocugun cocuk gidipde guvenlik gorevlisi bi kizla evlenmez cunki annesi oglu okusun diye zaten para akitir ogluda bisey olur sonra gidipte bi guvenlikci kizla degil kendi sirketinde kendi kafa yapisina uygun bi kizla evlenir ..

Ama mesela adam koyden gelmistir doktor olmustur ,gidip ev hanimi alsa kimse yadirgamaz cunku ailesi buna karsi cikmaz

Ayni sekilde zengin aile de olsa yine tarla taban zenginidir yada babasi aga felandir gider koyun en guzel kizini alip ev hanimi yapar.

Ama gidipte annesi avukat olan bi cocuk muhendis olursa koyden ev hanimu kiz almaz

Kultur seviyeleriyle cok alakali yani

Davul bile dengi dengine evet ama burada onemli olan para degil kultur seviyesidir eger kulturlu bir aileden geliyorsaniz ve mesela bir muhendis flansaniz bir sirket sahibinin kiziyla evlenebilirsiniz bu yadirganlaz ,zengin bi kiz hatta ceo da olsa evlebilir ama o kiz gidipte okumamis bi kamyon soforuyle evlenirse iste o zaman abes olur

Bu arada davul bile dengi dengine lafi para icin degil kultur seviyesi kafa yapisi icin kullanilan bi sozcuktur.

Davulun sesini cikartan kenarina takilan paralar degil ustune gerilen deridir ve davula ne kadar para takarsaniz takin hatta davulcuyuda degistirseniz o davulun sesi degismez cunki burda davul bir karakter bir insan butunlugunu olusturan manevi simgesel biseydir

Her zaman kadin erkekle ayni yada daha asagi olmustur kultur olarak,zaten sizden daha zeki bi kadin sizi begenmeyecegi icin oda kendinden daha zeki birine asik olur ,kadinlar kensinden daha aptal erkekleri sevmez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaxPayné -- 9 Mayıs 2016; 23:22:40 >

• lethalforce kullanıcısına yanıt
    Hafif uykulu, biraz tedirgin.
    Ya sen?
  • Bence öyledir. Çünkü insan komplekslerini yenmeye çalıştıkça daha da büyütür. Misal bir arkadaşım var kız 2 yıllık uyduruk bir bölüm okuyor, bizim arkadaşın(mühendis) umrunda değil gayet ciddi düşünüyor. Fakat kız sürekli komplekse giriyor, lafları olur olmadık yerlere çekiyor. Kardeşim biz sabah akşam mühendisliğin bir havası kalmadı diye alay ediyoruz. Kimsenin umursadığı yok ama kızın gözünde öyle değil. Şimdi atıyorum kısa boylusun yani normal bir insan boyundan en fazla 10 santim 15 santim kısasındır. Fakat bu beynine girdimi işin işinden çıkamazsın. Ha bana göre Allahın kimine göre doğanın adını sen koy bize sunduğu güzel bir imkan var. 160 boyu olan erkek alır 155 kızı mutlu olur. 2 metre olan 180 190 alır mutlu olur. Fakat insan fıtratının dışında kendini zorlarsa mutsuz oluyor. Benim kişisel hayat tecrübelerim bunu gösteriyor.
  • Sosyal statülerin denk olması evlilik için önemli bir konu.Bunun küçümsemek veya kompleksler ile bir alakası olduğunu düşünmüyorum. Büyük şehirde büyümüş iyi bir eğitim almış birisinin köyden birisiyle evlenmesi kadar saçma birşey olamaz çünkü ortak bir noktaları yok, paylaşımlarıda olmayacaktır bu nedenle. Olayın zenginlik veya fakirlikten çok sosyokültürel boyutuna bakmak gerekiyor. Yoksa para kazanılır/kaybedilir çok önemli şeyler değil.
  • Up

• Elbette davul bile dengi dengine. Elin gecekondu dilberini alıp malına ortak mı edeceksin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.