Şimdi Ara

DB (DESİBEL) KONUSUNDA YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam Arkadaşlar benim Kafamı Bi Olay fena halde tırmaladı Subwoofer'ların Özelliklerinde yazan bu db olayı müzik sisteminin vericeği desibel'i direkt olarak etkiler mi? Mesela Aynı RMS değerine sahip iki ürünün birinde 95 db birinde 86db yazıyor hangisi daha yüksek titreşim verir yoksa 2 side aynı mıdır?
    ŞİMDİDEN HERKESE TEŞEKKÜRLER.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eagleee06 -- 7 Şubat 2006 3:48:31 >

• selamlar ,
    öncelikle karıştırılmaması için 2 farklı konudan bahsetmek istiyorum.
    birincisi desibel ikincisi frekans.
    Desibel power yani güç demektir eger sisteminizden ne kadar fazla güç istiyorsanız o kadar büyük sayılı desibel işinize yarar.
    Ancak frekans (Hertz) da en az desibel kadar önemlidir.Sub woofer düşük decibel vermek için dizayn edilmiştir.Dolayısıyla insan kulagının en düşük duyma sınırı olan 20 hz e ne kadar yakın bir sistem alırsanız o kadar derin ses derinliği alırsınız.
    Konu bu kadar temelde basit olmasına rağmen iyi ses almak oldukça komplex bir iştir.Özellikle subwoofer kullanacaksanız odada belli yerlerde daha fazla ses çıktıgını göreceksiniz.

Konunun derinliklerine dalmadan yüzeysel olarak yüksek decibel çıkışlı bir subwoofer ile aynı zamanda düşük herz verebilen bir subwoofer kutusu dizaynı ile bunlara uygun bir ampfi beslemesi yapılması gereklidir.Bütün bunlar da yeterli değil eve yerleştirilecek ise dinleyicinin konumuna göre yerleştirilmesi daha büyük titreşim alınmasını sağlayacaktır.İçinde basları hissetmek için ise amphiden volume düğmesini artırman yeterli olacaktır.

quote:

Orjinalden alıntı: eagleee06

Selam Arkadaşlar benim Kafamı Bi Olay fena halde tırmaladı Subwoofer'ların Özelliklerinde yazan bu db olayı müzik sisteminin vericeği desibel'i direkt olarak etkiler mi? Mesela Aynı RMS değerine sahip iki ürünün birinde 95 db birinde 86db yazıyor hangisi daha yüksek titreşim verir yoksa 2 side aynı mıdır?
    ŞİMDİDEN HERKESE TEŞEKKÜRLER.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    subwoofer konusunda yardım
    19 yıl önce açıldı
    sessiz bir fan kac dB verir ?
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.