Şimdi Ara

DC DC Dönüştürücü Hk

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar az çok elektrik bilgim var fakat çok fazla yok o yüzden sizlere danışmak istedim.

Aracımda çakmaklığa taktığım aparatlar 2.1 amper, 2.4 amper şarj aleti olanını da satın aldım fakat araçta tableti şarj etmedi.

Öncelikle sormak istediğim şey şu. Aracın çakmaklık kısmından veya herhangi bir kısmından 12 volt elektrik alacağım ve dönüştürücü ile 5 volt 3 ampere düşürerek tableti şarj etmeyi deneyeceğim.

Aldığım ürün şu,http://www.robotistan.com/5v-3a-usb-cikisli-voltaj-dusurucu-regulator-karti?gclid=CjwKEAjwjunJBRDzl6iCpoKS4G0SJACJAx-VuzmZd55xw5go4eLFQv9Gbatq1HOPzn5Hi8WhXGinixoCXzTw_wcB

Bunun dışında bir de 4 amper çıkış gücü veren aparat var onu alıp bağlasam tablete ne gibi sorun yaşatır ?
    4 amper olan devre de aşağıdaki gibidir.
    http://www.robotistan.com/ayarlanabilir-step-up-boost-voltaj-regulator-karti-xl6009-4-a

• USB li olan ürün uygun, diğeri için size dişi USB yuvası gerekecek,, sadece 5v almak ile yetmez, 5v ucundan , d+ ve d- uçlarına, drenc bağlanması gerekir..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkürler hocam. Birde şöyle birşey var tablette düşük amper olduğu için yavaş şarj oluyor. Geçen gün tableti kapattığım halde araçta çakmaklığa takılıydı sabah arabaya bindiğimde yaklaşık olarak % 30 gibi bir şarj düşmüş. Bunun için garantiye almak istiyorum bir bacağına açma kapama tuşu yaparsam araç içinde bir sıkıntı olur mu acaba ?
  • Jyz kullanıcısına yanıt
    Düzgün ve güvenli yaparsanız sorun olmaz,, %30 şarj düşmesi, cihazın kendinden olabilir.. bataryası zayıf ise yapar.. deneyin, şarja takılı veya şarjda takılı değilken , sabah açınca pili bitmiş olacak mı

Şarja takılıyken şarj düşüyor dün akşam % 8 şarjı kalmıştı tableti kapattım ve usb portundan şarjdan çıkardım sabah açtığımda aynı şarjdaydı
  • Şarza takılıyken şarz azalıyor... Demek ki sizin tablet şarz cihazını şarz ediyor. Yani işler ters işlemiş.
    Linklerdeki ikinci devre daha efektif görünmesine rağmen daha ucuz? Ama ikide şu yazmış;
    "Kart ile yapılan uygulamalarda çıkış gerilimi her zaman giriş geriliminden daha yüksek olmak zorundadır. " Bu söze göre bu cihaz yükseltme yapmış oluyor. AMa bu tip küçük kitler düşürmede kullanılıyor, yükseltme nasıl yapabilir ki? Üstünde bi bobin var olabilir ama garip.

İlk alette anahtarlamadan bahsetmiş. pwm le mi voltaj düşürüyor? BU tip voltaj düşürme aslında voltaj düşürme değil enerjiyi azaltmadır.

Ayrıca amperin yüksek olması mesele değil mühim olan gerilimdir. Cihaz kaç amper çekeceğine kendisi karar verir. Ama o kit üzerinden pot ile çıkışı ayarlamak da pek hassas olmayabilir bilginize.
  • karafetva K kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam ozaman cihaz yine aynı sorunu yaratacak 3 amper olsa bile cihaz alacağı akımı kendisi belirlediği için bir fark oluşmayacak.

Şunu farkettim kablodan veya bataryada sorun olma ihtimali yüksek aynı şarj aparatına başka şarj aleti ile başka bir aynı tabletten bağladım şuan şarj ediyor.
    Ya tabletin bataryası problemli yada araca bağladığım tabletin şarj aletinde problem var.

Şarj aletini sökemediğim için (Şarj aleti ön göğüsün arkasında şuan )o kablo ile diğer tableti şarj etmeyi deneyemedim. Akşam aracın ön göğüs kısmını söküp önce şarj kablosunu söküp diğer şarj kablosu ile test edeceğim. Olmaz ise bataryasını değiştireceğim.

Yardımlarınız için teşekkür ederim.
  • İlk linkteki ürün istediğiniz işe uygun, diğeri voltaj yükseltme devresi o olmaz. İlk ürünü alıp dediğiniz gibi 12v girişine bir anahtar ve mutlaka sigorta koyarak işi çözersiniz.

• Jyz kullanıcısına yanıt
    Aynı şeyi evde veya başka şarj aletinde yapmıyorsa,, şarj cihazında sorun vardır,,

Ben telefonu arabaya takınca geç şarj oluyor,, eğer uygulama çalışıyorsa, geri sayıyor şarjı veya aynı yerde uzun süre sabit kalıyor. Teybe takınca, % geri geri gitti, ordan , cakmakliga takınca şarj etmedi fakat, % durumu düşmeden sabit kalıyor, yani şarjı harcamasına yetmiyor ..

Arabaya 220v inverteri takıp , hem orijinal şarjını hemde diğer işlerde kullanmak iyi olur gibi...

Siz ilk linkini verdiğiniz cihazı deneyin bakalım, bence olur gibi

Ürün cumartesi günü kargo ile şirkete gelmiş şimdi teslim aldım yarın arabaya taktıracağım. Bakalım sonuç ne olacak
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.