Bildirim
DC Motorun kutuplarını nasıl anlarım?
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
Dc motorun kutubu yoktur. Sen + ve - yi bağladığında motor sağa dönüyorsa akımın yönünü değiştirdiğinde yani kutupları tes çevirdiğinde sola dönecektir . -
Onu biliyorum, ama 12v adaptör kullanacağım için ters bağlayınca adaptörde yanma vs. gibi bir durum oluşur mu? -
Dostum dc motorun bılgılerı varsa at sana ben tam bılgı ancak ozaman verebilrim ,motoruda at normal dc motorlarda ters bağlama gıbı bır durum yok zaten kutupları degistir devir yönü değişir şimdi yanma olabılır tabıkı elindeki motor dc motor ama dc motorunda türleri var motorun gerılımınden fazla gerılım verırsen motor sargılarını yakarsın . -
Yani bildiğiniz şanzımanlı 12v DC motoru, ters bağlayınca ters dönüyor evet. 220v den 12v'ye adaptör kullanıyorum. Motorun dönüşünü DPDT sviçiyle ile ters çevireceğim o yüzden kutuplarını merak etmiştim. Yanma durumu olmazsa fark etmez zaten değil mi? -
Motor bılgılerıne uygun olarak gerilim uyguluyorsanız hayır sıkıntı olmaz şanzımanlı derken reduktörlu demek istediniz herhalde . DPDT Switch ile motorun devir yönünü değiştirebilirsiniz . -
Teşekkürler yardımınız için.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X