Şimdi Ara

DCİ HDİ TDİ motor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
3.420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2.El dizel araç seçimi yapmak istiyoruz ama bu 3 araç hakkında arada kaldık siz forum.donanimhaber kullanıcıları hangisini seçerdiniz.Benim aradığım kriterler daha az sorun,konfor,uygun yakıt tüketimi,uygun bakım masrafları yaygın servis,Ucuz parça(aracı en az 4 sene kullanıcam çünkü) bu kriterlere uygun olarak hangisi dersiniz.

Megane 3
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-yakit-cimrisi-megane-81897500/detay

Citroen C4
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-citroen-citroen-c4-confort-92-bg-1-6hdi-diesel-84185117/detay#+

Seat Leon
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-seat-universal-oto-dan-2011-1-6-dizel-sunrof-teknoloji-paket-boyasiz-88011399/detay

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi focus2010 -- 30 Mayıs 2012; 23:51:04 >

• sadece motor olarak bakmamak lazım olaya ozaman. bu saydıklarınıza bakarak sadece motor olarak adlandıracaksak bunu, hdi en iyisi.

Ama sorunları başımı ağrıtmasın, heryerde rahatça bulunsun, ikinci eli olsun, tam bu üçünün ortası olsun derseniz megane 3 en iyisi. HDi motor kendini kanıtlamış bir motor zaten. TDi'da güzel fakat parçaları pahalı. Enjektör veya turbo masrafları cidden çok cep yakar.
  • C4 beklentilerinizi fazlasıyla karşılar.
  • Başlıkta motor olarak sorduğun için:
    3ü de kendini kanıtlamış motorlar fakat bakım masrafları açısından TDi biraz daha masraflı.
  • 3 araç da yakıt olarak üzmez. En çok donanımı en az paraya hangisinde alabiliyorsanız onu alın
  • HDi derim.
  • HDİ
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Atmosferik dizel motor.
    8 yıl önce açıldı
    Honda civic elegance benzin+lpg
    4 yıl önce açıldı
    MONDEO TDCİ YAKIT
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • f/p olarak megane 3 derim

motor olarakta megane 3 derim... masraf açsada ikisindende çok ucuza parça bulursun... turbosu 600 lira... enjektor taneside 150 lira... baska masraf acacak parca yok...onuda açsa açsa 200bin km de açar...

yakıt olarakta dci hdi tdi diyorum... 8valve dizeller 16 dan az yakmakta...

sessizlik olarak dci ve gene hdi diyorum...

leon u zaten sıralamaya dahi sokmam... eski teknoloji üretilmiş... eski görünüyor... fiyatı anormal yani alanın aklına şaşayım...

megane da alınır c4 te alınır... ama 5 bin lira fazladan para c4 e vermem hele bide 92hp likse...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sissil -- 31 Mayıs 2012; 9:28:22 >
  • Motor olarak cidden de HDİ motor kendini kanıtlamış bir motordur.Ama yine herkesin de bildiği gibi değil de sizin kullanmanıza bağlı araba almanız daha iyidir.Yani ben kibar bir kullanıcıyımdır ve bu zamana kadar ki araçlarımın hiçbirinde hor kullananlar gibi arızalar çıkmamıştır.Yine de paranız ve siz bilirsiniz...
  • Tabiki de hdi.Tartismasiz cok kaliteli bir motordur.su anki aracim 2008 c4 1.6hdi 110hp hala ilk gunku gibi sessiz , atik ve cok az yakiyor.babam bana seneye arabayi degistirelim cok km oldu masraf cok acar diyor ama ben motor bitene kadar kullanmayi dusunuyorum sahsen.gercekten cok memnunum motorundan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu 3 motorda iyi, ama totalde TDİ daha iyidir fakat pahalı bir motordur.
  • C4. Donanım farkı var + olarak.

• Motor verimliliği olarak HDİ motor gerçekden en iyisi bu motor tipleri arasında donanım ve tasarım olarak kesinlikle C4 derim konfor olarakda daha etkindir kıyaslanan araçlar arasında.
  • Anladığım kadarıyla hdi motoru tek geçenler sadece onu kullandıkları için böyle birşey söyleyebiliyorlar. Aynı havuzda olduklarını söyleyebilirim ama bu kadar belirgin sonuçlara ulaşılıyorsa insanlar gidip niye başka dizel motor alsın ki hdi alır.

Citroen'in eski zamanlarda ve şimdi sadece üst modellerinde bulunan süspansiyon sistemi ve bu konudaki bilgi seviyeleri rakipsiz ama motor için sanki aynı şekilde konuşmak bana iddialı geldi. Ne yapıyor acaba? Mazotu kokluyor bir taraftan uzun yolda uzaması gerektiğinde uzayıveriyor ve 1 milyon kilometreden önce anahtar değdirmiyor mu diye sorası geliyor insanın.

Citroen uzun yolda performans olarak diğerleriyle aynı düzeyde olamaz. Şehir içinde ihtiyacı karşılar belki. Citroen seven verebilir ama ben 40bin TL üstüne 2. el 92lik Citroen almazdım.

47bine Leon yerine kasası değiştiği için elde kalanlardan bir 45k'ye falan 0 Kia Ceed alır binerdim herhalde. İlle Avrupa olacaksa Fiat Bravo 120 HP yakın bir fiyata alınır gibi. Ki o civarda bir paraya listenizde olan Megane'nin 0 kmsi alınır. Kia/i30/Bravo 2. eli zayıf olduğu için temiz bulunup 2. el alınırsa hesaplı olur. Açıkçası, soruyu çarpıtmayım da 2. el olsa da 47binin yüksek bir rakam olduğunu ifade etmek istedim.

Bu 3ü arasından başka alternatif düşünmüyorsam en kuvvetli düşüneceğim Megane olurdu.

• bence de c4 den yana kullan tercihini
    1. iç ve dış tasarımı çok daha güzel
    2. işçiliği ve kullanılan malzemeler daha kalıtelı
    3. yalıtımı ve konforu daha iyi
    4. iç ve bagaj hacmi daha iyi
    5. daha güncel kasa
    6. ses sistemi daha iyi
    7. 2011 model
  • C4
  • quote:

Orijinalden alıntı: !sTaNbLuE

Tabiki de hdi.Tartismasiz cok kaliteli bir motordur.su anki aracim 2008 c4 1.6hdi 110hp hala ilk gunku gibi sessiz , atik ve cok az yakiyor.babam bana seneye arabayi degistirelim cok km oldu masraf cok acar diyor ama ben motor bitene kadar kullanmayi dusunuyorum sahsen.gercekten cok memnunum motorundan

kac km de aracınız ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Comaa

quote:

Orijinalden alıntı: !sTaNbLuE

Tabiki de hdi.Tartismasiz cok kaliteli bir motordur.su anki aracim 2008 c4 1.6hdi 110hp hala ilk gunku gibi sessiz , atik ve cok az yakiyor.babam bana seneye arabayi degistirelim cok km oldu masraf cok acar diyor ama ben motor bitene kadar kullanmayi dusunuyorum sahsen.gercekten cok memnunum motorundan

kac km de aracınız ?

168 bin kusur

• İlandaki Leon'un fiyatı üzerinden konuşuyorum 48.000 liraya az kullanılmış iyi bir C4 alabilirsiniz.

Araçlar arasında malzeme kalitesi yalıtımı ve tasarımı en iyi olan araç C4.
    Donanım olarak da diğerlerine göre + ları var.
    Konfor konusunda da yumuşak süspansiyonlarıyla tüm istelerinizi karşılayacağınızı düşünüyorum.

Aşağıdaki ilanlara bakmanı öneririm bence 92 hp yerine 112 hp C4 daha mantıklı.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-citroen-2012-dizel-citroen-c4-confort-plus-112-beygir-88029596/detay
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-citroen-cok-temiz-full-paket-87238635/detay

• Mülticet
    HDI tercihim olurdu.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.