Şimdi Ara

ddr3ram alıcam b1 ram yuvasına b1 takmak şartmı yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • h81m-k asus anakart ve 4gb Ddr3 a1 asus ramim var resmini koydum.kasmalardan dolayı yanına 4gb veya uyguna bulursam 8gb ram takmak istiyorum bendeki ramde a1 yazıyor anakarttaki diğer ram slotunda ise b1 yazıyor yani b1 takmam lazım galiba dual channel özelliği için bilmiyorumda tam.
    internetten ramlere baktigimda ise b1 a1 diye açıklamada yazmıyor b1 yerine farkli bisey takarsam nolur calisirmi dual channel çok önemlimi alıcağım rami nasıl ayırt edebilirim.öneri yapabilirsiniz
    bilen birisi aydınlatırsa eline sağlık şimdiden
    ddr3ram alıcam b1 ram yuvasına b1 takmak şartmı yardım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• anlayan varsa lütfen yardımcı olsun bazılarındada e1 yazıyor bu ramlerin yanlış takarsam ne olucak veya bunların 0 larında yazmıyor internette ne olduğu ne yapıcam

• Resimde gösterdiğiniz ramin üzerindeki ürün kodu. A1 olması tamamen şans eseri. Kısacası anakarttaki slotlarla alakası yok. Dual channel performans açısından daha iyidir. Lakin birlikte kullanacağınız ramlerin birebir aynı olması gerekir. Ekstrem örneklerde farklı ramler birlikte çalışabiliyor ama dediğim gibi ekstrem. Anakartın üzerinde bulunan A1 B1 A2 B2 şeklinde ram slotlari bulunur ve çoğunlukla a2 ve b2/a1 ve b1 gibi slotlarla uygun ramlar takılır. Anakartın kullanım kılavuzunda ayrıntısı vardır. Eğer sadece iki slot varsa anakartta sizinki gibi çoğunlukla Dual channel destekler. Özet geçmek gerekirse, ya birebir aynı ramden bulacaksınız ya da ikili Ram alacaksınız. Yeni alacak olursanız anakartınızın desteklediği ramlarden almaya çalışın. Telefondan yazdığım için imla ve yazım hatası varsa affola. İyi forumlar.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hocam eyvallah ugraşman yeter ozaman aynısını bulamayacagıma göre rastgele bir 8gb ram alsam ddr3 1600mhz toplam 12gb ram olur takar kullanırım çift kanal olmasada olur napalım

• Maalesef öyle yaparsanız da voltaj ve çalışma hızının aynı olması olması gerekir. İnce ayarla yapılabilir ama başınız çok ağrır. En sağlıklısı ikinci el 2x4 ddr3 1600 ram almak olur. İkinci el gayet makul fiyata bulabilirsiniz. Kendi raminizi de satabilirsiniz.

• bulabilirsem öyle alıyım bulamazsamda 1.5v ve 1600mhz 8gb eklerim bitane anakartla eyw hocam sağolasın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elinizde ki ramle aynı kapasite aynı cl değeri ve aynı mhz değerine sahip olan bir ram alırsanız sorunsuz kullanabilirsiniz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.