Şimdi Ara

Dead Rising (PÜF NOKTALARI)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
147
Cevap
1
Favori
9.089
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkaşlar bu oyunla ilgili bir sürü başlık var fakat çoğu basit yardım taleplerinden ve sıradan bakış açılarından ibaret. Oyunu üçüncü kez bitirdim ve aşağı yukarı her şeyini öğrendim, tüm level ve upgrate ler de tamamlandı. öğrenemediklerimi de sizlere soracağım :) Capcom gerçekten de müthiş bir oyun yapmış.

PÜF NOKTALARI :

Zamanı verimli kullanmak : Oyunda zaman her şey. Zamanı verimli kullanabilmek için yanınızda kaykay bulundurun. Oyunda 3 noktada bisiklet var, çok hızlı ve aktif bir şekilde kullanmanız mumkun bu bisikletleri. Yerlerinin adlarını tam olarak hatırlamıyorum fakat şöyle anlatayım ; Birincisi, kurtardığınız insanları getirdiğiniz yerden çıktığınız zaman, hem sağa giden yol var hem de sola giden yol. sağa gittiğiniz zaman sinema salonu v.s var, sola gittiğiniz zaman da dağ malzemeleri satan bir yer, orada bisikletlerden biri var. Eğer sağ tarafa gidip merdivenleri çıkarsanız da, spor ürünleri satan bir mağaza var, oradan da kaykay alabilirsiniz. İkincisi, Carlito ile ilk karşılaştığımız yeri hatırlayın, zenci polis ile birlikte ona karşı savaşıyoruz, o da prefabrik çatılardan bize ateş ediyor, işte orada ; sağa gittiğiniz zaman wonderland plaza var, sol taraftan giderseniz, su fiskiyesinin arkasında da bisiklet var.
    Bir başka yöntem ise, palyaçoyu öldürdükten sonra treni durdurun. bir adam kurtaracaksınız, bu adam orada çalışan görevlilerden biriymiş zamanında, size sürekli telefon açan Otis gibi. Sizi tuvalete götürecek ve gizli tüneli göstercek (camda) Orası da zamanın etkili kullanmak için çok iyi bir yöntem.

SAVE : Oyunda ikinci önemli sorun save sistemi, tuvaletlerde ve birçok dükkanda oyunu save edebilirsiniz fakat çok dikkatli olmalısınız. Sürekli save etmeyin, oyuna yeni başladıysanız birçok kez pişman olacaksınızdır.

Save sorununu şöyle anlatayım kısaca :
    Oyunda belli yerlerde save yapabiliyorsunuz, mesela bazı dükkanlarda, ya da rehineleri kurtararak götürdüğümüz güvenli bölgede. Save yaptıktan sonra, o andan geriye dönme şansınız yok, yani en ufak bir hata bile yapmış olsanız geriye dönmeniz imkansız, baştan başlamalısınız. İşte bu yüzden birçok insan bu oyundan nefret ediyor ne yazık ki, yukarıda yazdığım gibi. Mass Effect'den sonra en sevdiğim oyun, fakat bu oyuna ilk başladığım zaman, "hayatımda oynadığım en dandik oyunlardan biri" demiştim, o denli nefret ettiriyor bu oyunun save sistemi. Başka bir oyun olsa bu kadar problem olmaz fakat bu oyunda hata yapma şansınız çok yüksek.

Zaman kavramının bilinmeyenleri :
    Oyun normalde 3 günden oluşuyor, yani oyunun konusu bu yönde ilerliyor. Adamlar ise oyunu şöyle kodlamışlar ; 1. günün 8. saatinde, A blokta bulunan ayakkabı dükkanında bir rehine gözüksün, bu rehine 5 saat kalsın ve eğer kurtarılamazsa kaybolsun. İşte bütün rehinelerin mantığı bu. Otis (size telefon açarak kameralarda, gördüğü rehinelerin yerlerini söyleyen adam) size telefon açıyor ve, mesela "şurada bir adam gördüm, delirmiş gibi" diyor, siz de oraya gidip ona diyorsunuz ki mesela "güvenli bir yer var, oraya gelmek ister misin. 3 gün sonra bir helikopter gelip bizi kurtaracak", bunun üzerine bir tartışma yapıyorsunuz, onu ikna etmek için kaba kuvvete bile başvurabiliyorsunuz zaman zaman. fakat işte tüm rehineler böyle kurtarılamıyor, mesela 50 rehine varsa, ancak 30 / 35 tanesi böyle kuratılyor, geriye kalanını siz bulmalısınız. Mesela bir dükkana giriyorsunuz, bir bakıyorsunuz ki arka tarafında gizli bir yer var ve kutular üst üste, dönüp giderseniz arkasındaki rehineyi bir daha görme şansınız olmuyor, fakat kutuları devirmeyi düşünürseniz bir bakıyorsunuz ki, arkasında zombilerden saklanan bir adam var. işte oyunun en sinir bozucu şeyi bana göre bu, çünkü bu yüzden oyunun birçok görevini yapamıyorsunuz. Bu yüzden birçok boss la karşılaşmadan oyunu bitiriyorsunuz.

YIYECEKLER : Oyundaki yiyecek sıkıntınızı, yapacağınız toxinlerle ve pişireceğiniz yemeklerle giderin. Farklı farklı toxinler var, bunlar yaptığınız yerlere ve malzemeye göre değişiyor. En iyisi QuickSteps'dir, araba hızında gitmenizi /koşmanızı sağlar. Bunu yapmak için süt ürünleri kullanın (kahve,süt,yogurt v.s) pizzayı mikrodalga fırına atarsanız pişmiş şekilde yiyebilirsiniz mesela. En fazla canı, ham olarak içki verir. İşlenmiş olarak da toxinler verir. En kolay ulaşabileceğiniz toxin yeri ; yukarıda kaykay alabileceğiniz yerin anlattım, oranın karşısındaki lokantada, içeceklerin yanındaki blanderda yapabilirisiniz.

Saldırı Teknikleri :Rakiplerinize karşı kullanacağınız yüzlerce ilginç ve etkili yöntem var, oyunu defalarca bitiren birisi bile bu yöntemlerin çoğunu bilemeyebiliyor malesef. Ben en fantastik ve etkili olanları yazacağım. Oyundaki en etkili silahlar sırayla şöyle ; palyaçodan çıkan mini testere > jipden çıkartabildiğiniz makinalı silah > haritanın en üstünde yer alan bölümde bir tane yeri kazma makinası var, bu makineyi zombiye sokarak da çevirebilirsiniz > yanmaz tavayı ocakta kızdırarak kullanırsanız çok etkilidir. Bunu dışında da çok kolay bulabileceğiniz ve etkili silahlar var. Mesela kısa kollu hawai t-shirt ü giyen zombileri öldürüseniz, avcı bıçağı düşürürler. çok etkili ve kolaylıkla bulabilirsiniz. tavaları wonderland plazanın yanındaki food court da temin edebiliiniz. yukarıda bahsettiğim, dağ malzemeleri satan bölümde, üst katta bir dükkan var, buradan katana ve savaş baltası alabilirsiniz. eğer savaş baltası elinizdeyken vuruş tuşuna çok basarsanız, göreceksiniz ki olduğunuz yerde dönüyorsunuz "fury" deniyor buna. eğer 10 dakika basarsanız, adam 10 dakika dönüyor kendi etrafında. Katanalardan birini de, yukarıda bahsettiğim, kaykayı alabileceğiniz yerin karşısındaki lokantada, yiyeceklerin bulunduğu rafın arkasından aşağıya atlayın, bir güneşliğin üzerine düşüyorsunuz, bir tane de orada var katana. sinema salonunda da bir tane antik kılıç var v.s v.s...

Silahları Bulabileceğiniz Yerler : Food court'da, tavaları aldığınız yerin giriş kapısı var, lokanta gibi bir yer, oradaki giriş kapısının üzerine gizlenmiş bir UZI marka makinalı tüfek var, bitince tekrar-tekrar oradan alabilirsiniz.

Silah dukkanı : Haritayı açtığınız zaman en üstteki giriş kapısından girin, sol taraftan devam edin ve ilk sağa girin. Düz ilerlerdiğiniz zaman bir silah dukkanı var fakat sahibi tam bir psikopat, onu öldürmeniz de bayağı zor fakat öldürürseniz, oradan istediğiniz zaman ve istediğiniz kadar pompalı,sniper ve tabanca alabilirsiniz.

Kitaplar VE Önemi :

Kitaplar oyunun en ilginç özelliği, mesela bazı kitaplar, resimlerle çektiğiniz puanları arttırır, kitabı yanınızda taşımanız yeterli. En iyi kitap ise ; aldığınız resim çekme puanını 100% arttıran kitapdır.
    Diğer iyi kitaplar : orak, testere gibi ürünleri çok daha fazla parçalanmadan kullanabileceğiniz bir kitap var, yemeklerin size verdiği etkiyi arttıran bir kitap var, vuruş gücünüzü üçe katlayan bir kitap var, hızlı bisiklet ve kaykay sürmenize yarayan bir kitap var v.s... yaklaşık 50 tane kitap var.

Görevler :

Geldik oyunun en saçma yerine, ben 3 kez bitirmeme rağmen hiçbirinde bütün insanları kurtaramadım. Hayır, zaman vardı fakat adamların yerlerini bulmanız problem, mesela bazılarını tesadüf eseri buluyorsunuz, Otis telefon falan açmıyor size. Dükkan dükkan dolaşsanız bile, mesela erken gittiyseniz o dükkana ya da geç gittiyseniz, orada kurtarılması gereken insanı göremiyorsunuz. tam bir REZALET!!!

İnsanları kolay kurtarmanın yolları:

Bazı rehinelerin ellerine silah verebiliyorsunuz, mesela palyaçodan aldığınız testereleri, UZI'yi ya da katana gibi silahları verebilirsiniz. ama hepsine veremezsiniz. Yanınızda taşıdığınız gıdalardan da canı azalmış rehinelere verebilirsiniz. Yukarıda anlattığım gizli tüneli kullanarak da rehineleri rahatlıkla kurtarabilirsiniz. Bir de ; Mesela rehineyi kurtardınız fakat bir yere takıldı ve gelemiyor. Y tuşuna basarsanız çağırır, bunu bir komut olarak algılıyor rehine ve nerede bastıysanız oraya doğru gelmeye çalışıyor. Eğer bir daha basarsanız, kendini resetler rehine ve ilk defa olmuş gibi yanınıza gelmeye çalışır.
    Mümkün olduğunca çok rehineyi bir seferde kurtarın. Rehineler sizinleyken de save yapabilirsiniz. Bir seferinde mesela 6 rehineyi aynı anda kurtarmıştım, inanılmaz zevkli oluyor herkesin eline bir testere, çete gibi sallana sallana gidiyoruz güvenli yere.
    Bazı rehinelerle konuştuktan sonra sizinle gelmeye bilir, onlara birkaç kez vurun. Çok vurursanız sizi düşman bellerler. Wonderland plazada iki tane japon turist var, onların dilini bilmediğiniz için, oradaki bir kitabı elinize alarak konuşmanız lazım. Mesela psikopat bir fotoğrafçı, sizinle yarışa kalkışıyor, ona karşı seksi bir fotoğraf vermelisiniz, delirip kaçıyor size bir saat vererek. eğer o saatte, yukarıda bahsettiğim kaykayları alabildiğiniz yerde olursanız, yanında bir rehine ile elinde bir kurtçuk görürsünüz, bu psikopatın amacı, kurtçuk adamın ağzına girerken çekerek en ilgiçn fotoğrafı elde etmek. eğer vaktinde orada olursanız bu oyunu bozarak rehineyi kurtarsınız, eğer olamazsanız sizi bir tele bağlar ve yumruk yumruğa dövüşmek zorunda kalırsınız, tabii ki öncelikle, rehinenin ağzına giren kurtçuk fotoğrafını size gösterir, ne yazık ki rehine ölmüştür doğal olarak.
    3 gün sonunda çatıda olmazsanız, size söz veren helikopter pilotu ölür. Farklı yerlerde başarısız olursanız, farklı bitişlerle karşılaşırsınız. v.s v.s

Level Atlama İncelikleri :

Level atlamanın birçok yöntemi var fakat sanıldığı gibi zombi öldürmek level atlamak için yeterli değil. Birçok farklı kombinasyonu, sürekli olarak gerçekleştirmeniz gerekiyor. Mesela envanter, yani yanınızda taşıyabileceğiniz eşya ve silah sayısını arttırabilmek için, sürekli farklı farklı eşyalar yanınızda taşıyarak, rehinelere bol bol vermeniz lazım, bu sayede envanter slotu (İngilizce'de "inventory slot") sayınızda artış olacaktır. Sürekli yürürseniz, yürüme level ı artar ve daha hızlı yürürsünüz. Sürekli yumrukla ya da tekmeyle v.s dövüşürseniz, attack level ı artar. Özel haraketleri kullanırsanız (tekme, duvardan sekerek atılan tekme, bağırsak deşme v.s) daha fazla özel haraket öğrenirsiniz, bir de çok özel bazı kitaplar var, bunlarla da level atlamanız çok kolaylaşıyor. oyunda gizli bir upgrate sistemi var, size biraz bundan bahsedersem diğer level atlamaların nasıl bir mantıkla olduğunu rahatlıkla anlarsınız ve buna göre yapabilirsiniz : Oyunda çok özel silahlar var, mesela tavayı alıp ocakta ısıtarak bir zombinin yüzüne yapıştırabilirsiniz, işte bu tür incelikleri ne kadar fazla yaparsanız, level atlama şansınız o kadar yüksek olur. mesela palyaçoyu öldürdüğünüz yerdeki trene binin ve bir tur atın, size hızlı yürüme level'ı için gerekli olan puanın ciddi bir bölümünü verir. mesela zenci polisi kurtarmak için toksin aldığımız bir yer var, markette. orada kapının arkasına saklanmış bir eşya var, bunu alıp bir zombiye giydirerek fotoğrafını çekin. inanılmaz bir puan patlaması yaşarsınız. her özel karakterin bir özel pozu vardır. tam bu hareketi yaparken fotoğrafını çekerseniz 10.000 PP verir, yani level atlamanız için inanılmaz bir puan verir. eğer PP'yi %100 arttıran kitap yanınızdaysa da, ona göre 20.000 PP alırsınız. Level atlamak için en dandik yöntem ise zombi öldürmektir malesef, zaten 10 rehine kurtarsanız ve her rehinenin özel bir hareketini yakalasanız 100.000 PP kazanmış oluyorsunuz. Yani hem oyun oynarsınız hem de level atlarsınız.

Eğer sormak istediğiniz başka şeyler varsa da sorun, benim aklıma gelenler şimdilik bunlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kontendoo -- 19 Şubat 2008; 17:58:07 >

• @kontendoo hocam eline sağılık dediğin gibi bu oyun için bir çok topik açıldı ama çok karıştı hepsi bu bilgileri bir yerde toplamak lazımdı çok işe yarayacak bilgiler

bende 3 kez baştan başladım bu oyunu REZALET save sistemi yuzundengerçekten hayatımda gördüğüm en kötü save sistemine sahip bu oyun ama çok harika bir oyun sonunda da bitiremedim çok sinirlendim

şimdi bu başlığı görünce şimdi oynayasım geldi ne yapsam ki yeniden mi başlasam 4. kez olarak!!..

• kontendoo ve Cry of Cyrus
    Devamlı bu save sorunu konuşuluyor.Nedir bu oyundaki savede başa dönme veya yapamadıkları.Açıkcası ben biraz oynamıştım bu oyunu ve beni biraz sıkmıştı o zaman.Şimdilerde oyuna bir başlayayım biraz dişimi sıkayım diyordum.

Kontendoo çok güzel bir rehber olmuş ellerine sağlık
  • Teşekkürler arkadaşlar,

Konsola çıkan bütün iyi oyunları oynadım ve bana göre Mass Effect'den sonra en iyisi bu , o kadar dandik hataları var ki anlatamam, fakat yine de en fazla oynadığım oyun oldu ve hâlâ da oynamak istiyorum. Save sistemi gerçekten çok dandik fakat biraz dikkatli olursanız pek zorluğunu çekmiyorsunuz. Oyuna üçüncü kez başladığım zaman fazla zorluk çekmedim.

Save sorununu şöyle anlatayım kısaca : Oyunda belli yerlerde save yapabiliyorsunuz, mesela bazı dükkanlarda, ya da rehineleri kurtararak götürdüğümüz güvenli bölgede. Save yaptıktan sonra, o andan geriye dönme şansınız yok, yani en ufak bir hata bile yapmış olsanız geriye dönmeniz imkansız, baştan başlamalısınız. İşte bu yüzden birçok insan bu oyundan nefret ediyor ne yazık ki, yukarıda yazdığım gibi. Mass Effect'den sonra en sevdiğim oyun, fakat bu oyuna ilk başladığım zaman, "hayatımda oynadığım en dandik oyunlardan biri" demiştim, o denli nefret ettiriyor bu oyunun save sistemi. Başka bir oyun olsa bu kadar problem olmaz fakat bu oyunda hata yapma şansınız çok yüksek.
    Zaman kavramının bilinmeyenleri :

Oyun normalde 3 günden oluşuyor, yani oyunun konusu bu yönde ilerliyor. Adamlar ise oyunu şöyle kodlamışlar ; 1. günün 8. saatinde, A blokta bulunan ayakkabı dükkanında bir rehine gözüksün, bu rehine 5 saat kalsın ve eğer kurtarılamazsa kaybolsun. İşte bütün rehinelerin mantığı bu. Otis (size telefon açarak kameralarda, gördüğü rehinelerin yerlerini söyleyen adam) size telefon açıyor ve, mesela "şurada bir adam gördüm, delirmiş gibi" diyor, siz de oraya gidip ona diyorsunuz ki mesela "güvenli bir yer var, oraya gelmek ister misin. 3 gün sonra bir helikopter gelip bizi kurtaracak", bunun üzerine bir tartışma yapıyorsunuz, onu ikna etmek için kaba kuvvete bile başvurabiliyorsunuz zaman zaman. fakat işte tüm rehineler böyle kurtarılamıyor, mesela 50 rehine varsa, ancak 30 / 35 tanesi böyle kuratılyor, geriye kalanını siz bulmalısınız. Mesela bir dükkana giriyorsunuz, bir bakıyorsunuz ki arka tarafında gizli bir yer var ve kutular üst üste, dönüp giderseniz arkasındaki rehineyi bir daha görme şansınız olmuyor, fakat kutuları devirmeyi düşünürseniz bir bakıyorsunuz ki, arkasında zombilerden saklanan bir adam var. işte oyunun en sinir bozucu şeyi bana göre bu, çünkü bu yüzden oyunun birçok görevini yapamıyorsunuz. Bu yüzden birçok boss la karşılaşmadan oyunu bitiriyorsunuz.

EDIT : Mesela şişki bir polis var, laptop daki kayıtlarda yazıldığına göre 3 ya da 4 kişiyi rehin almış. işte bu kadın yüzünden 4 rehineden oluyoruz. Başka bir boss ta, uzun saçlı gözlüklü birisi ; bunun elinde de birkaç rehine varmış fakat onu da bulamadım. İlk oyunda hepsine rastlamıştım fakat ikinci ve üçüncü oyunlarımda bu boss larla karşılaşamadım, psikopatların tarikat liderleriyle de sadece ilk oynadığımda dövüştüm. Çok kötü bir dezavantaj.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kontendoo -- 19 Şubat 2008; 6:14:12 >

• hazir oyunun save sistemindeki problemden soz acilmisken, oyunu belirli bir sure oynayip yeter yoruldum birakiyorum dersen karsina `save and quit` diye bir secenek cikiyor. Bunu sectigin takdirde oyuna tekrar en bastan fakat ulastigin level`la basliyorsun. Benim anlayamadigim bu oyunun tek oturusta bitirilmesi mi istenmis, yani oyunu kaydettigim yerden devam etme sansim hic mi yok? Eger oyle ise bu oyun, oyunu eglenmek icin degil oyunu bitirmeyi amac edinmis insanlar icin yapilmis..
  • Oyundan Level sistemi çok önemli ben level 20 küsürlere gelene kadar oyundan pek zevk almamıştım ama level 20 i geçince hayatımda oynadığım en zevkli oyunlardan bir haline geldi. Ayrıca Level 35 den sonra ise Zombiler artık çerez oldu , ve en son level 50 oldum ve artık bizim gazeteci ha Van Damme ha o oldu. Bence oyunda level atlama konusunda da bilgi vermeliydin, ben sizlere en basit yöntemi söyleyim ve bu konuda bana teşekkür edeceksiniz, oyuna başlatığınız bindan direk karşıya doğru çıkın saat kulesini karşına doğru gidin orda bir açıklık var park yeri orada bir spor araba var onu alın ve orada garaj girişi var oraya arabayla girin orada binlerce zombie var onları ezip durun ve böylece kolaylıkla level atlarsınız,ayrıca burada bu şekilde 100.000 zombie öldürürseniz oyuna tekrar başlıyınca size inanılmaz bir silah veriyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: alperozlu

Oyundan Level sistemi çok önemli ben level 20 küsürlere gelene kadar oyundan pek zevk almamıştım ama level 20 i geçince hayatımda oynadığım en zevkli oyunlardan bir haline geldi. Ayrıca Level 35 den sonra ise Zombiler artık çerez oldu , ve en son level 50 oldum ve artık bizim gazeteci ha Van Damme ha o oldu. Bence oyunda level atlama konusunda da bilgi vermeliydin, ben sizlere en basit yöntemi söyleyim ve bu konuda bana teşekkür edeceksiniz, oyuna başlatığınız bindan direk karşıya doğru çıkın saat kulesini karşına doğru gidin orda bir açıklık var park yeri orada bir spor araba var onu alın ve orada garaj girişi var oraya arabayla girin orada binlerce zombie var onları ezip durun ve böylece kolaylıkla level atlarsınız,ayrıca burada bu şekilde 100.000 zombie öldürürseniz oyuna tekrar başlıyınca size inanılmaz bir silah veriyor.

Orada 100.000 zombi öldürene kadar elinde tüp gibi bişeyler olan zombiler denk geliyor hızlı gidiyorus cunku ve araba 1-2 seferden sonra patlıyor ve bizde güzelce ölüyoruz.Ben denedim bu yöntemi ama belkide benim bilmedigim bir yöntemi daha vardır.İnş vardır yoksa dvdsini kırıp atıcam

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşım yazıların birini okumadın mı ya? Ne alakası var tek seferde bitirmeyle. Git helaya save et sıkıldığın zaman 1 dknı almaz. Hayatınızda hiç mi resident evil vs vs oynamadınız.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ckukner

Arkadaşım yazıların birini okumadın mı ya? Ne alakası var tek seferde bitirmeyle. Git helaya save et sıkıldığın zaman 1 dknı almaz. Hayatınızda hiç mi resident evil vs vs oynamadınız.

Sorun iste orda. Helaya git save et sonra oyundan `save and quit` diyerek cik oyuna tekrar en basindan basliyorsun. Benim sorumda oyuna tekrar girdigimde niye o save ettigim hela dan baslamiyor olmasi? Bunun bir yontemi varsa onu soyle, soyle ki bizim gibi resident evil oynamasina ragmen bu olayi anlayamamis tipler nedenini bilsin...
  • şu oyunu bi ben oynayamadım heralde ya kafayı yicem indiremiyorum hiçbi siteden. para verip alıcam bu oyunu sonunda
  • oyun gercekten guzel save olayı evet yeni nesil bi oyunda boyle olmamalıydı bide bu videodaki kız ve anmesinden bi haber yokmu noldu o gariplere pek bi talihsizlermiş umarım kurtulurlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: Blizz

quote:

Arkadaşım yazıların birini okumadın mı ya? Ne alakası var tek seferde bitirmeyle. Git helaya save et sıkıldığın zaman 1 dknı almaz. Hayatınızda hiç mi resident evil vs vs oynamadınız.

Sorun iste orda. Helaya git save et sonra oyundan `save and quit` diyerek cik oyuna tekrar en basindan basliyorsun. Benim sorumda oyuna tekrar girdigimde niye o save ettigim hela dan baslamiyor olmasi? Bunun bir yontemi varsa onu soyle, soyle ki bizim gibi resident evil oynamasina ragmen bu olayi anlayamamis tipler nedenini bilsin...

Helaya veya başka bir save yerine gidip save yaptıktan sonra save and quit yaparak çıkma direk çık oyundan zaten yapmıştın ya save ne diye save and quit yapasınki dediğim gibi yaparsan zaten oyunu tekrar açtığında Loading olur ve o hafızaya aldığın yerden başlarsın yok sen hala save and quit yaparsan oyunda sadece 1 save olduğu için geri dönüşün olmaz sürekli baştan başlarsın...

• Üzerine düşüldüğü taktirde hiç de sıkmayan aksine eğlenceli bir oyun. Oyunu pek kavrayamadığınız için size öyle geliyor. Ben de hiç oynayamamıştım bu oyunu sıkmıştı; fakat biraz gayret ettim. Hikayeyi de bitirdim ek bölümleri de bitirdim. Hayatımda oynadığım en iyi oyunlar arasına da koydum.
  • En hızlı level atlama taktiği marketin içindeki askerleri katanayla öldürmektir.İçeride bolca yiyecek olduğundan sağlık problem olmuyor.Ayrıca marketin arka kapısından tekrar girip çıkınca askerler spawn oluyorlar.Bu sayede kısa sürede lvl 50 olabilirsiniz.
  • Bende tünellerde 30-40 bin adet zombi haklamıştım ama sıkıyor yawAraba patladığında içinden çıkıp ölmemek asıl önemli olanıÇünkü tünelin içinde bir kaç tana araba var ve hepsini parçalamak lazım.Üstelik tünelde ki odalardan birinde hem "UZİ"hemde bir sürü yiyecek olan bir oda var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rick dangerous -- 19 Şubat 2008; 16:45:01 >
  • Level Atlama İncelikleri :

Level atlamanın birçok yöntemi var fakat sanıldığı gibi zombi öldürmek level atlamak için yeterli değil. Birçok farklı kombinasyonu, sürekli olarak gerçekleştirmeniz gerekiyor. Mesela envanter, yani yanınızda taşıyabileceğiniz eşya ve silah sayısını arttırabilmek için, sürekli farklı farklı eşyalar yanınızda taşıyarak, rehinelere bol bol vermeniz lazım, bu sayede envanter slotu (İngilizce'de "inventory slot") sayınızda artış olacaktır. Sürekli yürürseniz, yürüme level ı artar ve daha hızlı yürürsünüz. Sürekli yumrukla ya da tekmeyle v.s dövüşürseniz, attack level ı artar. Özel haraketleri kullanırsanız (tekme, duvardan sekerek atılan tekme, bağırsak deşme v.s) daha fazla özel haraket öğrenirsiniz, bir de çok özel bazı kitaplar var, bunlarla da level atlamanız çok kolaylaşıyor. oyunda gizli bir upgrate sistemi var, size biraz bundan bahsedersem diğer level atlamaların nasıl bir mantıkla olduğunu rahatlıkla anlarsınız ve buna göre yapabilirsiniz : Oyunda çok özel silahlar var, mesela tavayı alıp ocakta ısıtarak bir zombinin yüzüne yapıştırabilirsiniz, işte bu tür incelikleri ne kadar fazla yaparsanız, level atlama şansınız o kadar yüksek olur. mesela palyaçoyu öldürdüğünüz yerdeki trene binin ve bir tur atın, size hızlı yürüme level'ı için gerekli olan puanın ciddi bir bölümünü verir. mesela zenci polisi kurtarmak için toksin aldığımız bir yer var, markette. orada kapının arkasına saklanmış bir eşya var, bunu alıp bir zombiye giydirerek fotoğrafını çekin. inanılmaz bir puan patlaması yaşarsınız. her özel karakterin bir özel pozu vardır. tam bu hareketi yaparken fotoğrafını çekerseniz 10.000 PP verir, yani level atlamanız için inanılmaz bir puan verir. eğer PP'yi %100 arttıran kitap yanınızdaysa da, ona göre 20.000 PP alırsınız. Level atlamak için en dandik yöntem ise zombi öldürmektir malesef, zaten 10 rehine kurtarsanız ve her rehinenin özel bir hareketini yakalasanız 100.000 PP kazanmış oluyorsunuz. Yani hem oyun oynarsınız hem de level atlarsınız.

• Arkadaşlar bu konuyu bana ait olarak görmeyin. Sizler de, bu oyun hakkındaki bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim. Ben bu oyunu çok sevdim ve her X360 sahibinin oynaması gerektiğini düşünüyorum kesinlikle. Bu oyun için "dünyanın en zor oyunlarından biri" deniliyor ve kimse böyle bir şaheseri oynamak istemiyor.

Şöyle düşünün ; Bir film izlediniz ve çok çok güzel olduğunu gördünüz, fakat film siyah/beyaz ve 1950'li yıllarda çekilmiş. Eğer yardımsever biriyseniz, çevrenizdekilere bu filmi tavsiye edersiniz. Eğer karşınızdaki mesela , "ben siyah/beyaz film sevmiyorum" derse de, onu ikna etmeye çalışırsınız çünkü bu fimi izleyerek memnun olmasını istersiniz. Kime anlatmaya kalksam, ya da nerede bu konunun konuşulduğunu görsem aynı tepkiler var, "oyun çok zor, save sistemi berbat"... çoğu oyunsever, birçok efsaneyi oynayamadı malesef, mesela bir HL1, Fallout, Monkey island, Baldur's Gate ya da ne bileyim, bir KOTOR'u. Bence bu oyun da, onlardan biri. İlk çıkan X360 oyunları malesef pek tutulmadı, çünkü o zamanlar kimsede X360 yoktu doğru düzgün. X360 sahipleri arttı fakat doğru düzgün kimse geriye dönüp, çıkan iyi oyunlara bakmadı, sürekli yeni çıkan oyunları oynadı.

Bu oyun da harcandı resmen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kontendoo -- 19 Şubat 2008; 18:01:51 >

• quote:

Orjinalden alıntı: mastenc

quote:

Orjinalden alıntı: Blizz

quote:

Helaya veya başka bir save yerine gidip save yaptıktan sonra save and quit yaparak çıkma direk çık oyundan zaten yapmıştın ya save ne diye save and quit yapasınki dediğim gibi yaparsan zaten oyunu tekrar açtığında Loading olur ve o hafızaya aldığın yerden başlarsın yok sen hala save and quit yaparsan oyunda sadece 1 save olduğu için geri dönüşün olmaz sürekli baştan başlarsın...

Cevap icin tesekkurler. fakat `save and quit`i secmenin bu anlama geleceginin oyunda uyarisinin olmasi gerekirdi bence. Mana olarak kaydet ve cik demek cok da anlamsiz degil, en azindan son save noktasini saklayarak cik demekle ayni manaya gelebiliyor. Anlasilan oyundan direkt dashboard a atlayarak cikmak lazim.

• işte ben bunu anlamıyorum ya bu oyun da tamam zaman önemli anladık zamanlama önemli geriye dönüş yok tamam ne güzel heyecan katar oyuna ama ...ya en azından birde çok save aça bilmemize izin verseler bu oyun böyle olmazdı.!

Yani sadece bir savein olması ve bütün savelerin onun üzerine kayd olması çok çok çok ço....SAÇMAPS1 de bile istediğin kadar save açabiliyorduk..
  • Benim tek memnun olmadığım nokta şu;Oyunda istediğimiz kadar rahat gezme hakkımız yok çünkü vakit el vermiyor.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.