Şimdi Ara

Dead Space 2 (ÇIKTI) (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
329
Cevap
1
Favori
18.525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

http://playeraffinity.com/pc-reviews/Dust-Collectors-DeadSpace2.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoldPunch -- 27 Ocak 2011; 5:25:11 >
  • açıkçası bu kadar iyi çıkacağını tahmin etmemiştim. eğer zamanınız varsa bir oturuşta 4 -5 chapter bitiriyorsunuz. o kadar merak uyandırıcı ve bir o kadar da korkutucu.

grafikler harika. ilk oyundan çok daha ileri gitmişler. ilk oyunda gölgelerde sorunlar vardı. bunda hemen hemen her ışık dinamik gölge veriyor. ve ışıkların uzak yüzeylerde verdiği gölgeler de yumuşatılmış. hakikaten gördüğüm en iyi gölgelendirmeler var oyunda. visceral ikide çözmüş olayı. doku kalitesi ışıklandırma kalitesi modellemeler. ben bu trailerların dan çok daha fazlasını gördüm oyunda.inanın oynayınca siz de anlayacaksınız. 1 den çok az daha iyi olacağını düşünmüştüm ama inanılmaz fark var.. hayır animasyonlar da bir o kadar iyi. eğer 1. oyun grafikte 10 üzerinden 4 alırsa bu oyun en az 8 alır. abartısız grafikler bambaşka yerlere gitmiş.

oyun sisteminde de bir çok değişikliğe gidilmiş. hack sistemi gelmiş. ufak bir mini oyunla uğraşıyorsunuz bazı bölümleden geçebilmek için. cisimleri hareket ettirme olayına ayrıca bir boost eklenmiş ki harika olmuş bu olay.akıllı davranırsanız sadece bununla bile ilerleyebilirsiniz. 1. oyundan 3 sene geçmiş ve haliyle teknoloji biraz gelişmiş. bu konuya da yansımış. rig daha farklı görünüyor. suit daha farklı. map indicator daha yumuşak dönüşler veriyor. 1 de bazen nereye gideceğimizi anlamakta zorlanıyorduk keskin dönüşleri yüzünden.plasma cutter bile farklı ( hatta isaac ilk plasma cutter ı görünce o bir plasma cutter mı diye soruyor ) bunun dışında oyun eski havayı tekrar solumak isteyenler için refurbished plasma cutter diye ekstra para bile istemeyen store da tutabileceğiniz bir plasma cutter daha koymuş. ohannes diyordum visceral. ayrıca oyuna loot sistemi de eklenmiş. ama ne loot kemik çıtırdılarıyla loot yapıyorsunuz biraz psiko bir şey evet.

bunlar dışında plasma cutter yine döktürüyor. galiba oyundaki en iyi silah. aslında diğer oyunlarla kıyaslarsak bildiğin tabanca kategorisinde bu. ama alt fire ının plasma cutter ı paralel ve dikey hale getiriyor olması ( ki bu limbleri ayırmak için oldukça önemli bir özellik ) ve sapmaz bir nokta atışı yapıyor olması, gelişmelerinin fazla olması onu vazgeçilmez bir silah haline getiriyor. ayrıca yeni gelenlerden javelin de harika bir olay. kullanımı biraz zor evet. ama alt fire ı bence böyle bir oyun için çok işe yarayan bir olay. bazen bir necromorph u vurunca hareket etmiyor. öldü sanıyorsunuz. birden arkanda bitiverince tekrar vurmak gerekiyor. ama bu silahta böyle bir olay çok daha rahat.neyse oynayınca anlarsınız line gun yine harika iş çıkartıyor ayrıca.

hemen hemen her korku klasiğini bitirmişimdir. gerçekten oldukça iyi örnekleri gördüm. amnesia yı bile uzunca bir süre tattım. ve inanın ne boğuk ortamlar ne atmosferler yaşadım ama dead space 2 kadar karizma ve mükemmel bir korku oyunu görmedim. kulvarları farklı da olsa korku oyunu olarak dead space 2 ne silent hill bırakır ne alone in the dark ne resident evil. vallahi fanları hiç kusura bakmasın. yiğidi öldür hakkını yeme.

eğer kalbiniz dayanıyorsa mutlaka oynayın. böyle oyunlar çok zor gelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kubillian -- 27 Ocak 2011; 9:35:14 >

• grafikler berbat bence , pc de 4830 ekran kartı ile 1080p çözünürlükte 60 frame de oynamıştım ilk dead space i , xbox daki grafikler 4830 un yanında berbat kalıyo 5 senelik makina bi yere kadar
  • quote:

Orijinalden alıntı: silenzio

grafikler berbat bence , pc de 4830 ekran kartı ile 1080p çözünürlükte 60 frame de oynamıştım ilk dead space i , xbox daki grafikler 4830 un yanında berbat kalıyo 5 senelik makina bi yere kadar

Sesli güldüm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: silenzio

grafikler berbat bence , pc de 4830 ekran kartı ile 1080p çözünürlükte 60 frame de oynamıştım ilk dead space i , xbox daki grafikler 4830 un yanında berbat kalıyo 5 senelik makina bi yere kadar

sana anlatsak da anlamazsın ki...neyse süper bilgisayarınla mutluluklar dileriz xbox bölümü olarak belki bir gün nasaya bağış yaparsın.
  • pc de tabiki daha iyi olacaktır çöz. , aa farkı olacak bikere ama bir iki video izledim 5970 le falan oynamışlar frame durumu max ayarlarda pekde per. görünmüyordu
  • Arkadaşlar burasıyla alakası yok ama yardımcı olursanız sevinirim bu oyunu ps3 icin almayı düşünüyorum normal versiyonla limited edition arasında fark nedir şimdiden teşekkürler
  • Limited' da Wii için çıkan rail shooter tarzı bir oyun daha varmış. Extraction.
  • quote:

Orijinalden alıntı: evo_4
    Limited' da Wii için çıkan rail shooter tarzı bir oyun daha varmış. Extraction.

Tşk ederim
  • demoyu oynayım dedim tadı kursağımızda kaldı hemen oyunu almak lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadir26 -- 27 Ocak 2011; 15:51:25 >
  • Aslında tam olarak korku değil yahu.. bunun başka bir türü vardı alien nasıl sinemada türü korku diye geçiyor ama sci-fi thriller sinema türünde. fakat oyun dünyasında survival horror. yoksa korkunç değil yani ani zıplamalarla çıkan kaç şeye wtf dersiniz ki şayet kalbiniz atmaya başlar tepki vermessiniz yaratık arkanızdan gelir bir kere küfür edip beynini dağıtırsınız.

en nihayetinde plasma cutter kimde ??? kim daha karizma ?? ve kim ana karakter ?? böyle kendinizi gaza getirici bir ruh haline sokarar yardırabilirsiniz. şayet amerikalılar tırsmadan oynuyor sadece "HOLLYYY F*CK!!!" tarzı tepkiler ile 1 saniye bi ürküp sonra necromorph'u doğduğuna pişman ediyor yazık abi onlarada başka çareleri yok yan yan geliyorlar alkollü şoparlar gibi kol bacak daha gelmeden gidiyo garibanların.

• Bu oyunu xboxda oynamak cok daha zevkli gercekten. Oyunda kendinizi ne kadar gucsuz hissederseniz o kdar korkuyorsunuz. 1,5 senelik konsol kullanıcısıyım gamepad hakimiyetim bayağı gelisti ancak hala bir mousedaki kadar iyi degilim. Bu durumda dusmanlari vurmak daha zor oluyor ve haliyle oyun daha bi tırstırıyor adamı. Gamepadin tetikleriyle verdiği silah hissi de cabası. İnsan bazen silaha sımsıkı sarılır gibi gamepadi sımsıkı tuttuğunu farkediyor

Yanlız bir kere ilginç bişey basıma geldi. Oyunda öldüğüm sırada xbox kitlendi ve gamepad titreme halinde takılı kaldı. Xboxım jasper ve öyle pek bir sorun veren bi alet değil. Böyle bişey başına gelen oldu mu. Valla 3.5 attım o sırada.
  • quote:

Orijinalden alıntı: In Isaac We Trust

Aslında tam olarak korku değil yahu.. bunun başka bir türü vardı alien nasıl sinemada türü korku diye geçiyor ama sci-fi thriller sinema türünde. fakat oyun dünyasında survival horror. yoksa korkunç değil yani ani zıplamalarla çıkan kaç şeye wtf dersiniz ki şayet kalbiniz atmaya başlar tepki vermessiniz yaratık arkanızdan gelir bir kere küfür edip beynini dağıtırsınız.

en nihayetinde plasma cutter kimde ??? kim daha karizma ?? ve kim ana karakter ?? böyle kendinizi gaza getirici bir ruh haline sokarar yardırabilirsiniz. şayet amerikalılar tırsmadan oynuyor sadece "HOLLYYY F*CK!!!" tarzı tepkiler ile 1 saniye bi ürküp sonra necromorph'u doğduğuna pişman ediyor yazık abi onlarada başka çareleri yok yan yan geliyorlar alkollü şoparlar gibi kol bacak daha gelmeden gidiyo garibanların.

amaç zaten o gerilimle beraber korkuyu verebilmek , yoksa sağlıklı yetişkin bir insanı nasıl korkutsunki oyun

• quote:

Aslında tam olarak korku değil yahu.. bunun başka bir türü vardı alien nasıl sinemada türü korku diye geçiyor ama sci-fi thriller sinema türünde. fakat oyun dünyasında survival horror. yoksa korkunç değil yani ani zıplamalarla çıkan kaç şeye wtf dersiniz ki şayet kalbiniz atmaya başlar tepki vermessiniz yaratık arkanızdan gelir bir kere küfür edip beynini dağıtırsınız.

Bu oyunda korkup korkmamak kendinizi ne kadar kaptırdığınıza bağlı. Kısaca korkmak için oynarsanız korkarsınız. Eğer korkmaktan korkuyorsanız korkmadan oynamakta mümkün tabi.

• Aynen demek istediğim oydu.. ama ben işin korku boyutundan çok bilimkurgu öğelerine bakıyorum. oyun her bakımdan başyapıt atıyorum dead space'in evreninde bir side story ile normal bildiğimiz bir savaşı anlatsa bize bu oyun bildiğin gears of war evreni kadar detaylı bir evren var her açıdan.. özellikle kıyafetler insanlar inanışlar ve silahlar.. çok orjinal.
  • 11. chapter'dayı ve aldığım 3. zırh...
    başka zırhımız yok mu acaba arkadaşlar?
    gizli zırh falan?
    eğer böyleyse zırh sayısı ilk oyundan az, keyif veriyordu bu olay...
  • Suit dediniz aklıma ne geldi.

• GameSpot PS3 versiyonuna 9.0,360 versiyonuna 8.5 vermiş..Bence çok abartmış o kadar fark yok PS3'te biraz daha Loading süreleri kısa falan o kadar öyle aman aman fark yok Lead Platform diye..Diğer incelemeler aynı zaten..
  • quote:

Suit dediniz aklıma ne geldi.

• ilk oyununda adam dilsizdi oyun bitene kadar tek kelime etmedi bundada aynımı yine dilsizmi eleman ?
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.