Şimdi Ara

Dead Space™ (ÇIKTI) (15. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.803
Cevap
1
Favori
97.148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Oyun güzele benziyor inş. oynamak nasip olur
  • Arkadaşlar bu bolumde takıldım duvardan tırmanmamı soyluyor ama yapamıyorum
     Dead Space™ (ÇIKTI)

Dead Space™ (ÇIKTI)
  • Bioshock'tan bile tırsan bir insana bu oyunu önerirmisiniz acaba ?
  • Kontroller dışında harika bir oyun olmuş. Bir süre sonra kontrollere alışınça pek sorun kalmıyor gerçi. Birde, AA açamadım ben. Sorun bende mi, yoksa oyunda AA açmak mümkün değil mi?

@bomanti; orası yerçekiminin olmadığı bir bölge. Mouse'u sağ tuşla, düz bir yere hedefleyip CTRL tuşuna basınca, oraya zıplıyor. Ardından tam karşı yöne aynı şeyi tekrar yaparak gitmen gereken yere atlıyorsun. Eğer hedeflediğin yer uygun değilse kırmızı bir ışık yanıp sönüyor silahta.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Bomanti

Arkadaşlar bu bolumde takıldım duvardan tırmanmamı soyluyor ama yapamıyorum
     Dead Space™ (ÇIKTI)

Dead Space™ (ÇIKTI)

tırmanmayacaksın.zero-g zıplaması yapacaksın.orada nasıl yapacağını gösteriyor.panelden yerçekimsiz ortamı açtıktan sonra zıplayacağın yere bakacaksın.daha sonra sağ mouse tuşuna basılı tutarak sol ctrl tuşuna basacaksın.zıplayacağın yer mantıken zaten kafanın yukarısında olmalı hiza olarak.kapı var orada oraya zıplıcan zaten.

• quote:

Orjinalden alıntı: eagle_f1

PS3 VE XBOX360 RESİMLERİNDEKİ GÖRÜNTÜ KALİTESİNİ YAKALAMANIN YOLU!!!

Oyunun PS3 ve XBOX360 resimlerine imrenerek bakıyordum ve bi kaç ince ayarla görüntü kalitesini nasıl arttıracağımızı buldum arkadaşlar.

Oyunun grafik ayar kısmını kurcaladıysanız oyun içindeki brightness ayarını sıfıra getirmenin görüntü kalitesini biraz arttırdığını farketmişsinizdir,yapmamız gereken bu ayarı daha da aşağı çekmek.

" C:\Users\........\AppData\Local\Electronic Arts\Dead Space " deki settings.txt dosyasını açın(bendeki işletim sistemi ingilizce olduğu için bu şekilde,türkçe kullanıyorsanız " C:\Kullanıcılar\Kullandığınız kullanıcı ismi\...\Dead Space " şeklinde olmalı).

Bu dosyadaki " Window.Gamma " seçeneği sizin oyun içinde belirlediğiniz brightness değerine göre 0 ile 1.00000000 arasındadır,bu değeri -1 yapın, yani " Window.Gamma = -1.00000000 " yapın. (-1 oyunun izin verdiği en yüksek negatif değer,bunun altındaki değerleri kabul etmiyor.)

Ayrıca " QualityOptions.EdgeAA = true " yu " QualityOptions.EdgeAA = false " yapın.(Bu ayarı oyun içinden de değiştirebilirsiniz.) Bu ayar ise oyunun kendine özgü kırık düzeltme filtrelemesini kapatıyor,açık hali oyunu fazla bulanıklaştırıp renkleri pastelleştirdiğinden kapatmak çok daha iyi sonuç veriyor.

Umarım yardımcı olabilmişimdir arkadaşlar,hepinize iyi oyunlar!

Düzeltme: -1 en yüksek negatif değer değilmiş,zevkinize göre istediğiniz değeri verebilirsiniz

SS'ler oyun içindeki grafik kalitesini fazla yansıtmıyor fakat yine de bi kaç tane koyuyorum;

Dead Space™ (ÇIKTI)

Dead Space™ (ÇIKTI)

Dead Space™ (ÇIKTI)

Dead Space™ (ÇIKTI)

1 ve 3. ss'lerde brightness -1 ve edgeAA kapalı, 2. ve 4. ss'lerde brightness +0.5 ve edgeAA açık (ss'ler oyun içine göre oldukça karanlık çıkıyo,daha kaliteli resim koyabilmenin bi yolu var mı???)

Not:Resimleri mesajda göstermeyi başaramadım bi türlü!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eagle_f1 -- 27 Ekim 2008; 22:11:29 >

• Fraps ile çektiysen fraps ile koyma...JPG formatı kaliteyi düşürür png halinda koy ama link halinde :S

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cannibalz -- 27 Ekim 2008; 22:10:21 >
  • eagle_f1 çok karanlık olmuş böyle.bunu zaten monitör ayarlarından da yaparsın.hiç dosya editlemekle uğraşmaya gerek yok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kirmizibulten

tırmanmayacaksın.zero-g zıplaması yapacaksın.orada nasıl yapacağını gösteriyor.panelden yerçekimsiz ortamı açtıktan sonra zıplayacağın yere bakacaksın.daha sonra sağ mouse tuşuna basılı tutarak sol ctrl tuşuna basacaksın.zıplayacağın yer mantıken zaten kafanın yukarısında olmalı hiza olarak.kapı var orada oraya zıplıcan zaten.

Saol dostum geçtim orayı oyunu bay korkulu oynuyorsun
    yaw bide su silahin mermisi sınırsız sanıyordum halbuki değilmiş
  • çok enteresan bir oyun özellikle ses efektleri 5+1 de etkili

biraz system shock 2 biraz bioshock havası var

tabi biraz da timeshift

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi venomtrk -- 27 Ekim 2008; 22:37:59 >
  • Beyler ben seslerde sorun yaşıyorum,sesler sürekli tekrar ediyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: DMUKKS

Bioshock'tan bile tırsan bir insana bu oyunu önerirmisiniz acaba ?

Bioshock' da electro bolt + ingiliz anahtarı kombosuna yoğunlaştıktan sonra kokacak bir şey yok bence, sadece Big Daddy' ler biraz stres yaratıyor insanda o kadar.
  • Klavye mouse'la biraz oynadım, kontroller alışınca iyi ama bir gamepad takıp onunla deneyin. O şekilde kontroller çok daha kolaylaşıyor. Kamera açısından şikayet eden arkadaşlar, o daha kapalı mekan hissi vermesi için yapılmış tahminimce. Ayrıca karakterin gıkını bile çıkarmaması gordon freemanı hatırlattı. Ama bu oyunda en azından Half Life'daki lineerlikte ilerlemiyoruz. Grafikler çok kaliteli, System Shock 2'den beri bu kadar geren bir oyun oynamamıştım. Antialiasing'i visual altında advanced seçeneği var. Ordan açabilirsiniz. Herşeye ek olarak, oyunun geri planında da oldukça detaylı bir evren hazırlanmış gibi geliyor sanki. Bundan sonra da pek çok devam oyunu gelecek diye düşünüyorum. EA'in elinden böyle kaliteli, ayrıntılı, emek harcanmış oyunlar çıkmazdı ya, herşeyin bir ilki varmış demek.

• Oyunun en başta kendine özgü bir havası var. Gayet sürükleyici heyecanlı ve tırsıtıcı bir oyun. Kontroler iyi ama daha iyi olabilirmiş. Farenin hasalığını en sona getirmeme rağmen hiç rahat değilim. Etrafıma türüken adam gibi bakamıyorum bile. Koşarken iyi ama silahla gene problem yaşıyorum. Yani yakındaki bi yaratığa hemen nişan alıp vurmak cok zor oluyor. Allahtan ilk cıktıkları zaman böğürüp zaman kaybediyorlarda bende zaman kazanıp vurabiliyorum. Hayatımda zorluk ayarı olarak easy de oynadığım 3-5 oyundan bir tanesi heralde. Bu seferde cok kolay oldu ama olsun sonuçta amaç korkutmak ve çok iyi başarmişlar. Yani çevremde olup biteni görmek için harcadiğim çaba bile korkutucu. 30 dakika oynadım turtum bu yazıyı yazıyorum. Ve oyun Ses 85 Grafik 85 oynanabilirlik ise 70 alıyor benden. Oynarken biraz daha rahat olunabilseydi bence klasik olmaya aday olurdu. Gecenn sene Halgate london u bu şekilde beklerken Fiyasko çıkmıstı. Ama bu oyunun bu ay cıkacağindan ay başinda haberim oldu. Fakat oyun gerççekten kaliteli. Ve son olarak teşke karakteri biraz daha ayrıntılı yapsalarmıs. Kask cok süper fakat aşağisi cok cılız kalıyor. Şöyle biraz şekil yapsalarda mükkemel olurdu. Umarim ilerde canavarlarla silahsızda cok rahar savaşabileceğimiz oyunlarda cıkar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasan1986 -- 27 Ekim 2008; 23:07:19 >

• oyun mu bu şimdi
  • Arkadalr oyun ne kadar uzun bilen var mı acba. Kaç saate bitiyor ortalama.
  • Arkadaşlar ben bi yerde takıldım.. Kapı sürekli açılıp kapanıyor geçemedim orayı.. ne yapmam lazım orada..
  • 4. bölümün sonlarına doğru olsa gerek, geniş ve uzun,dış mekanda olan bir koridordan geçmemiz gerekiyor.Orada geminin meteor savunma sistemi ile alakalı bir olay oluyor ve bizim başımıza ya meteor yada savunma mekanizmasının fırlattığı torpidolar çarpıyor.Koridorun ortasına gelmek dahi çok zor. Buradaki olay nedir arkadaşlar

Ek:Kendi hızlı bir şekilde açılıp kapanan kapılara Statis kullanacaksın.Sağ fare tık+C Nasıl kombinasyon ama
    Şunu söylemeden geçemeyeceğim arkadaşlar;lütfen topiği çöpe çevirmeyelim.Bir soru sormadan önce topiği mutlaka inceleyelim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sorceress -- 28 Ekim 2008; 2:26:06 >

• quote:

Orjinalden alıntı: profiteer

Arkadaşlar ben bi yerde takıldım.. Kapı sürekli açılıp kapanıyor geçemedim orayı.. ne yapmam lazım orada..

kapıya nişan al ctrl+c yap.kapının bulunduğu zamanı yavaşlatıyor.
  • Oyun Genel Olarak 90 Aldı Benden..
    Hard Seviyede oynuyorum Ve Gayette Heyecanlı Oluyor..Medium Neysede Easy Seviyesinde Yaratık Bile Çıkmıyor Mumla Yaratık Arar Hale Geldim..
    Mause Haricinde Pek Sorun Olmuyor Ama Oyuna Alıştıkça Görüntü Yakınlığı ve Mouse Olayına Alışmaya Başlıyorsunuz..

Bence Başarılı Bir Yapım..

Edit: Hard Çok Zor :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LoTaR -- 28 Ekim 2008; 3:49:08 >
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.