Keşke bu sporla hiç tanışmasaydım. Vücut geliştirme ile başlayıp powerlifting ağırlıklı deadlift, squat, bench pressle birkaç sene çalıştım. 10 sene önce burada açtığım konular da var. Hareketleri yaparken hiçbir sakatlık yaşamadım. Formum da doğruydu. Sonra korona zamanı sporu bir daha dönmemek üzere bıraktım. Şu an yaşım 27 yürüsem belim ağrıyor, otursam belim ağıyor. Doktora gidiyorum mr çekiyor ufak bi fıtık başlangıcından başka birşey yok diyor. Spor salonunda hayvan gibi ağırlıklar giren ben askerde rezil oldum ayağa kalkarken bile 70 yaşında dede gibi 2 kişi yardımıyla kalkıyordum doktor sürekli yatış verdi acıya ağrı kesicilerle dayandım. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Deadlift sakın yapmayın
-
-
Deadlift'in o kadar sıkıntılı bir hareket olmasına rağmen profesyonel olmayan kişilerin tercih etmesinin ne derece yanlış olduğunun bir örneği bu yazdıkların. Sağlıklı bir yaşam için spor yapanların bazı şeyleri ciddiye alması gerekiyor, bunun geri dönüşleri de büyük pişmanlıklara sebep olabiliyor ne yazık ki, geçmiş olsun bu arada.
-
Sağol. Bugun twitterda gördüm deadlift yapıp bıraktıktan sonra beli benim gibi olan ve benim gibi doktorun birşeyin yok diyip gönderdiği insanları. Nasıl tedavi olacaz bilmiyorum. Fizyoterapist deneyeceğim sanırım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Deadlift yapmayıp beli ağrıyanlar ne olacak o zaman ?
Boş yapmışssın
-
34 yaşındayım. uzun süredir deadlift yapıyorum. Hem de çok ciddi ağırlıklarla yapıyorum. Deadlift den aldığım verimi hiçbir şeyden alamam. Deadlift, Bench press ve squat bu işin olmazsa olmazları.
-
yüzmeyi denedin mi iyi gelebilir.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X