Şimdi Ara

Debriyaj ve Frene birlikte bastım ve...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.129
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dün Corolla 1,6 SOL aracımla, yokuş aşağı inerken debriyaj ve frene birlikte basarak indim. Tam dururken fren pedalında bir tıkırtı oldu. Şu anda bir problem yok ama o tıkırtı çok fenaydı. Aklıma takıldı ne olmuş olabilir. Selamlar

• ABS'dir. devreye girmiştir. bir sorun yok.
  • Abs kısa sureligine devreye girmistir korkma arabanda birsey yok. Esas ayagın gaz pedalındayken dokun frene bak o zaman neler oluyo....
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hasanka

Abs kısa sureligine devreye girmistir korkma arabanda birsey yok. Esas ayagın gaz pedalındayken dokun frene bak o zaman neler oluyo....
    Ben abs yi genelde karlı buzlu yollarda hissediyorum.
  • o tıkırtı dediğin arkadaşlarında dediği gibi abs nin devreye girmesidir. pedalda öle bir tıkırtı ve geriye doğru basınç hissettiğinde ayağını sakın geri çekme yada baslkıyı hafifleyme , tam tersine ayağını paspasa değdirecek akdar frene bas yani freni kökle. aksi taktirde fren mesafen çok fazla artar abs devreden çıkar ...
    quote:

Orjinalden alıntı: hakans06

Dün Corolla 1,6 SOL aracımla, yokuş aşağı inerken debriyaj ve frene birlikte basarak indim. Tam dururken fren pedalında bir tıkırtı oldu. Şu anda bir problem yok ama o tıkırtı çok fenaydı. Aklıma takıldı ne olmuş olabilir. Selamlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: düttürüleyla

o tıkırtı dediğin arkadaşlarında dediği gibi abs nin devreye girmesidir. pedalda öle bir tıkırtı ve geriye doğru basınç hissettiğinde ayağını sakın geri çekme yada baslkıyı hafifleyme , tam tersine ayağını paspasa değdirecek akdar frene bas yani freni kökle. aksi taktirde fren mesafen çok fazla artar abs devreden çıkar ...
    quote:

Dün Corolla 1,6 SOL aracımla, yokuş aşağı inerken debriyaj ve frene birlikte basarak indim. Tam dururken fren pedalında bir tıkırtı oldu. Şu anda bir problem yok ama o tıkırtı çok fenaydı. Aklıma takıldı ne olmuş olabilir. Selamlar
    ABS o ya.Debrijayla frene zaten genellikle birlikte basılır.

• quote:

Orijinalden alıntı: SabitSalınım

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: SabitSalınım

sırayla bassak ne olur ??
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: TUNERBOY

quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: TUNERBOY

quote:

bi frene bi deriyaja bi frene bi debriyaja bas arada da gaza bas

• quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

quote:

quote:

Alıntıları Göster
    ...
    Yanlış mesaj

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nastyboy -- 12 Ağustos 2006; 21:23:40 >

• ABS DEVREYE GİRMİŞ SORUN YOK

• quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

quote:

quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Yazılımcı Online

gereksiz bir post olacak, gülmem lazım buna

• quote:

Orijinalden alıntı: Tanselah

quote:

Orjinalden alıntı: Yazılımcı Online

gereksiz bir post olacak, gülmem lazım buna

Alıntıları Göster
    ABS devreye girmiş..

Ben ilk defa ABS li arabaya bindiğimde ABS yüzünden kaza yapıyordum Frene bi bastım takır tukur ses geliyor, fren pedalıda titriyordu, hemen ayağımı pedaldan çektim arıza vardır diye, sonra el freninde dayandım.. Meğersem ABS imiş..

• quote:

Orijinalden alıntı: Cloud Nine

ABS devreye girmiş..

Ben ilk defa ABS li arabaya bindiğimde ABS yüzünden kaza yapıyordum Frene bi bastım takır tukur ses geliyor, fren pedalıda titriyordu, hemen ayağımı pedaldan çektim arıza vardır diye, sonra el freninde dayandım.. Meğersem ABS imiş..

Alıntıları Göster
    Evet aynısı ara sıra banada oluyor.Korkacak bir şey yok.

• quote:

Evet büyük ihtimalle ABS devreye girmiştir. Ama uzun bir yokuşu iniyorsanız ayağınızı debriyajda tutmaktansa vitesi boşa atın. Ayağınızı uzun süre debriyajda tutmanız aracınız için zararlıdır. Eğer tıkırtı çok kuvvetli değildi ise ve durmadan önce frene de hafif basarken de hissediyorsanız aracınızı servise götürün.
  • Yokuş aşağı eğer aniden durman gerekmiyorsa debriyaja basman gereksiz...
    Araba dahada hızlanır...
    Kontrol zorlaşır.
    Boştayken fren daha verimsiz çalışır.Vitesteyken ve boşta deneyin anlarsınız.

2. yada 3. vitesteyken frene basmakla araç stop etmez.
    Ani frende ise yani tehlike anında debriyaja basmanın manası yok...
    zaman kaybı lüksümüz yok..kökle freni..araç zaten ivmeli olduğu için stop etmez.etsede sorun yok,daha iyi yangın çıkmaz.

Zaten motorun devrinden ve sesinden stop edeceğini kestirebiliriz.viteste yokuş aşağı inemek daha verimli bana göre.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dozi17

Yokuş aşağı eğer aniden durman gerekmiyorsa debriyaja basman gereksiz...
    Araba dahada hızlanır...
    Kontrol zorlaşır.
    Boştayken fren daha verimsiz çalışır.Vitesteyken ve boşta deneyin anlarsınız.

2. yada 3. vitesteyken frene basmakla araç stop etmez.
    Ani frende ise yani tehlike anında debriyaja basmanın manası yok...
    zaman kaybı lüksümüz yok..kökle freni..araç zaten ivmeli olduğu için stop etmez.etsede sorun yok,daha iyi yangın çıkmaz.

Zaten motorun devrinden ve sesinden stop edeceğini kestirebiliriz.viteste yokuş aşağı inemek daha verimli bana göre.
    Boşta yokuş inmek, hem benzin sarfiyatını arttırır bildiğim kadarıyla ( Enjeksiyonlu araçlarda ) hemde aracı durdurmak zorlaşır..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cloud Nine

Boşta yokuş inmek, hem benzin sarfiyatını arttırır bildiğim kadarıyla ( Enjeksiyonlu araçlarda ) hemde aracı durdurmak zorlaşır..

Alıntıları Göster
    kesinlikle abs dir!!
    bazen bendede tikirdi oluo!! hatta fren pedali oyle bi ayagima vuruoki aha diom araba cildirdi
  • quote:

Orijinalden alıntı: cilikka

kesinlikle abs dir!!
    bazen bendede tikirdi oluo!! hatta fren pedali oyle bi ayagima vuruoki aha diom araba cildirdi

Alıntıları Göster
    Benim yaris te her firsatta tekmelio beni fren pedali ile yaw

en ufak yolda bozukluk olsun hemen koklemesen bile freni abs girio bozulmasa bari

• quote:

Orijinalden alıntı: ceyhunberber

Benim yaris te her firsatta tekmelio beni fren pedali ile yaw

en ufak yolda bozukluk olsun hemen koklemesen bile freni abs girio bozulmasa bari

Alıntıları Göster
    neymiş bu ABS yav boyle
    ben bunları bilmiyodum , teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: Bekir__

neymiş bu ABS yav boyle
    ben bunları bilmiyodum , teşekkürler

Alıntıları Göster
    Sağolun arkadaşlar beni aydınlattığınız için. Daha önceleri sert fren yaptığım zamanlar oldu ve ABS devreye girmişti ama tıkırtıyı o kadar sert hissetmemiştim. Bu sefer fren pedalına hafif dokunduğum için şiddetli hissettim demekki. Selamlar
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.