Şimdi Ara

Dedemi de Kara listeye aldım (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
1
Favori
9.376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
122 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

ulan babam da babasına sürekli para bırakıyor. ben köye gidince elim boş gitmem sürekli 50 60 euroluk yardımlar yapardım köyde eve erzaklar alarak. Ki bende öğrenciydim o dönemler!

ulan dedem ne nenem olacak insanlar gidip amcamın çocuklarına yediriyorlar ne varsa.

ulan evlendim. ilk çocuğu yaptım. neneme sözüm vardı evleneyim ilki kız olursa senin adını koyucam. Allah şahitti zaten. sözümün ardında durdum.

yahu para verirlerdi arada istemezdim. meğer bana 25 euro verirken amcamların çocuklarına okul döneminde bile her ay 25 er euro gönderiyorlarmış. çevirme yaparlar beni çağırmazlar, inek kesilir bana düşmez. amcam zaten dalaverecinin teki! lan dedemle nenem benim için "okuyamayacak, oğlumun parasını harcıyor" gibi laflar ediyorlarmış arkamdan! Lan gittim ingiltereden BURS ile Master bitirdim! diplomamı aldım dedemin eline verdim. Adam bakmadı bile ki amcamın iki oğlu da okuyamadı. dedemin nefreti sanırım bu yüzdendi! lanet olsun lan birde en büyük çocuk da benim , babam da en büyük çocuk! düşünün babam bunlara bakmış hayatı boyunca annemle evlenene kadar. 26 yaşına kadar bunlara bakmış!

tüm bunlara rağmen yine insanlardır dedim geçen yaz köye gittim yoksa direkt yunana tatile villaya gidecektim! dedim torunlarını görsünler.

lan benim hanım , kız için süt istemiş. Babaannem "o amcaan gidecek" diye engellemiş.

yumurta almak istemiş yumurtalar seledeki, amcamlara ayrılmış.

abi yok. Vallahi billahi Allah şahit. Ben elimden geleni yaptım. bir biz yaranamıyoruz Allah kahretsin böyle işi. Ben 34 yaşındayım. Konuyu açan arkadaşım... hayatın kuralı bu sanırım. ama ne diyim. Allah uzun ömür versin hepsine. göçüp gittiklerinde yine üzülücem. orasını biliyorum.

• Kimseden hiçbirşey beklemeyin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel ülkemin gene bir evlat ayrım olayı. Çok merak ediyorum. Evlat ayıran bu ana babalar ne kazanıyor? Kul hakkı değil mi bu?

Hesabını nasıl verecek? Ne diyelim. Sonuna kadar haklısın.

• Haklısın, yapabileceğin 2 şey var. 1-) açıkça konuşmak, 2-)muhabbeti kesmek. 1. yi yapıp redderse zaten 2.yi yaparsın. Elbet size muhtaç kalacak, bunu da açıkça ifade ediniz.

• dedene balgam at

• arkadaşın ailesi her türlü yardımı yapmasına ve gerekli ilgiyi göstermesine rağmen dedenin maaşını haketmeyen torunlarına vermesi hiç adil değil.

adalet duygusu zedelenmemeli. yok zedeleniyorsa akrabaymış, yaşlıymış falan geçeceksiniz bunları. konunun menfaatle bir alakası yok.

• dededen insana hayır mı gelir. bizde de var bir tane bütün malı mülkü yüzüne küfür eden evlatlarına verdi. biz de uzakta olduğumuz halde necisin bile demez.

• OzguR1992 kullanıcısına yanıt

Hocam miras kaçırma davası açarsanız kazanırsınız. Zaman aşımı da yok bu davalarda. Haberiniz olsun.

• dedeye sahip çıkalım diyemicem

öyle göze böyle tarak de ne hali varsa görsün yedirdikleri baksın

• bizdeki de öyle hocam yaşlılıkta para daha da sıcak geliyor sanki anlam veremiyorum.  

• CockroachHunteR kullanıcısına yanıt
    Hocam o işler öyle olmuyor içinde olmayan anlayamaz. Babam gil 5 kardeş rahmetli babaannem ile dedem sadece en küçük halama evlat muamelesi yapıp diğerlerine taş oyuğudan çıkmış gibi davrandılar.
    2005 de evimiz yandı bir ikindi vakti. Üzerimizdeki kıyafetlerle sokakta kaldık hiç birşey kurtaramadık. Aynı gün 400 - 500 km uzaktan eş dost geldi de 50 km uzaktan dedem gelemedi. Ertesi gün geldi yarım saat bakın tam yarım saat durup işim var dedi ve beş kuruş yardım etmeden gitti. Yardım edebilecek durumda olmasına rağmen kimse maddi beklemiyor bu adam çiftçi bir çuval un, fasulye, nohut buna benzer şeyler getirebilirdi ama getirmedi.
    Sonra okul döneminde annem çalışamadı tek babam çalıştı okuttu bizi gene beş kuruş yardım yok. Halamın kızı liseyi özel okulda okudu 4 senede 4 tosun satılıp yardım edildi. Sonra Kıbrısa özel üniye gitti toplam kıymetli yerlerden dört dönüme yakın arsa satıldı okutuldu. Ben evlendim dedemin durumu olmasına rağmen para altın yada düğünde yenecek nohut, un, şeker yerineyerine dalga geçer gibi sadece 1 kilo bal getirmiş. 1 kilo bal... Yani durum böyle olunca insanın içi biraz soğuyor hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ok5800 -- 19 Ağustos 2020; 8:45:37 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• ekonomi doktoru E kullanıcısına yanıt

el altından verdiyse ispatlanamaz bile bi de memur demiş zaten paranın kaynağı maaşı biriktiriyorum der alan adamlar 7-9 bin tl maaş aliyorlarmış

• quote:

Orijinalden alıntı: ok5800

Hocam o işler öyle olmuyor içinde olmayan anlayamaz. Babam gil 5 kardeş rahmetli babaannem ile dedem sadece en küçük halama evlat muamelesi yapıp diğerlerine taş oyuğudan çıkmış gibi davrandılar.
    2005 de evimiz yandı bir ikindi vakti. Üzerimizdeki kıyafetlerle sokakta kaldık hiç birşey kurtaramadık. Aynı gün 400 - 500 km uzaktan eş dost geldi de 50 km uzaktan dedem gelemedi. Ertesi gün geldi yarım saat bakın tam yarım saat durup işim var dedi ve beş kuruş yardım etmeden gitti. Yardım edebilecek durumda olmasına rağmen kimse maddi beklemiyor bu adam çiftçi bir çuval un, fasulye, nohut buna benzer şeyler getirebilirdi ama getirmedi.
    Sonra okul döneminde annem çalışamadı tek babam çalıştı okuttu bizi gene beş kuruş yardım yok. Halamın kızı liseyi özel okulda okudu 4 senede 4 tosun satılıp yardım edildi. Sonra Kıbrısa özel üniye gitti toplam kıymetli yerlerden dört dönüme yakın arsa satıldı okutuldu. Ben evlendim dedemin durumu olmasına rağmen para altın yada düğünde yenecek nohut, un, şeker yerineyerine dalga geçer gibi sadece 1 kilo bal getirmiş. 1 kilo bal... Yani durum böyle olunca insanın içi biraz soğuyor hocam.
    Hocam benimde dedem var küçük amcamın durumu iyi değil adam hiçbir işi tutturamıyor becerikli değil dedem amcama yardım ediyor hatta babamda ediyor bunda anormal bi durum yok benim ailemin durumu iyi dedem çiftci bi harmanda 100k mahsul sattıysa 20-25k amcama veriyor bunda ayrımcılık vs olduğunu düşünmüyorum napsın oğlu aç mı kalsın 2 tane torunu var okula giden
    Şimdi gidip dedeme bana para ver mi diyeyim bence fazla abartıyorsunuz benim kardeşimin maddı durumu benden kötüyse zaten ben kendimde babama derim kardeşime yardım et iş yeri aç para ver yardımcı ol diye
    Dedem bize 25k verse nolur vermese nolur ama amcam için çok para o adam 25k ile 1 yıl geçinebiliyorsa bizim bi tatil paramız 25k

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

Problem zaten maddi durumu eşit veya iyi olana yardım edilmesi diğer evladın ayırılması yoksa ihtiyacı olduğunda problem yok

• Belki desende seni yaptığın bazı şeylerden ötürü karalisteye almistir

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Benim dedem kurban bayramı sabahı vefat etti 1. günü

İlk torun benim. 7 Evladı var hepsi evli hepsinin de 2şer 3 er çocuğu var hiç birini birbirinden ayrı görmedi tek 1 dayım hariç oda serseri tipli birşey ama onunda çocuğuna sahip çıktı hiç bir torununu ayırmadı çünkü.

Yeğenim 35 günlük iken annesi vefat etti 2 tane yetim büyüttü hemde kendi evlatlarına belki yapmadığını o 2 yetime yaptı.

Halen ben kendime gelmiş değilim, annemi aradığım zaman dedem nasıl diye halen sorasım geliyor ki ben hafta da 3 gün rahat ziyaretine giderdim zaten apartmanda aile apartmanıı yabancı kimse yok.

Anne babamdan daha çok dedemi ve annanemi sevdim bu dünya da bir tek annanem kaldı allah ona uzun ömürler nasip etsin.

Keşke son kez bayramda elini öpebilseydim, son nefesimi verinceye kadar içimde acı olarak kalıcak.

Seni çok seviyorum ne kadar hakkım var ise helal olsun.

Allah seni cenneti ile şereflendirsin yattığın yer nurla dolsun.

Baba çocuklarına eşit ve adaletli davranmalı. Birine bir şey veriyorsa aynısını diğerine de vermeli. Onunla ilgilenen, bakımını üstlenen varken onun suratın bakmayıp kendini sallamayanlara yardımcı oluyorsa hak etmiştir yalnız ölmeyi. O zaman gidip onların yanına yerleşebilir mesela böylece yalnız ölmez tabi diğerleri ona bakarsa  . Bu örnekteki babayla senin için bir atasözü var uygun olan "deveye diken insana s. yaranır" diye.  

• Konuyu şöyle okudum benzer bir durumdan bende çekiyordum bizdeki sorun daha çok "narsisistik kişilik bozukluğu"ndan kaynaklı bu tarz sorunlu kişilerde genelde aile yapısında ilişkiler şöyle işliyor

kendi ailesine(karısı/kocası evlatlar) gerekli ilgi alakayı maddi/manevi göstermeyip alakasız kişiler(arkadaşları ahbapları) veya öz kardeşleri varsa onların çocukları vs onlarla haşır neşir oluyorlar adam kayırıyorlar kısacası. Hep etrafında, yakınında olanlar ile iletişim ilgi alaka içinde olduklarından genelde uzakta görüşmediği anca düğün bayram cenaze gibi zamanlarda bulunan kişilere daha bi önem veriyorlar deli divane olurlar onlara yılda bir kere gördüğü sadece işi düşünce gelen akrabaya/arkadaşa dipleri düşer mesela.

Genelde ebeveyn olarak ise birden fazla çocuk olunca (2. 3. çocuk genç olan, sonradan doğan olur genelde) içlerinden birini "altın çocuk" seçerler onun üzerine çok düşerler ilgi alaka yatırım hep onun üzerine olur eşit tutmazlar adil davranmazlar çocuklara içlerinden bir/birkaçını kayırırlar falanda filan

Çok uzuncana bir konu araştırmak isteyen "narsisistik kişilik bozukluğu" olarak googleyayıp araştırabilir, ingilizce olarak ise "narcissistic personality disorder" araştırırken özellikle olay bazında bakın daha rahat olayları çözümleyebilirsiniz neden sonuç ilişkisi kurabilirsiniz.

Şimdi benim bu kadar yazmamın amacı ne neden, konuyu, yorumları okuduğumda yazılan anlatılan olaylarda bu sorunu çokça anımsatan örneklerle karşılaştım bizim toplumumuzda bu sorun, sorun olarak gözükmüyor ve neredeyse toplumsal farkındalık yok gibi bir şey. Narsist bir ebeveyn ile büyümüş (bu anneniz babanız veya onların anne babası vs) bu ortamda yetişenler o kişilik özelliklerini benimseyebiliyor istemsiz olarak ve farkına varıp düzelmezse aynı şekilde çoluğunu çocuğunu da maruz bırakıp onlara da işliyor, zincir gibi gidiyor. Felaket psikolojik sorunlara güven eksikliği, sosyal ilişkilerde başarısızlık, anksiyete, sosyal fobi,ptsd vs gırla soruna neden olabiliyor.

Yani demem o ki sizinde o tarz bir sorununuz varsa veya kendinizde belirti bulduysanız kendinizi de değiştiremiyorsanız benim huyum bu suyum bu diyorsanız ilerde çoluk çocuk yapmayın daha iyi.Eşinize de çocuğa da hayatı işkence edersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi W O M B A T -- 19 Ağustos 2020; 12:10:48 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.