bi kaç gün önce bi arkadaşımdan deepfreeze ile antivirüs ün başlıbaşına bi virüs olduğunu duydum bu doğrumu? ikisinin bir bilgisayarda olması zararlımıdır?
Deep Freeze ve antivirüsü beraber kullanabilirsin kardeşim, ancak antivirüs kullanıyorsan Deep Freeze pek ihtiyacın olmaz, zaten deep freze de önemli belgelerini koruma dışında tutmazsan kaybedebilirsin, bunu sistem geri yükleme gibi düşünebilirsin, herhangi bir zararlı yazılım pc ne bulaştığında deep freeze devreye girer ve bundan kurtulursun ama sana lazım olan şeyleri de beraberinde götürür. Ayrıca sisteminde gerekli programların güncellemesini yapacağında bu programı devre dışı bırakman lazım, yani bana sorarsan hiç gerek yok, bende sadece lisanslı antivirüs kullanıyorum, sende antivirüsünü sürekli güncel tutup, işletim sistemini de güncel tutarsan pek bir sorun yaşamazsın kardeşim.
Hero-
kullanıcısına yanıt
bnde lisanslı bi antivirüs kullanıyorum ama bişeyler öğrenmek içn fln güvensiz sitelere giriyorum antivirüsümün tehdit olarak algıladığı dosyaları indiriyorm fln işimede pek yaramıyorlar. yani şöyle yapsam deepfreeze ve antivirüsü beraber kullansam ama deepfreeze i etkinleştirmesem sadece dosyaları indirrken fln etknleştirsem olrmu. 1tb lik harici hddem var işime yarayan dosyalarımı fln oraya atiom bn öle yapsam nasl olr sizce?
Deepfreeze hiç sevmem, sadece şöyle toplu kullanım alanlardaki PC'ye uygun bence.
Kardeşim bence DeepFreeze hiç uğraşma programı bende yeterince bilmiyorum, sen hiç bulaşma, sıkıntı yaşarsın, çok teferruatlı program, bir kere aktif ettin mi pc ye restart atana kadar kapatamazsın ya da kapalı tutarsan yine pc ye restart atmadan açamıyorsun falan filan, ayrıca antivirüsün tehdit olarak gördüğü dosyaları da indirme kardeşim antivirüsün amacı bu zaten.
quote:
Orijinalden alıntı: xEnLee
bi kaç gün önce bi arkadaşımdan deepfreeze ile antivirüs ün başlıbaşına bi virüs olduğunu duydum bu doğrumu? ikisinin bir bilgisayarda olması zararlımıdır?
deep freeze kullanırsan anti virüs her sistemi açtığında, freezi açtığın gündeki veritabanı sürümünde olacak ve her seferinde sürüm güncellemeye çalışacak.
Hadi pc sürekli internete bağlıysa günceller, ya interneti olmayan bir pc ise bu?
Akk gibi bir saçmalığın olduğu ülkede antivirüs her gün güncelleme indirirse ohooo
Bilgisayarda güveneceğiniz tek kaynak kendinizdir. Olabildiğince açık kaynak yazılımları tercih edin. MS office mesela belgenizin bir kopyasını kendi sunucularına alıyor.
Ondan sonra o sistem etkinleştiren programcıklar çok mu masum? MS onlara niye izin veriyor?
Efendim mesela bitlocker teknolojisi, bu microsofta ait sürücü ve veri şifreleme teknolojisinin tam bir rezalet olduğu açığa çıkarıldı.
Bu dünyada güvenilmeyecek firmaların başını Microsoft çeker, sonrası Google, Intel diye devam eder.
BARIŞ55B
kullanıcısına yanıt
bnde office programlarını hiç sevmem demekki 6. hissim kuvvetliymiş hep notpad e yazarım :) günlüklerimi notpada yaziom oda gitmiodr dmi hocam