Şimdi Ara

Defne sabunu ile saçımı yıkıyorum.Beyazlatır mı? Lütfen bilen biri söylesin.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
32.439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Doğal Defne sabunu ile saçlarımı yıkıyorum. Saçıma inanılmaz derecede faydalı oldu. Saç dökülmesini durdurmakla kalmadı , saçımdaki fazla yağı alıp , yağ dengesine kavuşturdu ve yeni yeni saçlar çıkarmaya başladı. Çok memnunum. Saçıma defne sabunundan başka hiçbir şey sürmek istemiyorum.Tek bir çekincem var o da saçı beyazlatıp beyazlatmadığı. Bir kaç kişiden duydum sabun saç beyazlatıyormuş diye.Ne kadar doğrudur ve bilimseldir bilemem.Ama yine de merak ettim. Bilen biri var mı arkadaşlar?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Defne Sabunu ile Saç Yıkamak Beyazlatır mı?

Defne sabunu, cilt ve saç bakımı için yüzyıllardır kullanılan doğal bir üründür. Bazı kişiler defne sabunu ile saç yıkamanın saça zarar verdiğini veya beyazlattığını iddia etmektedir. Ancak bu iddiaları destekleyen bilimsel kanıtlar mevcut değildir.

Saç Beyazlatma Mekanizması

Saçın rengi, melanin adı verilen bir pigment tarafından belirlenir. İki tür melanin vardır: eumelanin (kahverengi veya siyah) ve feomelanin (sarı veya kırmızı). Saç beyazladığında, melanosit adı verilen hücreler melanin üretmeyi bırakır.

Defne Sabunu ve Saç Beyazlaması

Defne sabunu, saçı beyazlatmaya neden olan bilinen hiçbir bileşen içermez. Beyazlatma etkisi olmadığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Aksine, defne sabunu saçı sağlıklı ve parlak hale getirmeye yardımcı olan bileşenler içerir.

Diğer İddialar

Defne sabunu ile ilgili bazı diğer iddialar şunlardır:

• Saç çıkarır: Defne sabunu, saç köklerini güçlendiren ve saç dökülmesini azaltan bileşenler içerir.
    • Saç döker: Defne sabunu, saçı aşırı kurutursa saç dökülmesine neden olabilir, ancak normalde saçı besler ve güçlendirir.
    • Saç beyazlaması: Yukarıda belirtildiği gibi, defne sabunu saçı beyazlatmaz.

Sonuç

Defne sabunu ile saç yıkamak saçı beyazlatmaz. Aksine, saçı sağlıklı ve parlak hale getirmeye yardımcı olan doğal bir üründür.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ben de zeytinyağlı defne sabunu kullanıyorum 1 yıldır falan. Beyazlatma diye bişey yok. Sadece arada çok kuru kalırsa bi kere şampuanla yıkıyorum sonra devam. Bir de sabunun hijyenine dikkat etmezsen ve saçı iyi durulamazsan kepek yapabilir. Düzgün yıkarsan o da olmaz ama.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben vücudumu yıkıyorum onunla ama malum bölgedeki kıllar bembeyaz oldu..karanlıkta ağaç dibine taharet ederken ortalık zenon far gibi aydınlanıyo

• quote:

Orijinalden alıntı: NamSalanAdam

Ben de zeytinyağlı defne sabunu kullanıyorum 1 yıldır falan. Beyazlatma diye bişey yok. Sadece arada çok kuru kalırsa bi kere şampuanla yıkıyorum sonra devam. Bir de sabunun hijyenine dikkat etmezsen ve saçı iyi durulamazsan kepek yapabilir. Düzgün yıkarsan o da olmaz ama.

Adamsın kardeşim ya. Ben de tam böyle bir yoruma ihtiyaç duyuyordum.Nasıl sevindim anlatamam. Aynen hak veriyorum.Zaten yağ giderici sabunlar sık kullanıma uygun sabunlar değil. Ve ben defne sabununu saçıma nasıl kullanacağım konusunda ustalaştım.Haftada sadece 1 kere saçımı defne sabunu ile yıkıyorum. 20-30 saniye masaj yaparak saçıma sürüyorum.Sonra da bol suyla duruluyorum. Onun dışında diğer günler sadece su ile saçımı yıkıyorum duş alırken.
    Şuan için beyazlatmıyabilir ama ilerde böyle bir şey olur mu sence dersin?

• xxxkingdom kullanıcısına yanıt
    hocam sabun saçınızı kurutmuyor mu, ben bazen hacışakirle yikayayim diyorum taş gibi oluyor sac, ellerim girmiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: cx7

hocam sabun saçınızı kurutmuyor mu, ben bazen hacışakirle yikayayim diyorum taş gibi oluyor sac, ellerim girmiyor

Çok genel bir ifade kullanmışsın.Sabun ama hangi sabun. Binbir çeşit sabun var.Sen hepsini aynı mı zannediyorsun.Hacı şakir dediğin sabunun içinde 100 den fazla kimyasal madde var.Benim kullandığım sabunda 1 tane kimyasal bile yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dtcfli

Ben vücudumu yıkıyorum onunla ama malum bölgedeki kıllar bembeyaz oldu..karanlıkta ağaç dibine taharet ederken ortalık zenon far gibi aydınlanıyo

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • NamSalanAdam N kullanıcısına yanıt
    Markası ne kardeşim bende mehmet aydın diye bir sabunu kullanıyorum sabun kafamı kepek yuvasına çevirdi dediğin sebepten midir acaba bilemedim ama dikkat edicem bu hususa
  • quote:

Orijinalden alıntı: omerosman1907

Markası ne kardeşim bende mehmet aydın diye bir sabunu kullanıyorum sabun kafamı kepek yuvasına çevirdi dediğin sebepten midir acaba bilemedim ama dikkat edicem bu hususa

Otacı Otal'in defne sabununu kullanıyorum.Saçında 30 saniyeden fazla tutma 20 saniyeden de az tutarsan faydasını göremezsin. 20-30 saniye arası yeterlidir.Arkadaşın da dediği gibi bol suyla durulaman lazım.Ama kullandığın sabun markası ile de alakalı bunu da söyleyeyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xxxkingdom

quote:

Ben de zeytinyağlı defne sabunu kullanıyorum 1 yıldır falan. Beyazlatma diye bişey yok. Sadece arada çok kuru kalırsa bi kere şampuanla yıkıyorum sonra devam. Bir de sabunun hijyenine dikkat etmezsen ve saçı iyi durulamazsan kepek yapabilir. Düzgün yıkarsan o da olmaz ama.

Adamsın kardeşim ya. Ben de tam böyle bir yoruma ihtiyaç duyuyordum.Nasıl sevindim anlatamam. Aynen hak veriyorum.Zaten yağ giderici sabunlar sık kullanıma uygun sabunlar değil. Ve ben defne sabununu saçıma nasıl kullanacağım konusunda ustalaştım.Haftada sadece 1 kere saçımı defne sabunu ile yıkıyorum. 20-30 saniye masaj yaparak saçıma sürüyorum.Sonra da bol suyla duruluyorum. Onun dışında diğer günler sadece su ile saçımı yıkıyorum duş alırken.

Hocam bana hiç mantıklı gelmedi. Ayrıca bi tane kuzenim saçını 10 yıldır falan sabunla yıkıyor, kendisi bana önermişti bunu. Beyazlama vs yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: omerosman1907

Ben ilk defa sabun kullanırken aktardan aldığım markasız sabunla yıkamıştım. 2-3 hafta sonra baya kepek yaptı ve yapış yapış oluyordu saçım. Sonra sabunu bıraktım şampuan kullandım kepek geçince gidip dalan marka sabun aldım. Dikkat etmen gereken şeyler, sabunu direk saçına sürmek yerine elinde bastırarak köpürt sonra azcık saçına sür kalanı ellerindeki sabunla hallet, saçını masaj yaparak iyi köpürt ve çok iyi durula yani sabun saça iyi dağılsın, sabunu her kullanıştan önce ve sonra suya tut, sabunu açıkta bırakma, saçını soğuk suyla değil ılık suyla yıka(ben eskiden hep soğuk suyla yıkardım), her seferinde sabunla yıkama arada bir şampuanla da yıka. Bunlara dikkat edersen kepek, kuruma vs yaşayacağını hiç sanmıyorum. Ben de bunlara dikkat ederek yaklaşık 10 aydır saçımı sabunla yıkıyorum 10 aydır ne kepek var ne bir şey.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: xxxkingdom

quote:

Hocam bana hiç mantıklı gelmedi. Ayrıca bi tane kuzenim saçını 10 yıldır falan sabunla yıkıyor, kendisi bana önermişti bunu. Beyazlama vs yok.

Anlaşıldı hocam sağolun bilgi için

• Dalan defne sabun kullanıyorum bende saçlarım çok yağlanıyordu 2 aydır falan kullanıyorum yağlanma azaldı her gün yıkamak zorunda kalmıyorum. Beyazlatmaz umarım
  • babam saçını bildim bileli hacışakir ve dove ile yıkar, arada da sampuanla.hic bi dökülme ve beyazlama yok 44 yasinda. tabi kisa tutuyor hep saçlarını

• Ben Antakya kıyım Hakiki Defne sabunu saçı beyazlatmaz tersine saçta kepeklenme ve saçın yağlanmasını önler saçlariniz ipek gibi olur ben yıllardır kullanıyorum

• Saçlarınızın iyice durulanmadığı durumlarda sabunun kuruluk yaptığı ve buna binaen beyazların oluştuğu görülebilir. Kalıcı değildir, korkmayınız. Hatta sadece saç değil, yeterince su kullanmadığınızda deriniz bile un gibi beyazlayabilir
  • Ben de mehmet aydın defne sabununu kullandım çok kepek yaptı.Saçta yağlanma için var mı başka sabun veya marka önerisi olan ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mantarın Başı

Saçlarınızın iyice durulanmadığı durumlarda sabunun kuruluk yaptığı ve buna binaen beyazların oluştuğu görülebilir. Kalıcı değildir, korkmayınız. Hatta sadece saç değil, yeterince su kullanmadığınızda deriniz bile un gibi beyazlayabilir

Güzel yazmışsın katılıyorum.
  • uzun süre defne sabunu ve şampuanı kullanmış birisi olarak öyle bir şey olacağını sanmıyorum. öyle bir şey yoktur hocam bence.
  • defne sabunu saça kesinlikle yararlı detaylı olarakhttps://www.kadinaozelsirlar.com/defne-sabununun-faydalari-nelerdir/ burada anlatılmış bende internette araştırırken buradan okuyarak uyguladım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.