Şimdi Ara

Değer kaybı davası sonuçlandı, bir sorum var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
9.928
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yaşadığım maddi hasarlı kazadan sebep geçen aylarda değer kaybı davası açmıştım.
    Avukata %20 karşılığında vekalet vermiştim.
    Dava sonuçlanmış %20 ye ek olarak 356tl değer kaybı tespit ücreti kesmişler. Avukatla görüşmemde bu ücreti biz karşı tarafın sigortadan aldık sizden kesinti yapmadık. Onlar toplam ücreti yatırdılar dedi.

Şimdi bu avukat beni yemeyemi çalışıyor yoksa doğrumu söylüyor.

• Hocam ayıptır sorması, arac neydi? Başı bir hasar da kac tl aldınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araç 308 yeni kasa . Miktar konusu bende kalsın.

Şimdi bir kaç telefon görüşmesinden sonra avukatın dava açmadığını öğrendim. Sigorta tahkim komisyonunu ara dedi sigortacım . Orayıda aradım bizde herhangi bir başvuru yok dediler. Son seçenek sigorta şirketini aradım .Orayla halletmiş avukat. Bana yatırdığı miktarda doğruymuş

Yani işin özü değer kaybı davası açmak için avukata felan vekalet vermeyin boşuna paranızı alıyorlar.

Sigorta şirketiyle işinizi hallediyorsunuz mahkeme olmadan.
  • Miktar konusu sizde kaliyosa sorunuzun cevabida biz de kalsin.

• eee avukat neyin parasını istiyor ozman:D
  • quote:

Orijinalden alıntı: un momento

Miktar konusu sizde kaliyosa sorunuzun cevabida biz de kalsin.

Cevaba gerek kalmadı gördüğün gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: hsngencer

eee avukat neyin parasını istiyor ozman:D

Avukat %20 yi aldı . Artı olarak 356 tl lik bir kesinti vardı değer kaybı tespit ücreti diye. acaba onu banamı iteledi diye soru sormuştum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jadame

quote:

Avukat %20 yi aldı . Artı olarak 356 tl lik bir kesinti vardı değer kaybı tespit ücreti diye. acaba onu banamı iteledi diye soru sormuştum.

Öyle yapmış gözüküyor ,eğer dava acsaydı mahkeme bilir kişi atardi avukata o yüzde 20 lik kendi parasından odemesi gerekirdi masraflari
    Ama dava acmamis ücretide senden almış neyse dua et yüzde 20 den fazla almamış

• quote:

Orijinalden alıntı: balikcibili

quote:

Orijinalden alıntı: Jadame

quote:

Öyle yapmış gözüküyor ,eğer dava acsaydı mahkeme bilir kişi atardi avukata o yüzde 20 lik kendi parasından odemesi gerekirdi masraflari
    Ama dava acmamis ücretide senden almış neyse dua et yüzde 20 den fazla almamış

Evet öyle görünüyor. Neyse hayat tecrübeden ibaret. Bir daha bu konuda avukatlara başvurmam.

• Zaten basit bir surec, karsi tarafin sigortasina belgeleri gonderiyorsunuz en gec 2 aya sonuclaniyor. Avukat meselesi beklenenden dusuk miktar gelirse isin icine giriyor. Baktiniz hic tahmin etmediginiz kadar dusuk geldi o zaman avukata itiraz icin vekalet verin. Sizin avukat itiraz bile etmemis anlasilan.

• Arkadaşlar konu sahibinin eksik anlattığını düşünüyorum.

Avukatla anlaşırken avukat eksik bilgi vermiş de olabilir ancak anlaşma muhtemelen şu şekilde olmuştur;

Avukata vekalet çıkardıktan sonra avukat sizin adınıza sigorta şirketine yazılı olarak başvurup değer kaybını talep etmiştir.

Ancak değer kaybının ne kadar olduğunu belirlemek için kaza tespit tutanakları ve sbmdeki bilgiler ile bir değer kaybı ekspertizi yaptırmış olabilir.

Bu bahsettiğiniz ücret muhtemelen ekspertize rapor için verdiği ücrettir.

Sigorta şirketinden değer kaybı talep edilirken değer kaybı miktarı + ekspertize ödenen ücret de talep edilmiştir ve sigorta şirketi bunu da ödemiştir.

Ancak bazı sigorta şirketleri talep edilmesine rağmen değer kaybı ücretini ödememektedirler. Böyle bir durumda avukat bir dava açacak ya da sigorta tahkim komisyonuna başvuracaktı ve iş yükü artacaktır.

Bu yüzden avukat anlaşmasını yaparken bunları göze alarak %20 pay almak üzere anlaşmasını yapmıştır.

Yani sigorta şirketi ödemeyi yapmasaydı avukat dava veya tahkim işlerini de yürüteceği için böyle bir ücreti istemiştir ve bu oran da gayet idealdir.

Değer kaybı işlerini danışmanlık olarak veren şirketler genelde %25 pay isterler. Bu nedenle %20 çok diyemeyiz ve avukatın bunu haketmediğini de söyleyemeyiz.

Değer kaybı konusunda hukuki destek isterseniz yardımcı olurum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tranquilizer

Arkadaşlar konu sahibinin eksik anlattığını düşünüyorum.

Avukatla anlaşırken avukat eksik bilgi vermiş de olabilir ancak anlaşma muhtemelen şu şekilde olmuştur;

Avukata vekalet çıkardıktan sonra avukat sizin adınıza sigorta şirketine yazılı olarak başvurup değer kaybını talep etmiştir.

Ancak değer kaybının ne kadar olduğunu belirlemek için kaza tespit tutanakları ve sbmdeki bilgiler ile bir değer kaybı ekspertizi yaptırmış olabilir.

Bu bahsettiğiniz ücret muhtemelen ekspertize rapor için verdiği ücrettir.

Sigorta şirketinden değer kaybı talep edilirken değer kaybı miktarı + ekspertize ödenen ücret de talep edilmiştir ve sigorta şirketi bunu da ödemiştir.

Ancak bazı sigorta şirketleri talep edilmesine rağmen değer kaybı ücretini ödememektedirler. Böyle bir durumda avukat bir dava açacak ya da sigorta tahkim komisyonuna başvuracaktı ve iş yükü artacaktır.

Bu yüzden avukat anlaşmasını yaparken bunları göze alarak %20 pay almak üzere anlaşmasını yapmıştır.

Yani sigorta şirketi ödemeyi yapmasaydı avukat dava veya tahkim işlerini de yürüteceği için böyle bir ücreti istemiştir ve bu oran da gayet idealdir.

Değer kaybı işlerini danışmanlık olarak veren şirketler genelde %25 pay isterler. Bu nedenle %20 çok diyemeyiz ve avukatın bunu haketmediğini de söyleyemeyiz.

Değer kaybı konusunda hukuki destek isterseniz yardımcı olurum.

Avukat a 4 5 kere sordum verdiği cevap , sadece vekalet ücreti ve %20 alacağız dedi . Bana araç değer kaybı tespit ücreti de sizden kesilecek diye bir şey söylemedi. He bu olay zaten bilinmesi gereken birşey ise de ben bilmiyordum.

Benim bu olayı detayına kadar araştırma sebebim ise bana değer kaybı davası açarsan ben hesapladım şu kadar para alırız karşı tarafın sigortasından dedi. Bende onay verdim. Sonuç söylediği miktarın altında bir para hesabıma yatırıldı. Bende bu avukat benimi yemeye çalışıyor diye araştırdım.

• Bir avukatın araç değer kaybını tespit edebilmesi imkansız sayılabilecek bir şeydir. Değer kaybı tespiti tamamen teknik veri ve tecrübeleri dayalıdır.

Ben yanınızdan bilirkişi ücreti olarak aldığı parayı sigorta şirketinden tahsil ettikten sonra size ödediğini anladım. Yanlış mı anladım bilmiyorum.

Avukatınıza sigorta şirketinden toplamda ne kadar talep ettiğini ve bu miktarı neye göre belirlediğini sorabilirsiniz.

Sigorta şirketi aracın gerçek değer kaybının bariz altında bir miktar yatırdıysa neden tahkim komisyonu ya da mahkemeye başvurmadığını da sorabilirsiniz.

Bu soruların cevabı içinizdeki şüpheyi sonlandıracaktır.

• Merhabalar. Kaza yaptım hata bende. Değer kaybı olarak sigortam 3 gibi bişey ödemiş. Karşı taraf tespit vs bişeyler yaptırmış orda 4 bin çıkmış. Karşı tarafın avukatı aradı bu aradaki 1000 lirayı benden talep ediyorlar. Böyle bir hakları var mı? Dava açsalar kazanırlar mi? Şimdiden teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: kaplanturk20

Merhabalar. Kaza yaptım hata bende. Değer kaybı olarak sigortam 3 gibi bişey ödemiş. Karşı taraf tespit vs bişeyler yaptırmış orda 4 bin çıkmış. Karşı tarafın avukatı aradı bu aradaki 1000 lirayı benden talep ediyorlar. Böyle bir hakları var mı? Dava açsalar kazanırlar mi? Şimdiden teşekkür ederim.
    evet var
    artık sigorta firmaları araç sahabından rücu edebiliyorlar
  • Rücu için ağır kusurlu olmak lazım. Alkollü araç kullanma, uyuşturucu kullanma vs. Bende öyle bir durum yok.

• of :/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lifeblood6 -- 2 Nisan 2020; 4:24:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaplanturk20

Rücu için ağır kusurlu olmak lazım. Alkollü araç kullanma, uyuşturucu kullanma vs. Bende öyle bir durum yok.
    geçen yıl olmuş olaya cevap atmışsınız. sonuç ne olmuştu ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.