Şimdi Ara

Değer kaybı için avukat tutmaya gerek var m?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
2
Favori
2.848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Henüz 1000km'yi göremeden karşı tarafın 100% kusurlu olduğu bir kaza başıma geldi (araç 2021 Citroen C3).

Çok ciddi bir şey olmasa da 8-10bin tl civarı hasar kaydı bekliyorum.

Alınacak meblağ açısından, e-devletten exper atamak ile avukatla başvurmanın bir farkı olur mu?

Experin çok düşük değer kaybı belirlediğini söyleyenler var, avukat da komisyon istiyor tabi.

Hangisi daha mantıklı olur? Özellikle başına gelen arkadaşlar, ne düşünüyorsunuz?

• lutfen gelişmeleri yaz. çünkü bende aynı dertteyim.kasko değeri 300 k lık aracıma çarptılar.50 60 k hasar var sol arka kapıdan girdi.değer kaybının nasıl yapılacağını merak ediyorum.

• karşı taraftan değer kaybını aldıktan sonra, tekrar avukatla itiraz edebilirsin beğenmezsen. avukatlar fix %20sini alır

• Hocam avukat olayına hiç gerek yok benim de fiat egea aracıma çarptılar . Sadece sol arka çamurluğum değişti 4012 tl hasar kaydı çıktı . Karşılığında 6800 tl aldım .

Arabam 2020 model kasım çıkışlı . 2021 temmuz ayında 8000km iken kaza yaptım .

Fakat alınan miktar düşük gelirse o zaman sigorta tahkime gidebilirsiniz .

Fakat süreç hafif uğraştırıcı . Telefon trafiği yapmayım ona buna laf anlatmayım diyorsanız avukat güzel olur .

Bir de sigorta 44milyara kadar karşılıyor . Kendi poliçenizden de görebilirsiniz . Üstü için avukata başvurmak makul olabilir diye duyum aldım ama net de emin değilim .

Herkese geçmiş olsun .

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Değer kaybı hesaplaması KARAYOLLARI MOTORLU ARAÇLAR ZORUNLU MALİ
    SORUMLULUK SİGORTASI GENEL ŞARTLARI (https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2015/05/20150514-5.htm) Ekinde anlatılan hesaplama yöntemi ile yapılmaktadır.

Kendiniz burada anlatılan yöntem ile hesap yapabilirsiniz.

Karşı tarafın sigorta şirketi ile iletişime geçerek sorunsuzca kendiniz alabilirsiniz.

Sigortanın ödemesi ile Sizin beklentiniz uyuşmazsa tahkime gidebilirsiniz.

Yine de tatmin olmazsanız mahkemeye gidebilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • speaker S kullanıcısına yanıt

Sağolun hocam, ben de internette araştırırken az önce denk geldim. Bu hesaplama metodu Mart 2020'de değişmiş, güncel versiyonu bu:

https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2020/03/20200320-3.htm

• Kaskonuz varsa tamir işleminden sonra gerekeni yapmıyor mu rücu işlemleri kapsamında?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kesinlikle yok acenteye yada avukata bu durum için para kaptırmayın boş yere gidip kasko şirketine alt tarafi bir dilekçe verilecek

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sanırsam var başıma geldi değer kaybı üzerinden bir oran almışlardi. Ben değil sigortacim ilgilenmişti

• Öncelikle, avukat komisyon istemez. Vekalet ücreti ister. Avukatın işi komisyonculuk değil, bunu düzeltelim. Her işin bir ücreti var, genelde bu işlerde yüzde ile vekalet ücreti alınır. Baya basit iş. Vekille temsil zorunluluğu yok. Resmi yazışma, dilekçe işine aşinaysanız kolaylıkla kendiniz yapabilirsiniz.

Öncelikle karşı tarafın sigortasına ihtar çekilip süre tanımanız lazım, genelde ödeme yapılır. Ödeme yapılmaz veya eksik ödenirse sigorta tahkime başvurulacak. İnternette hem ihtar hem de tahkim başvurusu için örnek dilekçe bulabilirsiniz.

yukarıda hesap yöntemini paylaşmışlar. Kafanıza göre bir rakam da talep edebilirsiniz. Sigortalar hesaplama yapıp ödeme yapıyorlar. Sizin araç da sıfır gibiymiş, mutlaka değer kaybı çıkar, hak kaybına uğramamak için geç kalmadan başvuru yapın. Bi dilekçe neticede.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scherzz -- 27 Ekim 2021; 21:55:51 >
  • hoksi kullanıcısına yanıt

sigortacı mı oran aldı yoksa onun görüştüğü avukat mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

sigortacı mı oran aldı yoksa onun görüştüğü avukat mı ?

Yok sigortacimin ayarladığı avukat .

• Biraz farkli olarak; bunun belli bir suresi var mi? Atiyorum kazadan 9 ay sonra deger kaybi basvurusu yapilabiliyor mu?

• MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    Yanlış bilgi vermeyim ]Ama avukat şart değil demişti diye hatırlıyorum. Süreci onlar takip etti evrak işleri ile uğraştılar vs. Ben onay verdim sadece kısa sürede hesaba yatmıştı para .

• Huddleston kullanıcısına yanıt

yapılabiliyor sanırım çünkü arkadaşı arayıp geçen yıl kaza yapmışsın değer kaybı almamışsın vekalet ver biz alalım yüzde 20 bize verirsin demişler. yüzde 15 e anlaştım ama para gelince 20 den de fazla kesinti yaptı üçkağıtçı dedi. avukatlık mesleği...

• Dostlar 3-4 ay önce ben de kaza yaptım karşı taraf %100 kusurlu şekilde, nişanlım avukat sagolsun dava açtı süreç ile ilgileniyor. Bildiğim kadarıyla avukat ile anlastiginizda sizin cebinizden birsey çıkmıyor, avukat karşı taraftan vekalet ücreti alıyor. Eger danisacaginiz birsey olursa vs sizin için danisabilirim, dh özel %0 komisyon ile :p
    Şaka bir yana kafasında soru işareti olan dostlar mesaj atsın bana , soruları sorup cevaplayayim ben de.

• Ben iki defa aldım:

Aracın tamir işlemleri bittikten sonra sigorta experinin raporu ile tüm belgeleri internetten bulduğum bağımsız expere email ile gönderip 250 TL havale ettim.

Bağımsız exper raporunu düzenleyip hem elektronik ortamdan hem de normal posta ile bana gönderdi.

Ben de bu raporun bir örneğini karşı tarafın trafik sigorta firmasına gönderip bağımsız experin belirlediği tutarı IBAN' ınıma göndermelerini talep ettim.

Beklediğim gibi sigorta firması red cevabı verince Sigorta Tahkim Komisyonu web adresinden başvuru formunu doldurdum.

Bu foruma experin düzenlediği rapor ve diğer belgelerle birlikte karşı tarafın sigorta firmasının verdiği red cevabını da ekleyip posta ile Sigorta Tahkim Komisyonu' na gönderdim.

Komisyon 3 ay sonra lehe karar verdi ve tüm masraflarımla birlikte değer kaybını tahsil ettim.

İkinci olayda karşı sigorta firması komisyona avukatını gönderdi ve benim rapor aldığım bağımsız experi kabul etmedi, yeniden bağımsız exper atanmasını talep etti.

Komisyon bu talebi kabul edince 500 TL exper ücretini komisyon hesabına göndermem için belirli bir süre verdi.

Ben de süresinde 500 TL havale ettim.

Ardından Komisyon kendi belirlediği bağımsız expere yeniden rapor aldırdı. İkinci rapor da beni haklı gördü ve nihayetinde tüm masraflarıyla birlikte değer kaybını yine karşı taraftan tahsil ettim.

• Şimdi rakamı az bulursam tahkime gidicem anladım da doğru rakam ne olmalı.hesaplama var ama emin olamadım.aracım 2018 dizel executice at civic.47 binde.hasar tutarı 60k...yorumlarınız için teşekkürler.
    Değer kaybı için avukat tutmaya gerek var m?0
    Değer kaybı için avukat tutmaya gerek var m?1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imbus_civata -- 28 Ekim 2021; 12:57:26 >

• Merhaba,

Ailem aracı ile otoyola atlayan bir koyuna çarptı. İlgili tutanağı tuttuk, kaskomuzdan aracı yaptırdık. Koyun %100 kusurlu çıktı. :)

Şimdi değer kaybı için karşı tarafın sigortası olmadığından nasıl tahsil edebiliriz emin değiliz? Bu konuda bilgisi olan var mıdır?

• Daha önce benzer konulara yazmıştım. Bilmeyenler için yine yazayım.

• Aracınızın tamiri BİTTİKTEN sonra değer kaybı için bir eksperden değer kaybı raporu düzenletiyorsunuz. Bu eksper araç alırken şurası boyalı burası değişen diyen ekspertiz dükkanları değil meslek olarak eksperlik yapanlar.
    • Değer kaybı raporu için tamir işlemine bakan eksperden dosyayı ister bu eksper. Bu dosyaya göre bir değer kaybı raporu çıkartılır. Bu rapora iban bilginizin de olduğu bir dilekçe eklenir. Dilekçede değer kaybı + ekspertiz ücreti olarak talepte bulunun. Örneğin 2500TL değer kaybı + 300TL ekspertiz ücreti. Çünkü bu ekspertiz ücretini ekspere ödemeniz gerekiyor.
    • Değer kaybı raporunu karşı tarafın sigorta firmasına taahhütlü posta veya takipli kargo ile gönderirsiniz.
    • Dosya karşı tarafın sigorta şirketine ulaştıktan sonra 15 gün içinde değer kaybı parasını hesabınıza yatırır.
    • Buna ilave olarak bazı sigorta firmalarına internet üzerinden değer kaybı talebinde bulunabiliyorsunuz. Bu şekilde yaparsanız firmanın kendi eksperinin çıkarttığı değer kaybına razı olma durumunuz var. Kendi firmasını zarara sokmak istemez eksper. Bağımsız eksperden kendiniz değer kaybı raporu çıkartmanız sizin için daha iyi olur.

Sizin değer kaybı talebinizden daha az bir tutar yatırılırsa itiraz edersiniz. Hukuksal destek bundan sonra gerekebilir. Ona da siz karar verirsiniz uğraşmaya değer mi değmez mi diye.

Buraya kadar cebinizden çıkan daha sonra geri alınacak ekspertiz ücreti ve kargo ücreti. Başka bir masraf yok.

2 kez kendi araçlarım için 1 kez de bizim patronun aracı için değer kaybı aldım bu şekilde.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.