Şimdi Ara

Değişeni nasıl anlıyorlar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
5.547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    İkinci el araç alırken işimize yarar diye düşündüm ikinci el araç bakarken kendim şahsen boya kaporta düzgünse araca bakmaya başlar ,boya tonlarında farklılık varmı? Kapılar düzgün kapanıyormu ? Kapı içlerinde işlem varmı ?direkler düzgünmü kapı ,çamurluk,kaput vida birleşim yerlerinde aşınma varmı diye bakarım ,kapı megesleri sert ise orijinal tırnak batarsa kolayca sonradan çekilmiş ve değişmiş parça olduğunu anladım.kapı içi contalarını söküp puntalara bakarım düzgünmü yine aynı şekilde bagajı açıp döşemealtı megesleri boyaları düzgünmü diye bakılır .
    Peki bir parça kesin değişen diyebilmek için nasıl bir kanıya varılır.
    Çünkü çıkma orijinal parça takınca boya ölçerde anlayamaz .
    Servisde veya özel serviste yeni parça muhtemelen siyah olup macun atılmaz yine takılan vidaları aşınır meges çekilir vs vs kesin olarak nedir bu işin sırrı herkesin işine yarar bilgileri olanlar bilgilerini aktarırsa makbule geçer.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bağlantı yerlerine bakıp anlıyor ustalar
  • Parçaların sabitlenmesi vidalar ile oluyor. Genelde vidaların durumu, boya olup olmaması, plastik parçalardaki tarih damgası, diğer parçalar ile olan uyumu şeklinde tahmin ediyorlar.
  • Vidaların aşınması değiştiği anlamına gelmez kanımca kesin çünkü adam söker ayar yapar,söker düzeltir geri takar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi echomaniac -- 30 Aralık 2016; 21:49:42 >
  • Anlaşilamadigi icin ankara yildiz sanayide cikma parca dolu alip takiyorlar orjinal kapi, orjinal kaput. Bunda boya yok ama sökülüp takılmış olabilir diyen ustayada ayar yapildi vb. deniliyor. Cikma kapilar servisteki orjinal kapilarla hemem hemen ayni fiyat çünkü değişen olduğu anlaşilmiyor... Artik çoğu kişi hasarini cebinden yaptiriyor hasarsiz diyede satiyor...
  • mesela bendende bir tüyo. aracın bütün camlarına bakınız tüm camların seri numaraları ve üreticisi aynıysa araçta camı kıracak kadar büyük kaza olmamıştır. ama seri numaraları farklı ise o tarafta kesinlikle bir sıkıntı mevcuttur. çünkü hiçbir zaman aynı seri numarası ile bir başka cam üretilmemiştir. aracın ön panelinde fabrika çıkış etiketleri vardır bunları çoğu kişi değiştirirken dikkat etmez veya kazada zarar görmüştür bunları sonradan eklemez filan bazen böyle küçük tüyolarda epey işe yarar. zaten aracın ön panel filan değişmiş dediğinizde satıcı genelde dökülmeye başlar.
  • benim boyanmis camurluguna servis degisti demisti. ustalar da yanılabiliyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcroses

benim boyanmis camurluguna servis degisti demisti. ustalar da yanılabiliyor.

Usta'dan ustaya değiştiği gibi bazılarıda fiyatı öldürmek için değişmiş diyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.