Şimdi Ara

[Deleted] (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
239
Cevap
0
Favori
40.373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Anladim siparis verdim ama yarin gelicek insallah guncelleme yapmayim o zman. baya zamandir takip ediyordum cihazi nisanlim icin cok begenmisti.Uygun fiyata gorunce aliverdim ama ozelliklerinide gorunce bilmedigim gps falan acaba bendemi kalsa dedim
  • :D:D tek sorun işletim sistemidir onuda lg böyle sitelerle gidermeye çalışıyor .d
  • Tahmin ediyorum kendim kullansam basima gelebilecekleri illa talebin fazla olmasi lazim yada uzerinde isirilmis bir elme resmi olmasi lazim program yapmalari icin yada adam gibi destek alabilmek icin o yuzden kendim kullanmiyacagim ama tasarimi cok hos bir telefon cok şık kullanisli zaten piyasada ya ozellige para veriyorsun yada tasarima.Boyle guzel ama arada kalmis telefonlarda malesef harcanip gidiyor sorsan kimsebilmez yada gorunce ne olsugunu anlamaz anca iphone blacbery yada herneyse
  • ben her gittiğim yerde reklam yapıyorum yayıyorum .d şuanda 5 kişiye bl40 aldırmayı başardım ;) en güçlü silahı tartışmasız ekranıdır. ilk çıktığı zaman internete bomba gibi düştü. 345x800 HD ekran. iphonenin 320x480 ezik pixellerine karşı HD ekran herkesi şaşırtmıştı. ve piyasada nokianın symbianı iphone nun ios nin yanına yenileri eklendi. artık her telefon multitouch lu iphonenun ekranının hiçbir anlamı kalmadı. 640x480 video çekim üzerine HD 720p koydular iphonenun yine anlamı kalmadı. iphone 4 çıakrdılar sonra sorunlar var diye toplattırdılar türkiyede stok 0 şuan .d

tasarım her telefon sitesinde 10 üzerinden 10 bl40ın

özelliklerini bir daha tekrar edeyim

345x800 21:9 4.01'' multitouch kapasitif HD ekran
    yakınlık sensörü, hareket sensörü, parlaklık sensörü
    5mp autofocus kamera. VGA@30. ön kamera: 640x480 VGA fotograf 320x240 video çekimi QVGA. + flaş
    7.2 mbps 3g, 802.11 b/g wifi, gps + agps desteği, email desteği, tvout

• Kamerasindan memnunmusun yoksa iste iyi telefon kamerasi seklinde mi gorusun
  • sadece rehber takvim,mesajlar ve notlar yedekleniyor.Birşey sormak istiyorum;birkaç java uygulaması indirdim pc suite app bölümüne gelip içine bırakıyorum,sonra telefona gönder seçiyorum ancak kurulum olmuyor,birde uyarı yazısı çıkıyor telefon belleği dolu yer açılsınmı diye.halbuki telefon belleği bom boş ve hafıza kartı da 4gb boş.nasıl uygulama kurulur yol gösterirmisiniz?
    http://tr.lgapplication.com dan uygulama sms yoluyla geliyor linki tıklıyorum içerik kaydedilemiyor uyarısı çıkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teoalp -- 26 Ekim 2010; 23:04:56 >
  • Merhaba.

Kişi listenizi (rehber) hafıza kartınıza yedekleyebilirsiniz. Factory reset ya da versiyon yükseltme işlerinizde hafıza kartı takılı olmasın. Keşke mesajlar da yedeklenebilse ama olmuyor işte, belki PC SUITE bu işi yapıyordur.

Bu telefonu ilk çıktığı zamandan beri istemiş ve de elde etmek için bayağı uğraşmış (BKZ: GOLD PC maceram) biri olarak size eksi artılarını kendimce yazmak isterim:

+
    Ekran mükemmel
    Görünüşü harika, çok zengin ve şık duruyor
    Menüsü çok hoşuma gidiyor. Klavye ve numeratik ekranı da (not: klavyedeki o harf sorunlarını ben de yaşadım, bizzat mecidiyeköyde ki LG ana servisine gitme imkanınız var ise orada yazılımı yükletin.)
    Kamerası çok yeterli sadece flaşı karanlıkta harikalar yaratmıyor haberiniz olsun.
    Fotoğraf stüdyosu var kendince ve yine kendince çok hoş bir montaj programı var
    Müzik dinlerken kulaklık ses çıkışı gerçekten harika - benim için tabi
    internette gezinmek için hayat kurtarıcı tabi bu bakış açınıza bağlı, bu telefonu alış nedenim görünüşü ve içindeki fazladan her şey bana artı gibi geliyor.
    Baktıkça 'oh be' diyor tekrar tekrar aşık oluyorum telefonuma, gerçekten çok güzel kerata!

-
    Yavaş bir telefon, iphone gibi hız beklemeyin ayrıca da bence iphone ile hiçbir konuda karşılaştırmayın, iki telefonun da alım nedenleri çok farklı olmalı bence
    Yazılımsal sorunları insana ''gülü seven dikenine katlanır'' dedirtiyor. Bence çok daha hızlı bir yenisi çıkarılmalı ve işletim sistemi LINUX tabanlı olmalı! Android olsaydı tadından yenmez mesela :)
    Çok fazla kullanan biri iseniz şarjı en fazla 1.5 gün dayanacaktır. ben 2 gün kullanıyorum, yaptığım ise bir kaç saat konuşma, yoğun mesajlaşma mailleri kontrol biraz internet.
    aksesuar olarak kıt piyasa. Gezerken sanki tek telefonlar iphone ve blackberry diye kızıyorum resmen! bu telefona aksesuar bulmak gerçekten zor. internetten kılıf sipariş ettim mesela çünkü kapaklı güzel kılıf bulmak normal çekmelisini bile bulamıyorken imkansız geldi. yedek pil de istedim ama LG getirsin diye bekliyorum işte.
    Evet boyu uzun (13cm) ama sanıldığı gibi cepte durmamaz yönü yok hele ceket giyiyorsanız atın iç cebine orada unutun çünkü gerçekten ince!
    İlk alanlar genelde yazılımsal bir eksiklikle karşılaşıyorlar . Ben de karşılaştım. Heves kırıcı.

Şıklığa önem verenler, multimedya isteyenler(fotoğraf,vidyo, film izlemek,biraz oyun), internet konusunda ''işimi görsün yeterli'' diyenler,
    ama ,tekrar edeyim, ''şıklığı'' birinci planda tutanlar, herkeste olan bir şey olmasın diyenler bu telefondan çok memnun kalırlar.

Programlar yükleyeyim, kaliteli oyunlar oynayayım, cebimdeki bilgisayarım olsun, herşeyi yapabileyim diyenleri asla bu telefona yaklaşmasınlar.

Ben telefonu beklentilerime göre aldım ve herşeye rağmen çok memnunum. Eğer beklentilerinize göre bir elektronik cihaz almazsanız; siz de internette, satın aldığı cihazı kötü yönde eleştiren bir sürü yanlış seçim kurbanının arasına katılırsınız. o cihaz herşeyi yapıyor, bunun şarjı gidiyor, bu da çok şık - unutmayın, bütün özellikler asla tek bir cihazda toplanmaz, o zaman kapitalist düzen olmaz çünkü! :) Bu böyle işte, hepsinden biraz :) Saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: teoalp

sadece rehber takvim,mesajlar ve notlar yedekleniyor.Birşey sormak istiyorum;birkaç java uygulaması indirdim pc suite app bölümüne gelip içine bırakıyorum,sonra telefona gönder seçiyorum ancak kurulum olmuyor,birde uyarı yazısı çıkıyor telefon belleği dolu yer açılsınmı diye.halbuki telefon belleği bom boş ve hafıza kartı da 4gb boş.nasıl uygulama kurulur yol gösterirmisiniz?
    http://tr.lgapplication.com dan uygulama sms yoluyla geliyor linki tıklıyorum içerik kaydedilemiyor uyarısı çıkıyor.

ben bir uygulamayı öyle attıgımda normal yükleniyor fakat aynı uygulamayı attıgımda tekrar, telefon hafızası dolu diyor. nasıl oldu bilmiyorum ama düzeldi artık ikinci sefer bile yükleniyor.

• Herkese selamlar öncelikle okuyacak arkadaşlara telefonu yada markayı karalama gibi bi düşüncem olmadığını söylemek istiyorum, sadece yaşadığım ve artık bıkkınlık yapmaya başlayan sorunları dile getirmek istiyorum.

Almayı düşünen arkadaşlar varsa : eğer uygulama, müzik çalar benim için sorun değil asaleti yeter diyorsanız kaçmaz bir cihaz şıklığı, kullanımı, fotoğraf kamerasındaki seçenekleri, resim düzenleme özellikleri, kulaklık ses kalitesi (müzik çalardaki equalizer ile daha çok seçeneğiniz var), müzikleri player'a gerek olmadan dinleyebiliyorsunuz (yalnız equalizer ayarları geçerli olmuyor), radyosunun kullanımı ve görselliği, film atıp izlemek isterseniz Pc Suite kullanmadan (yaklaşık 2 saatte 1 filmi anca yüklüyor çünkü) video dönüştürme programlarıyla 345*-800* (avi, mp4) formatlarında direk hafıza kartına atıp keyifle izleyebilirsiniz.

Sorunlara gelince telefonun albeniliğine, 4 inç'lik ekranına kanarak bende alma hatasında bulundum. Hatası diyorum çünkü 8-9 aydır kullanıyorum ve sorunsuz kullanma sürem 1 ayı geçmemiştir. Bu süreç içerisinde çıkan bütün güncellemeleri kurdum ve hepsinde de aynı sorunları yaşadım. Konudaki bütün mesajları okudum ve en çok yaşanılan sorunun bende de sürekli olduğu gibi müzik player'ın açılmaması olduğunu gördüm. Arkadaşların yaşadığı ve benimde sürekli yaşadığım müzik oynatıcıya girmeme, uygulama yüklerken oluşan hafıza dolu uyarıları yada kendi içerisinde hali hazırda olan uygulamaları bile açmak istediğinizde böyle bir uygulama yok demesi çok büyük sıkıntı ve (bende) çok sık oluyor. Ayrıca nadir olarakda var olan dosyalarımı yok gösteriyor kapatıp açtığım zaman göstermedikleri gelmiş oluyor am bu seferde diğerleri yok oluyor. Sensör ile ilgili şu ana kadar bi sorun yaşamadım. Pc suite programıyla telefona şarkı atmanız olması gerekenden çok uzun sürüyor, direk hafıza kartına attığınız zamanda Müzik player olası açılmamayı daha erken yapmaya başlıyor.

Kısaca işlemlerimizi Pc suite ile yapsak bi dert direk hafıza kartı ile yapsak ayrı bir dert (bu durum film yüklemeleri için geçerli değildir).

Umarım yeterince açıklayıcı ve işinize yarayabilecek bir paylaşım olmuştur. İyi günler ve İyi Forumlar dilerim.

• ilk önce kaanyılmaz arkadaşımızın mesajına cevap vermek istiyorum.

telefonun özelliklerini güzel anlatmışsınız gerçekten açıklayıcı olmuş.
    iphone gibi hız beklemeyin bende diyorum çünkü hem işlemcisi az (kimsenin bilmediğini düşünüyorum LG BL40 işlemcisi qualcomm 480 MHz lik işlemcidir. 65nm dir. tek çekirdektir.)
    ayrıca işlemciyi isterse 1 GHz koysunlar telefonun resim müzik çalardaki takılarak inmeler felan düzelmeyecektir. çünkü bl40 ın anakartında fps değeri sabit tutulmuştur üst sınır 25 fps bazı durumlarda 26 fpsdir. bunu sizde görebilirsiniz. 3845#*40# yi tuşlayıp altta flash fps check on a tıklamanız durumunda telefonun sol üst köşede fps değerleri gösterilicektir ve bu değer ortalama 25 tir. iphone 3gs işlemcisi arm11 600 MHZ dir ve fps değerleri sınırlandırılmamıştır. menüdeki motion blur lu geçişler 45-50 fps dir ve bu sizin gözünüzde hızlı olarak tanımlanmaktadır.
    yazılım olayına gelince o kadar class telefon ama aynen arkadaşımızın dediği gibi gülü seven dikenine katlanır olayı geçerli. bu konuda bende şikayetçiyim.
    java taban yazılımla ASLA değiştirilemez. sadece versiyon yükseltilebilir. çünkü bütün telefonların işlemcileri kendi işletim sistemine göre oluşturulmuştur. lg bl40 ın işlemcisini java tabanlı telefonlar hariç hiçbir telefonda kullanamazsınız. aynı şekilde bl40 a da javadan başka işletim sistemi yükleyemezsiniz.
    telefon multimedya telefonu olarak üretilmiş olup uygulama ve oyun kıtlığı vardır. piyasadaki 240x320 pixelli oyunlar eskiden kullandığımız 6300 gibi her telefonda sorunsuz çalışır fakat gelişen teknoloji bizim gibi hem dokunmatik hem 345x800 gibi kaliteli pixellere ve 21:9 en boy oranına sahip telefonlar için çok büyük eksiktir. lg nin en kötü yanı telefonlarındaki işletim sistemi ve bataryalarıdır. işçilikte ise en kaliteli malzemeleri kullanmıştır her zaman, her telefonunda.

apple ın 5 tane telefonu var adamlar yapmışlar kendi işletim sistemlerini açmışlar siteyi vermişler telefonları piyasaya tabiki herkesin elinde 3gs veya başka bir model görürsünüz.

ayrıca hazır iphoneden bahsetmişten bu başlıkta okumuşsunudur belki
    apple iphone nun o 'muhteşem dokunmatikli hassas kaliteli' ekranını LG ye yaptırmıştır.

LG yakın bir zamanda televizyonunda olsun telefonunda olsun en kaliteli görünütüyü elde eden ürünler yaptığı için ödül almıştır bilmeyenler çoktur.

son olarak en iyi özellikler tek telefonda toplanmaz. toplanırsa herkes o telefona yönelir ve piyasa altüst olur.
    bütün telefon şirketleri lg, apple, samsung, nokia, SE hep birlikte ürün tasarlar aslında. rekabet yoktur. herkes anlaşmalı olrak ürününü piyasaya sunar. en kolay örnek:
    samsung aynı anda gt-s5603 preston, gt-s5233w ve gt-s5230 (diğer bir adıyla gt-s5233a) modellerini piyasaya sürdü telefonların hepsi kapış kapış gitti. ben preston kullanıcısıydım mesela. prestona 3g koymuşlar wifi yok kapasitif 16m renk var. star a ise wifi koymuşlar 3g yok ses kalitesi daha iyi ve rezistif 256k renk.
    bu şekilde yaparak iki telefonunda eşit düzeyde satmasını sağladıalr ve piyasayı canlandırdılar. satış taktiği dediğimiz böyle birşey.

şimdi m.soner arkadaşımızın dediğine cevap vermek istiyorum.

müzik çalar nedense sorunlu oluyor her güncellemede olmuştu demişsiniz bu anakartın bir sorunu demekki. yazılımla düzelmiyor. ben sırf ekolayzer için müzik çalar düzelsin diye garantiye ard arda 3 kere yolladım en sonunda oldu.
    ekolayzer benim için en önemli etken müzikte .normal ekoalyzer la asla dinleyemiyorum midler çok fazla tizler az geliyor. telefonda hoparlör modunda en kaliteli sesi R&B de elde edersiniz. tizler keskin midler ço kaz basslar 120 Hz ler 10 üzerinden 6 db gibi. biraz daha yüksek ses istiyorum ama kaliteyi bozmasın derseniz Elektronik ekolayzerını seçmelisiniz. yüksek tiz düşük bass müziklerinde R&B derim. ama basslar fazla tizler normal midler 500 Hz derseniz Xtra Bass seçerseniz telefon hoparlörü kaliteyi bozarak çıkabileceği en yüksek sese çıkar.
    kulaklık taktıysanız ben genelde Dolby kullanıyorum ama uzay efekti istemem derseniz Tiz ekolayzeri derin yani 40-60 Hz basslarda keskin tizlerde kaliteli sesti. R&B modu kulaklıkta bassları 120 Hz vurduğu için kaliteli gelemz. Elektronik ekolayzerında midler fazla gelebilir.

niye bunları söylüyorum çünkü bilmeyenler için kaliteli müziğin ip uçlarını vermek amacım.

oyunlarda hafıza dolu uyarıları oyunu açarken ise RAM den kaynaklanıyor ama 256 Mb ram hangi oyuna yetmiyor orasını merak ediyorum. mesaj ekranı açık web açık ben oyun oynayabiliyorum RAM karşılıyor bunu. eğer oyunun içinde hafıza dolu diyorsa o telefon problemlidir veya oyun açıkken oyunun kendisi dosya aktarımı yapıyordur.

kaynak yok gibi bir hata çıkarsa hafıza kartını çıakrın ve Factory Reset yapın sorununuz düzelmiş olacaktır.

LG Bl40 ın en büyük silahı diğer telefonlara karşı ekranıdır. çıktığı zaman en kaliteli ekrandı. şimdi artık 480x800 pixelli telefonlar çıkmaya başladı.
    4 inç 1-2 telefonda var sadece benim için kesinlikle ekranıdır ekran iyi olsun başka hiçbir şeyin önemi yok. film izlemeyi çok severim telefonda. HD filmleri hele 21:9 ise kesinlikle en iyi telefondur o filmi izlemek için.

pc suite yi sadece oyun yüklemek için kullanıyorum film veya müzikleri data kablosuyla atıyorum çünkü dönüştürüyor ve çok uzun sürüyor. içnide şuan 16 gb hafıza kartı var 9 u dolu.

çok uzun oldu sabırlı olan okur isteyen okumasın ama işlemci bölümünü özellikle okumanızı tavsiye ederim

kolay gelsin.

• dün akşam bende factory reset attım telefona fakat bir ayrıntıyı unutmuşum ben tel.i aldığımın 2.günü mecidiyeköyde ki lg servise gidip son sürümü orda yükletmiştim onlar yükleyince öncekini tamamen silip yenisini yükledği için v10h la devam ediyorum yinede çok farketti.Şimdilik !. Lg gitgide sabırları zorluyor yeni sürümün aralıktan önce çıkması lazım bu akdar hata olan bir telefon kullanmaktan hiç hoşnut değilim 2si çok ayrı telefonlar ben o zman bi seçim yaptım ama şuan da xperi10 almadığma pişman olmaya başlıyorum. bu arada şu mesajlarda yedeklenseydi kşke diyen arkadaşa kesinlikle katılıyorum herşeyin yedeği var bi o eksik kalıyor önemli bi çok mesaj gidiyor çok ilkel ama ben o mesajları ilet deyip başka bi telefona gönderiyorum daha sonra yine kendi telefonuma gönderiyorum. Ayrıca mesaj yazarken bi hata harfli olunca imleci o hatalı yerin önüne getirmek işkence oluyor bi yön tuşunu akıl edip koymak çok zor olmamalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harunkaya -- 27 Ekim 2010; 19:04:09 >

• en son final sürüm 12 haziran 2010 a ait bu adamlar kaç ayda bir çıkarıyor yeni sürüm anlamış değilim .. şimdi çıkarsa yüklemeye korkuyorum ama .. media player sorunu vardı yükleyince yine başlarsa diye .. tekrar uğraşmak istemiyorum. ilk önce bu başlık altında yükleyenlerin yorumlarını alırım öyle yüklerim anca. hız konusunu test ederlerse iyi olur. mesaj olayına gelince bende iki telefon var bl40 da mesaj zor yazılıyor yani şarjı az ondan. e63 kullanıyorum gayet güzel. benim için mesaj problemi yok. en son belirttiğiniz imleci hatalı yere götürmek veya webde en ufak noktalara dokunmak benim için çok kolay oluyor. pixeller çok fazla oldugu için tam noktaya basamıyorsunuz tabi. telefonu dik kullanırsam hep tek elle kullanıyorum baş parmakla sadece. bence baya rahat tıklanıyor küçük yerler.
  • Merhaba.

Bugün internetten sipariş etmiş olduğum kapaklı kılıf geldi. 19.90 TL verip satın aldım ve değdi! Gerçekten çok şık ve kullanışlı. Özellikle telefonu koruması ve de telefonu kılıfından çıkarmadan kullanma kısmı gerçekten beni mutlu etti. Nasıl desem - yeniden sevdim telefonumu :) Kılıf arayanlara tavsiye ederim. Google da ''LG BL40 kapaklı deri kılıf'' olarak aratmanız yeterli olacaktır. Bu telefonu alan herkes benim gibi sevip, aşık olup almıştır diye tahmin ediyorum, o yüzden bu tavsiyeyi buraya yazmak istedim.

Mesaj yazarken olan o imleci hatalı yere getirme zorluğu kısmına ya da internette gezinirken tıklama zorluğu kısmına katılmıyorum. Ben çok kolay kullanıyorum açıkçası. Sadece akıllı klavyede yazarken kelime seçeneklerinin açıldığı ufak pencere biraz zorluyor çünkü bir kaydırıyorsunuz aşağı, pir kayıyor yani.. Ama alışmak önemli tabi, her yeni telefonda alışmak önemli. Yazılımsal bir sürü sorunlar yaşayan arkadaşların yazılarını okuyorum, nerden aldınız telefonlarınızı? Ya da daha doğru soru ne zaman olacak sanırım.. Çünkü hangi seri anlamında sormak istedim. Problemler genelde müzik-çalar ile alakalı. Benim de ciddi yazılımsal sorunlarım oldu alır almaz ama 3g şebeke problemim dışında ilk yazılım yüklettiğimde düzeldi, müzik-çalar ile ilgili problem yaşamadım hiç (sadece bir kere şarkıları görmedi, çıkıp tekrar girdim kendine geldi, kapayıp açmadım bile), 3g şebeke problemim yüzünden servise gönderdim, onun uzun macerasını da anlattım bu forumda zaten. Yeni bir garip sorunla karşılaştım sadece onu da paylaşmak isterim, dokunmatik kayıyor :) Nasıl anlatabilirim bilmiyorum, 1-2 defa başıma geldi, dokunduğum yeri algılamıyor, aşağıda algılıyor, ekranı kaydırmışım gibi aşağı iniyor ve kalıyor. O kadar. Daha hızlı işlemci, işletim sistemi -mümkünse linux-, geniş uygulama ve oyun seçeneği ve daha güçlü pili olsa bu cihaz mükemmel olurdu ama hepimiz biliyoruz ki ''mükemmel cihaz'' diye bir şey yoktur.. Yine de çok seviyorum telefonumu :) Keşke ''yine de/ herşeye rağmen'' gibi razı cümlelerle başlamasak ama olsun! Yazılıma rağmen geçmeyen sorunlarınız için servise başvurmaktan çekinmeyin (yazılımı kendi yükleyen ya da telefon ile kendi uğraşan arkadaşlar için söylüyorum), üzücü çünkü sorunlarınızın geçmeyişi, kendimi şanssız sanarken artık şanslı olduğumu düşünmeye başladım..

• Bende suan ariyorum ama birsuru site cikti hangisinden aldin

Neyse telefonla aradim buldum ankarada gidip bakicam hangisi iyi ise ondan alalim saol

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mellkor -- 28 Ekim 2010; 11:02:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekoman245

ilk önce kaanyılmaz arkadaşımızın mesajına cevap vermek istiyorum.

iphone gibi hız beklemeyin bende diyorum çünkü hem işlemcisi az (kimsenin bilmediğini düşünüyorum LG BL40 işlemcisi qualcomm 480 MHz lik işlemcidir. 65nm dir. tek çekirdektir.)
    ayrıca işlemciyi isterse 1 GHz koysunlar telefonun resim müzik çalardaki takılarak inmeler felan düzelmeyecektir. çünkü bl40 ın anakartında fps değeri sabit tutulmuştur üst sınır 25 fps bazı durumlarda 26 fpsdir. bunu sizde görebilirsiniz. 3845#*40# yi tuşlayıp altta flash fps check on a tıklamanız durumunda telefonun sol üst köşede fps değerleri gösterilicektir ve bu değer ortalama 25 tir. iphone 3gs işlemcisi arm11 600 MHZ dir ve fps değerleri sınırlandırılmamıştır. menüdeki motion blur lu geçişler 45-50 fps dir ve bu sizin gözünüzde hızlı olarak tanımlanmaktadır.
    yazılım olayına gelince o kadar class telefon ama aynen arkadaşımızın dediği gibi gülü seven dikenine katlanır olayı geçerli. bu konuda bende şikayetçiyim.
    java taban yazılımla ASLA değiştirilemez. sadece versiyon yükseltilebilir. çünkü bütün telefonların işlemcileri kendi işletim sistemine göre oluşturulmuştur. lg bl40 ın işlemcisini java tabanlı telefonlar hariç hiçbir telefonda kullanamazsınız. aynı şekilde bl40 a da javadan başka işletim sistemi yükleyemezsiniz.
    telefon multimedya telefonu olarak üretilmiş olup uygulama ve oyun kıtlığı vardır. piyasadaki 240x320 pixelli oyunlar eskiden kullandığımız 6300 gibi her telefonda sorunsuz çalışır fakat gelişen teknoloji bizim gibi hem dokunmatik hem 345x800 gibi kaliteli pixellere ve 21:9 en boy oranına sahip telefonlar için çok büyük eksiktir. lg nin en kötü yanı telefonlarındaki işletim sistemi ve bataryalarıdır. işçilikte ise en kaliteli malzemeleri kullanmıştır her zaman, her telefonunda.

apple ın 5 tane telefonu var adamlar yapmışlar kendi işletim sistemlerini açmışlar siteyi vermişler telefonları piyasaya tabiki herkesin elinde 3gs veya başka bir model görürsünüz.

apple iphone nun o 'muhteşem dokunmatikli hassas kaliteli' ekranını LG ye yaptırmıştır.

LG yakın bir zamanda televizyonunda olsun telefonunda olsun en kaliteli görünütüyü elde eden ürünler yaptığı için ödül almıştır bilmeyenler çoktur.

son olarak en iyi özellikler tek telefonda toplanmaz. toplanırsa herkes o telefona yönelir ve piyasa altüst olur.
    bütün telefon şirketleri lg, apple, samsung, nokia, SE hep birlikte ürün tasarlar aslında. rekabet yoktur. herkes anlaşmalı olrak ürününü piyasaya sunar. en kolay örnek:
    samsung aynı anda gt-s5603 preston, gt-s5233w ve gt-s5230 (diğer bir adıyla gt-s5233a) modellerini piyasaya sürdü telefonların hepsi kapış kapış gitti. ben preston kullanıcısıydım mesela. prestona 3g koymuşlar wifi yok kapasitif 16m renk var. star a ise wifi koymuşlar 3g yok ses kalitesi daha iyi ve rezistif 256k renk.
    bu şekilde yaparak iki telefonunda eşit düzeyde satmasını sağladıalr ve piyasayı canlandırdılar. satış taktiği dediğimiz böyle birşey.

müzik çalar nedense sorunlu oluyor her güncellemede olmuştu demişsiniz bu anakartın bir sorunu demekki. yazılımla düzelmiyor. ben sırf ekolayzer için müzik çalar düzelsin diye garantiye ard arda 3 kere yolladım en sonunda oldu.
    ekolayzer benim için en önemli etken müzikte .normal ekoalyzer la asla dinleyemiyorum midler çok fazla tizler az geliyor. telefonda hoparlör modunda en kaliteli sesi R&B de elde edersiniz. tizler keskin midler ço kaz basslar 120 Hz ler 10 üzerinden 6 db gibi. biraz daha yüksek ses istiyorum ama kaliteyi bozmasın derseniz Elektronik ekolayzerını seçmelisiniz. yüksek tiz düşük bass müziklerinde R&B derim. ama basslar fazla tizler normal midler 500 Hz derseniz Xtra Bass seçerseniz telefon hoparlörü kaliteyi bozarak çıkabileceği en yüksek sese çıkar.
    kulaklık taktıysanız ben genelde Dolby kullanıyorum ama uzay efekti istemem derseniz Tiz ekolayzeri derin yani 40-60 Hz basslarda keskin tizlerde kaliteli sesti. R&B modu kulaklıkta bassları 120 Hz vurduğu için kaliteli gelemz. Elektronik ekolayzerında midler fazla gelebilir.

niye bunları söylüyorum çünkü bilmeyenler için kaliteli müziğin ip uçlarını vermek amacım.

oyunlarda hafıza dolu uyarıları oyunu açarken ise RAM den kaynaklanıyor ama 256 Mb ram hangi oyuna yetmiyor orasını merak ediyorum. mesaj ekranı açık web açık ben oyun oynayabiliyorum RAM karşılıyor bunu. eğer oyunun içinde hafıza dolu diyorsa o telefon problemlidir veya oyun açıkken oyunun kendisi dosya aktarımı yapıyordur.

kaynak yok gibi bir hata çıkarsa hafıza kartını çıakrın ve Factory Reset yapın sorununuz düzelmiş olacaktır.

LG Bl40 ın en büyük silahı diğer telefonlara karşı ekranıdır. çıktığı zaman en kaliteli ekrandı. şimdi artık 480x800 pixelli telefonlar çıkmaya başladı.
    4 inç 1-2 telefonda var sadece benim için kesinlikle ekranıdır ekran iyi olsun başka hiçbir şeyin önemi yok. film izlemeyi çok severim telefonda. HD filmleri hele 21:9 ise kesinlikle en iyi telefondur o filmi izlemek için.

pc suite yi sadece oyun yüklemek için kullanıyorum film veya müzikleri data kablosuyla atıyorum çünkü dönüştürüyor ve çok uzun sürüyor. içnide şuan 16 gb hafıza kartı var 9 u dolu.

çok uzun oldu sabırlı olan okur isteyen okumasın ama işlemci bölümünü özellikle okumanızı tavsiye ederim

kolay gelsin.

ekoman245 arkadaşım bende 3 sefer garantiye götürdüm telefonu ve hala hatalara devam ediyor. Benim demek istediğim 9 ay içerisinde 3 sefer garantiye götürdüm ilkinde anakart değiştirildi, sonra tekrar aynı sorun ve 2 sefer daha gitti. 1.200 liraya aldığım telefonun sürekli hatalar verip kapatıp açmayla yada reset atmayla düzeltmem beni rahatsız ediyor bilemiyorum yanlışmı düşünüyorum ??

• quote:

Orijinalden alıntı: kaanyilmaz

Merhaba.

Bugün internetten sipariş etmiş olduğum kapaklı kılıf geldi. 19.90 TL verip satın aldım ve değdi! Gerçekten çok şık ve kullanışlı. Özellikle telefonu koruması ve de telefonu kılıfından çıkarmadan kullanma kısmı gerçekten beni mutlu etti. Nasıl desem - yeniden sevdim telefonumu :) Kılıf arayanlara tavsiye ederim. Google da ''LG BL40 kapaklı deri kılıf'' olarak aratmanız yeterli olacaktır. Bu telefonu alan herkes benim gibi sevip, aşık olup almıştır diye tahmin ediyorum, o yüzden bu tavsiyeyi buraya yazmak istedim.

Mesaj yazarken olan o imleci hatalı yere getirme zorluğu kısmına ya da internette gezinirken tıklama zorluğu kısmına katılmıyorum. Ben çok kolay kullanıyorum açıkçası. Sadece akıllı klavyede yazarken kelime seçeneklerinin açıldığı ufak pencere biraz zorluyor çünkü bir kaydırıyorsunuz aşağı, pir kayıyor yani.. Ama alışmak önemli tabi, her yeni telefonda alışmak önemli. Yazılımsal bir sürü sorunlar yaşayan arkadaşların yazılarını okuyorum, nerden aldınız telefonlarınızı? Ya da daha doğru soru ne zaman olacak sanırım.. Çünkü hangi seri anlamında sormak istedim. Problemler genelde müzik-çalar ile alakalı. Benim de ciddi yazılımsal sorunlarım oldu alır almaz ama 3g şebeke problemim dışında ilk yazılım yüklettiğimde düzeldi, müzik-çalar ile ilgili problem yaşamadım hiç (sadece bir kere şarkıları görmedi, çıkıp tekrar girdim kendine geldi, kapayıp açmadım bile), 3g şebeke problemim yüzünden servise gönderdim, onun uzun macerasını da anlattım bu forumda zaten. Yeni bir garip sorunla karşılaştım sadece onu da paylaşmak isterim, dokunmatik kayıyor :) Nasıl anlatabilirim bilmiyorum, 1-2 defa başıma geldi, dokunduğum yeri algılamıyor, aşağıda algılıyor, ekranı kaydırmışım gibi aşağı iniyor ve kalıyor. O kadar. Daha hızlı işlemci, işletim sistemi -mümkünse linux-, geniş uygulama ve oyun seçeneği ve daha güçlü pili olsa bu cihaz mükemmel olurdu ama hepimiz biliyoruz ki ''mükemmel cihaz'' diye bir şey yoktur.. Yine de çok seviyorum telefonumu :) Keşke ''yine de/ herşeye rağmen'' gibi razı cümlelerle başlamasak ama olsun! Yazılıma rağmen geçmeyen sorunlarınız için servise başvurmaktan çekinmeyin (yazılımı kendi yükleyen ya da telefon ile kendi uğraşan arkadaşlar için söylüyorum), üzücü çünkü sorunlarınızın geçmeyişi, kendimi şanssız sanarken artık şanslı olduğumu düşünmeye başladım..

Kılıf önerin için teşekkür ederim arkadaşım, şayet kullandığım kılıftan çek çek çıkması bitmiyordu :)

• quote:

Orijinalden alıntı: m.soner

quote:

Orijinalden alıntı: ekoman245

ilk önce kaanyılmaz arkadaşımızın mesajına cevap vermek istiyorum.

kolay gelsin.

ekoman245 arkadaşım bende 3 sefer garantiye götürdüm telefonu ve hala hatalara devam ediyor. Benim demek istediğim 9 ay içerisinde 3 sefer garantiye götürdüm ilkinde anakart değiştirildi, sonra tekrar aynı sorun ve 2 sefer daha gitti. 1.200 liraya aldığım telefonun sürekli hatalar verip kapatıp açmayla yada reset atmayla düzeltmem beni rahatsız ediyor bilemiyorum yanlışmı düşünüyorum ??

bende 2 ayda 4 kere gönderdim. tabiiki doru düşünüyorsunuz ama sorunun kaynağı belli değil şuan için asıl sorun bu ..

• evet haklısın malesef
    Lg daha dün çıkan bir marka değil ben şahsen yakıştıramadım acil birşey yapmaları lazım yada çok sık ve mümkün oldukça az hatalı güncelleme yapmaları lazım
  • Umarım site ismi vermekte sorun yoktur ama ben yine de şifreli vereyim :D gitmedigitmiyor dan aldım :D Hahahaha yasak değilse bile böyle eğlenceli oldu, siteleri hep böyle mi versek? KIlıf taktıktan sonra telefonun çıplak kalınlığı 4/4 ise oluyor 5/4 biraz kalınlaşıyor bu kılıf standart çekmeli kılıflardan azıcık daha kalın ama işlevini göz önüne alınca beni rahatsız etmedi yine de istemezsiniz belki diye söyleyeyim dedim.
  • Ve de bir şey daha söylemek istiyorum yeni alacak olanlara: 1.200 TL büyük rakam ve çıkmadan önce internete resimleri düştüğünden beri çok istediğim bu telefonu bugüne kadar almayışımın yegane sebebi de bu rakamın büyüklüğüdür. Ben ki 500-600 den yüksek para ödemem bir telefona diyen insan, Gold PC de 700 e görünce -tamam, alayım artık, dedim. Öncelikle şunu söyleyeyim- hangi mağazadan alırsanız alın, aldığınız telefon aynı, LG. Aynı ürün, aynı fabrikadan. İçiniz çok rahat etsin istiyorsanız bizzat LG nin kendisinden alın. Ama neredeyse 500-600 TL daha ucuza satan yer varken sırf mağaza adı uğruna pahalıya almayın. Aradaki tek fark garanti şartlarıdır. Göz önünde bulunduracağınız tek şey bu olsun. Saygılar.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.