Şimdi Ara

[Deleted] (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
239
Cevap
0
Favori
40.371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu telefonu en ucuz ve garantili nerden bulabilirim beyler...fikri olan varmı...
  • merhaba, bu konu için üye oldum :) 1 aya yakındır bl40 kullanıyorum ancak internetten video izleyemiyorum, adobe flash player ı desteklemiyor jw player ı da desteklemiyor. bazı yabancı forumlarda youtube dan izlendiğinden bahsetmişler ama malum biz giremiyoruz. bir fikri olan var mı?
  • ben youtubeden izleyebiliyorum fakat facebook gibi sitelerdeki videoları indiripte izleyebiliyorsunuz. umts 3g si olan telefonlar yapabiliyor bunu
  • youtube u açabilmek için turkcell wap ve wifi için ayrı ayrı ne ayarlar yapmam gerekiyor acaba?
  • Merhaba.

Yaklaşık bir ay önce aldım bu telefonu ki, çıktığından beri çok istiyordum. Lakin şanssızlık işte hatalı çıktı. 3g bağlantı kuramıyor, sadece 2g şebekeyi destekliyor, şebeke seçiminde otomatik kullanmaya çalıştığımda da internete girmek istediğimde ya da konuşmak istediğimde şebeke kayboluyordu. Yazılım attırdım ama çözülemedi. Ben yazılımsal olduğunu düşünmüştüm ve de Gold Bilgisayardan almış olduğumdan teleservice e göndermek zorundaydım. Sadece yazılım yüklenmesi için, ki 15 dakikalık bir işlemdir, serviste uzun süreler kalmasını istemedim ve Mecidiyeköy'deki Lg servisine bizzat giderek halletmek istedim. Ama bu sorunumu çözmedi. Servisteki çalışanlar da ne olduğunu ve neden olduğunu anlayamadılar ve anakart ile ilgili bir sorun olduğunu söylediler. IMEI numarasından kontrol ettiler ve , evet garanti kapsamındadır, diyerek telefonu kabul ettiler- taa ki ben Gold faturasını çıkarıncaya kadar! Size tavsiyem faturayı çıkarmayın :) Aksi takdirde, hmm, bunu Gold un anlaşmalı olduğu ve şanı almış yürümüş olan (!) Teleservice (SSE electronics?) e göndereceksiniz dediler. Kan beynime sıçradı çünkü faturayı ibraz etmeseydim yapacaklardı... Neyse, bu konuda haklılar da... Gold'a gittim ve telefonu içim elvermeyerek bırakmak zorunda kaldım. Yine de hızlandırır belki işleri diye - sorun yazılımsal değil, LG de yazılım yüklettim olmadı, anakartta sorun- dedim. Yine de bu beni 1 ay beklemekten kurtaramadı. Şunu söylemem gerekiyor ki, işgüzar cenneti Teleservice. Dakikalarca bekletildim, hatta hattan düşene kadar, çıkan kişilere en sonunda sakın beni beklemeye almayın ve dinleyin, beni orada işine saygı duyan, işine değer vererek bilinçle çalışan bir yetkiliye yönlendirin dedim. Artık üçüncü haftada telefonda muhattap olabildiğim bayan ilgilenmeyi başardı ve telefonumun bir hafta sonra değiştirileceğini söyledi, bir hafta sonra aradım ve anakartın değiştirildiğini ve yolda olduğunu söyledi! Gold'a gittim ve orada da sistemde sadece yazılım yüklendiği gözüküyordu. Kudurdum! Neyse, orada bu telefonların servisi ile ilgilenen Cem beyin açıklamasını baz alınca mantıklı gelmeye başladı. Aralarında bile birbirlerini yanlış anlayabileceklerini tahmin ettim. Bazı anakartların yüklenen yazılım ile uyumsuzluğu olduğunu ve Kore'den yazılım beklediğini söylemişti ve bu sorunun karşılaşılan bir sorun olduğunu da eklemişti. Tahminimce bu BIOS yazılımı olabilir. Çok anlamasam da... Ayrıca bir diğer korkum da telefonun bıraktığımdan farklı şekilde çizik gelebilme olasılığı ya da yapılmadan gönderilmiş olabilme olasılığıydı... Muhattap bulamayınca ve de elektronik şans işidir ya hani; hevesle aldığınız bir alet sorunlu çıkınca böyle korkular oluyor. Neyse ki korktuklarımın hiçbiri başıma gelmedi ve telefonumu güzel, sağlam ve yapılmış şekilde teslim aldım. Teleservice çalışanlarının daha ilgili ve karşılarındakini adam yerine koyan saygılı bir tavırla çalışmaları gerekiyor sanırım, yoksa yaptıkları işe de gölge düşürüyorlar. Çünkü birinden cevap alabilmek için bağırmak gerekiyorsa bu iki tarafı da zorluyor... Burada belirtmem gereken bir şey daha var: Bu cihazı Gold değil de başka yerden, hatta bizzat LG den alsanız bile böyle sorunla karşılaşabilirsiniz. Bu yüzden şirkete de çamur atmak yersiz olacaktır. Hepsi LG Electronics ürünü sonuçta. Garanti kısmı çok kafanızı kurcalıyorsa LG den alın, yoksa Gold'dan almak hesaplı gerçekten. Aldığınız cihaz arızalı olacak diye bir şey yok, dedim ya şans işi! Nihayet telefonumu kullanmaya başlayabildim. İnceleme yazmak istiyordum ama artık geç kaldım. Bunu paylaşmak istedim sizlerle. Eğer benzer sorunla karşılaşırsanız nedeni büyük ihtimalle benimki ile aynıdır. İnceleme niyetine de şunu ekleyeyim: Eğer derdiniz şıklık ise, multimedya ise, internet ise, fotoğraf ve vidyo ise bu telefonu şiddetle tavsiye ederim! İşletim sistemi olsun, programlar yükleyeyim, bilgisayar gibi olsun vs. ise sakın bulaşmayın bu cihaza. Alınca onu sevin, gözünüz gibi bakın, çünkü doğru beklentilerle almışsanız, daha da fazlasını karşılayan bir cihaz!

• yazınızı telefondan (bl40 dan) sabırla okudum .d bu baslık altında her cevap benım ıcın onemlı cunku .d bu baslıgn tamamnı okuduysanz urunu golldan alıp sorun cıkan cok var. Gold un mustrı hızmtlrı ayrı bı bela zaten. Aldıgım urunlrde hp sorun oluyr genelde .d paraya kıyıp teknosadan 1250 tl ye aldım 110 tl ye de teknogarantı yaptırdım guzel. 3 kere garantıye gonderdım ama benım hatam tabıkı hepsı. Teknosada da benımle cok ıyı ılgılenen lg chocolate duydugunda aklına ılk ben gelen bı ablam var o halledıyr hersyı. Suanda sorununuz yoksa ne guzel .d telefonu tabkı uygulamam telefonu olarak kullanamazsınız multımedya telefonu bu .d en ıyı sılahı zaten ekranı .d yuksek pıxel 2:35:1 en boy oranı multı touch fln .d
  • turkcellden galıba olmuyor ben hc baglanmadm cunku. Modeme dns ayarı bıde telefon baglantı ayarlarndan dns ayarı yapıp gırebılıyorsnuz. Olmadı ktunnel den gıreblrsınız .d
  • internette gezinirken bizim bl40'ın özel üretim versiyonu olduğunu gördüm. 8mp kamera ve içerisinde android işletim sistemini barındırıyormuş resimleri koyayım.
    [Deleted]

[Deleted]

[Deleted]

[Deleted]

[Deleted]

[Deleted]

[Deleted]

• hayır. yani emin değilim ama tek farkı kamera. güney afrikada var sadece dışarı satılmıyor. kamera 8mp olayı süper ama renkler lgnin standart kırmızı siyah daha şık. arka kapak belli bir süreden sonra sıkar sizi. bn aslında bl40 a kılıf ve arka kapak arıyorumda yok hiçbir yerde.
  • selam arkadaşlar bende 2 gün önce iphone 3g 8gb telefonum ile bl40 takas yaptım.inşallah pişman olmam.şimdilik internet browser haricinde pek sıkıntım yok gibi;)
  • hayırlı olsun pişman olmazsınız .d sadece uygulama bulamazsınız tek sorununuz bu .d
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekoman245

hayırlı olsun pişman olmazsınız .d sadece uygulama bulamazsınız tek sorununuz bu .d

teşekkür ederim.zaten hiçbir uygulama ve oyun bulamadım :)bunlarla ilgili bir adres verirseniz sevinirim.formu baştan itibaren okudum bu konuda oldukça tecrübeli olduğunuzu gördüm size birkaç sorum olacak,cevaplarsanız memnun olurum.

-youtube a girmek için dns otomatik olan ayarları statik seçip elle birinci adrese 8.8.8.8 ikinciye de 8.8.4.4 yazıyorum fakat yine de youtube a giremiyorum.halbuki bu yöntemle iphone umda ve pc de hiç sorun yaşamıyordum.ne yapmam gerek?
    -bl40 ta facebook a tarayıcıdan girmek zulüm gerçekten.bl40 için facebook uygulaması varmı?eğer yoksa tarayıcıyı açılışta default olarak mobile sayfa yerine standart sayfa yapabilirmiyiz?
    -telefon zaman ayarlamalı açılabiliyormu?
    -email ler için push seceneği varmı?ben ayarlarından otomatik al seçeneğini işaretledim ama ben bağlanmadan kendisi almıyor(benim için çok önemli bir özellik)

şimdiden teşekkürler :)

• hmm ben sizin gibi kullanmıyorum telefonu youtube email fln kullanmam telefonda ama şöyle cevaplıyayım

youtube ben 208.67.222.222/ 208.67.220.220 yaparak telefona kaydetmiştim. modemede aynı şekilde dns yapmıştım youtube ye girmiştim video izlemeyi denemedim fakat

neden zulümki? büyük sayfalarda evet zorlanıyor işlemci bu konuda kötü. bir kaç kişiden 520 mhz diye duymuştum fakat 520 mhz değerli bir işlemci bile yok şuan. qualcomm 480 mhz işlemciye sahip bunuda belirteyim.

mobile yerine standart evet yapılabiliyor. örneğin google ilk başta mobile açılıyor klasik yapıyorsunuz yer imlerine yani sık kullanınlara ekliyorsunuz o adresi ve çıkıp giriyorsunuz direk standart oluyor.

zaman ayarlamalı açılmıyor çünkü dediğim gibi java bu. symbianda öyle programlar vardı javada yok. maalesef.

push email yok yazıyor özelliklerinde ama kullanan arkadaşlarımdan söyle yorumlar aldım: telefon mesaj olarak telefona email göndermiyor fakat kendi email programına girdiğiniz anda almaya başlıyor. yani otomatik bağlantı telefonda beklerseniz işe yaramıyor programa girmeniz yeterli.

bugun hatta biraz sonra garantiden alıcam telefonumu deneyebilirsem email denicem.

inşallah cevap verebilmişidir sorularınıza .d

• quote:

Orijinalden alıntı: ekoman245

hmm ben sizin gibi kullanmıyorum telefonu youtube email fln kullanmam telefonda ama şöyle cevaplıyayım

youtube ben 208.67.222.222/ 208.67.220.220 yaparak telefona kaydetmiştim. modemede aynı şekilde dns yapmıştım youtube ye girmiştim video izlemeyi denemedim fakat

neden zulümki? büyük sayfalarda evet zorlanıyor işlemci bu konuda kötü. bir kaç kişiden 520 mhz diye duymuştum fakat 520 mhz değerli bir işlemci bile yok şuan. qualcomm 480 mhz işlemciye sahip bunuda belirteyim.

mobile yerine standart evet yapılabiliyor. örneğin google ilk başta mobile açılıyor klasik yapıyorsunuz yer imlerine yani sık kullanınlara ekliyorsunuz o adresi ve çıkıp giriyorsunuz direk standart oluyor.

zaman ayarlamalı açılmıyor çünkü dediğim gibi java bu. symbianda öyle programlar vardı javada yok. maalesef.

push email yok yazıyor özelliklerinde ama kullanan arkadaşlarımdan söyle yorumlar aldım: telefon mesaj olarak telefona email göndermiyor fakat kendi email programına girdiğiniz anda almaya başlıyor. yani otomatik bağlantı telefonda beklerseniz işe yaramıyor programa girmeniz yeterli.

bugun hatta biraz sonra garantiden alıcam telefonumu deneyebilirsem email denicem.

inşallah cevap verebilmişidir sorularınıza .d

açıklamalar için çok teşekkür ederim ekoman245.
    tarayıcı zulüm dedim çünkü iphone dan sonra gerçekten zulüm;
    3 yıldır iphone kullanıyordum,ilk iphone um 2g idi sonra 3g oldu.iphone browser ve uygulama olarak bl40 dan çok üstün;fakat ben bl40 ta farklı açıdan artılar gördüğüm için bilerek tercih ettim.
    en azından görüntülü görüşüyorum,
    hd formatında video izliyorum,
    şebeke çekim gücü ve ses kalitesi kesinlikle daha iyi,
    internete bağlanmadan radyo dinleyebiliyorum,
    5mp kamera kullanabiliyorum,
    extra program yüklemeden resimli telefon rehberi kullanabiliyorum

uygulama veya oyun bulacağım adres varsa ve paylaşırsanız sevinirim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teoalp -- 21 Ekim 2010; 18:14:17 >

• opera gibi apple için üretilmiş browserlar bl40 ın tarayıcısından tabiiki daha iyi olacaktır .. en azla 800x480 pixel video oynatabiliyor yalnız. 480p yi geçen videoları çalıştırmıyor güncelleme ile inşallah HD özellikte gelecek. anlamadığım nokta ekran zaten HD neden 720p oynatamıyor ki ..

vodafone iphone 4 te görüntülü konusma var diye hava atıyor çok gülüceğim çıkıyor .. görüntülü konusma çıkalı 1.5 seneyi geçti iphone yeni anladı .d

ses kalitesi iphone nun nasıl bilmiyorum ama chocolateden kötüyse bu gerçekten hoşuma gider.

kamera olayına gelince 2g de 2mp var o gerçekten kötü fakat 3gs te 3.2 autofocus var video çekim 640x480 yani hemen hemen chocolate kadar güzel hatta video çekimi daha kaliteli. chocolate, yogun renklerin oldugu yerlerde 30 fps yi koruyamıyor ve aniden düşüş oldugu icin takılmalar oluyor cok kısa olmak kosuluyla ..

resimli rehber kullanmıştım ama format atınca tekrar yüklemek çok zor geldi biraktım.

lg nin app sitesi var fakat 240x320 pixel fln bir çoğu yani bl40 için yok bir tane bile .. 800x345 veya 345x800 kimse yapmıyor .. işletim sisteminin EN BÜYÜK eksiği budur ..

• dikey çözünürlükte sorun yok fakat yatay çözünürlüğün dar yani 345 olması işi bozuyor.hd standart çözünürlüğün altında kalıyor.
    iphone 4 konusuna gelince İPHONE 4 TE 3G GÖRÜNTÜLÜ GÖRÜŞME YOK :) evet yok sadece wifi üzerinden kendi desteklediği bir yazılımla görüntülü görüşülebiliyor.ne komik değilmi.bluetooth ile bilgi alışverişide halen yapılamıyor sadece kulaklık olarak kullanılıyor.işte bu gibi sebeplerden dolayı soğumuştum ben iphone umdan.
    bende 3g vardı jailbreak yapmadan video kaydı yapılamıyordu ve autofocus özelliğide yoktu çözünürlük 3mp idi.o yüzden bl40 bana ilaç gibi geldi :)
    şebeke çekim gücü ve ses kalitesi hakkında ciddiyim.inanmayan karşıma gelsin.bütün iphone cular 3g özelliğini kapalı tutarak çekim gücünü artırmaya çalışırlar.

• duyduğuma göre anten sürekli el altında oldugu için engelliyormus. iphone 4 görünütülü konusma wifi üzerinden ha?? o kadar da değil yaa neden böyle birşey yapıyorki :D yatay çözünürlük 345 ten 480 e kadar çıkabiliyor. video çekim 720p olsaydı tam istediğim gibi olucaktı. neden 720p derseniz video çekim önemli değil ama 720p çekicek ve her olasılıkta çektiği videoyu yani 720p yi oynatabilecek her türlü film atabilirim o zaman. ama 480p video çekimle en fazla 480p oynatıyor çok canımı sıkıyor bu ..
  • +1
  • yazılım güncelleme ile yapılabilir mi acaba?
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.