Merhaba arkadaşlar hemen konuya gireyim, Dell Inspiron 5521 Laptop kullanıyorum, alalı yaklaşık 3 sene oldu ve hep batarya takılıyken prizde kullandım. Yaklaşık 3 gün önce laptop'un batarya göstergesinde kırmızı led yanıp sönmeye başladı ve pilin üzerine geldiğimde %70 Kullanılabilir (prize takılı, dolmuyor) diyor. Buna rağmen prizden çektiğimde bilgisayar kapanıyor, yani prize takmadan bilgisayarı kullanamıyorum.Nette yazan bir kaç çözümü denedim( aygıt yöneticisi, açma tuşuna 5sn basılı tutma) fakat derdime derman olmadı.Yazılımsal bir çözümü olabilir mi yoksa bataryayı çöpe atmanın vakti gelmiş mi?
aida64 programının pil kısmında dayanma miktarı diye bir şey var o bozulan kısmı gösteriyor ne kadar doğrudur bilmiyorum. Energy management gibi bir program kullanıyor musun? Şu an pili bozuk laptopta dayanma seviyesi %98
quote:
Orijinalden alıntı: K120
aida64 programının pil kısmında dayanma miktarı diye bir şey var o bozulan kısmı gösteriyor ne kadar doğrudur bilmiyorum. Energy management gibi bir program kullanıyor musun? Şu an pili bozuk laptopta dayanma seviyesi %98
Dayanma Seviyesi 54 % Olarak gözüküyor, diğer veriler ise şu şekilde
quote:
Güç Yönetim Özellikleri: Şu Anki Güç Kaynağı AC Hat Pil Durumu 70 % (Yüksek Seviye) Dolu Pil Ömrü Bilinmiyor Kalan Pil Ömrü Bilinmiyor
Pil Özellikleri: Pil Türü Yeniden doldurulabilir LiIo Tasarlanan Kapasitesi 66600 mWh Tam dolu kapasite 30481 mWh Şu anki kapasite 21423 mWh (70 %) Pil Gerilimi 12.164 V Dayanma Seviyesi 54 % Güç Durumu AC Hat
Buradan çıkarabileceğim sonuç nedir?
Bende de aynı durum var, bende de %70 yazıyor dolmuyor yazıyor... (tıpatıp aynı sorunlar). Sorununu nasıl çözdün? / çözüldü mü?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme